HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Nyheter och HiFi-kalendern
 Intressant produkt: RGC-24 Ground Conditioner.
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

kaffekoppen
Semesterfirare

1415 Posts

Posted - 2007/07/20 :  09:54:14  Show Profile Send kaffekoppen a Private Message
quote:
Har du läst antenn och transmissionsteori? Jag gick bara en militär kurs i 20 veckor på flygvapenskolorna på F14 år 93/94 och minns tyvärr inte allt längre.
Tog det med försvarets radioanstallt och det var deras kommentar.

Jag hoppas jag kan ta en tur ner mot Mayro i sommar om det passar med omständigheterna och då kanske den finns kvar där. Jag har inte ekonomi för att testa den själv tyvärr. Släppar på ett ok av två fastigheter nu...

Ordförande LTS- bättre och informativare hemsida utlovas!
Jämför alltid själv - ingen annan har dina öron!
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2007/08/10 :  22:26:18  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Nu har jag testat klart efter en massa strul med hörseln.
Jag blev riktigt rädd ett tag.
Det började egentligen tidigare med en förkylning under Munchenmässan då öronen slog lock under flygningen hem, men det släppte efter ett par dagar.
För några veckor sedan var jag ute och åkte militär stridsbåt och då gällde öronproppar i pga. motorbuller från dom starka motorerna.
Då fick jag ordentligt lock i öronen och det släppte inte.
Jag åkte till akuten och dom spolade öronen.
Det kom ut en svart ärtstor kula från vardera örat, och då hörde jag bra igen, men på kvällen började det att låta i bägge öronen.
Tinnitus för första gången i mitt liv och då såg jag ett liv framför mig med örontjut och jag hade nog hellre valt att vara blind.
Snacka om att kunna blindtesta på riktigt

Men det släppte efter ett par dagar och så småningom har hörseln återvänt för fullt. Inte som när jag var ung, men att höra 16 kHz vid 55 års ålder är helt ok tycker jag.

Jag har testat RGC-24 i olika RCA-ingångar och -utgångar och i dom olika delarna av anläggningen. Jag har använt min Gondul-M till Vitus SM-100 klass-A monoblock.
Jag har också testat med olika nätuttag.
Och jag har testat att ha grunkan uppepå apparaterna och vid sidan om.

Innan jag fortsätter så vill jag tala om att jag köper en styck RGC-24 Ground Conditioner därför att jag tycker att det den tillför i välljud i min anläggning är för mig prisvärt.

Att det blir 1 styck beror på att den inte ger någon effekt när jag kopplar den till Vitusförstärkarna, men ger god effekt kopplad till
Bladelius Gondul-M. Det kan bero på att när jag mäter mellan signaljord och skyddsjord, så finns det ingen förbindelse däremellan i Vitusarna. 0,000 Ohm.
I Gondulen däremot finns det och det mäter några Ohm mellan signal och skyddsjord. Resultatet kan alltså bli annorlunda med en färstärkare som har en förbindelse mellan jordarna.
I Gondulen gör det ingen skillnad vilken av RCA in eller utgångarna jag använder, den fungerar lika bra i vilken som.
Den ger bättre effekt med grunkan uppepå Gondulen i jämförelse om jag lägger den under eller vid sidan av.
Jag har en del olika uttag bakom anläggningen för att kunna testa nätkablar i olika förutsättningar.
Den jag använder när det ska finspelas är med en kabel direkt från egen säkring, 7 meter i längd utan grendosa. Alltså en kabel som i ena änden är kopplad till en standard automatsäkring och i andra änden har en IEC-plugg som kopplas direkt in i apparaten.
Gondulen har en snabb 6-A säkring och Vitusblocken har varsin normaltrög 10 A säkring. Detta matas av en och samma fas som är rensad från det mesta som kan störa såsom kyl-frys-dator-ellutag i övriga huset-lysrör osv.
Alternativuttaget är ett vägguttag som matas med samma fas, men med normal eldragning med Vp-rör och 1,5 mm2 FK.
Det tredje uttaget är den som har dom värsta störkällorna i huset såsom datorer. lysrör, kyl-frys osv.

RGC-24 fungerar mycket bra och ger en tydlig effekt även på finlirskablaget, men det är tydligare att höra ljudförbättringen på ett sämre uttag och det tredje alternativets sämsta sortens elluttag är det tydligast att höra förbättringen.

Vad tycker jag blir bättre då?
Jag tycker att med RGC-24 kommer ett lugn i ljudet och det blir i komplex musik mycket lättare att höra detaljer i musiken.
Utan den försvinner bla. vissa delar av basgången som är viktig för att kunna följa med i det musikaliska skeendet. Med andra ord blir det roligare och trevligare att lyssna till välinspelad bra musik.
Den förändrar inte tonbalansen och den ger inget rosa skimmer över musiken. Den ger inte det som kallas för "analytiskt" ljud trots att upplösningen ökar, tvärtom det spelar musik i anläggningen med denna grunka. Iallafall i min anläggning och det är därför som jag behåller den.
Jag ska ut och resa i världen för att sälja mer kablar till bla. Hongkong. Taiwan och kanske Kina, så jag har umder den tiden lånat ut den till Ekman som kommer att testa den i sin anläggning.
Det är inte säkert att den ger detsamma där, men det ska bli intressant att höra vad han tycker.
Själv vet jag vad jag tycker om den i min anläggning med mig som lyssnare.
Att den känns prisvärd i min dyra anläggning behöver inte betyda att den ger samma prisvärdhet i en enklare anläggning, men jag rekomenderar att ni testar innan köp eller köper på öppet köp.

Mvh, Jorma



Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/

Edited by - Jorma on 2007/08/10 22:36:47
Go to Top of Page

Transient Design
Member

287 Posts

Posted - 2007/08/20 :  13:22:32  Show Profile  Visit Transient Design's Homepage Send Transient Design a Private Message
Jorma: Kul att du gör en så noga genomgång av produkten och hur den påverkar din anläggning! Jag har själv märkt att effekten varierar från produkt till produkt och jag intämmer till fullo över att detta är en produkt som SKA provas hemma på öppet köp för att avgöra skillnaderna.

Troligen så fungerar RGC-24 bäst på din CD-spelare eftersom all digital elektronik lämnar mycket skräp på jordplanet som kan störa ljudet och ge det en vass klang.

Som jag tidigare nämt så verkar RGC-24 dock även göra tydliga skillnader på enkla och billiga anläggningar men där kanske det finns större flaskhalsar att börja med att byta...

Mvh Lasse

www.transientdesign.se Distributör för AMR, iFi-Audio, Acoustic Revive, Leben, Line Magnetic, LAB12, Okki Nokki, Bryston, Kora, HANA och HiFimans hörlurar.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/08/23 :  17:42:06  Show Profile Send mayro a Private Message


Jag har utprovat en sådan här jag med. Men PGA stora problem med sjukdom i familjen så har detta prov avstannat..

Men jag kan väl kort säga så här. Hos Ulf i Sthlm så gjorde den ingen skillnad som man kan säga att den är spiksäker.. En aning aning kunde väl jag säga att jag hörde basen stramades upp . Men det faller inom marginalen att jag troligen om jag inte visste vad som var vad så skulle jag inte kunna peka ut den..

Hos Ulf så används nordost thor renaren. Det är egen säkring på sakerna. Flera st skilda från varandra strömutag som sagt med egna säkringar gör sitt redan. Så han har väldigt "bra ström" kan man säga. Sedan vart tyvärr testandet aningen "kort" i tid. Så det provades enbart på cd samt på försteget...

MEN!!!

Här!! Jag har kanondålig ström.. Här gör den stor samt fullt hörbar skillnad..

Jag skall inte gå in på detaljer ifråga om det var av godo eller ondo skillnaden. Detta då jag inte är upplagd för djupare analuser för tillfället PGA hemsituationen som föreligger..Men så mycket kan jag väl säga ändå..hade jag haft råd med att köpa den så hade jag gjort det..

Och tack till Akkelis Audio för jag fick låna denna för provande..

Och Transient Design.

Du behöver nog inte stoppa säljandet av denna grej. Den gör något. det gör den. Sedan i vilken nivå skillnaden blir avgörs som rätt tydligt är av yttre parametrar. Men vi är nog rätt många som skulle anse en sådan possetiv i våra system..
MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/08/24 :  14:21:19  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Troligen så fungerar RGC-24 bäst på din CD-spelare eftersom all digital elektronik lämnar mycket skräp på jordplanet som kan störa ljudet och ge det en vass klang.


Detta tror jag var skälet att den hos "Ulf" gav ytterst ytterst (möjligen) lite i hörbart resultat.. Ayre C5 xe är MYCKET genomarbetat som jag förstått saken just på strömsidan. Det är där Ayre folket lagt ner slantarna i framtagningen. Vilket också kanske då är skälet till att i Ulf´s system den gjorde så lite så inte jag ens är säker jag skulle kunna plocka ut detta i en BT..Ulf trodde sig höra skillnad vid något tillfälle då jag kopplade blint för honom.. Men detta med stor osäkerhet.(Fast han hade rätt iofs skall tilläggas. Och fel sällan. Men det vet han inte föränn nu faktiskt då jag glömde säga det åt honom då. Det vart lite stress på slutet innan hemåkat.).

Sedan så har som sagt ulf bra egen ström dragen. och en nordost thor strömrenare också..Detta bidrar nog också.

Men här hos mig med erkännt kass ström in så gör den stora skillnader fullt hörbara utan minsta tvekan. En mäbiska med mycket stora hörselproblem skulle möjligen kunna missa förändringen då jag hade den in eller ur på cd spelaren.


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

soundbrigade
Semesterfirare

7879 Posts

Posted - 2007/09/18 :  22:02:06  Show Profile Send soundbrigade a Private Message
Vad hände sedan?! Det var några som testade - men hur testades dosan?

Jag noterade att produkten var uppe på annat forum, och efter att ha läst allehanda kryptiska förklaringar såg jag inga skäl att den skulle fungera.
Om jag förstår det hela ansluts en dosa med salt/sand med EN sladd till en jordpunkt på en CD-spelare eller förstärkare. Dosan "suger åt sig" strömmar med vissa frekvenser. Men man måste ju ha en slinga för att det ska kunna gå en ström, såvida man inte måste öppna och tömma burken på elektroner med jämna mellanrum.
Jag skulle tro att det är lika enkelt och BILLIGARE att dra en sladd ner i en blomkruka.

Jag skulle tro att den HÄR MODELLEN kommer närmast att förklara hur dosan funkar.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.45 sekunder. Snitz Forums 2000