HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Stativare 4000-10000:-
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

yalpa
Member

1208 Posts

Posted - 2002/11/29 :  00:14:22  Show Profile Send yalpa a Private Message
Varför ska du ha stativare? Bygg ett par ProAc kloner, sen är det klart.
Go to Top of Page

brumel
Member

2568 Posts

Posted - 2002/11/29 :  01:26:53  Show Profile Send brumel a Private Message
Hej!
Såklart du ska ha en stativare. Bättre bas och mindre total distorsion om basen slipper spela djupbas. Bättre stereoperspektiv därvid.
Jag skulle lägga mina pengar på en Linn Tukan beg för 5000 i körsbär. Ställ dom mot vägen så spelar dom djupare och effektivare. Kräver ingen monsterförstärkare heller. Kan kompletteras med aktiva filter. Subbas klarar du dig utan om du inte spelar Massive Attack för jämnan.

mvh Johan

Hifiarkeologen
Go to Top of Page

yalpa
Member

1208 Posts

Posted - 2002/11/29 :  01:51:57  Show Profile Send yalpa a Private Message
Jag har precis provlyssnat Linn Tukan nere på Stereokompaniet ihop med en Linn classik, det lät riktigt dåligt. Vi lyssnade först på Ninka och det lät trevligt, sen kändes det som att nån bara tog bort basen helt. Nästan all musik lät vasst och påträngande. När jag sen lånade hem classiken och kopplade in till mina hemmabyggen med Scanspeak element, så kom leendet tillbax direkt fast att det saknades en hel del kraft, men sånt går fixa med biamping. Nej, Tukan kan jag inte rekommendera efter den provlyssningen.
Go to Top of Page

mattiasw
Member

52 Posts

Posted - 2002/11/29 :  07:56:23  Show Profile Send mattiasw a Private Message
Så ni säger det!
-> Att B&W CM2 inte är någon höjdare? Då kanske man kan bespara sig ett besök på Hifiklubben.

Jag har bestämt mig för att vänta någon månad till så att jag får råd med ett par Amphion Argon 2 eller ALR/Jordan Note 3. Vilken av dessa har jag inte riktigt bestämt mig för än, men då jag ändå ska vänta så kan jag ju lyssna lite till. Dessutom ska jag försöka se om jag kan hitta AP Yara någonstans för en provlyssning.
Visserligen tycker jag att Audiovector M1 låter bra, men inte lika bra och den är ju inte riktigt i samma klass när det gäller finish och utseende.

När det gäller Totem´s högtalare så är jag också lite nyfiken, men de verkar inte heller finnas i skåne. Visserligen så säljer Ljudprodukter Roksan, vilka har samm agentur så de går nog ordna hit om man väl bestämt sig, men handlarna brukar inte vara så pigga när det gäller endast provlyssning.
Go to Top of Page

pcspel
Starting Member

19 Posts

Posted - 2002/12/02 :  21:33:29  Show Profile Send pcspel a Private Message
Som det ser ut nu så står det mellan JM Lab Electra 906, JM Lab Cobolt 806, Tannoy Eyris 1 eller Dynaudio 52. Har iofs bara lyssnat på Electran och Dynaudio 52 av ovanstående, ska lyssna på Cobolt i slutet av veckan och förhoppningsvis också Tannoy'en...Blir också ett obligatoriskt besök på hifiklubben men tror inte B&W CM 2 e värda de pengarna, finns inga riktigt prisvärda högtalare på Hifiklubben längre, tyvärr.

Electran e riktigt härlig, lite synd att centern till den kostar nästa 10'000 annars hade det varit ett givet köp för mig...Får fundera lite till och uföra några provlyssningar till innan jag plockar fram plånboken
Go to Top of Page

pcspel
Starting Member

19 Posts

Posted - 2002/12/07 :  21:04:33  Show Profile Send pcspel a Private Message
Då har man äntligen varit o shoppat högtalare!
Efter mängder av lyssning på Monitor Audio, Kef, Infinity, JM Lab, Audio Vector, Dynaudio, B&W o PSB så blev det ett par Audio Vector M1. Ingen som var i närheten i prisintervallet 4000-10'000:-. Vilka högtalare för så de pengarna. Helt otroligt! Den konkurrent som var närmst var JM Lab Cobolt 806, fast de var lite för ljusa i min smak. Men efter att ha lyssnat på M1 så var valet inte ett val längre. M1 e ju riktigt bra för en 8000:- och sen ett par stativ till dem så blev det 9000:-, en tusenlapp över till julklappar istället.
Skriver utförligare någon annan gång.
Go to Top of Page

mag
dom kallar oss mods

1587 Posts

Posted - 2002/12/07 :  21:23:56  Show Profile Send mag a Private Message
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by 10

Ino piP förstås...

--------------------------------------------------------------------------------



Eller pi24... kostar 12500 eller 8950 om man monterar själv, har inte hört den dock.. men piP och framförallt pi60 lät riktigt bra när jag lyssnade.


Lyssnade på piP i torsdag en av dom högtalare som imponerat mest på mig. Spelar som en hyfsat stor golvare

Kostar dock bara ca 3500 om man köper den i halvfabrikat (måla lådor och montera element).


//Magnus

Born to lose -Live to win
Foto: www.geocities.com/fatalpath
Go to Top of Page

n/a
deleted

776 Posts

Posted - 2002/12/07 :  22:17:54  Show Profile Send n/a a Private Message
Det pratas lite för lite om finska Amphion i den här tråden... Helium och SPECIELLT Argon II är helt enkelt uuunderbara. Men kräver lyssning förstås. Som allt annat.

http://www.amphion.fi

//Jonas

Insyltad i branschen via Ljudmakarn

Edited by - n/a on 2002/12/07 22:19:19
Go to Top of Page

mattiasw
Member

52 Posts

Posted - 2002/12/08 :  03:39:18  Show Profile Send mattiasw a Private Message
Kanske det pratas för lite om dessa finska godbitar, dock har i alla fall jag nämnt dem i minst ett inlägg tidigare i denna tråd. det är nog de högtalare (argon 2) som jag själv kommer att köpa i vinter.
Go to Top of Page

andar
Member

303 Posts

Posted - 2002/12/08 :  03:51:46  Show Profile Send andar a Private Message
Måste komma med ett litet inlägg angående de finska Argon, dock endast en personlig uppfattning. Visst är det underbara, men det känns ändå som om det vore värt att lägga pengarna på ett par begagnade contour 1.3 MK II eller spara lite till så man får ett par nya. De är ju visserligen rätt trögdrivna och kräver sin man för att blomma ut men då blir man varse om en alldeles, alldeles, underbar upplevelse.....
Pratar jivetvis gott om 1.3 eftersom jag själv är en lycklig ägare, kan heller inga förnäma ord för biskrivelse. Men då jag lyssnat på en polares Argon tyckte jag nog att det kunde bli bättre.... (med viss reservation för Argon 2), så mitt råd kvarstår. Dynaudio (contour).

GAIS är tillbaka!!!
Go to Top of Page

Jonas
Member

738 Posts

Posted - 2002/12/08 :  12:29:29  Show Profile Send Jonas a Private Message
Där ser du pcspel! Vad var det jag sa... Audiovector är riktigt trevliga faktiskt. Sen kan de ju som sagt uppgraderas om man får lust till det! Vad mer för prylar hade du förresten att mata dem med?
Grattis!

MVH

"My head kissed the ground, I was half the way down"
Mina system
Go to Top of Page

pcspel
Starting Member

19 Posts

Posted - 2002/12/09 :  10:30:35  Show Profile Send pcspel a Private Message
Om jag börjar om från början så var de första stativarna jag lyssnade på PSB Image 2B och det var efter den lyssningen jag förstod att det verkligen var stativare jag ville ha till min nya anläggning som ska byggas upp från början efter att ha sålt mina Dali 909, 505 och centern SC7. Samtidigt som jag lyssnade på PSB så testade jag också Monitor Audio Bronze 2 och det var ganska så ok, men som nämnts tidigare en bra bit från PSB både i dynamik och bas. Efter att ha kollat en massa på internet och läst en massa recensioner så trodde jag att valet stod mellan JM Lab Cobolt 806, Dyaudio 52, B&W CM2 eller Infinity Kappa 200. Började med att lyssna på JM Lab Cobolt 806 med en H/K receiver för en 6000:- och det lät väldigt bra, gillade dem skaprt både till utseende och ljudmässigt fast det var ett ganska så "ljust" ljud. Efter ett tag lyssnande så switchade vi till Infinity Kappa 200 och skillnaden var enorm, till det sämre! Infinity'n hade mera bas men oj så "tillgjort" ljudet lät. Blev faktiskt riktigt besviken på dem, klumpiga o fula är de också enligt mitt tycke. Efter det så lyssnade jag lite på JM Lab Electra 906 som är riktigt sköna men låg utanför min budget så därför bestämde jag mig för att glömma dem ganska så fort.

Efter att nästan vara säker på att jag inte kommer att hitta något bättre än JM Lab Cobolt 806, trots allt ska det finnas lämpliga högtalare i samma serie så att en ny hembio någongång kommer på plats igen.

Besökte Hifiklubben och lyssnade först på B&W DM602 S3 men det lät som rena rama skitgolvaren med okontrollerad bas som var totalt felplacerad i många partier på min testcd. Nad stod för förstärkaren en som låg runt 7000:-. Bytte till CM 2 istället och här var det ganska så stor skillnad till det bättre men fortfarande inte alls det jag var ute efter.

Så tackde för mig och stack till nästa affär där jag äntligen skulle få lyssna på Dynaudio. Började med Dynaudio 42 och de var ganska så tama på en H/K receiver för 7000:-. Okej, det var bra ljud o så men ljudbilden var alldeles för tunn och stel. Testade men lite tyngre elekronik och då kom de mer till sin rätta men tycker PSB Image 2B är bättre. Bytte till 52, samma sak dock lite mer bas och djup men ändå inget för mig. Då plockade säljaren fram ett par Monitor Audio 2 Silver nånting för en 12'000 och de lät helt okej men var fortfarande inte nöjd. Då plockade han fram ett par Kef för 14'000 och då började jag bli lite nöjd med ljudet men fortfarande tyckte jag inget än så länge var bättre än Cobolt 806 fast vi var 6000:- högre upp. Till sist slängde han på Dynaudio Contour 1.3 MKII. Riktigt bra högtalare men det behövs extremt mycket power för att de ska komma till sin rätta. Innan jag tyckte de kom till sin rätta så hade vi en förstärkare för en 15´000 inkopplad så fast högtalarna var underbara så krävs det alldeles för dyr elektronik för att man ska kunna använda dem vettigt tycker jag. Blir liksom inte prisvärda då och då har jag svårt att bli nöjd. Nä nu var jag säker på att det skulle bli Cobolten men hade fortfarande en affär kvar där de hade Audio Vector som jag hade sneglat på lite innan. Så jag stack dit och satte mig ner med min testskiva framför den vanliga M1'an. En Acram förstärkare för 8500:- användes och vilket ljud, redan första tonerna på Sophie Zelmani fick mig att le o börja klappa händerna osv. Var ju helt otroligt vilket ljud! Lyssnade igenom min 7 testlåtar från början till slut. Var helt lyrisk, dessa skulle jag bara ha! Fast innan jag bestämde mig så ville jag testa på lite sämmre elektronik så försäljaren kopplade in en förstärkare för 2500:- och fortfarande så rockade Audio Vector M1 ordentligt. Helt otroligt faktiskt!
Sedan efter köptet var uppgjort (blev ett par Atacama stativ också:)) så lyssnade jag på de andra Audio Vector modellerna bara för skojs skull. Helt jävla underbare. Här snackar vi min typ av högtalare, kommer nog att hålla mig till Audio Vector ett bra tag för de är ju verkligen helt underbara. Och att man kan uppgradera sina högtalare om man någon gång får lite pengar så är ju inte det helt fel!

Go to Top of Page

Jadde
Member

1166 Posts

Posted - 2002/12/09 :  10:43:50  Show Profile Send Jadde a Private Message
Kul att höra, Audiovector är bra!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.73 sekunder. Snitz Forums 2000