HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Mat inför helgen :
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

poppen
Member

1570 Posts

Posted - 2007/03/16 :  08:40:32  Show Profile Send poppen a Private Message
Denna tråd harv säkert varit uppe för.

Mitt förslag är detta.

Ädelostfylda Lövbiff.

Du fyller lövbiff med en grönmögelost. en skiva stekt bacon samt klick stark osötad senap ( Best blir det på den färdig blandde Colemans senapen på glasburk ) detta serveras med rädvinssås samt klyptpotatis. En god sallad.

Smaklig måltid.

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2007/03/16 :  10:51:09  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
Fredagar är för min flickvän och mig; Tacos!

Pricken över i och måsten för en riktigt lyckat tacoföreställning:
Hemmagjord Guacamole och egen vitlöksås
Glöm aldrig majsen, gärna amerikanska av typen "super sweet"!
Köp inte Nachos av "billighetsmärken"
Fuska inte med den rivna osten, den måste vara smakrik

Resten vet och kan ju alla Tacos är ju inte direkt raketvetenskap....

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

MullBenkt
Member

1276 Posts

Posted - 2007/03/16 :  10:56:17  Show Profile Send MullBenkt a Private Message
Jag är utfattig men skall ändå bjuda på vegetarisk paj. Kommer innehålla mozzarella, fetaost, soltorkade tomater, färsk smörkokt grön sparris, körsbärstomater och västerbottenost.
Go to Top of Page

B-200
fd. asimov66

4687 Posts

Posted - 2007/03/16 :  11:33:55  Show Profile Send B-200 a Private Message
Chivitos: Stimla nötkött (helst lövbif) värm pitabröd. Lägg i nötkött i pitabröd och i med dippsås eller salsa (allt finns färdigt). Servera med pommes.

.....Med reservation för subjektivitet och stavfel
Go to Top of Page

Magils
Member

7061 Posts

Posted - 2007/03/16 :  11:36:46  Show Profile  Visit Magils's Homepage Send Magils a Private Message
Gör en pizza !

50g Jäst (blå) 1/2 paket löses i 2 dl ljummet vatten tillsätt 5 dl mjöl och 1/2 tsk salt och en skvätt olja. Jäs 30 min.

Under tiden, mixa 3dl tomatkross med salt(1/2tsk), peppar(1/2krm), basilika, oregano (1/2 tsk var)-->
koka upp och kyl!
Sätt på ugnen 200 grader.

efter 30 min--> Baka ut degen med mjöl på en bakplåt.

Smeta ut tomatsåsen...

Sedan är det bara att slänga på

Skinka
Svamp
Ananas
Pepperoni
Oliver
etc...annat gott!

Mozzarella(två påsar) + annan bra hårdost, fördelas...

In i ugnen 10-15 min...

Gör en sallad utan tomater!

Gott dricka!

Succé !!!!

edit: Man kan byta ut 1-1,5 dl av mjölet till Grahamsmjöl och få en fullkornspizza


- Det finns inget problem som är större än lösningen..

- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225

Edited by - Magils on 2007/03/16 11:38:55
Go to Top of Page

reeltoreel
Member

3454 Posts

Posted - 2007/03/16 :  11:50:34  Show Profile  Visit reeltoreel's Homepage Send reeltoreel a Private Message
Ikväll blir det garanterat grillade revbenspjäll å en flaska rött.

"We don't need no stinkin' robot-assembled, computer-
controlled black plastic throw away stuff pretending to be audio gear." - Rick Stout,
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2007/03/16 :  11:57:03  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message
Det vette fåglarna då det är frun som står för huvudrätt men jag vet att hon har gjort någon form av chokladmarängtårta till efterrätt (det är lite av kalas).

För egen regi står jag dock med förrätten; en jordärtskockssoppa med torkade "parmachips" och lite gott bröd, självklart med en slurkt vitt vin, förmodligen Thüngersheimer Johannisberg men det återstår att se

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

lindvall
lite allmänt grå och tråkig....

1683 Posts

Posted - 2007/03/16 :  12:37:39  Show Profile Send lindvall a Private Message
Det brukar ofta bli pizza på fredagkvällen, men ikväll lutar det åt tacos! Glöm nu inte att lägga pizzan på varm plåt när den ska in i ugnen, det är det viktigaste! :-)

Tack för tipset om grahamsmjöl, det ska provas!
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2007/03/16 :  13:40:14  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
quote:
redagar är för min flickvän och mig; Tacos!


Så sant.

Minst 3 av 4 Fredagar blir det Taccos

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2007/03/16 :  13:48:54  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
quote:
Så sant.

Minst 3 av 4 Fredagar blir det Taccos


Tror att du slår mig där Zalve! Tror att jag kommer upp i högst 1 av 3...

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

KingX
Member

586 Posts

Posted - 2007/03/16 :  14:53:06  Show Profile Send KingX a Private Message
Ikväll blir det TexMex lasagne..
Det är minsann gott.
Man köper 1 påse TexMex blandning, 500G köttfärs, 4dl lätt creme fraiche, 1 stor burk med medium salsa sås samt 1 röd paprika
Stek köttfärs, tillsätt mix låt småputtra några minuter, tillsätt creme f. och salsa burken. Låt koka i ca 8-10 minuter. När 3 minuter återstår av koktiden tillsätt paprikan (som då bör vara hackad.. hehe)

Häll upp o form och varva med lasagne plattor... ugn: kolla på lasagne paketet och följ deras direktiv.

servera med en god sallad!

Vill man en någt mer eldig lasagne smak byt ut medium salsa mot stark, eller om du har piri piri hemma. Släng i en sådan =)


//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\

Edited by - KingX on 2007/03/16 14:54:25
Go to Top of Page

Poe
Member

808 Posts

Posted - 2007/03/16 :  15:03:40  Show Profile Send Poe a Private Message
Ikväll blir det asiatisk restaurang direkt efter jobbet. Riktigt skönt!

eof
Min anläggning
Go to Top of Page

dahlfalk
Member

500 Posts

Posted - 2007/03/16 :  15:36:33  Show Profile Send dahlfalk a Private Message
Lite Italienskt kanske?
T-benstek som grillas, kryddas väl med salt och peppar. Till det en sallad av ruccola, babyspenat, pinjenötter och champinjoner som man fräser lite i pannan tillsammans med vitlök. Man kan även blanda i lite olivolja. Till detta servers gärna lite vin, förslagsvis ett Chianti vin från Toscana. Exempelvis Péppoli Chianti Classico.
Go to Top of Page

Orpheus
Member

970 Posts

Posted - 2007/03/16 :  15:42:43  Show Profile Send Orpheus a Private Message
Fläskfilé och limesås

Mitt System :http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=21660
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/03/16 :  17:04:01  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Funderar på att plocka fram grillen, det börjar väl bli dax nu...

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.



Edited by - PG Jeppsson on 2007/03/16 17:04:49
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/03/16 :  17:07:55  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
Får snart Danskt besök så man får väl bjuda på nått starkt.
Grillning låter inte helt fel

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

KingX
Member

586 Posts

Posted - 2007/03/16 :  17:26:51  Show Profile Send KingX a Private Message
johan: Är danskarna kända för att gilla stark mat? =)

//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/03/16 :  18:08:03  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Då var grillen framme , och i arbete........

Webern har ju inte varit i gång sedan Lucia, men den startade direkt


Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/03/16 :  18:14:08  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
quote:
johan: Är danskarna kända för att gilla stark mat? =)

Tvärtom, en bunke mesar är vad dom är

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/03/16 :  18:35:04  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
quote:
Tvärtom, en bunke mesar är vad dom är


Bjud dom på riktig mat.............

Danskar är inga kulinarfantomer, pölse och smörrebröd är vad som gäller.........

Jag tror att Rip 59, har svaret vad det gäller danskgourmet...

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

Boergars
Member

1641 Posts

Posted - 2007/03/16 :  18:36:40  Show Profile  Visit Boergars's Homepage Send Boergars a Private Message
Vi käkade den här:


Fläskfile med rosépeppar och bacon

Ingredienser:
6 hg fläskfilé
200 g färska champinjoner
1 stor gul lök
2 dl creme fraiche
2 dl oxbuljong
2 msk chilisås
#189; msk äkta soja
1 vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
1 paket bacon
persilja

Gör så här:
Skär filén i bitar och tryck ut dem.
Salta, peppra och bryn.
Lägg ått sidan.
Hacka löken, Skiva champinjonerna och bryn dem tillsammans till all vätska är borta.
Vispa i buljongen och tillsätt creme fraiche, chilisås, pressad vitlök och soja.
Koka upp, lägg i köttskivorna och låt puttra några minuter
Klipp bacon i små bitar och stek dem.
Låt dem rinna av på hushållspapper.
Strö sedan baconbitarna, persiljan och rosépeppar över.
Serveras med potatis och en sallad.


Hemmagjord Jordgubbsglass med Limoncello till efterrätt.

SAOL säger:löda v. lödde, lött, lödd n. lött, pres. löder
sammanfoga medelst smält metall
Go to Top of Page

Burmäster
Fd. Dan

2853 Posts

Posted - 2007/03/16 :  18:48:53  Show Profile  Visit Burmäster's Homepage Send Burmäster a Private Message
Ikväll blir det premiär med grillen barnen ska bara nattas först....

Köpt hem två "ordentliga" entrecoter och de ska grillas på 50 000 grader och inte ligga mer än 45 sek på varje sida. Både frun och jag gillar blodigt....till det gör jag rösti, grönpepparsås och grönsalld med "riktig" olivolja (alltför många som snålar med kvaliteten på olja) grovmalen salt och citronpeppar.

Vinet har jag redan öppnat....

Artphotography
Go to Top of Page

johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!

20859 Posts

Posted - 2007/03/16 :  19:07:36  Show Profile  Visit johan.björklund's Homepage Send johan.björklund a Private Message
quote:
50 000 grader och inte ligga mer än 45 sek på varje sida. Både frun och jag gillar blodigt


Word !
Det ska vara rått i mitten, frugan o jag bokar härmed en grillafton hemma hos dig Dan

>musik förmedlingen<
Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
Go to Top of Page

KingX
Member

586 Posts

Posted - 2007/03/16 :  19:29:43  Show Profile Send KingX a Private Message
Dan: jag hakar gärna på johan och kommer hem till dig *hehe*

//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\
Go to Top of Page

PG Jeppsson
100.000-klubben

7768 Posts

Posted - 2007/03/16 :  19:41:30  Show Profile Send PG Jeppsson a Private Message
Ovanligt sen grillpremiär i år, Dan hoppas att entrcoten blev tillräckligt blodig, den grillads kyllingfile'n blev njutbar.

Nästa fredag blir det HEL kyckling, grillad, moohawwah

Är numera säljare av
biostimulerande grejor.....

Är lagliga grejor.......

HiFiForum.nu det kloka forumet.


Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6797 Posts

Posted - 2007/03/16 :  19:59:23  Show Profile Send Bubbel a Private Message
quote:
Nästa fredag blir det HEL kyckling, grillad, moohawwah


Då vet jag vart jag skall åka, när är det klart .

En äggakaga som kvällsmat skulle sitta fint tror att det får bli imorgon.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.38 sekunder. Snitz Forums 2000