Author |
Topic |
|
poppen
Member
1570 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 08:40:32
|
Denna tråd harv säkert varit uppe för.
Mitt förslag är detta.
Ädelostfylda Lövbiff.
Du fyller lövbiff med en grönmögelost. en skiva stekt bacon samt klick stark osötad senap ( Best blir det på den färdig blandde Colemans senapen på glasburk ) detta serveras med rädvinssås samt klyptpotatis. En god sallad.
Smaklig måltid. |
|
guy gadbois
Member
2415 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 10:51:09
|
Fredagar är för min flickvän och mig; Tacos!
Pricken över i och måsten för en riktigt lyckat tacoföreställning: Hemmagjord Guacamole och egen vitlöksås Glöm aldrig majsen, gärna amerikanska av typen "super sweet"! Köp inte Nachos av "billighetsmärken" Fuska inte med den rivna osten, den måste vara smakrik
Resten vet och kan ju alla Tacos är ju inte direkt raketvetenskap.... |
Min anläggningstråd |
|
|
MullBenkt
Member
1276 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 10:56:17
|
Jag är utfattig men skall ändå bjuda på vegetarisk paj. Kommer innehålla mozzarella, fetaost, soltorkade tomater, färsk smörkokt grön sparris, körsbärstomater och västerbottenost.
|
|
|
B-200
fd. asimov66
4687 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 11:33:55
|
Chivitos: Stimla nötkött (helst lövbif) värm pitabröd. Lägg i nötkött i pitabröd och i med dippsås eller salsa (allt finns färdigt). Servera med pommes. |
.....Med reservation för subjektivitet och stavfel |
|
|
Magils
Member
7061 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 11:36:46
|
Gör en pizza !
50g Jäst (blå) 1/2 paket löses i 2 dl ljummet vatten tillsätt 5 dl mjöl och 1/2 tsk salt och en skvätt olja. Jäs 30 min.
Under tiden, mixa 3dl tomatkross med salt(1/2tsk), peppar(1/2krm), basilika, oregano (1/2 tsk var)--> koka upp och kyl! Sätt på ugnen 200 grader.
efter 30 min--> Baka ut degen med mjöl på en bakplåt.
Smeta ut tomatsåsen...
Sedan är det bara att slänga på
Skinka Svamp Ananas Pepperoni Oliver etc...annat gott!
Mozzarella(två påsar) + annan bra hårdost, fördelas...
In i ugnen 10-15 min...
Gör en sallad utan tomater!
Gott dricka!
Succé !!!!
edit: Man kan byta ut 1-1,5 dl av mjölet till Grahamsmjöl och få en fullkornspizza
|
- Det finns inget problem som är större än lösningen..
- Hemma hos...http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=54225 |
Edited by - Magils on 2007/03/16 11:38:55 |
|
|
reeltoreel
Member
3454 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 11:50:34
|
Ikväll blir det garanterat grillade revbenspjäll å en flaska rött. |
"We don't need no stinkin' robot-assembled, computer- controlled black plastic throw away stuff pretending to be audio gear." - Rick Stout, |
|
|
EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr
3091 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 11:57:03
|
Det vette fåglarna då det är frun som står för huvudrätt men jag vet att hon har gjort någon form av chokladmarängtårta till efterrätt (det är lite av kalas).
För egen regi står jag dock med förrätten; en jordärtskockssoppa med torkade "parmachips" och lite gott bröd, självklart med en slurkt vitt vin, förmodligen Thüngersheimer Johannisberg men det återstår att se |
/Jonas
|
|
|
lindvall
lite allmänt grå och tråkig....
1683 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 12:37:39
|
Det brukar ofta bli pizza på fredagkvällen, men ikväll lutar det åt tacos! Glöm nu inte att lägga pizzan på varm plåt när den ska in i ugnen, det är det viktigaste! :-)
Tack för tipset om grahamsmjöl, det ska provas! |
|
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
18938 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 13:40:14
|
quote: redagar är för min flickvän och mig; Tacos!
Så sant.
Minst 3 av 4 Fredagar blir det Taccos |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
|
|
guy gadbois
Member
2415 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 13:48:54
|
quote: Så sant.
Minst 3 av 4 Fredagar blir det Taccos
Tror att du slår mig där Zalve! Tror att jag kommer upp i högst 1 av 3... |
Min anläggningstråd |
|
|
KingX
Member
586 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 14:53:06
|
Ikväll blir det TexMex lasagne.. Det är minsann gott. Man köper 1 påse TexMex blandning, 500G köttfärs, 4dl lätt creme fraiche, 1 stor burk med medium salsa sås samt 1 röd paprika Stek köttfärs, tillsätt mix låt småputtra några minuter, tillsätt creme f. och salsa burken. Låt koka i ca 8-10 minuter. När 3 minuter återstår av koktiden tillsätt paprikan (som då bör vara hackad.. hehe)
Häll upp o form och varva med lasagne plattor... ugn: kolla på lasagne paketet och följ deras direktiv.
servera med en god sallad!
Vill man en någt mer eldig lasagne smak byt ut medium salsa mot stark, eller om du har piri piri hemma. Släng i en sådan =)
|
//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\ |
Edited by - KingX on 2007/03/16 14:54:25 |
|
|
Poe
Member
808 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 15:03:40
|
Ikväll blir det asiatisk restaurang direkt efter jobbet. Riktigt skönt! |
eof Min anläggning |
|
|
dahlfalk
Member
500 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 15:36:33
|
Lite Italienskt kanske? T-benstek som grillas, kryddas väl med salt och peppar. Till det en sallad av ruccola, babyspenat, pinjenötter och champinjoner som man fräser lite i pannan tillsammans med vitlök. Man kan även blanda i lite olivolja. Till detta servers gärna lite vin, förslagsvis ett Chianti vin från Toscana. Exempelvis Péppoli Chianti Classico.
|
|
|
Orpheus
Member
970 Posts |
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 17:04:01
|
Funderar på att plocka fram grillen, det börjar väl bli dax nu... |
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
Edited by - PG Jeppsson on 2007/03/16 17:04:49 |
|
|
johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!
20859 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 17:07:55
|
Får snart Danskt besök så man får väl bjuda på nått starkt. Grillning låter inte helt fel |
>musik förmedlingen< Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
|
|
|
KingX
Member
586 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 17:26:51
|
johan: Är danskarna kända för att gilla stark mat? =) |
//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\ |
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 18:08:03
|
Då var grillen framme , och i arbete........
Webern har ju inte varit i gång sedan Lucia, men den startade direkt
|
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!
20859 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 18:14:08
|
quote: johan: Är danskarna kända för att gilla stark mat? =)
Tvärtom, en bunke mesar är vad dom är |
>musik förmedlingen< Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
|
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 18:35:04
|
quote: Tvärtom, en bunke mesar är vad dom är
Bjud dom på riktig mat.............
Danskar är inga kulinarfantomer, pölse och smörrebröd är vad som gäller.........
Jag tror att Rip 59, har svaret vad det gäller danskgourmet... |
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
Boergars
Member
1641 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 18:36:40
|
Vi käkade den här:
Fläskfile med rosépeppar och bacon Ingredienser: 6 hg fläskfilé 200 g färska champinjoner 1 stor gul lök 2 dl creme fraiche 2 dl oxbuljong 2 msk chilisås #189; msk äkta soja 1 vitlöksklyfta 1 msk rosépeppar 1 paket bacon persilja
Gör så här: Skär filén i bitar och tryck ut dem. Salta, peppra och bryn. Lägg ått sidan. Hacka löken, Skiva champinjonerna och bryn dem tillsammans till all vätska är borta. Vispa i buljongen och tillsätt creme fraiche, chilisås, pressad vitlök och soja. Koka upp, lägg i köttskivorna och låt puttra några minuter Klipp bacon i små bitar och stek dem. Låt dem rinna av på hushållspapper. Strö sedan baconbitarna, persiljan och rosépeppar över. Serveras med potatis och en sallad.
Hemmagjord Jordgubbsglass med Limoncello till efterrätt. |
SAOL säger:löda v. lödde, lött, lödd n. lött, pres. löder sammanfoga medelst smält metall |
|
|
Burmäster
Fd. Dan
2853 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 18:48:53
|
Ikväll blir det premiär med grillen barnen ska bara nattas först....
Köpt hem två "ordentliga" entrecoter och de ska grillas på 50 000 grader och inte ligga mer än 45 sek på varje sida. Både frun och jag gillar blodigt....till det gör jag rösti, grönpepparsås och grönsalld med "riktig" olivolja (alltför många som snålar med kvaliteten på olja) grovmalen salt och citronpeppar.
Vinet har jag redan öppnat.... |
Artphotography |
|
|
johan.björklund
Reportage-Harry -05 & -07, 100.000-klubben!
20859 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 19:07:36
|
quote: 50 000 grader och inte ligga mer än 45 sek på varje sida. Både frun och jag gillar blodigt
Word ! Det ska vara rått i mitten, frugan o jag bokar härmed en grillafton hemma hos dig Dan |
>musik förmedlingen< Medlem av det Skånska välljuds sällskapet eoJEUD
|
|
|
KingX
Member
586 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 19:29:43
|
Dan: jag hakar gärna på johan och kommer hem till dig *hehe*
|
//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\ |
|
|
PG Jeppsson
100.000-klubben
7768 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 19:41:30
|
Ovanligt sen grillpremiär i år, Dan hoppas att entrcoten blev tillräckligt blodig, den grillads kyllingfile'n blev njutbar.
Nästa fredag blir det HEL kyckling, grillad, moohawwah |
Är numera säljare av biostimulerande grejor.....
Är lagliga grejor.......
HiFiForum.nu det kloka forumet.
|
|
|
Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben
6797 Posts |
Posted - 2007/03/16 : 19:59:23
|
quote: Nästa fredag blir det HEL kyckling, grillad, moohawwah
Då vet jag vart jag skall åka, när är det klart .
En äggakaga som kvällsmat skulle sitta fint tror att det får bli imorgon.
Anders |
Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge. |
|
|
|
Topic |
|