Jag håller på att samla in lite komponenter till blivande rörsteg och tänkte snåla in lite och använda Hammond istället för Lundahl.
Så mina frågor är:
1.Hur noga orginal schema behöver man vara ? 2.Kan 47+47 kondingarna ersättas med 50+50 ? 3 Kan 10H drosslarna ha 82 Ohm istället för 36 Ohm eller får man för låg spänning då ?
quote:1.Hur noga orginal schema behöver man vara ?
Det beror på hur noggran man är
quote:2.Kan 47+47 kondingarna ersättas med 50+50 ?
Med dom toleranser vanliga elektrolyter håller spelar det ingen som helst roll, en 47µF konding kan visa sig vara över 50µF i verkligheten, räkna med 20% tolerans.
quote:3 Kan 10H drosslarna ha 82 Ohm istället för 36 Ohm eller får man för låg spänning då ?
Spänningen kommer att bli lite lägre beroende på hur mycket ström du tar ut.
"I bring you fear famin and pestilence" - C Montgomery Burns
Att använda Hammonds trafos är inte att snåla. De håller mycket hög kvalitet. Jag tror Lundahl har fått för mycket guldglans - de är varken sämre eller bättre än några andra kvalitetstrafos - Hammond t ex.
Jag tycker inte heller att nättrafo och drosslar behöver vara Lundahl. Men vad gäller utgångstrafos och signaltrafos betalar jag gärna vad Lundahl tar, de är otroligt bra.
Ungefär så jag tänkt, till PSU'n blir det Hammond och till resten Lundahl.
Pratade lite med Time i tele samt läste hans tråd om PSU design (http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58228och jag blev inspirerad att använda mer järn och mindre kondingar...frågan är bara hur en sådan nätdel skulle se ut.
Har simulerat lite i Psudesign men ser inge rippel utan att blir ett rakt fint streck....Det jag kikar på är Ström och spänning över belastningen är det något mer man bör kika på ?
Obs värden på bilden stämmer ej med vad jag ska ha utan är endast för att testa......
Om du bläddrar till höger så ser du att det finns ett dV(delta V). Kolla på det när du ställt in "..after reporting a delay of 2). Då ser du hur mycket rippel du har.