HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Dåligt bemötande på hifi-mässan
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/11 :  20:17:39  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Se där är vi visst olika. Om jag betalat för ett smörgåsbord räknar jag med att restaurangen fyller på alla rätter fram till stängning. Jag skulle bli vrålförbannad om de till 100 gäster endast serverade 5 bitar lax, 5 bitar sill etc, oavsett om jag tänkte äta av allt eller inte.



säger personalen att påfyllningen kommer om fem minuter och jag drällande kommer tio min senare då massa andra också står o väntar så tar jag någon annan mat o skäller inte skiten ur personalen för jag själv aggerat dumt.. Så möjligt vi är olika. men jag hoppas inte det... och tror inte du riktigt menade så. men komenterar du just mig så får du besvära dig att vara aningen mer nogran bara vid citat samt hur du vinklar MINA ord.. OK...


quote:
Jag var på Stockholm Furniture Fair idag på Älvsjömässan...ingenstans behövde man boka tid/lösa biljett för att sitta i fåtöljerna.


Det var inget av det jag skrev heller..bara en notis...

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2007/02/11 20:20:46
Go to Top of Page

Marc
Member

759 Posts

Posted - 2007/02/11 :  20:35:40  Show Profile Send Marc a Private Message
quote:
komenterar du just mig så får du besvära dig att vara aningen mer nogran bara vid citat samt hur du vinklar MINA ord.. OK...
Jag kopierade det du skrivit rakt av, så det kan inte bli mer noggrannt. Sedan kanske jag misstolkade det du skrev, men jag har aldrig vinklat dina ord. Det jag skrev handlade ju om MIG.

edit: ok, vid närmare eftertanke kanske det kan läsas som en incinuation. Jag ber om ursäkt.

Tranquil PC T2e -> HagUSB -> i2Digital X-60 -> Audio Aero Prima DAC 24/192 -> Acoustic Zen Absolute -> Berning ZH270 / Gryphon Callisto 2100 -> Acoustic Zen Satori -> Focal-JMlab Micro Utopia Be

Edited by - Marc on 2007/02/11 20:37:46
Go to Top of Page

CarlssonH
Skämtsam

1265 Posts

Posted - 2007/02/11 :  20:39:48  Show Profile Send CarlssonH a Private Message

Utan att ge mig in i diskussionen om huruvida rumskorrigering funkar eller inte om man öppnar dörren till demorummet, så vill jag göra en jämförelse med Motormässan i Göteborg för ett par år sedan.

Jag och min sambo ville hemskt gärna "provsitta" en viss bil och kolla utrymmena i den, framförallt för min skull (198 cm, 125 kg), om jag kunde sitta riktigt bra både fram och bak.

Till saken hör att det var "knökfullt" runt vissa bilar, bl.a denna modell och vi gick runt och runt och kollade andra bilar (ni vet, bilar som inte klarar en familj men som är förbaskat kul ändå) och tillbehör.
Vi återkom till modellen vi var intresserade av ett flertal ggr men lik förbaskat var det lika mycket folk hela tiden.

Kontentan är att vi aldrig fick tillfälle att kolla in bilen riktigt även om vi försökte smöra för representanten utan fick vänta ett par månader till modellen var tillgänglig hos handlare i vårt närområde.

Visst, det var frustrerande, men om den aktuella representanten hade haft någon typ av bokningssystem på mässan kanske vi fått tillgång till den då, även om "bokningssystem" på en bilmässa är svårt att realisera.

Nu missade jag tyvärr HiFi-mässan ni skriver om i tråden, men tidigare mässor jag varit på har det mesta funkat fint och enligt min mening har det varit sämst i de demorum där folk kunnat gå in och ut hur som helst och helt utan kontroll på hur många personer som uppehållit sig i det aktuella demorummet.

A balanced diet is a cookie in each hand.
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2007/02/11 :  21:52:55  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message
quote:
enligt min mening har det varit sämst i de demorum där folk kunnat gå in och ut hur som helst och helt utan kontroll på hur många personer som uppehållit sig i det aktuella demorummet.
Jag ska i ärlighetens namn säga att bäst ljud har ofta varit i rum som haft fasta demos. Tänker kanske främst på Audio Nord. Men jag föredrar ändå öppet hus som sagt. JBLs demo på Arken var helt idealisk tyckte jag.

MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/12 :  01:05:42  Show Profile Send mayro a Private Message


Kanon Marc....

Mvh
Tobbe..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Revoxarn
Klubbmästare, Nerikes Audiofiler

806 Posts

Posted - 2007/02/12 :  17:55:56  Show Profile Send Revoxarn a Private Message
När jag läste denna tråd, så kände jag att jag måste skriva och tala om min syn på mässan, jag missade säkert en hel de , då jag bara var där på lördagen, men jag är helt nöjd med mässan, det är väl inte bara lyssnandet och kikandet på nya prylar, som är det hela (Även om det är huvudsaken) man får ju även träffa andra trevliga forummedlemmar och diskutera med, samt kanske ordna något på kvällen. Vi var några forummedlemmar från Örebro och Eskilstuna som gick ut och käkade på kvällen, för att sedan avsluta det hela på Stampen, med fin Jazz och Blues, det hör väl också till? Vad beträffande XTZ så är jag faktiskt lite sugen, men jag bor ju isamma stad som Zalve, så det kanske ordnar sig med lyssning så småningom. Slutsats: Jag var jättenöjd med mässan, och kommer självklart tillbaka nästa år.
MVH Revoxarn
Go to Top of Page

Fisksmisk ola
Member

1763 Posts

Posted - 2007/02/12 :  18:10:47  Show Profile  Visit Fisksmisk ola's Homepage Send Fisksmisk ola a Private Message
Tycker också att det är lite tråkigt med stängda rum på mässan, och det är min helt personliga åsikt och den baserar sig på mina upplevelser och kan inte diskuteras...

Däremot kan Mayro/Marc:s smörgåsbordsliknelse diskuteras lite mer tycker jag.
Jag tycker att Marc har en poäng eftersom antalet människor som kan besöka rummet är avsevärt mindre än antalet besökare... alla kan helt enkelt inte få det de betalat för. Så rent principiellt(förutom att jag tycker det är tråkigt) så är jag emot stängda rum(om de inte kan ta emot alla besökare på mässan, såklart inte på samma gång).

Ungefär som att det bara fanns lax nog i köket till en femtedel av smörgåsbordsbesökarna. I det fallet är ju hur många laxbitar det finns på bordet och hur lång tid det tar att fylla på irrelevant, det finns helt enkelt inte tillräckligt många.

Mvh

Edit:Mayros namn struket på begäran.

Euroline - T-Amp - DIY

Edited by - Fisksmisk ola on 2007/02/13 19:03:24
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2007/02/12 :  18:29:53  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Däremot kan Mayro/Marc:s smörgåsbordsliknelse diskuteras lite mer tycker jag.


Tycker inte jag eftersom det är avslutat samt rörde sig om tolkning mellan mig och honom.. Vi ansåg nog helt samma sak i grund o botten... så. Därför vore jag tacksam om du nu inte skall försöka dra igång något extranummer här med MIG som refererat till..

utan skall du ha åsikter du vill fördela i tråden så ta då DINA utgångspunkter till DINA åsikter. Och lämna mig utanför..

Tacksammast
Tobbe,.


Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

zikkan
Member

123 Posts

Posted - 2007/02/14 :  08:40:34  Show Profile Send zikkan a Private Message
Jag började läsa tråden men orkade bara de två första sidorna .... ... sedan hoppade jag till sista sidan.

Mitt förslag (kanske redan nämnt?) är att man delar upp tiden mellan öppet hus och stängda demos. Kanske en timme med öppet hus och löpande musik/diskussion och en timme med några sessioner sluten, strikt ordnad demo där man klämmer in så mycket folk man 'vågar' ...

Varianten med löpande musik/diskussion ställler visserligen _Ganska_ stora krav på kunskap, ork och stämbanden på den som som håller i taktpinnen .... Men är man flera kan man ju bytas av och de som inte 'föreläser' kan ju ta enskilda diskussioner med intresserade mässbesökare?

Bara min 0.02¤

"Krama varandra i trafiken!"

Mvh
zikkan

Sammelsurium-anläggning:
========================
Pro-Ject 2, Sony CDP-X7 ESD, Cambridge Isomagic DAC S700, Sony ST-SB920QS , Harman Kardon HK675, Rogers LS3/5a
Go to Top of Page

XTZ AB
Starting Member

32 Posts

Posted - 2007/02/14 :  08:57:16  Show Profile  Visit XTZ AB's Homepage Send XTZ AB a Private Message
Det är en avvägning när man väljer att ha tidsbokning.
Med tidsbokning så kan vi ge en mer informativ och korrekt demo där de som får chansen kan önska musik och ställa frågor. Nackdelen är självklart att inte så många får chansen.

Men utan tidsbokning anser vi att det blir "kaos" där folk springer ut och in ,inte är tysta och "stör" de som verkeligen vill lyssna. Och ta in hela rummet fullt med folk anser vi både missvisande och förvirrande får att stå i dörrhålet och lyssna ger absolut ingen bild om hur produkterna verkligen låter.

Den bästa provlyysningen man kan göra är på plats i sitt eget hem för lyssning i butiker och på mässor ger inte samma resultat som i ert hem.

Vi tar med oss denna erfarenhet av "stängd demo" när vi funderar på nästa mässa.

Tack för era synpunkter.


www.xtz.se

Go to Top of Page

Fisksmisk ola
Member

1763 Posts

Posted - 2007/02/14 :  11:10:56  Show Profile  Visit Fisksmisk ola's Homepage Send Fisksmisk ola a Private Message
Jag gillade zikkans förslag!

Mvh

Euroline - T-Amp - DIY
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.64 sekunder. Snitz Forums 2000