HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Linnsäljare, ett eländes pack. eller?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

molsson
Member

1646 Posts

Posted - 2002/07/07 :  22:55:00  Show Profile Send molsson a Private Message
Stereokompaniet i umeå. Svängde in där vi ett tillfälle för att titta efter en subba till hemmabion. Butiksinnehavare Jörgen spenderar sedan följande TIMME på att skälla ut mig för all dålig utrustning som jag har. Micromega cd är skit, h/k låter illa och thiel högtalare är ett skämt. Jörgen säljer linn.

När jag, aningens trött i örat efter denna orering, påstår att han kanske är lite partisk, hävdar karln att han minsann inte säljet linn för sakens skull, utan säljer bara de bästa produkterna. Om det skulle finnas något bättre än linn så skulle han sälja det, med det gör det ju inte. Till saken hör att han inte ens hade hört talas om hälften av prylarna som jag räknade upp. Detta verkar, tyvärr, vara genomgående för landets all linn handlare. Samma historia utspelades nämligen i sthlm. Tyvärr är Kent på hifiart av samma skrot och korn, men gällande roxan istället.

Min fråga är således. Vad är det för fel på dessa människor?? Är de helt främmande till att vidga sina vyer på olika produkter, eller kostar det så mycket att sälja linn att man in te har råd att göra annat än att smutskasta marknadens samliga märken, och idiotförklara kunderna?

Tacka vet jag sontec. Maken till trevlig personal finns inte i svea rike.

/Marcus

Låter det bra, så är det bra. Oavsett vad polarna tycker

Morello
Member

926 Posts

Posted - 2002/07/07 :  23:06:22  Show Profile Send Morello a Private Message
Hej!

Linn och dess säljare har diskuterats många ggr på forum.

För linn-handlarna verkar inte hifi handla om återgivning, utan snarare om en religion där linnevangeliet är den rätta boken.

Jag ska bjuda på ett litet citat från high fidelity i stlm:

"Martin Logan kan återge ljud, men dom kan ta mig fan inte återge musik"

Den aktuella säljaren, vars namn jag ej känner till, har alltså inte förstått att en högtalare ENDAST skapar ett ljudfält. Om detta ljudfält svarar mot musik beror naturligtvis vad man lägger i CD-spelaren.

mvh



Joe Morello

-Time Further Out-
Go to Top of Page

matson
formerly known as...

1617 Posts

Posted - 2002/07/07 :  23:33:46  Show Profile Send matson a Private Message
quote:

Jag ska bjuda på ett litet citat från high fidelity i stlm:

"Martin Logan kan återge ljud, men dom kan ta mig fan inte återge musik"

Den aktuella säljaren, vars namn jag ej känner till, har alltså inte förstått att en högtalare ENDAST skapar ett ljudfält. Om detta ljudfält svarar mot musik beror naturligtvis vad man lägger i CD-spelaren.

mvh



Joe Morello

-Time Further Out-





Inte för att jag vet vad han menade, men kanske något i stil med att frekvensgång inte är allt(vilket rätt många verkar tycka).

Tillbaks till tråden!
Personligen tycker jag att det är rätt kul med försäljare som "brinner" för sina produkter, sen spelar det mindre roll vad det står på apparaten. Detta får mig att gladeligen besöka både Tonläget och Radiolagret här i Göteborg. Detta trots att jag inte är intresserad av vare sig Qlns stativare eller Linns slutna lådor med småelement. Linnhandlarn här i stan är den ende som har koll på vinyl för övrigt. Han ville ha ett budgetalternativ till LP12an och testade lite olika och tyckte att en av Pro-Jects billigaste spelare var trevligast, alltså bättre än deras(Pro-Jects) dyrare modeller.


Mvh/Mats
'Bad habits pay off in the long run'
Go to Top of Page

Gus
RödaTråden vinnare April-lurare

3570 Posts

Posted - 2002/07/07 :  23:38:16  Show Profile Send Gus a Private Message
Tjaa---detta gäller väl inte bara "ljudförsäljare",jag har bl.a.fått förklarat för mig att Nikons kameror är skräp,att Mercedes är ganska kass,att jag själv är------?----nä det tänker jag inte tala om ;-)

Go to Top of Page

epkpeng
400.000-klubben

4228 Posts

Posted - 2002/07/07 :  23:43:25  Show Profile  Visit epkpeng's Homepage Send epkpeng a Private Message
Generell, skall man inte dra över alla, inte över en kant iaf!

Rötägg finns innom alla områden, golf, linnförsäljare, BMW ägare, Volvo ägare, trädgårdspulare ALLT.

Jag är "säljare" (mina egna grejjer) och vet ju klart vad jag tycker om vissa märken. Jag tror dock inte att jag tjänar nått på att berätta det för andra i nån smått uppmanande form hur dåliga märket XYZ är - jag visar hellre upp vad jag har!

Linn har debatterats en HEL del....

Vänligen
// Pär Engelholm
// epkpeng@hififorum.nu
Go to Top of Page

n00b
"Besan"

1532 Posts

Posted - 2002/07/08 :  11:34:11  Show Profile Send n00b a Private Message
En liten sak bara. Jag tror inte att det är så nyttigt å säga både affär å namn på personer och liknade. Jag kan iofs ha fel ?

Kanske inte olagligt men endå lite elakt ?
Go to Top of Page

n/a
deleted

1080 Posts

Posted - 2002/07/08 :  11:50:31  Show Profile Send n/a a Private Message
Snubben i Göteborg är ju hur trevlig som helst. Han har lite Linnblick och visst stampar han takten, men jag har aldrig hört honom säga nått illa om andra märken. Han gillar Linn o Naim helt enkelt. Tycker själv att Linn låter rätt OK, fast det finns ju konkurens... och Linn har ingen ljudbild... Och de håller vinylen hårt... de gillar jag!



//A pirate I was meant to be, trim the sails and roam the sea!
http://hem.passagen.se/magrutor/Monkey
Go to Top of Page

SZR
Guran!

1515 Posts

Posted - 2002/07/08 :  11:52:28  Show Profile  Visit SZR's Homepage Send SZR a Private Message
Varningar för butiker tycker jag är OK.
Vem vill få en utskällning när man går och shoppar?
Eller få dålig sevice efter köp?
(hänga ut personer kan vara elakt)

//StefanZ
"Art is just short for Arthur
Go to Top of Page

linkan
Mångalen...!?

545 Posts

Posted - 2002/07/08 :  11:57:31  Show Profile Send linkan a Private Message
Ja detta med dessa handlare som brinner för "sitt" märke d.v.s om det är det enda rätta är ju inte speciellt kul. Har gjort några besök hos en Linn-handlare något norr om Umeå (slutar oxå på -eå). Där blir man oxå smått förvånad över den nonchalans de har och deras sätt att racka ned på all utrustning som man råkar äga. Allt är skit och "rör går inte att ha i en anläggning" är ju inte direkt upplyftande när man kommer in som potetiell kund.

Var på besök i våras och frågade om de hade nån bra förstärkare och naturligtvis så var ju Linn bäst men sen hade han faktiskt hört talas om ett annat märke som han tyckte var "nästan" lika bra och det var Bonnec (Alto och Timpano för ca 140')! Allt annat var mycket sämre. En handlare som jag brukar besöka i Sthlm kallade denna butik för "Hifi-facisterna i -eå" , höll på att skratta ihjäl mig när jag hörde detta .

Detta behöver ju naturligtvis inte betyda att alla Linn-handlare är likadana eller att andra handlare är bättre men det har medfört att jag undvikit att besöka High Fidelity i Sthlm p.g.a att denna handlare i -eå gjort mig minst sagt skeptisk till de som säljer Linn. Tråkigt att det drabbar övriga Linn-säljare men sånt är livet.

Linkan

Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2002/07/08 :  12:00:05  Show Profile Send whiskyman a Private Message
Precis min åsikt också för eftersom de flesta ändå kan lista ut vem eller vilken affär som avses så är det klart bättre att endast nämna butiken.Mvh Kristofer
Go to Top of Page

yalpa
Member

1208 Posts

Posted - 2002/07/08 :  12:22:54  Show Profile Send yalpa a Private Message
Linn har ett speciellt sound, en del folk är helt sålda på det. Vi andra kan inte göra annat än acceptera detta. Vi får även ta "nöjjet" att besöka en Linnbutik en gång i livet och se om det är nåt för oss, ett besök kan väl inte vara så farligt?

Personligen gillar jag allt som låter bra. Ljudbilden hos elektrostater är trevlig, men jag bangar inte på att avnjuta musiken via ett par aktiva Keilidh som har snabb och fin bas. Just i basen tycker jag Linn är väldigt bra på, och jag gillar ju bas

Men högsta prioritet är att musiken presenteras på ett engagerande sätt, och det är fan i mig svårt att hitta nån anläggning som gör det. Min sony cd spöar en Linn Mimik när det gäller detaljer, men Mimiken gör musiken så mycket roligare. Jag har nu siktet inställt på SAT elektronik, men frågan hur engagerande dessa är i längden?

Go to Top of Page

Benny
Starting Member

38 Posts

Posted - 2002/07/08 :  12:27:05  Show Profile Send Benny a Private Message
Sen kan man ju alltid gå ut samma väg som man kom in, och det ganska snabbt också när man märker åt vilket håll det lutar. Man behöver ju inte heller själv få rätt jämt. Bara strunta i att handla efter fem timmars tugg.
Då har man förstört dagen för den säljaren.
Go to Top of Page

molsson
Member

1646 Posts

Posted - 2002/07/08 :  12:44:14  Show Profile Send molsson a Private Message
Håller med benny. Kommer inte att gå in till en linn-handlare på ett bra tag. Tyvärr, eftersom jag är lite sugen på klimax prylarna. Bra klipp, mycket snygga.

Var någon mer än jag på hifi-mässan vis slussen senast? Lyssnade på linn komri. Grymt besviken, måste ha varit något fel på grejjorna. Vi var 5 stycken som satt i rummet och funderade på om vi hade fel på öronen, för så illa som det lät, för närmare en miljon totalt.


/Marcus

Låter det bra, så är det bra. Oavsett vad polarna tycker
Go to Top of Page

n/a
deleted

776 Posts

Posted - 2002/07/08 :  22:16:52  Show Profile Send n/a a Private Message
Hmm.. Ja, det finns faktiskt två andra märken som "linnarna" har tagit till sina hjärtan.. Det första är Loewe.. och sen Bonnec då.

//X-ray

"Jag håller inte med dig om det du säger, men jag skulle med
mitt liv försvara din rätt att säga det."

-Voltaire
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2002/07/09 :  08:49:58  Show Profile Send whiskyman a Private Message
Jaså Loewe och Bonnec. Vad är Bonnec för något företag? Vad tillverkar de?Jag vetatt Loewe tillverkar bl a tv-apparater.Mvh Kristofer
Go to Top of Page

kungpingvin
Member

406 Posts

Posted - 2002/07/09 :  10:36:50  Show Profile Send kungpingvin a Private Message
quote:

Jaså Loewe och Bonnec. Vad är Bonnec för något företag? Vad tillverkar de?Jag vetatt Loewe tillverkar bl a tv-apparater.Mvh Kristofer




Bonnec gör fina prylar som kostar mycket pengar och enligt handlarna ska låta väldigt bra (lite oväntat att säljaren tycker det låter bra ).

kolla in hemsidan
http://www.bonnec.de/English/english.html

Jonas



Edited by - Pjotre on 2002/07/09 10:59:4
Go to Top of Page

whiskyman
Member

3896 Posts

Posted - 2002/07/09 :  14:12:46  Show Profile Send whiskyman a Private Message
När jag fick se produkterna så såg jag att jag faktiskt har hört om dessa tidigare. Mvh Kristofer
Go to Top of Page

n00b
"Besan"

1532 Posts

Posted - 2002/07/10 :  10:40:11  Show Profile Send n00b a Private Message
Hmmm... Jag har aldrig ens hört Linn, tror jag skall in och lyssna på en fin Linnanläggning så jag med kan bilda mig en uppfattning om dett så omtalade ämne
Go to Top of Page

CDP
Member

212 Posts

Posted - 2002/07/12 :  10:42:28  Show Profile Send CDP a Private Message
.... och då måste jag försvara Linnhadlaren i Göteborg som är lite av en kuf och själv erkänner detta. Dessutom är han faktiskt svår att få till att tala illa om andra produkter.

Då är det mer vanskligt att traska in på Radiolagret med sina frågor: "Kablar! kablar har vi ingen som helst anleding att syssla med, du kan använda en lapsladd och inte märka någon skillnad, möjligtvis en liten grynighet i ljudet" eller att de flesta andra högtalare än AE 109SE är fuskbyggen.

Tack, tack jag skall bara gå över till Ågrens sedan och se om inte... Jag menar, grundregeln nr1 är snacka aldrig skit om andra produkter i all marknadsföring.
Go to Top of Page

RKL
Member

423 Posts

Posted - 2002/07/12 :  11:56:04  Show Profile  Visit RKL's Homepage Send RKL a Private Message
Av någon anledning finns det inte en enda Linn-handlare i Finland....

Har inte heller hört om en enda Linn-ägare.....

Vad det beror på vet jag inte.....
Besynnerligt då det tycks finnas så många Linn-entusiaster i Sverige.

Mvh. RKL
Go to Top of Page

matson
formerly known as...

1617 Posts

Posted - 2002/07/12 :  12:00:26  Show Profile Send matson a Private Message
quote:

.... och då måste jag försvara Linnhadlaren i Göteborg som är lite av en kuf och själv erkänner detta. Dessutom är han faktiskt svår att få till att tala illa om andra produkter.

Då är det mer vanskligt att traska in på Radiolagret med sina frågor: "Kablar! kablar har vi ingen som helst anleding att syssla med, du kan använda en lapsladd och inte märka någon skillnad, möjligtvis en liten grynighet i ljudet" eller att de flesta andra högtalare än AE 109SE är fuskbyggen.

Tack, tack jag skall bara gå över till Ågrens sedan och se om inte... Jag menar, grundregeln nr1 är snacka aldrig skit om andra produkter i all marknadsföring.






Fast dom är väldigt roliga på Radiolagret! Särskilt han som knackar på allt och ställer speldosor på högtalarna och vill sälja stenar! Ibland lägger han sig på golvet också, men då blir jag osäker och sticker därifrån.....

Mvh/Mats
'Bad habits pay off in the long run'
Go to Top of Page

CDP
Member

212 Posts

Posted - 2002/07/12 :  12:43:52  Show Profile Send CDP a Private Message
Precis! Verkliga personligheter!

Det där med speldosan har jag varit med om också. Gäller verkligen detta som en god regel för högtalare? Stenarna ja, det är en enda lång såpopera om dess användabarhet, men jag tror helt och hållet på ide´n.
Go to Top of Page

SZR
Guran!

1515 Posts

Posted - 2002/07/12 :  14:13:15  Show Profile  Visit SZR's Homepage Send SZR a Private Message
Nu är jag långt från Götet...

Menar ni på fullt allvar att Radiolagret inte tycker att kablar spelar någon roll, men vill sälja Shakti?

//StefanZ
"Art is just short for Arthur
Go to Top of Page

Niklas Nord
JBL! Va? JBL! Va? JBL! JBL! JBL!!

6152 Posts

Posted - 2002/07/12 :  14:20:57  Show Profile Send Niklas Nord a Private Message

Denna tråd är ju rena FÖRTALSTRÅDEN!
Här kan man snacka om baktaleri

SKÄMS!

fy

---------
När Tigern Springer Ur Djungeln; Springer Djungeln Ur Tiger
Go to Top of Page

n/a
deleted

1080 Posts

Posted - 2002/07/12 :  14:28:26  Show Profile Send n/a a Private Message
Baktaleri??

Jag ser inga som helst problem med att rekommendera affärer jag gillar och på samma sett såga de affärerna jag på olika vis ogillar. Har varit inne på radiolagret i Göteborg en (1) gång. Det var sista gången. Jag går inte in på detaljer. Men ett trevligare bemötande hade inte skadat. Tonläget som jag skrev innnan är en trevlig butik. Har varit där ett antal gånger o lyssnat. Gillar man Linn/Naim borde detta vara en kanonbutik.



//A pirate I was meant to be, trim the sails and roam the sea!
http://hem.passagen.se/magrutor/Monkey
Go to Top of Page

gromit
Member

731 Posts

Posted - 2002/07/12 :  14:46:18  Show Profile Send gromit a Private Message
Det gäller ju att hålla rätt tonläge (!) när man diskuterar sådana här saker.

Självklart ska man ju kunna tala om sina erfarenheter men när det går till personangrepp eller annan hysteri så är man ju lika dålig själv som de man kritiserar!

När det gäller handlare (eller andra) kan det vara vettigt att försöka hålla sig till faktiska förhållanden och hålla subjektiva omdömen utanför, framför allt de negativa.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.39 sekunder. Snitz Forums 2000