HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Mat-recept!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Neville
Member

421 Posts

Posted - 2006/01/26 :  09:40:48  Show Profile Send Neville a Private Message
Tänkte dela med mej av mina favo-recept, har ni några fina så skriv gärna


Åsas Quornpanna:

300g Quorn-färs (finns i frysdisken för dom oinvigda, funkar säkert med köttfärs också)
2 burkar hela champinjoner (dela på hälften)
1 liten burk majs
1 påse tacokryddor
1 burk creme fraiche
lite grönsaksbuljong (efter smak)
salt - peppar

Stek champinjonerna i mycket smör, så dom blir lite bruna.
Häll sedan i Qournfärsen och majs och låt det blir varmt.
Rör i resten och låt puttra i några minuter.
Passar bra till spagetti, eller favoritpastan.



Kräftcannelloni

1 burk kräftstjärtar (360g)
½ gul lök
1 burk hela tomater (400g)
1 tsk dillfrön
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackad dill
200-250g färska lasagneplattor (Går med vanliga också, men är lite pilligare)
5dl färdig ostsås, tex Kelda

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka löken. Lät tomaterna rinna av och hacka dem.
3. Blanda kräftstjärtar, lök, tomaterna, dillfrön , salt, peppar och dill. Fördela röran på lasagne-plattorna och rulla ihop.
4. Häll lite ostsås i bottnen på en ugnsäker form. Lägg i rullarna och häll över resten av såsen. Strö över lite extra dillfrön och hackad dill.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25min.

Passar bra med en flaska vitt.

Edited by - Neville on 2006/01/26 09:43:07

Boergars
Member

1641 Posts

Posted - 2006/01/26 :  11:09:41  Show Profile  Visit Boergars's Homepage Send Boergars a Private Message
Länkar helt fräckt till min egen receptsida:

http://hem.bredband.net/bergborjars/recept.htm

Rekommenderar särskilt Fläskfilé Rosé och Vit Kladdkaka

SAOL säger:löda v. lödde, lött, lödd n. lött, pres. löder
sammanfoga medelst smält metall
Go to Top of Page

Roq
RödaTråden Vinnare

2892 Posts

Posted - 2006/01/26 :  11:34:07  Show Profile Send Roq a Private Message
Tack Neville och boergars!

Boergars: Du verkar ha en hel del smaskigt där. Jag ska titta lite noggrannare på den receptsamlingen.
Go to Top of Page

Martin.M
Semesterfirare

3556 Posts

Posted - 2006/01/26 :  11:56:41  Show Profile
http://www.arla.se/Default.aspx?id=15931


admin @ Minhembio.com & självutnämnd Squeezbox-expert
Go to Top of Page

Boergars
Member

1641 Posts

Posted - 2006/01/26 :  12:00:35  Show Profile  Visit Boergars's Homepage Send Boergars a Private Message
Neville: Ska nog pröva Cannelonin nån dag.
Roq: Kul att det uppskattades. Allt är provlagat åtminstone en gång, med undantag för de varma dryckerna. Har ett minne av att det någonstans, i något recept, finns ett fel. Tror att det ståt msk i stället för tsk, eller tvärt om.
Go to Top of Page

JonasY
Member

1019 Posts

Posted - 2006/01/26 :  18:41:34  Show Profile Send JonasY a Private Message
Svinenkelt, svingott, svinonyttigt och svin-fritt:

För ca 4 pers
* En hel grillad kyckling, eller motsvarande mängd stekt kycklingfilé
* Creme Fraiche en burk
* En Salsa-sås burk (medium brukar vara lagom stark)
* Sallad
* Rädisor (körsbärstomater funkar också!)
* En påse Nacho-chips, gärna flera i olika smaker (ost är godast imo)

Ta ur allt kött på kycklingen (obs kan vara pilligt), lägg i en ungsfast form och lägg i salsa-såsen. Det hela skall bara värma så 10min i ~180C eller nått sånt brukar bli bra (de blir inge goda om de står inne för länge och bränns). Hacka sallad och skiva rädisor medan du väntar. Ta ut paketet och häll på creme-fraichen, salladen och sen rädisorna överst. Ät dem med nacho-chips (kan ätas med (basmati)ris om man vill vara lite mindre onyttig).

Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP
Go to Top of Page

akktustakki
MJW Musik hemma

1098 Posts

Posted - 2006/01/27 :  00:18:56  Show Profile  Visit akktustakki's Homepage Send akktustakki a Private Message
Ett gott bröd kan man inte få för mycket av.

50 gram färsk jäst
0.5 L kallt vatten
1 dl olivolja
750 gram vetemjöl special
100 gram rostade solroskärnor
2 msk ljus brödsirap
0.5 dl salt

Å så här gör man:

Lös upp jästen i vätskan, sirapen och oljan.
I med mjölet och kör maskinen i jämn hastighet i 15 minuter.
I med saltet och solroskärnorna och kör i 5 minuter till.

Låt jäsa i 20 minuter, klappa luften ur degen, och låt jäsa i ytterligare 20 minuter.
Vänd upp det hela på ditt bakbord och forma två bröd med kärlek, fast hand och lite jävlar anamma.

Låt jäsa igen till minst dubbel storlek.
Baka i ugn vid 225 grader i tio minuter, sänk temperaturen till
190 grader och fortsätt baka tills bröden har fin färg och känns ihåliga och lätta när du knackar på dem. Ca 30 minuter.

Låt svalna på galler utan duk.

Här kan man smaksätta med t.ex. färska örter, finskurna oliver, vitlök, torkade tomater etc. etc.

Mums, mums....

www.musikhemma.se

nu schlappnaru av... DIY. Monacor
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/01/27 :  00:55:55  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
Boergars: Du fick nu stå för hela meny kommande vecka,,, Skall bli kul med lite nya saker..

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Zalve
Nerikes Audiofiler

18938 Posts

Posted - 2006/01/27 :  21:28:00  Show Profile  Visit Zalve's Homepage Send Zalve a Private Message
Har just provat Skånsk kyckling fårn Boergars receptsamling.
Riktigt gott, rekommendera att följa doseringen med timjanen... Lillan (1½år) hjälpte/Skälpte till lite. Fick nog 2 msk ist för 2 tsk.

En kall sås till, Creame Fraish, gräslös, dionsenap samt paprika/chilipulver.
Perfekt ihop med en Hof.

"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd"
Go to Top of Page

Fredrik
Member

241 Posts

Posted - 2006/01/28 :  19:16:13  Show Profile Send Fredrik a Private Message
Snabb kycklinggratäng 4 pers

1st grillad kycklingdelad i bitar(fina utan ben)(jag brukar ta små stekta fileer)
1röd paprika hackad
5dl kokt ris ca2dl (okokt)

Gratängsås:
1dl mangochutney (mild)
1dl grädde
2dl ceme fraich
3msk chilisås
2tsk curry
2tsk paprikapulver
2dl riven ost

Blanda ris o paprika lägg i botten på en smord form.
Sedan kycklingbitar över.
Häll sedan gratängsåsen över.
Garnera med lite kokos.

225grader i 15 min.


!JBL

Edited by - Fredrik on 2006/01/28 19:22:10
Go to Top of Page

Fredrik
Member

241 Posts

Posted - 2006/01/28 :  19:18:47  Show Profile Send Fredrik a Private Message
Hmm, det var nog mitt längsta inlägg någonsin:) och godaste!

!JBL
Go to Top of Page

Fuling
DIY-Harry 2006, 200.000-klubben

7830 Posts

Posted - 2006/01/28 :  20:22:41  Show Profile Send Fuling a Private Message
Hmmz, då ska vi se.
Det här "receptet" är kraftigt inspirerat av något som mattanterna brukade laga på äldreboendet jag jobbade på för några år sen:

"Flå" en falukorv, snitta den (tänk hasselbackspotatis) och lägg den i en ugnsform. Peta ner en ostbit i varje snitt.
Fräs ihop bacon (klippt i småbitar), hela konserverade champinjoner och hackad lök i en kastrull, tillsätt krossade tomater, en rejäl skvätt kokbar creme fraiche och en stor klick bostongurka.
Salt och peppar förstås, gärna lite Heinz chilisås och oregano också.

Häll såsen över falukorven och gratinera i ugn ca. en halvtimme.
Servera med potatismos.

Täcker nästan hela den mörka sidan av kostcirkeln


"För mig påverkar inte priset kabelns elektriska egenskaper och därmed deras påverkan på ljudet"
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.38 sekunder. Snitz Forums 2000