Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_right.gif) |
|
Neville
Member
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
421 Posts |
Posted - 2006/01/26 : 09:40:48
|
Tänkte dela med mej av mina favo-recept, har ni några fina så skriv gärna![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_smile_big.gif)
Åsas Quornpanna:
300g Quorn-färs (finns i frysdisken för dom oinvigda, funkar säkert med köttfärs också) 2 burkar hela champinjoner (dela på hälften) 1 liten burk majs 1 påse tacokryddor 1 burk creme fraiche lite grönsaksbuljong (efter smak) salt - peppar
Stek champinjonerna i mycket smör, så dom blir lite bruna. Häll sedan i Qournfärsen och majs och låt det blir varmt. Rör i resten och låt puttra i några minuter. Passar bra till spagetti, eller favoritpastan.
Kräftcannelloni
1 burk kräftstjärtar (360g) ½ gul lök 1 burk hela tomater (400g) 1 tsk dillfrön ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 msk hackad dill 200-250g färska lasagneplattor (Går med vanliga också, men är lite pilligare) 5dl färdig ostsås, tex Kelda
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och finhacka löken. Lät tomaterna rinna av och hacka dem. 3. Blanda kräftstjärtar, lök, tomaterna, dillfrön , salt, peppar och dill. Fördela röran på lasagne-plattorna och rulla ihop. 4. Häll lite ostsås i bottnen på en ugnsäker form. Lägg i rullarna och häll över resten av såsen. Strö över lite extra dillfrön och hackad dill. 5. Grädda i mitten av ugnen i ca 25min.
Passar bra med en flaska vitt. |
Edited by - Neville on 2006/01/26 09:43:07 |
|
Boergars
Member
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
1641 Posts |
Posted - 2006/01/26 : 11:09:41
|
Länkar helt fräckt till min egen receptsida:
http://hem.bredband.net/bergborjars/recept.htm
Rekommenderar särskilt Fläskfilé Rosé och Vit Kladdkaka![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_smile_wink.gif) |
SAOL säger:löda v. lödde, lött, lödd n. lött, pres. löder sammanfoga medelst smält metall |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
Roq
RödaTråden Vinnare
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
2892 Posts |
Posted - 2006/01/26 : 11:34:07
|
Tack Neville och boergars!
Boergars: Du verkar ha en hel del smaskigt där. Jag ska titta lite noggrannare på den receptsamlingen. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
Martin.M
Semesterfirare
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
3556 Posts |
|
Boergars
Member
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
1641 Posts |
Posted - 2006/01/26 : 12:00:35
|
Neville: Ska nog pröva Cannelonin nån dag. Roq: Kul att det uppskattades. Allt är provlagat åtminstone en gång, med undantag för de varma dryckerna. Har ett minne av att det någonstans, i något recept, finns ett fel. Tror att det ståt msk i stället för tsk, eller tvärt om. |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
JonasY
Member
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
1019 Posts |
Posted - 2006/01/26 : 18:41:34
|
Svinenkelt, svingott, svinonyttigt och svin-fritt:
För ca 4 pers * En hel grillad kyckling, eller motsvarande mängd stekt kycklingfilé * Creme Fraiche en burk * En Salsa-sås burk (medium brukar vara lagom stark) * Sallad * Rädisor (körsbärstomater funkar också!) * En påse Nacho-chips, gärna flera i olika smaker (ost är godast imo)
Ta ur allt kött på kycklingen (obs kan vara pilligt), lägg i en ungsfast form och lägg i salsa-såsen. Det hela skall bara värma så 10min i ~180C eller nått sånt brukar bli bra (de blir inge goda om de står inne för länge och bränns). Hacka sallad och skiva rädisor medan du väntar. Ta ut paketet och häll på creme-fraichen, salladen och sen rädisorna överst. Ät dem med nacho-chips (kan ätas med (basmati)ris om man vill vara lite mindre onyttig). |
Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
akktustakki
MJW Musik hemma
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
1098 Posts |
Posted - 2006/01/27 : 00:18:56
|
Ett gott bröd kan man inte få för mycket av.
50 gram färsk jäst 0.5 L kallt vatten 1 dl olivolja 750 gram vetemjöl special 100 gram rostade solroskärnor 2 msk ljus brödsirap 0.5 dl salt
Å så här gör man:
Lös upp jästen i vätskan, sirapen och oljan. I med mjölet och kör maskinen i jämn hastighet i 15 minuter. I med saltet och solroskärnorna och kör i 5 minuter till.
Låt jäsa i 20 minuter, klappa luften ur degen, och låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Vänd upp det hela på ditt bakbord och forma två bröd med kärlek, fast hand och lite jävlar anamma.![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_smile_evil.gif)
Låt jäsa igen till minst dubbel storlek. Baka i ugn vid 225 grader i tio minuter, sänk temperaturen till 190 grader och fortsätt baka tills bröden har fin färg och känns ihåliga och lätta när du knackar på dem. Ca 30 minuter.
Låt svalna på galler utan duk.
Här kan man smaksätta med t.ex. färska örter, finskurna oliver, vitlök, torkade tomater etc. etc.
Mums, mums.... |
nu schlappnaru av... DIY. Monacor
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
18938 Posts |
Posted - 2006/01/27 : 00:55:55
|
Boergars: Du fick nu stå för hela meny kommande vecka,,, Skall bli kul med lite nya saker.. |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
Zalve
Nerikes Audiofiler
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
18938 Posts |
Posted - 2006/01/27 : 21:28:00
|
Har just provat Skånsk kyckling fårn Boergars receptsamling. Riktigt gott, rekommendera att följa doseringen med timjanen... Lillan (1½år) hjälpte/Skälpte till lite. Fick nog 2 msk ist för 2 tsk.
En kall sås till, Creame Fraish, gräslös, dionsenap samt paprika/chilipulver. Perfekt ihop med en Hof. |
"Vänner är de där ovanliga människorna som frågar dig hur det är och sen väntar på svaret. / Okänd" |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
Fredrik
Member
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
248 Posts |
Posted - 2006/01/28 : 19:16:13
|
Snabb kycklinggratäng 4 pers
1st grillad kycklingdelad i bitar(fina utan ben)(jag brukar ta små stekta fileer) 1röd paprika hackad 5dl kokt ris ca2dl (okokt)
Gratängsås: 1dl mangochutney (mild) 1dl grädde 2dl ceme fraich 3msk chilisås 2tsk curry 2tsk paprikapulver 2dl riven ost
Blanda ris o paprika lägg i botten på en smord form. Sedan kycklingbitar över. Häll sedan gratängsåsen över. Garnera med lite kokos.
225grader i 15 min.
|
!JBL |
Edited by - Fredrik on 2006/01/28 19:22:10 |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
Fredrik
Member
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
248 Posts |
Posted - 2006/01/28 : 19:18:47
|
Hmm, det var nog mitt längsta inlägg någonsin:) och godaste! |
!JBL |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
Fuling
DIY-Harry 2006, 200.000-klubben
![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif) ![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_star_orange.gif)
8089 Posts |
Posted - 2006/01/28 : 20:22:41
|
Hmmz, då ska vi se. Det här "receptet" är kraftigt inspirerat av något som mattanterna brukade laga på äldreboendet jag jobbade på för några år sen:
"Flå" en falukorv, snitta den (tänk hasselbackspotatis) och lägg den i en ugnsform. Peta ner en ostbit i varje snitt. Fräs ihop bacon (klippt i småbitar), hela konserverade champinjoner och hackad lök i en kastrull, tillsätt krossade tomater, en rejäl skvätt kokbar creme fraiche och en stor klick bostongurka. Salt och peppar förstås, gärna lite Heinz chilisås och oregano också.
Häll såsen över falukorven och gratinera i ugn ca. en halvtimme. Servera med potatismos.
Täcker nästan hela den mörka sidan av kostcirkeln![](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_smile_big.gif)
|
"För mig påverkar inte priset kabelns elektriska egenskaper och därmed deras påverkan på ljudet" |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_up.gif) |
|
|
Topic ![Next Topic Next Topic](http://www.hififorum.nu/forum/images/icon_go_right.gif) |
|