HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Högtalarköp
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

peter_gbg
Member

529 Posts

Posted - 2005/11/22 :  15:32:17  Show Profile Send peter_gbg a Private Message
Håller med KennethS även jag kanske hade uttryckt mig på ett annat sätt. Carlos jämförelse är som att jämföra äpple med päron. Dessutom jämför Carlos med en gammal modell av Audiovector.

nesnod: Ingen här kan säga vad som är bäst eller vad du skall köpa. Det är dina öron som skall bestämma detta. Lyssna på lite olika modeller och LÅNA hem dem som du tycker bäst om i ditt rum. Låt det ta tid. Högtalarna är det som påverkar ljudet mest.

Sen är Primare och Audiovector en bra kombination enligt många men det är upp till dig att bestämma vad du gillar.

Mvh

Peter


Min anläggning: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53743
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2005/11/22 :  15:50:13  Show Profile Send Blue a Private Message
mayro: "Och då man har väldigt lättdrivna burkar så beter dom sig som en skoda.(förlåt skodaägare). dvs dom skenar iväg först vid full gas.. Jämfört med tex min chrysler 57á med V8 som åker lugnt o fint fast rätt snabbt ÄVEN vid låg fart..kraften i vridet gör den "lugn" i körningen.."

Hehe... skön jämförelse, men jag vet inte riktigt om jag håller med. Skulle nog säga att det nästan är tvärtom, om man ska generalisera. Relativt lättdrivna högtalare brukar kunna "spela ut" även på låg volym, och utan några monsterförstärkare. En del av de mer trögdrivna högtalarna har en tendens att låta lite tillbakahållna på låg volym, men vaknar liksom till liv då man krämar på. (Sedan hjälper självklart en krallig stärkare till i sådana fall).

: )

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/11/22 :  15:56:48  Show Profile Send mayro a Private Message
blue.

det är då du kör underförstärkt du får det resultat du säger..

vilket dom flesta faktiskt gör fast dom inte tror det..

Och detta påstående vågar jag säga är bulletprof...

Just detta gör att även onödigt många har basproblem med bummlande osv som medföljande resultat..


Men detta får du / ni tro eller inte.. jag vet så är fallet. och har INGEN vilja att omvända er som nu ska ev fara ut med att jag har fel här..
kul med ödmjukhet va

Men jag står för vad jag påstår här..

så drar på dessa och duckar...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

marens
Member

3368 Posts

Posted - 2005/11/22 :  16:16:24  Show Profile Send marens a Private Message
quote:
Och då man har väldigt lättdrivna burkar så beter dom sig som en skoda.(förlåt skodaägare). dvs dom skenar iväg först vid full gas.. Jämfört med tex min chrysler 57á med V8 som åker lugnt o fint fast rätt snabbt ÄVEN vid låg fart..kraften i vridet gör den "lugn" i körningen..

Uh? Hur blev det här nu egentligen. Att det går lungt med jänkaren beror antagligen mest på 2 saker: Den höga vikten och momentomvandlaren som såsar ut vridet. Att du kan skutta ivag med en skoda har alltså med den låga vikten att göra + att du kan varva upp motorn (effekt) och släppa kopplingen tvärt (moment). Direktdrift utan effektslukande momentomvanldare som måste pumpas runt innan det händer något. Var betyder det att "det går snabbt vid låg fart"? Låter ju som rena snurren. Det går väl så fort det går. Aja, strunt samma... Jämförelser med bilar och högtalare blir bara fel ändå.


Jag tror inte att upplösningen har så mycket samband med känsligheten hos högtalarna. Det har mer med den dynamiska linjäriteten, frånvaron av distorsion/resonanser och spridningens (frekvensrespons i 3D) jämnhet att göra. Den dynamiska linjäriteten kan påverkas av termiska effekter hos en högtalare som behöver ta hand om mycket effekt (låg känslighet) på ett ogynnsamt sätt, men det behöver inte göra att ljudet på låga nivåer blir mindre tydligt.

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.47 sekunder. Snitz Forums 2000