HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Kräver marknaden sämre hifiutrustning?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/10/27 :  11:22:00  Show Profile Send mayro a Private Message

Det var länge sedan Sladd skrev nåt skoj o trevligt. Men förslaget ovan var en "topp fem inlägg" sett på alla forum jag läst.

Heder sladd... Ägna dig åt sådant så ska du se att både kunder o läsare kommer att avguda dig.. Jag började omedelbums att få bättre vibbar igen. Så pass mycket bättre så ja skriver heja heja i din tråd.

Och skulle till o med stödja ditt förslag så långt att jag gärna köpte in kaffebrödet som kostnadstöd. Vem står för fikakostnaden?

Superförslag sladd.. EA påbörjade detta för länge sedan.Heder till dig EA som orkade att argumentera så länge du gjorde... Se nu till att detta inte tjablas bort här på forumet IGEN med massa sladder hit o dit.
Kör på bara. Folk kommer stå i kö för att stödja arbetet. Och får du / Ni igång kontakter så folk SER att något även om så små saker händer.. Då kommer hoppet stiga och stödet öka...

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis

Edited by - mayro on 2005/10/27 11:23:31
Go to Top of Page

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2005/10/31 :  14:55:08  Show Profile Send nin a Private Message
quote:
Frågan är om "den stora massan" skulle klaga på ljudkvaliteten överhuvudtaget?
Om exempelvis vansinneskomprimeringen försvann som fenomen skulle skivorna låta svagare i medelnivå och det är möjligen det enda "den stora massan" skulle märka (om de märker något skillnad överhuvudtaget alltså), men "den stora massan" skulle knappast inte störa sig på det okomprimerade ljudet så att det leder till någon form av konsumentuppror.



Tror inte det är så. För en dator/bilstereo/mp3 spelare etc så är det perfekt med högt och komprimerat ljud och det är så dom flesta lyssnar idag. Hört folk som klagat på att det är så jobbigt när det är tystare och ibland väldigt högt i musiken.
Go to Top of Page

krellmaster
Member

886 Posts

Posted - 2005/10/31 :  21:27:53  Show Profile  Visit krellmaster's Homepage Send krellmaster a Private Message
Min morsa har alltid klagat på musik med mycket dynamik trots att hon gillar klassisk musik. Det är nog inget unikt. Många blir nervösa om musiken pockar på för mycket uppmärksamhet, det är samma med min sambo oxå. Hon klarar inte klassikst öht.

Många verkar föredra musik som inte engagerar för mycket och mycket dynamik kräver att man lyssnar aktivt. Musik har ju blitt en skräprodukt som konsumeras snabbt och oengagerat så många gillar nog att det är en jämn smet.

Trist jaaaa.....

nyfiken skeptiker
Go to Top of Page

HJ
Member

799 Posts

Posted - 2005/11/16 :  20:21:47  Show Profile Send HJ a Private Message
Hi FI Consult presenterade ett intressant initiativ för att föra en ständigt återkommande diskussion om usel/dålig ljudkvalitet ett steg längre. Jag tycker det är mycket lovvärt och hoppas det leder någonstans. Därför tycker jag det är dags att lyfta tråden för att påminna och pusha lite.

Hur går det? Händer det något?

"So here I am once more..."

Go to Top of Page

benekm
Member

132 Posts

Posted - 2005/11/16 :  22:17:03  Show Profile Send benekm a Private Message
Varför är det ingen som nämner HDCD. I mina öron låter det helt suveränt.

Sedan tror jag inte att skivbolagen kan lura oss kunder igen, med ytterligare ett nytt ljudmedia, i alla fall inte mig, som har gått igenom allt från Tape, Vinyl, CD, DVD-A och SACD.

Jag har fastnat för SACD och HDCD, som jag hoppas kommer att leva vidare.

//benekm

-En gång är en gång, två gånger är en gonggong
Go to Top of Page

KingX
Member

586 Posts

Posted - 2005/11/24 :  09:53:31  Show Profile Send KingX a Private Message
ja sånt här är juh inte bra..
men sedan finns det juh vissa musikstilar där ett "skitigt" ljud förhöjjer värdet av musiken .. ex. rock 'n roll/punk rock etc.
men vanlig pop/rock ska juh ha ett helt annat sound enligt mig. känns som att artister också gör så här för att spara in lit pengar i studion.. lite mer råmstrat ljud och de sparar några timmar och därmed pengar.. ny teknik för juh med sig baksidor också...
visst mp3or o dyligt är enkelt och bekvämt för många men när artisterna i sin tur väljer att lägga sin ljudbilder efter detta så förlorar man juh en hel del i den totala upplevelsen i musiken.

//** To Listen Or Not To Listen.. that is the question **\\
Go to Top of Page

poppen
Member

1570 Posts

Posted - 2005/12/22 :  15:20:36  Show Profile Send poppen a Private Message
Per Gessle vill nog att hans skiva ska låta dåligt. Det är sånt som kallas äkta och riktig Rock n´ Roll. Själv tycker jag att dessa åsikter hör hemma på 70 talet då Philimun Arthur & the Dung ansågs vara värld historiens bästa band.
De hann ju också göra den sämsta ljudinspelningen i världs historien.
Så Gessle kanske vill vara med i samma liga.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.69 sekunder. Snitz Forums 2000