HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Detta var det bästa regel jag sett
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

guldfisk
Semesterfirare

899 Posts

Posted - 2005/10/18 :  22:19:55  Show Profile  Visit guldfisk's Homepage Send guldfisk a Private Message
quote:
varför ifrågasätta saker som folk berättar. Som dom upplever? Detta anser jag vara rent fel... Och skadar endast...

Och Guldfisk.
Inte finns det några problem väl med att inse att var o en har rätten att återge sina åsikt UTAN att tex i sin egen tråd bli bevisskyldiga mot folk som redan ifrån start anser man har fel heller?


De två tidigare inläggen från mig och f95toli täcker ganska väl min uppfattning om vad som fordras för att uppfylla hififorums grundtanke om att lära sig och hjälpa andra. Jag vill dock tillägga att jag tycker det är skillnad mellan att respektera någons rätt att uttrycka en åsikt och att godta själva åsikten.


...perspektiv...
.
Go to Top of Page

Claes_Ireland
Member

2146 Posts

Posted - 2005/10/19 :  02:37:50  Show Profile Send Claes_Ireland a Private Message
Jag tycker att det är en bra åsikt, OBS, jag har inte blindtestat min åsikt. Blir så less på att så fort ett INTRYCK postas, då kommer en mätnisse och säger att "Nähä, det där kan inte vara sant, de mäter ju lika och då låter de lika. Låter de olika så mäter de olika" Eller så hävdas att om det inte gjorts i enlighet med LTS/INO standard så är det värdelöst. Glädjen försvinner totalt. Precis som många säger så måste det ju vara ok att att tycka, det är ju ett subjektivt ämne för de flesta. Det är där det går fel, mätsidan säger att det är inte rätt, du blir ifrågasatt, dina intryck blir ifrågasatta. Titta på hur HF.nu har förändrats, jag tycker mig ha sett att det postas färre trådar. Färre trådar, men de är längre, 10 sidor med gräl. Ta bort, vill inte ha det här, jag är så less. Kika på faktiskt.se hur det ser ut, väldigt få ny trådar, dock långa trådar med lite tjafs. Det börjar gå åt samma håll här, nej, jag vill inte se likriktning här, det är det vi får när "objektivisterna" går på som hårdast. Så, bra regel, tror den kan få liv i hififorum igen. Jag säger inte att mätningar är fel, eller blindtest heller, jag har jobbat med mätningar själv, men det är inte det HIFI handlar om för mig, och många med mig tror jag.

Sweden->Ireland->Australia->Ireland->...Sweden...Glad to be back
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/10/19 :  09:04:24  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Jag vill dock tillägga att jag tycker det är skillnad mellan att respektera någons rätt att uttrycka en åsikt och att godta själva åsikten.



Och jag vill som du säga en sak. Jag tycker det är INTE andras uppgift att godta en annans åsikt eller uppfattning via att starta ett ordkrig där man sågar den uppfattning den andre har.

För att ta ett exempel. Om jag recenserar en cd så vill jag inte få inlägg som säger..
"blindtestade du eller calibrerade osv så du VET om du tycker rätt"...

Sådana inlägg är sååååååå jäkla tradiga.

Eller

"Ja så kan man ju tycka om man gillar färgat ljud"

Dödande tråkigt

Självklart kan man fråga HUR man testade o med vilken utrustning om topicskaparen "glömt" att berätta det. För man bör ju "förstå" hur saker såg ut vid det man berättar om.

Men i övrigt så är detta en regel som endast bringar ordning. Som sagt. Den förbjuder ju INTE debatten i sig. Regeln endast flyttar den ev debatten till en egen tråd där man deltar högst frivilligt..

Och den som vill dela SINA erfarenheter med oss andra via jobbet att skriva o ev fota osv kan få göra det. Utan att ha som sagt tio sidor. varav en är relvevant. Och dom andra dödar ev roligare läsning som hade kommit OM folk fått en chans.

Jag tror inte man har så fel i USA faktiskt då dom tagit ett sådant beslut att införa detta system.

Det är som att införa körfält i stället för fri körning i en hårt trafikerad rondel..

Jag är övertygad "krockarna" blir mindre samt att flera kommer fram UTAN att åka via verkstad. Om ni förstår bildligt sagt..

Detta är ju en regel som även JAG skulle få ändra beteende inför. Så jag säger INTE detta MOT endast andra. ÄVEN jag som sagt får göra ändringar som sagt..

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

guldfisk
Semesterfirare

899 Posts

Posted - 2005/10/19 :  10:12:35  Show Profile  Visit guldfisk's Homepage Send guldfisk a Private Message
Hmm.

När någon reflexmässigt skriver "Ja, så kan man tycka om man gillar färgat ljud", så verkar inte denna vara ute efter att hjälpa eller att lära sig. Det är alltså ett brott mot existerade forumregler och borde modereras.

Det känns konstigt att relegera diskussion till separata trådar för att en del är grälsjuka. Diskussionen är ju ett forums livsluft, det är samtalet som bygger vår gemenskap. Istället borde man betona kravet på att upplysa och tillföra. Diskussion utanför ämnet är oftast ett otyg, men det har knappast alltid med blindtestning att göra, eller hur?*

Sedan är det ju så att olika typer av trådar lämpar sig olika för direkt respons. En bildtråd som har flera delar förtjänar av läsbarhetsskäl att få slutföras innan kommenterandet tar vid på allvar.

Om jag ska avsluta med en fråga blir det följande:
Vilka typer av svar i en tråd är relevanta?

*Även om tråden "Ljudskillnader på cd-spelare för..." (http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39997) innehåller några av de mest intressanta diskussioner jag läst här på forumet.

...perspektiv...
.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/10/19 :  10:23:43  Show Profile Send mayro a Private Message
en recentionstråd är ingen diskutionstråd Guldfisk...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.44 sekunder. Snitz Forums 2000