HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Leverpastej!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Håkan64
Semester på egen begäran

4574 Posts

Posted - 2005/07/14 :  16:09:39  Show Profile Send Håkan64 a Private Message
Leverpastej - med eller utan gurka? Jag tycker gurka är ok för skivad tomat blir lite slabbigt. Vad tycker ni

mayday
350.000-klubben

8338 Posts

Posted - 2005/07/14 :  16:10:44  Show Profile  Visit mayday's Homepage Send mayday a Private Message
Gurka, var fick du tomat ifrån? *huga*

DIY:are som håller på att dras ned i rör-träsket
Mayday DIY Blogg
http://maydaydiy.wordpress.com/

Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2005/07/14 :  16:11:23  Show Profile Send Circlomanen a Private Message
Arboga pastej med saltgurka på GOTT GROVT GRÄDDAT
Kan tyvär inte äta det pga hälsoskäl, men gott är det.
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2005/07/14 :  16:39:38  Show Profile Send ohmega a Private Message
kycklingpastej är ju inte så tokigt....

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

Piggen
Member

676 Posts

Posted - 2005/07/14 :  17:48:19  Show Profile Send Piggen a Private Message
Med gurka!

Indiana Jones är bara en blek kopia av Bröderna Dahl!
Go to Top of Page

Håkan64
Semester på egen begäran

4574 Posts

Posted - 2005/07/14 :  18:08:21  Show Profile Send Håkan64 a Private Message
Jag har hört: Lägg två grova mackor med pastej/tomat på ett fat c:a 2 meter framför högtalarna, så ska de plocka bort topparna i diskanten

Men att äta fördrar jag gurka
Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2005/07/14 :  18:25:51  Show Profile Send Larsho a Private Message
Nu ska ni få ett tips som är helt fantastiskt med leverpastej

Man skär tunna skivor av vanlig gul lök och lägger ovanpå
leverpastejen, dessa smaker fullständigt gifter sig i munnen.

Mums

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död

Edited by - Larsho on 2005/07/14 18:26:10
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2005/07/14 :  18:37:39  Show Profile Send ohmega a Private Message
istället för gurka går det lika bra med inlagd jalapenopeppar

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005

787 Posts

Posted - 2005/07/14 :  18:38:06  Show Profile Send Llönnblom a Private Message
Med gurka
Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2005/07/14 :  19:08:54  Show Profile Send Larsho a Private Message
Nä nä, gurka är för amatörer

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

Stereo Audio
Member

674 Posts

Posted - 2005/07/14 :  19:14:07  Show Profile Send Stereo Audio a Private Message
Bara det är Arboga så är det lugnt, helst smörgåsgurka på, inte salt.

Stereo Audio
Go to Top of Page

Nitram
Medlem i AÖ

1171 Posts

Posted - 2005/07/14 :  22:11:16  Show Profile Send Nitram a Private Message
quote:
Nä nä, gurka är för amatörer

Precis! Ost ska det va

Min anläggning
När jag köper en ny bumerang... hur blir jag av med den gamla?
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2005/07/14 :  22:23:57  Show Profile Send ohmega a Private Message
Hahaha...ost...när det finns apelsinmarmelad

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor

Edited by - ohmega on 2005/07/14 22:28:31
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6797 Posts

Posted - 2005/07/15 :  00:36:21  Show Profile Send Bubbel a Private Message
Dansk leverpastej och inlagd gurka mmmmm det är grejor det.

/Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2005/07/15 :  13:46:37  Show Profile Send Circlomanen a Private Message
quote:
Hahaha...ost...när det finns apelsinmarmelad

Leverpastej med ost??? Leverpastej med appelsinmarmelad???
Vad kommer näst? Leverpastej med kaviar och senap? Leverpastej med isterband och citron???
Nej, gurka skall det vara, men även röd paprika funkar finfint.
Go to Top of Page

matte76
100.000-klubben

6570 Posts

Posted - 2005/07/15 :  13:48:58  Show Profile Send matte76 a Private Message
Både med och utan gurka är gott, men tomat?? Nja, det är godare på ost. Leverpastej är godast med inlagd gurka, tex Mor Annas! Eller med vanlig färsk gurka.. Det är faktiskt också gott med purjolök på leverpastejen! Testa!

- Blått ett lag - Malmö FF!
- Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes)
- Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)!
- Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/

Edited by - matte76 on 2005/07/15 13:50:26
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7379 Posts

Posted - 2005/07/16 :  00:00:02  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Arboga pastej med saltgurka
Smaskens

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

planetaryice
600.000-klubben

477 Posts

Posted - 2005/07/16 :  01:20:03  Show Profile Send planetaryice a Private Message
Leverpastej med gurka är ju en hit, men för en fattig student får man skippa sådan lyx som gurka. Pengarna ska ju räcka till Hifi/DIY också

Mitt stativbygge
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2005/07/16 :  11:15:17  Show Profile Send Circlomanen a Private Message
quote:
Pengarna ska ju räcka till Hifi/DIY också

Leverpastej med trimpottar och polypropylenkondingar med andra ord.
Go to Top of Page

vemsom
Member

6618 Posts

Posted - 2005/07/16 :  12:05:07  Show Profile  Visit vemsom's Homepage Send vemsom a Private Message
Har inte ätit det på flera år (äter inte kött) men med gurka!
Det är kanske (brukar säga det om allt) det godaste som finns.

Leverpastejen skall vara grov och ha brunt bränt på toppen. Typ dansk eller skånsk (såklart)

// fd. Klubbmästare och grundare av eoJeud // fredrik@vemsom.se / www.vemsom.se - - - DIY or DIE! - - -
// Min "läggning"

Edited by - vemsom on 2005/07/16 12:09:19
Go to Top of Page

Bernt Jansson
400.000-klubben

19763 Posts

Posted - 2005/07/16 :  12:46:56  Show Profile  Visit Bernt Jansson's Homepage Send Bernt Jansson a Private Message
quote:
Leverpastej med trimpottar och polypropylenkondingar med andra ord.


MVH Bernt Mitt system

"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman

Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
Go to Top of Page

govinda
Med nytt namn

2290 Posts

Posted - 2005/07/16 :  13:01:53  Show Profile Send govinda a Private Message
Rödbetor

Kan aldrig bli fel!

Mvh Anders
Go to Top of Page

Nitram
Medlem i AÖ

1171 Posts

Posted - 2005/07/16 :  17:36:19  Show Profile Send Nitram a Private Message
quote:
Leverpastej med ost???

Japp... prova så får du se, helst med juliakaka *yummy*

Min anläggning
När jag köper en ny bumerang... hur blir jag av med den gamla?
Go to Top of Page

yahriel
Member

468 Posts

Posted - 2005/07/18 :  15:07:35  Show Profile  Visit yahriel's Homepage Send yahriel a Private Message
Det ska vara smörgåsgurka... ingen vanlig eller salt gurka.

Mitt system | Min musiksamling | Tornstrand.com
Go to Top of Page

UrSv
Member

2786 Posts

Posted - 2005/07/20 :  17:04:19  Show Profile Send UrSv a Private Message
Exakt, saltgurka är en illa utvecklad avart som frodas runt Brokind i Östergötland i min mening. För att förtydliga begreppet smörgåsgurka är det alltså ÄTTIKSGURKA som avses. I min mening det enda riktiga svenska alternativet. På ett annat forum tog någon upp vårat grannalternativ (Danmark) där man gärna kan äta en leverpastej/rödlök/knaperbacon-macka. Annars med rödlök/pepparrot/bacon/kapris som inte går av för hackor alls.

Självklart är det Arboga som gäller i de flesta fall. Alla vet ju att smörgåspålägg skall vara geografiska för att var goda så jag äter:

Arbogapastej
Lönnebergaskinka
Norrboda (jag var bundis med rökarmästare Jansson för 30 år sen...)
Västerbotten
Solvalla
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2005/07/20 :  22:52:54  Show Profile Send ohmega a Private Message
quote:
Självklart är det Arboga som gäller i de flesta fall. Alla vet ju att smörgåspålägg skall vara geografiska för att var goda så jag äter:


Smålänsk lökkorv är därmed en hit

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.36 sekunder. Snitz Forums 2000