Author |
Topic |
Håkan64
Semester på egen begäran
4574 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 16:09:39
|
Leverpastej - med eller utan gurka? Jag tycker gurka är ok för skivad tomat blir lite slabbigt. Vad tycker ni |
|
mayday
350.000-klubben
8338 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 16:10:44
|
Gurka, var fick du tomat ifrån? *huga* |
DIY:are som håller på att dras ned i rör-träsket Mayday DIY Blogg http://maydaydiy.wordpress.com/
|
|
|
Circlomanen
Semesterfirare
9880 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 16:11:23
|
Arboga pastej med saltgurka på GOTT GROVT GRÄDDAT Kan tyvär inte äta det pga hälsoskäl, men gott är det. |
|
|
ohmega
Member
4651 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 16:39:38
|
kycklingpastej är ju inte så tokigt.... |
Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker" Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor |
|
|
Piggen
Member
676 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 17:48:19
|
Med gurka! |
Indiana Jones är bara en blek kopia av Bröderna Dahl! |
|
|
Håkan64
Semester på egen begäran
4574 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 18:08:21
|
Jag har hört: Lägg två grova mackor med pastej/tomat på ett fat c:a 2 meter framför högtalarna, så ska de plocka bort topparna i diskanten
Men att äta fördrar jag gurka |
|
|
Larsho
Member
5340 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 18:25:51
|
Nu ska ni få ett tips som är helt fantastiskt med leverpastej
Man skär tunna skivor av vanlig gul lök och lägger ovanpå leverpastejen, dessa smaker fullständigt gifter sig i munnen.
Mums |
Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död |
Edited by - Larsho on 2005/07/14 18:26:10 |
|
|
ohmega
Member
4651 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 18:37:39
|
istället för gurka går det lika bra med inlagd jalapenopeppar |
Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker" Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor |
|
|
Llönnblom
Brutal-"Harry" 2005
787 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 18:38:06
|
Med gurka |
|
|
Larsho
Member
5340 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 19:08:54
|
Nä nä, gurka är för amatörer |
Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död |
|
|
Stereo Audio
Member
674 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 19:14:07
|
Bara det är Arboga så är det lugnt, helst smörgåsgurka på, inte salt. |
Stereo Audio |
|
|
Nitram
Medlem i AÖ
1171 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 22:11:16
|
quote: Nä nä, gurka är för amatörer
Precis! Ost ska det va |
Min anläggning När jag köper en ny bumerang... hur blir jag av med den gamla? |
|
|
ohmega
Member
4651 Posts |
Posted - 2005/07/14 : 22:23:57
|
Hahaha...ost...när det finns apelsinmarmelad |
Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker" Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor |
Edited by - ohmega on 2005/07/14 22:28:31 |
|
|
Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben
6797 Posts |
Posted - 2005/07/15 : 00:36:21
|
Dansk leverpastej och inlagd gurka mmmmm det är grejor det.
/Anders |
Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge. |
|
|
Circlomanen
Semesterfirare
9880 Posts |
Posted - 2005/07/15 : 13:46:37
|
quote: Hahaha...ost...när det finns apelsinmarmelad
Leverpastej med ost??? Leverpastej med appelsinmarmelad??? Vad kommer näst? Leverpastej med kaviar och senap? Leverpastej med isterband och citron??? Nej, gurka skall det vara, men även röd paprika funkar finfint. |
|
|
matte76
100.000-klubben
6570 Posts |
Posted - 2005/07/15 : 13:48:58
|
Både med och utan gurka är gott, men tomat?? Nja, det är godare på ost. Leverpastej är godast med inlagd gurka, tex Mor Annas! Eller med vanlig färsk gurka.. Det är faktiskt också gott med purjolök på leverpastejen! Testa! |
- Blått ett lag - Malmö FF! - Min anläggning: DH Labs Silversonic Power Plus (nätkablar) - Marantz SA-11S2 (CD/SACD) -> Xindak FA-1 XLR -> Marantz PM-11S1 -> Audioquest CV-8 (DBS, biwire) -> Canton Ergo 609 DC (Med Soundcare Superspikes) - Alla MÅSTE se "En obekväm sanning" (An inconvenient truth)! - Löjligt korta bilresor i Malmö - http://www.ingalojligabilresor.nu/
|
Edited by - matte76 on 2005/07/15 13:50:26 |
|
|
FBK
700.000-klubben
7379 Posts |
Posted - 2005/07/16 : 00:00:02
|
quote: Arboga pastej med saltgurka
Smaskens |
Lever på samhällets botten. Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland. |
|
|
planetaryice
600.000-klubben
477 Posts |
Posted - 2005/07/16 : 01:20:03
|
Leverpastej med gurka är ju en hit, men för en fattig student får man skippa sådan lyx som gurka. Pengarna ska ju räcka till Hifi/DIY också |
Mitt stativbygge |
|
|
Circlomanen
Semesterfirare
9880 Posts |
Posted - 2005/07/16 : 11:15:17
|
quote: Pengarna ska ju räcka till Hifi/DIY också
Leverpastej med trimpottar och polypropylenkondingar med andra ord. |
|
|
vemsom
Member
6618 Posts |
Posted - 2005/07/16 : 12:05:07
|
Har inte ätit det på flera år (äter inte kött) men med gurka! Det är kanske (brukar säga det om allt) det godaste som finns.
Leverpastejen skall vara grov och ha brunt bränt på toppen. Typ dansk eller skånsk (såklart) |
// fd. Klubbmästare och grundare av eoJeud // fredrik@vemsom.se / www.vemsom.se - - - DIY or DIE! - - - // Min "läggning" |
Edited by - vemsom on 2005/07/16 12:09:19 |
|
|
Bernt Jansson
400.000-klubben
19763 Posts |
Posted - 2005/07/16 : 12:46:56
|
quote: Leverpastej med trimpottar och polypropylenkondingar med andra ord.
|
MVH Bernt Mitt system
"Det enda man kan vara praktiskt taget säker på är att en rak tonkurva alltid är fel." - Ingvar Öhman
Jobbar för Jorma Design och gillar bashorn
|
|
|
govinda
Med nytt namn
2290 Posts |
Posted - 2005/07/16 : 13:01:53
|
Rödbetor
Kan aldrig bli fel!
Mvh Anders |
|
|
Nitram
Medlem i AÖ
1171 Posts |
Posted - 2005/07/16 : 17:36:19
|
quote: Leverpastej med ost???
Japp... prova så får du se, helst med juliakaka *yummy* |
Min anläggning När jag köper en ny bumerang... hur blir jag av med den gamla? |
|
|
yahriel
Member
468 Posts |
|
UrSv
Member
2786 Posts |
Posted - 2005/07/20 : 17:04:19
|
Exakt, saltgurka är en illa utvecklad avart som frodas runt Brokind i Östergötland i min mening. För att förtydliga begreppet smörgåsgurka är det alltså ÄTTIKSGURKA som avses. I min mening det enda riktiga svenska alternativet. På ett annat forum tog någon upp vårat grannalternativ (Danmark) där man gärna kan äta en leverpastej/rödlök/knaperbacon-macka. Annars med rödlök/pepparrot/bacon/kapris som inte går av för hackor alls.
Självklart är det Arboga som gäller i de flesta fall. Alla vet ju att smörgåspålägg skall vara geografiska för att var goda så jag äter:
Arbogapastej Lönnebergaskinka Norrboda (jag var bundis med rökarmästare Jansson för 30 år sen...) Västerbotten Solvalla
|
|
|
ohmega
Member
4651 Posts |
Posted - 2005/07/20 : 22:52:54
|
quote: Självklart är det Arboga som gäller i de flesta fall. Alla vet ju att smörgåspålägg skall vara geografiska för att var goda så jag äter:
Smålänsk lökkorv är därmed en hit |
Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker" Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor |
|
|
Topic |
|