HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 I HiFi-världen har alla olika ljudsmak
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2005/04/30 :  13:37:18  Show Profile Send Rydberg a Private Message
Pac> Metoder kan alltid förbättras och det finns väl knappast någon metod i välden som är perfekt (dvs helt utan felkällor). Man kan komma fram till mycket värdefulla resultat med långt sämre metoder inom andra områden (tänka bara på ramfel vid kvantitativa undersökningar), även om resultatet i sig inte är helt 100%-igt rätt så brukar det oftast vara bättre än att inte veta någoting alls. Praktiseraden av F/E metoden visar ju dessutom att den verkar fungera väldigt väl och felen kan man ju göra en storleksbedömning på. Att lyssna i en kedja som de flesta föreslår här torde ge fel som är ett par tiopotenser större (btw F/E-lyssning är en i högsta graden objektiv metod)

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

cd
Starting Member

16 Posts

Posted - 2005/05/02 :  01:04:02  Show Profile Send cd a Private Message
Nån som provat att spela in anläggningar och spela upp i samma anläggning och spela in igen osv några gånger, så att ev fel multiplicerats?
Go to Top of Page

markih
LTS Göteborg

963 Posts

Posted - 2005/05/02 :  07:41:47  Show Profile Send markih a Private Message
quote Rydberg:
--------------------------------------------------------------------------------
Pac> Z lastar bara ner förstärkaren och återfinns alltså inte i signalkedjan (som du ser). Däremot så ligger level adjustment i signalkedjan, denna måste vara helt transparent för att det hela skall fungera. Omfattande F/E-tester av bara denna del har dock visat att den är hörbart ofärgande.
--------------------------------------------------------------------------------



Quote PAC: Rydberg, Z ligger inte i signalvägen, det ser till och med jag. Men både den och de andra impedanserna som behövs för att utföra F/E påverkar testobjektet och hur det presterar. Påverkan kan säkerligen minimeras och approximeras vilket du påpekade, men icke desto mindre finns det en påverkan.


Hej Pac!

Impedanserna (konstlasten) skall påverka förstärkarens beteende. Det är det som gör utslag för förstärkarna, dvs man belastar förstärkarna med en verklig last. Sedan hur tung last man vill välja är en annan fråga. Väljer man för tung last (t ex närapå kortslutning) färgar alla förstärkare. Väljar man för lätt last får man dålig urskiljning. En last som är rimligt överensstämmande med ett genomsnitt av högtalare kanske är lämpligt?

Dock skall man inte, som Rydberg säger, se konstlasten som liggande i signalkedjan. Därför har inte konstlasten en egen 'inneboende' färgning som påverkar testresultatet.

markih

Edited by - markih on 2005/05/02 07:48:31
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.55 sekunder. Snitz Forums 2000