HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Vem ser om vår branch?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

mapem
Member

611 Posts

Posted - 2005/04/21 :  12:30:29  Show Profile Send mapem a Private Message
Som flera sagt så är det ju inte mediet i sig som är avgörande för ljudkvaliteten. Jag är nog inte ensam om att tycka att mp3 låter skräp men det finns ju ingen naturlag som säger att det är sådana eller liknande format som kommer att användas för musik som laddas ner från nätet. När jag tidigare skrev om att jag tror nedladdning är framtiden, så menade jag alltså nedladdning som man betalar för eller på annat sätt legalt får tillgång till.

Exemplet Brainpool är nog en fingervisning om framtiden. Sen länge har man kunnat köpa klassisk musik som nerladdade filer på eclassical.com, tyvärr som mp3, vilket kanske kan ha bidragit till att succé inte tycks vara så stor.

Men, som sagt, allt större datorer och hårddiskar, snabbare uppkopplingar (och en allt mindre skillnad mellan datorer och hemunderhållningsapparater) talar nog för att även musik med hög återgivningsmässig kvalitet kommer att kunna hämtas via nätet. Nu har jag 1 Mbit/s i nedladdningshastighet, om några veckor kan jag få 8 Mbit för samma pris. Då tar det inte så lång tid att ladda ner en CD, till och med en SACD eller DVD-A eller andra musikformat med samma kvalitet blir rimliga. Så det blir nog att häcka vid datorn även för audiofiler. Många köper väl redan sina skivor via Amazon eller CD-on redan, skillnaden blir att man får musiken direkt och behöver inte gå till posten och hämta den.

Det kanske blir tråkigare när man inte har sin skivsamling att titta på, men egentligen är väl framtiden rätt ljus och ger många nya möjligheter. Men det är nog viktigt att bevaka att den välinspelade musiken och de högupplösta formaten verkligen kommer att finnas på nätet bland allt brus där.

Jag tror som Micke Y att det kommer att gå fort. Inom en snar framtid kommer audiofiler att ägna sig åt att tweaka sina datorer och squeezeboxar i stället för Denver-spelare . Man behöver inte gråta blod för att man investerat i en dyr CD-spelare, man måste ju kunna spela sin nuvarande samling, precis som man har en vinylspelare för sina gamla LP-skivor (jag köpte en ny vinylspelare för några år sen trots att jag inte köpt en enda LP på femton år).

En sån här organisation som EA föreslog borde ha mycket att göra med att bevaka de audiofila intressena inför denna framtid.

Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2005/04/21 :  14:34:51  Show Profile Send matså a Private Message
Den store musikälskaren har skrivit till Metro(skåne) och beodrat befolkningen att skriva o klaga till skivbolagen, för deras kassa ljud

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/21 :  15:21:22  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Den store musikälskaren har skrivit till Metro(skåne) och beodrat befolkningen att skriva o klaga till skivbolagen, för deras kassa ljud


Sådant skulle hjälpa OM man fixade den org som EA förordar. tänk om det ramlade in 4000 mail överallt hela tiden om ämnet.. då jäklar......

Då fick dom upp ögonen för att saker va på G.. Och om detta sker över hela världen.. wow.. tro mig då jag säger det blev eld i baken på till o med skivbolagen....

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2005/04/21 :  20:50:22  Show Profile Send Bravo a Private Message
Så är det nog tyvärr, endast flertalet och därmed bolagens ekonomi kan ändra inriktningen. Blir det många som klagar så är de en ekonomiskt intressant grupp.

Bravo
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/21 :  21:38:15  Show Profile Send mayro a Private Message

Tror du ser samma problematik som EA samt flera ser.. Så varför inte samla oss och ge ett handtag bakom detta förnuftiga ideskapande som EA visar upp för oss??? Jag är övertygad om att även det ännu "diskuterande" ledarskapet på LTS kommer följa efter. Logoken säger att man inte gärna vill sitta o bromsa då saker börjar röra sig..

Det är ju bara att titta på våra skapande av olika små lokalklubbar så ser man det fungerar UTMÄRKT att samlas OAVSETT om vi lirar pip eller hfsl eller adiovektor samt JBL eller annat...

Skivorna drabbar oss alla lika .. så detta ämne förenar oss oavsett vi vill eller inte...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Leif Eriksson
Member

700 Posts

Posted - 2005/04/22 :  19:12:35  Show Profile Send Leif Eriksson a Private Message
Tyvärr så är det ju så att det går ju snart inte att köpa en cd i nyutgåva och tro att det skall vara ett vettigt ljud på skivan. Jag lyssnade på John Fogertys senaste härom dagen, bra musik, men ljudet, suck!! komprimerat skräpljud, dynamik saknas.
Det blir ju inte heller bättre av att HiFi tidningar, (läs Hifi och Musik), som ändå har en hyfsad spridning, propagerar för minianläggningar, bilstereo, bärbart och mp3, och minskar det som åtminstone jag kallar för seriös HiFi, till ett minimum.
Det vore ju önskvärt att ett dylikt organ ägnade ett stort utrymme åt att UTBILDA yngre genarationer i vad som kan finnas i ett musikmaterial.
Men så länge den yngre generationen nöjer sig med mp3 kvalité, (för dom vet inte vad dom missar, ingen har nämligen berättat det), så kan ju skivbolagen fortsätta att ge ut skräpet, och samtidigt sitta och gråta över vikande försäljningssiffror.
Köper man mp3 musik?? Knappast!!!
Och vi som bryr oss om ljudkvalité får köpa från audiofilbolagen och det som ges ut på vinyl, det duger nog åt oss men det blir ju ingen återväxt.

"the bitterness of low quality,
remains long after,
the sweetness, of low price"
//Leif
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/22 :  20:38:06  Show Profile Send mayro a Private Message


BRA INLÄGG!!!!!!!!!!

Och sen kan man till detta ovan inlägg sätta dit faktumet att artisterna endast behöver fabrisera en hit låt o resten rena skiten...Ofta i alla fall...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/24 :  09:53:34  Show Profile Send mayro a Private Message



Måste bara pigga upp denna tråden igen.. Efter man läser frustrationen hos många så begriper jag inte VARFÖR jag tydligen relativt ensam anmäler mitt medlemskap direkt.. utformandet kan man ju fixa till sen med mål o allt. Men inspel samt att artister skall göra mer än EN låt som är bra per skiva är ju rent självklara krav....

Så pojkar. BACKA upp detta EA föreslår... Att inte göra det är detsamma som att skjuta sig själv i foten. Eller som att stå i ett hörn o pipa men inget göra BARA för den som tog upp saken kanske hade lite fel mål ifrån start....eller hur man nu väljer att se trådstarten...

STÖD organisationen. Och styr mot att endast jobba mot dom två punkter som tex jag skriver man bör sattsa på..

Då finns INGEN konflikt alls mellan oss ju.. NADA

Så igen. Jag anmäler mitt intresse direkt här att bli medlem....

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

ohmega
Member

4651 Posts

Posted - 2005/04/27 :  23:17:50  Show Profile Send ohmega a Private Message
Den här länken verkar passande till denna tråd.
http://www.tnt-audio.com/topics/sos_e.html

Medlem i klubbstugan SVAVEL - "Vi kör så det ryker"
Mitt Hifi-intresse är ingen prylhobby - det är en materialsport :) Anläggning: DVD-Denver + Naim Nait2 + Epos ES11 OCH FT-1600 MkII + 200 CD-skivor
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2005/04/28 :  00:41:05  Show Profile Send Bravo a Private Message
Absolut stödjer jag idén, givet.
Om inte ljudkvalitet åter blir ett begrepp kommer vi nog att lida sotdöden förr eller senare.

Datorer och därmed hårddiskar ger mig däremot myrkrypningar.
Hur länge håller dessa moderna lagringsmedia, hur ofta blir det fel på en eller flera sektioner i dessa lagringsmedia, och sist men inte minst så är utbudet på nätet tämligen ytligt och lär så förbli länge än.
Sanningen är väl snarast att de modrna lagringsmedia vi har samtidigt är historiens hitills osäkraste.

Bravo

Edited by - Bravo on 2005/04/28 03:54:02
Go to Top of Page

stratocaster
Starting Member

19 Posts

Posted - 2005/04/28 :  00:51:09  Show Profile Send stratocaster a Private Message
Nääää... jag måste protestera lite försiktigt och vänligt.

"historiens hitills osäkraste" håller jag inte med om med LP-skiva, kassett-band, DAT, div. magnetremsor i färskt minne.

Ljudkvalitet kommer nog alltid att ha en plats. Fast som vanligt inte i var mans mun :)

Ådi

För en optimist är glaset halvfullt. För en pessimist är glaset halvtomt. För en tekniker är glaset dubbelt så stort som det hade behövt vara.
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2005/04/28 :  03:58:26  Show Profile Send Bravo a Private Message
Faktum är stratocaster att LP-skiorna är bättre lagringsmedia än en hårddisk, dock inte lika bekväm dock.
Magnetband är ännu bättre.
Man kan ju jämföra kedjan pappersmassa - lump - pergament.
Dels håller de gamla lagringsmedierna längre, dessutom är oftast inte skadan total om några skivor havererar gentemot en hårddiskkrasch.
Arkiven är bekymrade.

Bravo
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/28 :  11:43:45  Show Profile Send mayro a Private Message
stratocaster samt andra som har lite delad mening...

Att man slåss för bra inspelningar osv är ju inte något som hindrar att det även används data osv som förmedling av musik osv...

Inte heller att man kräver mer BRA låtar än en eller max två per skiva gör ju att inte ALLA förmedningsvägar används... Tyvärr vet vi nog i gemen att inläddad musik kan låta sedan inbränd väldigt olika. Jag samt Vemsom fick höra detta väldigt klart här i lördags.... Det var stora stora skillnader på våra inbrännda låtar av samma artis.


Men som sagt. Man kan utan att blinka förena ALLA sätt man vill att sedan få sin musik. Om man vill ha den på data är det bara att ha det.

Så att slåss för bättre inspelningar samt att artisterna SKA göra mer än en hitlåt och resten utfyllnad är ju inget motsattsförhållande direkt. Snarare tvärt om.

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/04/28 :  11:55:57  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Mapem, Matså, Mayro, Bravo med flera! Tack! Känns genuint och positivt - era bidrag.

En intressant poäng är Mapem inne på. MP3 är inte dåligt ljud som så. Med tillräckligt hög samplingsfrekvens är det rätt OK! (Men då blir filstorleken stor) Däremot måste ju grundmaterialet, själva inspelningen, vara bra för att det skall bli i slutändan. Jag lovar att det finns MP3'or med bra inspelning i grunden som låter bättre än cdskivor med dålig inspelning.
Tänkvärt, anser jag.

Ett antal har kontaktat mig per mail men även några per telefon. Jag tackar för engagemang och bra initiativ och ideer.


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

DVDHUSET
Member

75 Posts

Posted - 2005/05/02 :  13:27:05  Show Profile  Visit DVDHUSET's Homepage Send DVDHUSET a Private Message
Vi är nog ganska unika.........

Vi har både "mjukvaran" och hårdvaran!
I vår butik finns all den musik vi "demar" till salu!

Vi har inte gett upp hoppet om att leverera kvalité på Musik o DVD.
Vi ökar vår försäljning på musik, kontra DVD-film.

- Kanske för att Vi lägger mer focus på "Hifi" eftersom
Vi har hifi och hemmabio godis i samma butik.
Kvalité är måste...annars en mycket pinsam demo.


Vi säljer DVD-Audio skivor och SACD och annat godis med DTS o 5.1.
Det vi inte har hemma beställer vi hem.
Butiken är liten, men med stort sortiment.

PM:a ditt önskemål!
Det går att fixa fram det mesta..
Vi har bla. egen import mm.

Mvh
Mathias


En parasit överlever inte utan sin värd.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/05/02 :  13:34:37  Show Profile Send mayro a Private Message


MAT.
Kan du skriva in vad du reprecenterar för butik osv så vi vet vem du är...
Säger inte detta för att gnälla. Utan för man klart bör skriva ut OM man är säljande part....

Sen är det lättare att köpa ifrån en aktoriserad handel än via ett nick på ett forum. Så en lite bätre pres än MAT ombedes...

Och menar INTE elakt med detta, Utan så vi här VET vem du är också...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/05/02 :  14:40:08  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Mat: Bortsett från reklamen för erat företag - hur kan ni hjälpa till och bidraga i frågan? Skulle ni stödja en dylik intresseorganisation?

Frågan är hur den stora bilden och de tre viktigaste frågorna kan dras vidare.
Och vad vi/ni (gemensamt) gör för att hjälpa till!

* inspelningskvaliten på skivor och där tillhörande medvetenhet bland konsumenter om skivbolagens slarv
* generella uppfattningen kring hifi, att alla höra skillnad, heminredning och möblering (dvs att hifi inte = en källare, heltäckningsmatta och äggkartonger på väggarna)
* medvetenhet att musik och musikåtergivning kan ske i hemmet med mycket gott resultat


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/05/02 :  14:56:03  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
quote:
Mayro> Sen när blev du moderator?
Sen när blev du moderator-moderator?

Frågan till Mat är befogad om än kanske framfusigt ställd. Något Mayro verkar veta då han lite ursäktar sig och förtydligar sitt intresse i att veta vilket företag som ligger bakom namnet. Två gånger förtydligar Mayro sig.

Hoppas vi kan hålla oss till ämnet i fortsättning, Rydberg.

Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Per100
Member

1543 Posts

Posted - 2005/05/02 :  15:05:37  Show Profile Send Per100 a Private Message

Edited by - Per100 on 2005/05/02 15:06:03
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/05/02 :  15:20:29  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
Och menar INTE elakt med detta, Utan så vi här VET vem du är också...



Jag orkar snart inte med dig rydberg. Att inte rätt klart se hur du hänger på min rygg som en hund som "jucka på benet" är nu svårt att inte se. Jag ber dig omgående sluta nu rydberg...

Det är så uppenbart att du rent ut provocerar mig för jag skall gå till bryta forumets regler...och därvid sen bli utesluten..

En blind ser detta mönster här solklart rydberg...

Men minns en sak. Ditt beteende är verkligen ett sätt som bryter många reglar för hur man umgås på alla sätt existerande....forum eller live....


Och mitt sätt att efterfråga VEM jag ser skriva om att man ska köpa skivor är enbart rakt på. Sådan är jag. Och finner inte det som konstigt att fråga så då det är relevant. En totalt okänd dyker upp och säger man kan köpa skivor. inget som ens säger vem han är. Och helt utan ens i sitt avslut skriva vem man är...

Åskan gåe här. så får slå av datorn nu.. Det small som sjutton här..

Men rydberg.. Sluta nu att jävlas med mig...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

DVDHUSET
Member

75 Posts

Posted - 2005/05/02 :  18:06:04  Show Profile  Visit DVDHUSET's Homepage Send DVDHUSET a Private Message
Lungn pojkar, jag vill ingen illa.
Alla verkar så heta på gröten!!!??
Varför?

Engelholm Audio,

Självklart skulle jag stödja en dyl intresseorganisation!
Jag är helt med på din linje, strävan är väl alltid att få ut maximalt
av en inspelning.
När det sedan briser på dåliga inspelningar som först och främst märks
när man spelar på bättre utrustningar. Riktigt surt.

Jag förespråkar tre ting när det gäller både hembio och hifi.
-Ljud - Bild - Upplevelse.
Då främt när det gäller det Hemmabio och upplevelsen.
(något som kjedjorna aldrig kan leverera...)
Men även när det gäller Hifi.
-Det måste låta bra, det måste "se" bra ut då det ofta är två besutsfattare i en familj etc...
Men framför allt det slutliga "upplevelsen" den försvinner fullständigt när musik-inspelningen är kass!
Det spelar ingen roll vad du har, när inspelningen sviker!!!

Sunkiga allt-i-ett paket säljs överallt och konsumentet tror att det inte blir bättre än så här.
Det är "luren-drejeri" det borde införa spö-straff.
Man skall få gåshud när musik spelas, man vill åt närvaron.!
Detaljerna....hallelulija!!!! -eller hur det stavas!

Varje dag har jag dialoger med kunder om hur stor skillnaden är om kunden uppgraderar sitt kommande inköp från "kompakt" model lá stormarknad till någon bra instegsmodel istället.
Där det faktiskt går att uppgradera till dess bättre längre fram.
(när pengarna finns)..

Vad jag kan bidra med i den här "topic:en" är att jag har erfarenheter av både slutkonsumenters krav samt önskemål samt dialog med en del tillverkare av mediet.

Varför inte skapa en egen skiva som uppfyller alla våra krav.
Så kanske fler vill haka på trenden.
Någon måste ju göras för att få i gång bollen....
Engelholm Audio vi kanske kan bolla lite???

För övrigt heter jag Mathias där av MAT.
Äger och driver firmorna:
DVDHUSET och Silverline Distribution.

Peace...grabbar...
Nu måste jag hem och ta hand om familjen.

PS. Det var inte meningen att någon skulle störas på att det var reklam i det tidigare inlägget...
Men det verkade som att många var vilse i ämnet...
(svårt att få tag på bra inspelningar..etc)
Vi har grejorna och jag trodde det låg i forumets högsta intresse att dela med sig till sina members...

En parasit överlever inte utan sin värd.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/05/02 :  18:13:29  Show Profile Send mayro a Private Message
quote:
För övrigt heter jag Mathias där av MAT.
Äger och driver firmorna:
DVDHUSET och Silverline Distribution


Tackar o bockar...
Här kommer genast en fråga. har du blue man goupe dvd´n? Den välsorterade maxi butiken i jämshög för den ju inte tyvärr...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

DVDHUSET
Member

75 Posts

Posted - 2005/05/02 :  18:26:52  Show Profile  Visit DVDHUSET's Homepage Send DVDHUSET a Private Message
Blue Man Group -Complex rock tour?
PM:a i stället är du bussig!
Vill inte pajja" topic:en....här!

För den vill jag ha kvar som seriös.

Samt vill inte göra reklam...
Trevlig kväll.


En parasit överlever inte utan sin värd.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/05/02 :  18:35:22  Show Profile Send mayro a Private Message


förlåt. Tänkte mig inte för.. vart så glad över att mat dök upp Förlåt OT....

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/05/02 :  21:02:50  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message
Mathias - lugnt!
Tack för input. Intressant med direktkoppling in i det allra innersta. Känns som något att klura vidare på.


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.75 sekunder. Snitz Forums 2000