Var köpa kondingar till blivande aleph 5 Orginal ritningen säger 8st 22000uf/kanal. elfa har restat rifa kondingar till vecka 11! Kan man andvänd sånna här eller?jamicon 67-541-47 elfa eller 50v modellen 15000uf 10st/kanal 2x28 300va trafo i schemat står +34-34 volt efter likrikning?
Läste lite slarvigt. Du skrev 8 st 22000 uF/kanal men det är faktiskt 8 st per slutsteg vilket var vad jag räknade med. Om jag inte ser fel i manualen så sitter det 4 st 25000 uF per kanal vilket betyder att 8 st 22000 uF funkar utmärkt för hela steget (och helst delas upp på två trafo). Varför vill du ha 16 st? Om du vill ha så mycket kan du ju också ta mellansteget och använda Svalanders 68000 uF men 4 st?
300 VA per kanal räcker för trafon men lite mer skadar inte. Mer än 500 VA behövs dock inte tycker jag.
Precis. Det där är ju Kristijans implementation och inte Passlabs variant. När du sa originalritningen menade du alltså en av alla varianter av personliga implementationer och INTE originalet. Kolla den riktiga ritningen som Bernt gav länken till.
Det går utmärkt att använda Jamiconkondingarna. De är ju inte i närheten av vad RIFA-kondingarna är i kvalitet IMHO men visst går det. Om du ville komma lite billigare undan hade jag nog försökt köpa de sista 10.000 uF 50 V de sålde ut för SEK 19.50 per styck är oslagbart och de verkar ha en del kvar. Högre rippeltålighet och billigare för den totala kapacitansen...
Notera dock att om du använder 28 VAC trafo ger det 28*1.414-dioder = ungefär 37-38 V under last varför du bör köra CRC i nätdelen och droppa ett par volt över ett motstånd (Kristijan använder CLC vilket också går bra) vilket också ger en bättre nätdel. Sätter du ett före första kondingbanken blir det dessutom bättre på alla sätt för dioderna.
CRC är CRC-filter dvs lite kondingar följt av ett motstånd följt av fler kondingar. Motståndet imellan "slätar" ut ripplet vilket ger en bättre/tystare nätdel samt att man kan dimensionera det så att man i slutänden får exakt den matnignsspänning man vill ha. CLC är CLC-filter vilket är samma som föregående fast med en spole imellan kondingarna och den typen som Kristijan jar i sin ritning och dessutom är den ganska populär i vissa Zen-byggen från Pass. Med spole används induktansen imellan kondingarna för att undertrycka rippel och i viss mån för att justera spänningen. Det är nog den bösta nätdelen till denna typ av förstärkare men samtidigt en smula dyrare. Jag körde med CRC.
3000? Då var det ju inhen panik direkt. Jag använder dessa i ett bygge och det verkar funka bra.