HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Tjäna några miljoner till Jul?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2004/12/04 :  04:11:36  Show Profile Send Bravo a Private Message
Nej, smakpaletten i vin kan variera oerhört, vad som är vitt och vad som är rött tror jag inte alltid låter sig avgöras, däremot är ett vin alltid ett vin.
Påminner inte det här om en annan diskussion?

Bravo
Go to Top of Page

nolimitsoya
Starting Member

42 Posts

Posted - 2004/12/04 :  06:34:29  Show Profile Send nolimitsoya a Private Message
visst varierar det. ganska mycket tom, men en viss karaktärsskillnad menar jag nog det finns mellan majoriteten av viner av den ena sorten mot den andra. kanske det också är placebo, vem vet. :D

vilken annan diskussion?
Go to Top of Page

MasterChief
Member

259 Posts

Posted - 2004/12/04 :  08:09:34  Show Profile Send MasterChief a Private Message
quote:
Hej MasterChief!
Jag är lite intresserad över en sak, du verkar vara en man som inte följer uppfattningar fundamentalistiskt och verkar vara beredd att revidera dina åsikter om du inser att de innehåller brister. Hur kommer det sig att du verkar vara beredd att ta gift på att det som finns på Randis sida är korrekt. Källkritik?? Känner du honom eller?
Hoppas att du inte tar detta på fel sätt, jag försöker bara förstå hur du tänker.
Jag har inga åsikter om detta då jag inte har en rimlig möjlighet att kontrollera äktheten i de påståenden som cirkulerar om Randi och hans sida.
Ha det gott!



Jag har följt hans arbete i 15 år och har träffat honom personligen när han haft föreläsningar i Sverige. Han är en ytterst kompetent herre som värdesätter sanningen utöver allt. JAg har ingen anledning att tvivla på hans seriositet. Däremot har jag all anledning att tvivla på personer som säljer kablar för en kvarts miljon med "hemliga lådor" som inte ens vågar ta risken i ett blindtest som sköts av oberoende testare. Tänk vilken marknadseffekt av att äntligen ta hem Randis "challenge".

Mvh

Bravo skrev:
quote:
Det här fodrar nog en förklaring "MasterChief", det kan tolkas på många sätt.
Som jag ser det är sinnena ytterst subjektiva, men har inte mycket med New Age att göra.


Nej det gör det inte. Det är självklart att sinnen är absoluta och anser du att sinnena är subjektiva så ligger defintivt bevisföringen på dig. Varsågod!

Go to Top of Page

Harman
Member

721 Posts

Posted - 2004/12/04 :  11:26:13  Show Profile Send Harman a Private Message
nolimitsoya... Jag kan garantera att det är stora smak skillnader mellan vitt och rött vin. Rött vin innehåller tanniner det gör inte vitt vin. Allt man behöver fokusera på är strävheten för att känna skillnad. Ett undantag är beaujolais inte innehåller tannin och mer smakar som saft. Allt annat är sensations makeri. Själv har jag deltagit i ett 70 tal blindtester och aldrig missat rött/vitt vin. Däremot är det mycket svårare att direkt skilja två viner från samma distrikt.
Det som ständigt feltolkas i alla dessa diskussioner är vad som är stora eller små skillnader. Så länge man inte har koll på vad andra menar med dessa ord så blir dessa diskussioner ganska menlösa.

Tack MasterChief nu förstår jag mer hur du resonerar...Jag hade nämligen ingen aning om vem han är...

Vad är det för tanke med dessa stenar vad skall man ha dem till? Har aldrig brytt mig om sådana tweaks då jag hellre fokuserar på rummet eller anläggningen (inkl kablar)

Mvh Dan

*Iron Maiden*
Go to Top of Page

Harman
Member

721 Posts

Posted - 2004/12/04 :  11:28:39  Show Profile Send Harman a Private Message
Ett litet tillägg, det ovan gjorda inlägget om vin var mina sista kommentarer angående detta ämne i denna tråd. Detta är ett hifi forum. Vin diskussioner har jag gärna på därför avseda forum.

Mvh Dan

*Iron Maiden*
Go to Top of Page

Ionizer
Member

304 Posts

Posted - 2004/12/05 :  17:08:32  Show Profile Send Ionizer a Private Message
Otroligt uppfriskande tycker jag att tråden inte är låst än.

Har vi kanske äntligen lyckats hålla disskusionen på så passs hög nivå att den anses "rumsren"?

Annars brukar det vara lite väl kinkigt vad som får sägas och inte här på forumet.

Gräset är alltid grönare på den grönare sidan...
Go to Top of Page

juha
Member

316 Posts

Posted - 2004/12/05 :  18:03:24  Show Profile Send juha a Private Message
Det är skönt att det finns ett Forum där man kan "boxa" av sig lite, sandsäcken är fylld med "egna upplevelser inom hifin", konstigt att det finns de som bara syns vid tillfällen då man kan klanka på någon annan..
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/12/05 :  18:46:13  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Det är skönt att det finns ett Forum där man kan "boxa" av sig lite, sandsäcken är fylld med "egna upplevelser inom hifin", konstigt att det finns de som bara syns vid tillfällen då man kan klanka på någon annan

Så sant, så sant. Tyvärr så är det så juha, men vi får hoppas att det blir bättre.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2004/12/10 :  21:00:07  Show Profile Send mayro a Private Message
Vilken kreativ kraft som lagts ner här på denna diskution!!! Skoj som attan att läsa. Vilken fight!!! Jag skulle bra gärna få vara med på en sådan däringa sk "blindtest". det skulle vara så jäkla skoj faktiskt. om inte annat än för att se hur detta går till. för jag fattar inte hur man på en okännd stereo ens ska veta vad som gör vad osv.. Men skoj skulle det vara i alla fall. för att använda ett grovt språk. Förbannat skoj..
MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/12/11 :  00:02:46  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Vilken kreativ kraft som lagts ner här på denna diskution!!! Skoj som attan att läsa. Vilken fight
Tycker mest att sådana här trådar är sorliga.

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2004/12/11 :  00:53:58  Show Profile Send mayro a Private Message
Den biten kan jag hålla med dig om. MEN ändå är detta en tråd som hela tiden sedan den första kabeln kom har funnits. Och att få vara med om en sån test skulle vara stenkul. För alla erfarenheter är lärdom. Och jag tror lite så där att alla har rätt. Så jag tror verkligen en del kan få till sitt ljud med saker typ biltema osv. Men också att en del inte får det. Allt är ju inpassningar osv. Så för att vara helt ärlig tror jag båda parter har rätt i ett prat om kablar. Jag tillhör dom som "vet"(Tror jag) det inte går att få en typ lampsladd att bli som en highend kabel. MEN därför blir jag ju också nyfiken på vad dom som säger det går, har för hemlighet att dom kan få detta resultat. För enligt mig har ju alla rätt om dom har hittat vad man söker oavsett om man har typ lampsladd eller en dyr kabelhärva. Så för att få min nyfikenhet stillad skulle jag gärna vara med på en sådan test. För då man inte har själv hört o sett hur det går till kan i alla fall inte jag ens utala mig i frågan. Men jag har försökt allt och misslyckats helt med dom hemmagjorda lösningarna. . Så. nu blev det lite mer förklarande hur jag menar det inlägget. Jag står med nyfikenhet o väntar på en inbjudan att se o höra detta test om det går o finns en plats om någon gör en sådan. Sen ska jag ärligt återge hur jag uppfattade det. Och tänk om man har fel?? Skrattar gott här. Då har man ju svurit i kyrkan lite eftersom jag tillhör "inte lampsladd gänget" Men är ändå nyfiken...på allt nytt i erfarenhet man kan få..
MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

juha
Member

316 Posts

Posted - 2004/12/11 :  12:00:06  Show Profile Send juha a Private Message
Vet inte heller om det är så skoj egentligen...längre, visst provade jag för skojs skull med lampsladd till en Krell-Wilson anläggning, bemödade mig tom att göra lampsladds kablar mellan Watt och puppy..det var inte skoj helt enkelt, lät skit i MINA öron..tom grannens katt kom hem o undrarde vad jag hade gjort med stereon(gammal..jag vet)
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.41 sekunder. Snitz Forums 2000