HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Canton RC-A
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/11/16 :  00:45:10  Show Profile Send FBK a Private Message
Nu tar vi det från början glada forum-medlemmar om det är okej.
Jag tycker inte att Canton RCL är någon dålig högtalare, utan det är ett mycket bra beg köp idag enligt mig. Men man ska veta var man är ute efter för sorts ljud, för att kalla dessa högtalare för neutrala är en sanning med modifikation. De har en varm och lite gosig karaktär om man hårdrar skillnaderna till andra högtalare. De är helt enkelt lättlyssnade tycker jag. När det gäller basen på dem så framgår det enligt erfarenheter här att man ska ha gott om effekt till dem för att basen ska gå djupt och inte ska bli seg som sirap. Jag använde ett Nad 216 slutsteg till det par som jag ägde förut och det funkade bra, men jag upplevde basen som lite för blöt ändå för min smak. Och visst går de hyffsat djupt, säkert djupare än mina nuvarande Sonusar, men djupet är inte allt för min egen del utan det finns andra parametrar som är minst lika viktiga. Men är man ute efter en högtalare som har ett lättlyssnat lite varmt och ganska basrikt ljud så är RCL kanon.
quote:
RC-L har rätt stora baselement och går - trots att inte fbk anser det - djupt i basen, vilket inte är det lättaste att kombinera med "distinkt bas" (det var nog det uttrycket du letade efter, FBK :) ). Men jämfört med andra högtalare som går så djupt, i samma prisklass, så är inte basen odistinkt om man har rätt förstärkeri - men kopplar man den till en svag H/K så blir ju inte ljudet så kul

Mitt i prick, "Distinkt bas"

Mvh Per

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

tommypeters
Medlem i AÖ

1020 Posts

Posted - 2004/11/16 :  07:44:25  Show Profile Send tommypeters a Private Message
"Jag använde ett Nad 216 slutsteg till det par som jag ägde förut och det funkade bra, men jag upplevde basen som lite för blöt ändå för min smak."

OK, nu börjar det mer låta som omdömen jag kan köpa :)
Visst finns det de som har distinktare bas, kanske genom att använda mindre baselement/andra material, och om RC-L inte låter distinkt nog så finns det förstås alltid de som är bättre. Oavsett vilken parameter man vill ha förändrad.

Om de är ett bra begagnat köp vet jag inte, då det är samma pris begagnat i Sverige som nytt på hifi-fabrik.de. Jag och många fler har köpt därifrån.

Här är enda gången när Canton lyckats göra högtalare som recensenter inta sagt "ja, de är ju bra - men för kalla" - och så kommer folk och klagar på att de är för varma... ;-)

Meridian G98DH/G68ADV/DSP5000C/D1500/DSP33
BC Acoustique ACT A3
NuForce Ref8.200W
Velodyne DD-15 & DD-12
Go to Top of Page

Smackman
Member

968 Posts

Posted - 2004/11/16 :  16:52:28  Show Profile Send Smackman a Private Message
Jupp. jag kan hålla med om att rc-l har en gnutta värme i ljudet kanske är det därför det är en så suverän allätare till högtalare.


Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.5 sekunder. Snitz Forums 2000