HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Högtalare i 3 - 4000kr klassen, förslag tack!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Mindless
Member

198 Posts

Posted - 2004/09/25 :  15:27:01  Show Profile Send Mindless a Private Message
Tack för ditt svar. Har inte riktigt fått det klart för mig men visst säljer HiFiklubben sina stativare _MED_ stativ? Om dom inte säljer med är det nog inget problem att bygga ett par
Go to Top of Page

Jörgen_G
Medlem i AÖ RödaTråden vinnare

8011 Posts

Posted - 2004/09/25 :  15:45:18  Show Profile  Visit Jörgen_G's Homepage Send Jörgen_G a Private Message
Hifiklubben säljer de allra flesta av sina stativhögtalare utan stativ. Så är fallet med 601:orna. Stativ som kan funka till 601 finns på HiFi-Klubben från cirka 900kr (Gale-stativ).

Kan kanske tillägga till mitt tidigare inlägg, att det jag funnit bra med 601:orna är att de inte sticker ut. Ingen påträngande diskant eller bas. Samtidigt låter de inte burk utan har bra släpp, även med den mindre kraftfulla elektronik jag provlyssnat med. Vissa kanske tycker att de är tråkiga, utan egen karaktär. Men som sagt: jag gillar dem till priset.

mvh/ Jörgen G

edit: komplettering

Mina grejor kan man läsa om i min tråd i Medlemmarnas system.

Hen är ett förvånansvärt praktiskt och användbart pronomen.

Edited by - Jörgen_G on 2004/09/25 16:08:55
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2004/09/25 :  16:12:30  Show Profile Send Blue a Private Message
Jag har sagt det många gånger förr men jag säger det igen: Quad 12L är lysande! I mitt tycke spelar dom i en annan division än B&W 601 S3. Vad man får: Ett större ljud, mer värme, bättre tyngd och något högre upplösning. B&W 602 S3 hamnar väl lite närmare Quadarna tack vare lite mer punch i basen än sin lillebror.

Dock ska det nog sägas att Quadarna är mer krävande när det gäller elektroniken. Ett par 601or kan drivas bra av NADs minsta stärkare men det tror jag blir lite sisådär med Quadarna. Då bör du nog gå upp till NAD C352.

Blir kanske svårt att jämföra B&W och Quad mot varandra då bägge två knappast går att hitta i en och samma butik i Sverige. Däremot vet jag att du kan beställa hem (dvs köpa) ett par Quad med full returrätt från Audio Concept i Sthlm.

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

Mindless
Member

198 Posts

Posted - 2004/09/25 :  17:51:36  Show Profile Send Mindless a Private Message
OK. Quadarna låter ju bra, likaså DM601 S3'orna. Problemet med quadarna är att jag inte har råd med dom, och jag är inte ute efter det bästa som finns i stativ-väg. Jag vill bara ha ett bra ljud som jag kan njuta och känna mig nöjd med, till ett rimligt pris. Och som 'starter' högtalare känner jag att jag inte vill ge mer än vad ungefär Wharfedale 8.4'orna eller DM601 S3'orna kostar.

Och som jag sa i en tidigare post, har kikat lite på NAD elektronik. Då man köpt låt oss säga en C542 och en C352 och lite finare kablar, att jag sen börjar om där jag startade : ett par högtalare i en annan prisklass eller en annan typ (golvare). Detta är då mitt tillväga-gångs-sätt inom HiFi.
Go to Top of Page

Creative Audio
Member

2547 Posts

Posted - 2004/09/25 :  17:52:46  Show Profile  Visit Creative Audio's Homepage Send Creative Audio a Private Message
Och så finns det ju Wharfedale Jubileums 70 högtalre, kostar 3.500:- låter bättre än standard Diamonden, har bättre filter, BW-anslutningar och bättre Kevlarbas/mellanregister högtalare. Finns passande stativ i glas och kromat rör 1.500:-

++ äger och driver Creative Audio++
++Stockfisch-records++Turtle-records++SCR-Records++C.E.C++MusicHall++Ayon++Lumen White++Agile Multimedia o. ström++Pentagon++Krell++DP++Phonar Högtalare++Fadel ART kablar++ViaBlue++Aqvox++Dynavox++T.A.C++Dual++


http://www.creative-audio.se
Go to Top of Page

Blue
Member

2120 Posts

Posted - 2004/09/25 :  18:04:08  Show Profile Send Blue a Private Message
Mindless: Okej, verkar vara ett vettigt tillvägagångssätt faktiskt! Många verkar ju göra felet att dom köper dyra högtalare och driver dom med mycket billigare elektronik och sedan upptäcker att det inte alls lät så ballt som det gjorde i butiken (där högtalare oftast demas med elektronik i passande pris-/kvalitetsklass).

En NAD-kombi med de små B&Warna är absolut ingen dålig anläggning!

När det gäller Wharfedale har jag inga som helst egna erfarenheter. Har bara lagt märke till recensionerna som gör en förvirrad, ena gången är dom helt galet prisvärda och andra gången tycker man att det är något som katten släpat in... Det är nog stor skillnad mellan olika modeller. Som vanligt gäller, provlyssna och skapa din egen uppfattning!

Ett kungarike för en vevgrammofon.
Go to Top of Page

Mindless
Member

198 Posts

Posted - 2004/09/25 :  22:27:56  Show Profile Send Mindless a Private Message
Det enda jag har möjlighet att lyssna på i stan i högtalar-väg är några JBL högtalare som AudioVideo säljer och dom är löjligt dyra i förhållande till hur dom låter tycker jag. Utöver det finns det ingen stan som säljer mer HiFi högtalare. Skulle jag prova nåt skulle jag få fara till Luleå och dit har jag inga planer på att fara utan att det absolut är nödvändigt, dessutom har jag inget transport medel annat än att jag skulle bli skjutsad dit av nån av mina föräldrar. Och dom far endast dit om det är nödvändigt, vilket det inte riktigt är då jag ska köpa ett par högtalare (i alla fall för dom )

Det jag har just nu är det inget fel på alls. En 20år gammal förstärkare som låter helt suveränt och en medelmåttig Philips DVD (ca 3000kr) som också låter helt ok. Och ljudet tror jag inte kan bli sämre än min brors Stage44 AudioPro högtalare som kostade 1000kr, och dom låter mycket bra, men jag vill som börja på en egen anläggning eller så att säga.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.59 sekunder. Snitz Forums 2000