HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Skivhugget säger upp anställda...
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2004/05/12 :  17:49:32  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Man kan fundera på om inte det mesta av dagens musik är alltför mycket slit och slängmusik, som man tröttnar på redan innan låten är slut. Mycket av dagens musik består ju mest av text till en väldigt simpel musikbakgrund. När budskapet i texten nått fram, varför skall man då lyssna på det en gång till? Och varför ska man köpa skivan?
Det kan ju faktiskt vara så att det mesta som ges ut idag helt enkelt inte är köpvärt, eller inte kan engagera så mycket att folk tycker det är värt att lägga pengar på det.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

LeoArietis
Member

1953 Posts

Posted - 2004/05/12 :  18:25:47  Show Profile  Visit LeoArietis's Homepage Send LeoArietis a Private Message
Det känns som om flera här har mycket förnuftiga synpunkter, och som vanligt lika kul när de med djupare kunskap inom området ger lite mer vetenskapliga förklaringar som t.ex. qsecofr:
quote:
Nin du ha så rätt så, det kallas substitut på ekonomispråk. Korspris-elasticitet råder mellan dessa produkter vad det gäller pris och efterfrågan. Detta gör det hela tämligen komplext. Dels så tävlar fler produkter om samma pengar men inte nog med det utan priset på till ex DVD-filmer styr direkt efterfrågan på CD. DVD har blivit märkbart billigare allt eftersom och är i dag en enorm försäljningsframgång. Det är inte särskilt svårt att räkna ut vad det gör för skivförsäljningen.


Björn-Ola: Dina åsikter är väldigt kontroversiella, inte minst för dagens artister och skivbolag, men jag tror att du faktiskt har helt rätt!

Min anläggning: http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=30125
Go to Top of Page

filikoster
Member

692 Posts

Posted - 2004/05/12 :  20:10:51  Show Profile  Visit filikoster's Homepage Send filikoster a Private Message
Björn-Ola: "Musiken var bättre förr"-argumentet som du kör med som är klassiskt i sammanhanget stämmer inte alls. Om alla tänker efter ordentligt inser man att det i alla tider funnits skitmusik. Endast den musik som höll för tidens tand finns kvar i det kollektiva medvetandet, skiten spolas bort och hamnar på historiens skräphög.

Nej, det är så här mina vänner, att man får inse att musikindustrin befinner sig i ett strukturellt paradigmskifte. Hela strukturen artist/skivbolag/album/singlar är i gungning, den modell som varit förhärskande sedan 50-talet.

Jag tror man får vänja sig av med föreställningen om "skivan" som standardformat för musikproduktion: det är ingen av gud given självklarhet att musik skall komma ut i klumpar om ca tio låtar på en plastbit på circa 45 minuters speltid.

Nedladdningen ÄR en stor del av anledningen till försäljningsfallet. En hel generation tonåringar, den demografiska grupp som varit branschens hörnsten i femtio år, har förlorat den automatiska reflexen att köpa skivor som en del av sitt identitetsbyggande och positionerade genemot vuxenvärlden. Till exempel.

Skivbolagen, bortskämda som de varit med att ha praktiskt monopol på ungdomars konsumtion, har å sin sida inte mött de nya förutsättningarna på rätt sätt, alla åtgärder de kommit med har varit helt verkningslösa. Kopieringsskydd, höjda priser osv. Vad dom borde gjort är att sänka priserna rejält för att försöka få folk att börja köpa igen. Folk måste känna att de kan köpa ganska många skivor utan att känna att det blir svindyrt. Nya skivor skulle inte kosta mer än absolut max 100 kr. Annars finns det ingen chans att kunderna kommer tillbaka.

Och det är knappast smala innovationer som SACD och DVD-A som kommer frälsa marknaden. Tro mig, dessa format kommer aldrig bli någonting mer än hobbys för entusiaster. Spelar ingen roll hur bra de presterar tekninskt. Såvida inte dessa skivor inte prissätts som vanliga CD.

Oj oj, hinner inte skriva mer. Får återkomma i ämnet.

Never trust someone who claims to be God.
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2004/05/13 :  13:02:30  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Du har säkert rätt.
Jag som tycker om att ha en skiva att spela och lite att bläddra i med vackra bilder om skivan kommer snart att få ta plats bredvid Neanderthalarna i en monter på något museum.
Go to Top of Page

filikoster
Member

692 Posts

Posted - 2004/05/13 :  14:05:18  Show Profile  Visit filikoster's Homepage Send filikoster a Private Message
Jag gillar också att spela en skiva och samtidigt fingra lite drömskt på konvolutet...

Never trust someone who claims to be God.
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.81 sekunder. Snitz Forums 2000