HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Mening med forum , köp, gemenskap?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2004/04/08 :  18:34:19  Show Profile Send Larsho a Private Message
Enda felet med denna tråden är att den borde varit
låst för länge sedan

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

Timbre
Member

4608 Posts

Posted - 2004/04/08 :  19:02:21  Show Profile Send Timbre a Private Message
"Vi borde inse att forumet startades av en person (eller personer) som tänkte tjäna pengar på det, genom att dra in intäkter i form av reklam, sponsring eller på annat sätt."

Dessa spekulationer skall ej stå oemotsagda:

Tillsammans med Mikael2 startade jag det här forumet och du skall ha klart för dig att något vinstintresse ej fanns med i planerna. En räcka utgifter snarare och det egna utgiftskontot slutade på några tusenlappar minus.
Theta, borde du inte ta reda på lite fakta innan du vräker ur dig ogrundade påståenden...
Go to Top of Page

Cyber
Medlem i AÖ

2294 Posts

Posted - 2004/04/08 :  19:28:27  Show Profile Send Cyber a Private Message
Ja, nu är det hög tid för tråden att läggas till handlingarna, har inte något lås att hänga ut nu för tiden...hoppas någon kan låna ut ett
Go to Top of Page

marcus_ec
Member

2396 Posts

Posted - 2004/04/08 :  19:31:11  Show Profile Send marcus_ec a Private Message
Jag tycker fortfarande att detta är Nr:1 forum.
Men att stänga tråden mitt i köpet, är liksom det jag retar mig på. Hade alla fått hem sina saker i lugnan ro och allt funkat. Stäng tråden då! Okej vissa hade undrat varför? Men inte i samma utsträckning. Liksom kommit med en bra förklaring. (Som då nu...) Många hade svalt det lite bättre då. (Tror jag)

Sen att regner inte har kontaktats hörs ju lite halvskumt, eftersom ni har argumenterat det så hårt. Men ord står mot ord.
Go to Top of Page

FE
Starting Member

23 Posts

Posted - 2004/04/08 :  21:12:49  Show Profile Send FE a Private Message
Patetiskt!
Är väl bara bra att cattylinktråden gjort att andra personer fått upp ögonen på och kan ta del av billig och bra HIFI från utlandet, hade själv ingen aning om att det var så smidigt och billigt att importera själv från kina men kommer garanterat att göra detta i framtiden efter att ha följt tråden.

Har själv importerat från tyskland tidigare eftersom det är billigare och svenska butiker har rejäla överpriser som dom verkar ovilliga att sänka därav denna PANIK när några konsumenter börjar importera lite själva.

En sak som är säkert är att det är någon form av påtryckning utifrån som gjorde att tråden stängde, för dessa bortförklaringar köper jag knappast.

Nej detta var mitt sista inlägg på detta forumet, kan bli någon i sälj/köp forumen i framtiden men orkar inte diskutera något här om moderatorerna skall hålla på såhär.
Speciellt inte när några få medlemmar mest är ute efter att provocera och snacka skit hela tiden utan att moderatorerna verkar bry sig nämnvärt, nej här är det skillnad på person och person och det är alltid vissa som blir varnade när andra fortfarande får fortsätta provocera (ingen nämnd ingen glömd).

Hej på er!
Go to Top of Page

martinsson
100.000-klubben

3311 Posts

Posted - 2004/04/08 :  21:20:53  Show Profile  Visit martinsson's Homepage Send martinsson a Private Message
Jag har tagigt mig tid att läsa igenom denna tråd liksom tråden som gav upphov till denna, erkänns att det inte var mer än ytligt i det sissta fallet, men jag fick en bra uppfattning.

berörda medlemmar (om vi inte passar oss gäller det oss alla) : detta forum växer så det knakar, förvänta er växtvärk.

Jag blir lessen över att se det som nu händer, två personer, ägare, har känt en ansvarsbörda större än de hade räknat med och därmed fattat ett beslut att stoppa detta innan det växer dem ur händerna, rätt eller fel så har de min fulla förståelse, tror ni ärligt att detta varit ett lätt beslut utan eftertanke.

Personligen känner jag med dem, tänk er själva, lägg 3-4 timmar per dag utöver jobb och eget liv för att hålla igång en så bra grej som det här, göra en högst mänsklig bedömning och fatta ett beslut därefter och få allt det här som "tack för att vi har möjlighet att delta i HF.nu".

Tänk er för, hade ni själva varit så kaxiga när man har ca 4000 personer att tänka på, jag kan bara svara och utgå ifrån mig själv, och som jag ser det är jag tacksam att detta forum finns över huvud taget.

Detta forum har en kraft och ett stort inflytande, och jag förstår ägarna om de känner ett stort ansvar, för det är precis vad de har, de har valt detta och försöker efter bästa förmåga, enligt min mening förtjänar de stöd och konstruktiv kritik och definitivt inte detta.

Vissa saker som har skrivits i den här tråden angående ägarna gör mig mycket ledsen, tänk er för innan ni skriver, det är inte underligt att de tar det peronligt, de är mäniskor, och för att vara just mäniskor gör de enligt min mening ett oerhört bra jobb, väl utöver min egen förmåga.

Misstag gör vi ALLA, försök inte påstå något annat, med tanke på allt bra detta forum bidragigt till är det väl inte mer än rätt att åtminstone frånstå så låga påhopp och sur kritik som detta, kom med konstruktiva förslag om hur de skall kunna undvika sånt här i fortsättningen istället, det ligger i allas vårat intresse.

Detta är inget sympatisnack, utan fakta för min del.

Med respekt // Anders Martinsson

martinssons DIY funderingar och projekt - http://www.martinsson.cc/blog/
Go to Top of Page

Pac
200.000-klubben

22003 Posts

Posted - 2004/04/08 :  21:32:32  Show Profile  Visit Pac's Homepage Send Pac a Private Message
Theta,
du har 3 inlägg, har varit medlem sedan den 5'e och nu beskyller du oss och tidigare ägare för att vara korrupta. Det känns orättvist, ojuste, onödigt och kränkande. Ingen vidare bra start från din sida.

"Vi har dessutom sökt kontakt med den som höll i just detta samköp" Jag förmodar att du syftar på mig.. Jag är dock lite undrande, exakt hur försökte ni ta kontakt med mig? med flaskpost?

"Regner", jag PM'ade dig i ett annat ärende den 5'e klockan 20.30 där jag bad dig ringa. Du svarade klockan 20.45 att du inte kunde ringa mig den dagen. Det ärendet gav oss en möjlighet att snackas vid men du har hitintills avböjt den inviten jag gav.

Men att stänga tråden mitt i köpet, är liksom det jag retar mig på. Hade alla fått hem sina saker i lugnan ro och allt funkat. Stäng tråden då! Okej vissa hade undrat varför? Men inte i samma utsträckning. Liksom kommit med en bra förklaring. (Som då nu...) Många hade svalt det lite bättre då. (Tror jag)
Jag kan förstå att det var obekvämt att få tråden hos oss stängd mitt i köpet, men det påvisar bara ännu mer hur beroende Ni var av HiFiForum.nu i att göra upp en affär på 120.000 SKr. Nu är Ni igång igen på ett annat forum.
Ärligt, hur bra är det att vara beroende av ett internetforum för en affär på 120.000 Skr? Vad hade tex. hänt om HiFiForum.nu stött på tekniska problem, hur mycket klagomål och extra jobb hade inte jag och Pär fått på oss?
Om vi hade fattat detta beslutet när Ni fått hem grejorna, då hade vi blivit beskyllda för att behandla Er speciellt och då hade tex "Theta" kunnat beskylla oss för att vara ännu mer korrupta. När väl tråden växte fanns det ingen bra tidpunkt. Av två dåliga saker valde vi den ena.

Är väl bara bra att cattylinktråden gjort att andra personer fått upp ögonen på och kan ta del av billig och bra HIFI från utlandet
Ja, att diskutera våra erfarenheter är precis det HiFiForum.nu är till för.

En sak som är säkert är att det är någon form av påtryckning utifrån som gjorde att tråden stängde, för dessa bortförklaringar köper jag knappast. Nej, inga påtryckningar utifrån utan ett policybeslut vad du "köper" eller inte "köper" är helt upp till dig men att springa med felaktiga rykten är inte juste.

Nej detta var mitt sista inlägg på detta forumet, kan bli någon i sälj/köp forumen i framtiden men orkar inte diskutera något här om moderatorerna skall hålla på såhär. Synd att du känner så. Detta är ett policybeslut och skall du skylla på någon så skyll på Pär och mig, moderatorerna gör ett superjobb.

Martinsson och alla andra som har förståelse, jag vet inte vad jag skall skriva. Jag blir rörd av er medmänsklighet, tack.
Go to Top of Page

FBK
700.000-klubben

7378 Posts

Posted - 2004/04/08 :  21:55:03  Show Profile Send FBK a Private Message
quote:
Speciellt inte när några få medlemmar mest är ute efter att provocera och snacka skit hela tiden utan att moderatorerna verkar bry sig nämnvärt, nej här är det skillnad på person och person och det är alltid vissa som blir varnade när andra fortfarande får fortsätta provocera (ingen nämnd ingen glömd).

Hör ju inte riktigt till ämnet, men tyvärr så har FE rätt. Jag läser långt ifrån alla trådar, men jag har också märkt detta som han påtalar. Jag tycker att moderatorerna måste vara mer konsekventa när det gäller regler, oavsett nicknamnet. Det är ju sådant här som får känslorna att svalla på folk.
Mvh Per

Lever på samhällets botten.
Knappt aktiv forummedlem längre, men jag tittar in ibland.
Go to Top of Page

f95toli
Member

4209 Posts

Posted - 2004/04/08 :  21:57:27  Show Profile Send f95toli a Private Message
Jag hade inte tänkt skriva mer i denna tråd men....

Appropå att vara beroende av ett internetformum så har Pac en poäng, jag och mågna andra har nog blivit så vana vid att hififorum finns att vi s.a.s antar att det SKA fungera. Det är lätt hänt att man inte tänker på att hififorum inte har samma resurser som stora "communities" med anställd personal, backupservrar osv.

Min poäng är att jag internet med forum, mail osv har blivit en självklar del av både vardag och yrkesliv för mig. Att göra upp en affär på 120 000 kr via nätet känns faktiskt inte speciellt konstigt, jag är van att en stor del av kontakterna både i mitt yrkes- och privatliv sker via nätet.
När jag beställer grejer på jobbet (vilket ofta rör betydligt större summor än jag köper för privat) så sker i praktiken alla kontakter med företagen (både i Sverige och utomlands) via mail. Jag har också under flera år samarbetat med människor jag inte träffat IRL och ibland knappt pratat med på telefon (oftast beroende på att de finns på andra kontinenter i andra tidszoner).

Att admin inte vill ta på sig ett så stort ansvar är kanske naturligt, men samtidigt kommer det nog dyka upp liknande problem i framtiden av den enkla anledningen att hififorum.nu vuxit och blivit etablerat.
Graden av "beroende" från medlemmarna sida kommer gissningsvis bara fortsätta öka. Det ska bli intressant att se hur dessa frågor kommer hanteras i framtiden.

/Tobias
Go to Top of Page

mangew
Semesterfirare

2297 Posts

Posted - 2004/04/08 :  22:08:23  Show Profile  Visit mangew's Homepage Send mangew a Private Message
PAC:
quote:
"Vad hade tex. hänt om HiFiForum.nu stött på tekniska problem, hur mycket klagomål och extra jobb hade inte jag och Pär fått på oss?
Om vi hade fattat detta beslutet när Ni fått hem grejorna, då hade vi blivit beskyllda för att behandla Er speciellt och då "


Jag vet inte varför ni hela tiden tar personligt ansvar för de saker vi medlemmar utför. Tror ni på fullaste allvar att någon hade anklagat er om forumet hade gått ner pga. tekniska bekymmer? Tror ni att någon skulle lasta er ekonomiskt om vi får hem en låda tegelsten? Jag vet inte varför ni hela tiden ser er som ansvariga för detta gruppköp. Forumet är ett utmärkt ställe för likasinnade att träffas på enkelt sätt och diskutera saker, vare sig det gäller En säskild produkt, en tekniskt fråga, eller ett gruppköp...Det är mycket svårare att träffas IRL så fort man vill veta tekniska fakta om en produkt, det är samma med gruppköpet. Vad stängningen gjorde var att det försvårades väldigt mycket, ni kan vara lugna för att det genomförts ändå.

Det som jag reagerat allra mest mot var den abrupta stängningen. Från att ha varit stentyst från er sida under hela diskussionen(konstigt nog) klampar ni bara in och stänger ner skiten. Varför inte meddela att det kunde hända? varför inte meddela att det kommer ej att upprepas?. Detta är på ren svenska, Klantigt skött!. Det är sättet det skötts som jag tror de flesta reagerat mot.


*** Luleå Hockey ***
*** Manisk flugfiskare ***
*** Driver MW sportfiske ***
Go to Top of Page

Neodynium
Member

2170 Posts

Posted - 2004/04/08 :  22:13:50  Show Profile Send Neodynium a Private Message
Hade ju varit värre om affären hade gått i stöpet!! Nu får ni ju era saker ändå.. bara att ni får ta efter snacket på ett annat forum.

Glöm det tråkiga och blicka framåt! Tänk på all kul hifi som kommer i ett jätte paket istället!!


Go to Top of Page

mangew
Semesterfirare

2297 Posts

Posted - 2004/04/08 :  22:48:49  Show Profile  Visit mangew's Homepage Send mangew a Private Message
Neodynium: Det sista var då ett väldigt sant ord, det är väl det vi får ta med oss i denna affär.


*** Luleå Hockey ***
*** Manisk flugfiskare ***
*** Driver MW sportfiske ***
Go to Top of Page

Jonas@Ljudmakarn
Anställd Ljudmakare

238 Posts

Posted - 2004/04/08 :  23:05:29  Show Profile  Visit Jonas@Ljudmakarn's Homepage Send Jonas@Ljudmakarn a Private Message
Trots branchanknytning så måste jag säga att jag inte bryr mej det minsta om att ni köper prylar i Asien. Skulle själv kunna tänka mej att handla från andra ställen på Jorden. 100 tkr är en fis i rymden ifall man lägger ut det på Sveriges hifi-butiker.

Men jag kan mycket väl förstå, precis som Martinsson säger att Per & Pär känner ett enormt tryck på sig, dels av den stora mängd pengar det handlar om (För en privatperson) och dels att det är ganska mycket folk som har beställt.

Så tack för ett bra jobb med forumet. Ni sköter er strålande admin och mods!

//Jonas Ljudmakarn
http://www.ljudmakarn.se http://www.facebook.com/ljudmakarn
Go to Top of Page

pak
Member

1572 Posts

Posted - 2004/04/08 :  23:54:30  Show Profile Send pak a Private Message
bara en sak till.
man kan ju undra HUR ett gruppköp skulle kunna genomföras av flera personer som knappt vet vem som är vem i verkligheten,om de inte kunnat diskutera sig fram i ett forum.vem skulle få möjligheten att få reda på detta om det inte kan diskuteras i forumet.man kan ju knappast eposta helt villt för att fråga folk.alltså måste det till ett forum för att utföra en sån affär,om tex en sån som jag som tycks vara ensam om denna hobbyn i mina trakter skulle vilja vara med.för mig så är det helt omöjligt att få reda på sånt utan ett forum där det finns likasinnade.
det blev rörigt,men så är det.

-----------OBS------------
Inte att förväxlas med den andra med nästan samma namn!
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2004/04/09 :  01:35:46  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Jag har lagt ut ett inlägg i debatten på prisjakt pga. att det inlägget troligtvis hade blivit raderat här:

Du har rätt Jorma. Det hade raderats här pga personpåhopp. Ingen idé att sprida den dåliga stämningen. Jag hade bett Er göra upp via PM eller mail/Pac

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

epkpeng
400.000-klubben

4228 Posts

Posted - 2004/04/09 :  09:36:36  Show Profile  Visit epkpeng's Homepage Send epkpeng a Private Message
Meridian:
quote:
Men jag kan mycket väl förstå, precis som Martinsson säger att Per & Pär känner ett enormt tryck på sig, dels av den stora mängd pengar det handlar om (För en privatperson) och dels att det är ganska mycket folk som har beställt.


Nej vi upplever inge tryck, varken enormt, litet eller patagligt till storlek! Vill Pac och jag, sa stänger vi av servern i morgon - vi bada har jobb och har ingen ekonomisk vinning av HifiForum.nu, därför har vi inte nan taskig sits där vi behöver springa annonsörernas ärenden.

Läs vad Timbre skrev - pengarna i detta forum är för oss ägare detsamma som kaffe och fikabröd.

pak:
Visst är det sa. Vill du jaga priser, sa finns ett forum med det namnet. Här jagar vi hifi och diskuterar upplevelser, erfarenheter mm.


Vänligen
// Pär Engelholm
// Driver och äger Engelholm Audio
Go to Top of Page

marcus_ec
Member

2396 Posts

Posted - 2004/04/09 :  11:03:07  Show Profile Send marcus_ec a Private Message
Killar, har ni kollat ut? Det är fint påskväder i skåne varefall! Skit nu i detta.
Go to Top of Page

mangew
Semesterfirare

2297 Posts

Posted - 2004/04/09 :  11:46:30  Show Profile  Visit mangew's Homepage Send mangew a Private Message
marcus_ ec: Jag har inge fint påskväder..men inte fan har jag någon lust att hänga här ändå..


*** Luleå Hockey ***
*** Manisk flugfiskare ***
*** Driver MW sportfiske ***
Go to Top of Page

marcus_ec
Member

2396 Posts

Posted - 2004/04/09 :  13:47:14  Show Profile Send marcus_ec a Private Message
Är du norrlänning?
Go to Top of Page

mangew
Semesterfirare

2297 Posts

Posted - 2004/04/09 :  15:47:27  Show Profile  Visit mangew's Homepage Send mangew a Private Message
Marcus: Självklart, och nu har vi soligt och fint.


*** Luleå Hockey ***
*** Manisk flugfiskare ***
*** Driver MW sportfiske ***
Go to Top of Page

epkpeng
400.000-klubben

4228 Posts

Posted - 2004/04/09 :  15:54:37  Show Profile  Visit epkpeng's Homepage Send epkpeng a Private Message
Hej i vårvädret!

Denna tråd har vi låtit vara öppen för att ni skall få en chans att säga vad ni tycker - och det har ni gjort!

Vi står inför en ny regel, samköpet fortsätter på ett bättre lämpat fora och jag känner att alla har fått vädra sin åsikt.

Dags att fortsätta med hifi eller rent av ut å njuta av våren som iaf har kommit till Karlskrona: 15 grader, knallblå himmel och ett leende i allas ansikten ute på stan!

Glad påsk!

Vänligen
// Pär Engelholm
// Driver och äger Engelholm Audio
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.39 sekunder. Snitz Forums 2000