HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Linn Ikemi-i 16800:- !!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

HPW
Member

370 Posts

Posted - 2003/12/18 :  11:39:13  Show Profile Send HPW a Private Message
Jag är inte äkta linnist men har alltid gillat deras fronter DVS hade Karik Numerik innan jag bytte till Ikemi. Även LP12 vinyl är en spelare som jag gillar. Personligen skulle jag vilja kombinera Ikemis mellanregister och topp med Naims kontroll i basen. Har dock inte hittat ngt sådan CD spelare är på jakt efter en CD /SACD som låter bättre än Ikemin på både CD och och kan spela SACD men det verkar svårt. Jag ska lyssna på Unidisk men gillar inte att den är DVD video spelare oxo

quote:
Håller du med om att skillnaderna mellan ex NAD 521 BBE och Linn Genki är minimala??
Jag kan inte svara på detta då jag inte hört ngn av spelarna ursäkta om jag uttryckte mig starkt råkade bli så igår Julstress

Rundgång & Omgång
Go to Top of Page

Siffernisse
Member

276 Posts

Posted - 2003/12/18 :  12:44:16  Show Profile Send Siffernisse a Private Message
Dan, varför gör du då inlägg i Linntrådar helatiden, om dina påståenden inte är diskuterbara??, och jag tror alla här vet att du tycker att cd-fix är bättre än Ikemi. av det påståendet kan man ju dra sina egna slutsattser eller hur???

Och var inte Cd-fix:en bättre än en LP12a också??,själv så har jag hört denna spelare ett flertal tillfällen och gjort A/B jämförelser mellan den o Genki och även mellan Cd-fixen och en Rega planet 2000, (denna test finns kanske på forumet om den inte blivit censurerad såklart).

och så tycker jag gott du kan redovisa vilka spelare du tycker är bättre än Ikemi över 16000kr. För då kan jag ju sälja min Ikemi och kanske tillomed få pengar emellan på en ny bättre spelare.

mvh/ siffernisse
Go to Top of Page

Dan Brickman
Member

1179 Posts

Posted - 2003/12/18 :  13:30:23  Show Profile Send Dan Brickman a Private Message
Inte diskuterbara. Klart att man får tjöta på

Ursäkta om jag var lite otydlig. Det jag menar är att det är svårt att få just den sidan av en debatt att komma någonstans förutom att konstatera att man inte är överens. Jag vet att jag inte kan låta bli att hoppa in i Linntrådar. Jag har lyssnat på så mycke Linn att det är svårt att låta bli och för att förtydliga en gång till: Jag gillar Linn. Jag har ägt en hel del Linnapparater. Från Linn Karik (då hade jag en komplett Linnsetup, Keilidh, waconda, LK100), LP12 till LK1 och Linn Kan. Jag tycker att Linns apparater har stora förtjänster. Ikemin fick stryck mer eller mindre på mållinjen mot fixen och vi var ense om i gänget att den var mycket duktig på tydlig och djup bas. Kan tänka mig att det är därför den så ofta får epitetet "musikalisk".

Vad jag har svårt för det är när vissa signaturer alltid försvarar ALLT Linn gjort och troligtvis kommer att göra. När individen inte kan hitta den minsta skavank förutom att dyrare och nyare Linn alltid
är bättre än billigare och äldre Linnapparatur. Detta gäller främst Siffernisse och Dödskallen (Jag tror faktiskt att han kallades sig så) medan en del andra Linnare är lite mer nyanserade. Jag gillar helt enkelt inte fanatism i någon form. Jag vill poängtera att det gäller hur ni skriver här på forumet inget annat, ni är säkert trevliga "civilt"

Siffernisse: Lyssna gärna på Myriad (ca 25000Kr) och Shanlings modeller. Sim audio har också många kompetenta spelare liksom en Italiensk skapelse som heter Unico. Du vet redan vad jag tycker om CDfix, Advantage S1 (för dyr?), CDS1 och Copland. Tycker också att du borde lyssna på Meridians cdspelare. Dom låter mycket bra.

Mina öron tyckte att dessa lät bättre än Ikemi. Dock utan att direkt jämföra så som jag gjorde med CDfix/Ikemi. Ta naturligtvis med dig din cdspelare till butiken och jämför. En kille knallade in hos Hifi-Consult för ett par år sedan när jag var där med en Linn Karik under armen och gick ut med en Krell... så kan det gå.
Hoppas att det var till någon hjälp.

"My mistress eyes is nothing like the sun
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2003/12/18 :  16:21:35  Show Profile Send Ayn a Private Message
Lyssnade på Myryad MCD-300 (16k tror jag den går på) på Ljudmakarn, det var en trevlig rackare! Den åkte på däng mot min favorit i testet, Arcam FMJCD33T, men Myryaden skulle jag absolut kunna leva med. Har inte lyssnat på MCD-600 dock (antar att det är den du menar), men sämre lär den ju inte vara.

Under 20k-strecket ligger nog Arcamen bra till om jag ska plocka ut någon spelare som jag tycker bäst om hittills.

Sen kan man fråga sig vad det hade med ämnet att göra - euhm, ingen aning

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

Dan Brickman
Member

1179 Posts

Posted - 2003/12/18 :  17:47:00  Show Profile Send Dan Brickman a Private Message
Den modellen jag lyssnade på när det gäller Myryad hette om jag inte var alldeles snurrig den dagen MCD 600 och kostade ca 25000Kr.

"My mistress eyes is nothing like the sun

Edited by - Dan Brickman on 2003/12/18 17:47:44
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.53 sekunder. Snitz Forums 2000