HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 HiFi och Barn
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/11/27 :  01:23:32  Show Profile Send Bravo a Private Message

Bravo
Go to Top of Page

Julle Jansson
Member

63 Posts

Posted - 2003/11/27 :  02:11:53  Show Profile Send Julle Jansson a Private Message
Kommer ihåg i sommras när min fyraåriga småkusin glatt petade sönder alla fyra membranen i mina högtalare. Snabbt utav fasen gick det också. Jag han knappt reagera. "Vad dom kostar? Dom går inte att köpa längre, men det ordnar sig nog *le och hålla minen*"
Go to Top of Page

John
Member

583 Posts

Posted - 2003/11/27 :  09:19:15  Show Profile Send John a Private Message
Stargazer:
Eftersom jag har ett lite billigare barn än du (nä, stereo menade jag, stereo, stereo!!!) så har jag ett par Linn Keosor trots att jag egentligen ville ha ett par stativare. Svårare att välta, går att byta element (tror jag?) och billiga om allt skulle gå på tok (som för stackars Julle). Med de bövelens frontskydden på, för jag har förstått att elementkoner är som rena måltavlorna för barn .

Mera exempel!

/en john som tycker att man ska respektera tråden och låta bli att klanka på oss samhällsvetare, i synnerhet om man avstått från att försvara sig som JonasQ gjort

Hörlursfrilla!
Go to Top of Page

Hjelm
Member

553 Posts

Posted - 2003/11/27 :  11:01:12  Show Profile Send Hjelm a Private Message
Hej alla glada.
Jag har en dotter som är jätteintresserad av hifi!
Hon brukar gilla att plocka glasfiberdämpningen ur mina Rauna Leira via porten på baksidan.Hon har också lyckats paja min förstärkare genom att slå av och på den så fort det bara gick ett antal gånger . Det visade sig att det var spänningsstabben till utgångsrelät som hade gått ????. Märkligt men jag behövde bara byta en resistor så var det ok. Lite off topic kan nämnas att min hund en dag beslutade sig för att käka upp min ena diskant, vad i herrans namn han nu fick den iden från. Min anläggning har nu sett sina bästa dagar men jag kämpar på och försöker hålla jämna steg med marodörerna. Nästa sak att reparera blir högtalarna, elementen beställda och jag väntar på leverans. . Hoppas jag hinner innan den tredje kommer .

Hjelm
Go to Top of Page

SpLiX
Member

523 Posts

Posted - 2003/11/27 :  11:48:06  Show Profile Send SpLiX a Private Message
Jag ser fram emot den dagen jag kan sitta ner med min son (idag 3½ månad gammal) och lyssna på hans skivval. Skall bli kul och se om han tenderar att gilla samma musik som jag spelar nu. Själv lyssnade jag självmant, mycket på Pink Floyd, Manfred Mann, Sussane Vega, Peter Gabriel och Frank Zappa, i åldern 8-16 när mina polare var mer inne på pop och disco p.g.a att det var det som spelades under min uppväxt från 2-8 år. Jag lyssnar fortfarande mycket på ovanstående artister men har idag blandat upp det med extremare musik i alla jangrar. Björk, Marilyn Manson, Stina Nordenstam, NIN, Rebecka Törnkvist, The The... List goes on and on...

Låter det?? BRA!

Edited by - SpLiX on 2003/11/28 00:38:40
Go to Top of Page

CC
Member

3981 Posts

Posted - 2003/11/27 :  12:08:41  Show Profile Send CC a Private Message
Själv har tre stycken att hålla koll på... Men elementskydden har endast varit på när deras vänner eller släkt visat sig, då det alltid är varning för sabotage utav ens stereo från utomstående värstingar Mina egna har i tidig ålder fått lära sig att handskas med skivor o volymkontroll (om än att jag varit dj** nervös ibland)
Fast nu har jag min källare o där är bara familjemedlemmar o invigda välkommna! De e skönt!
Ang detta med att visa upp sina barn på forumet, låt oss vara stolta över kidsen!

"I am not young enough to know everything"
- Oscar Wilde -

"Simplicity is the ultimate sophistication"
- Leonardo da Vinci -
Go to Top of Page

Margaux
Member

679 Posts

Posted - 2003/11/27 :  12:42:48  Show Profile Send Margaux a Private Message
Barn...

"Can't live with them can't kill them" som Arnold sagt i nån film.

Min kära dotter är faktiskt den som förutom jag själv tycker bäst om att sitta och lyssna eller dansa.

Mest tycker lilla 2.5 åringen om att leka med CD-skivor. Väldigt roliga att ta ut och repa. Aggresiva uppfostringsförsök har inte hjälpt. Stereon och högtalarna brukar hon dock lämna ifred. Är dock glad att processorn har en max volymnivå som man kan sätta. Den står på 85 dBDenna funktion har lilla damen testat en gång så jag är väldigt glad att den finns

/Joachim
**********
Det finns bara två sorters musik. Bra musik och dålig musik.

Edited by - Margaux on 2003/11/27 12:45:10
Go to Top of Page

JonasQ
Member

73 Posts

Posted - 2003/11/27 :  12:44:17  Show Profile Send JonasQ a Private Message
Jag har raderat mina inlägg i denna debatt eftersom de hela tiden genererar frågor jag inte tycker hör hemma på detta forum.

JonasQ

"Vidskepelse för otur med sig"
Go to Top of Page

n0p
Member

1047 Posts

Posted - 2003/11/27 :  13:07:11  Show Profile Send n0p a Private Message
Jahaja, då har vi här en tråd som ingen förutom JonasQ och de närmast drabbade kan förstå med tanke på att han har efteredigerat sina inlägg, starkt jobbat.

Exit Planet Dust
Go to Top of Page

henricsson
Nu Katt-lös...

3234 Posts

Posted - 2003/11/27 :  18:00:31  Show Profile Send henricsson a Private Message
Verkligen.

Kul med barn dock, ser fram emot framtida produktion.

Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet

Go to Top of Page

stargazer
Member

445 Posts

Posted - 2003/11/27 :  18:39:42  Show Profile Send stargazer a Private Message
De som vill diskutera forskning kring barn får väldigt gärna göra det, men gör det NÅGON ANNANSTANS!

Om ni tycker att diskussionen har med HiFi att göra, starta då en egen tråd, men i denna tråd så ber jag er att HÅLLA ER TILL ÄMNET.

Tack JonasQ, för att du tagit bort dina inlägg då de inte hör till tråden samt dessutom skapar följdfrågor hela tiden. Det visar på att du respekterar forumet, tråden och mig. Bra av dig tycker jag.


/ stargazer
Go to Top of Page

hal
RödaTråden vinnare

4171 Posts

Posted - 2003/11/28 :  00:58:59  Show Profile Send hal a Private Message
Raderade mitt svar igår eftersom jag relaterade till det inlägg som Jonas Q raderade. Hmmmm, blir lite tokigt det här när ngn börjar radera. Är nog bättre man kommenterar istället, kan lätt bli en domino-effekt när vissa inlägg förlorar sin relevans pga av att ngn raderat...

Veckans skiva, här !
Go to Top of Page

JonasQ
Member

73 Posts

Posted - 2003/11/28 :  09:16:44  Show Profile Send JonasQ a Private Message
Angående raderandets problematik. Svårt? Jo, men se det som en utmaning! Ännu någonting som hjälper oss att inte syssla med det vi borde utan istället hänge oss åt detta forum!

JonasQ

"Vidskepelse för otur med sig"
Go to Top of Page

John
Member

583 Posts

Posted - 2003/11/28 :  09:48:22  Show Profile Send John a Private Message
Som nybliven förälder så går man ju och oroar sig om den elaka influensa som alla talar om. Blev därför lite skraj igår när jag hade rysningar, nästa frossa. Vill absolut inte dra på mig nåt som kan smitta dotern (med ett t, dialektalt uttryck). Som tur var så var det inte infulensan! Det var bara mina nya hd-650 som landat!

/en john som nog kommer att ha frossa hela helgen

Hörlursfrilla!
Go to Top of Page

stargazer
Member

445 Posts

Posted - 2003/11/28 :  14:40:43  Show Profile Send stargazer a Private Message
Har märkt att det finns olika sätt att hantera Hifi-livets problematik vad gäller (särskilt små) barn.

Med vårt första barn, så körde jag och hustrun
"Ojhuvvavahemsktfarligt-bäst att skydda barnet från allt ont"-principen.

I korthet går det ut på att "säkra" alla tänkbara saker, inklusive Hifi-anläggningen, från att barnrelaterade olyckor skall hända. Detta är en klassiskt defensiv akt, som består i att se till att barnet överhuvud taget inte kan komma åt HiFin och därmed inte ställa till med elände. I vårt fall så sattes Linn-lådorna in bakom lås och bom (där dom hör hemma? OBS Buskis, Siffernisse please don't kill me ) i ett stort stabilt träskåp, bakom barnspärrar och andra säkerhetsåtgärder.
Jättelätt. Och effektivt. Men kul? Nix. Bra? Nja. Användarvänligt (för vuxna)? Nope.
Men si högtalarna blev svårare. Hade Keilidh från början av hennes småbarnstid, och med stenfötterna var dom rätt så ovältbara för ett litet småbarn. Men högtalarkablarna gick ju inte att skydda. Hjääälp!
Och banankontakter går ju att slita ut. Aaaargh!
Sen blev det Tukan, trodde att hon väl skulle växa upp och inse att aktiva Tukan rockade ganska fett (det gjorde dom...). Men samtidigt kom hon ju på att om man tar ett stadigt grepp om stativet och ruskar lite fram och tillbaka så kommer ju högtalaren ner på golvet till sist... Dubbel-aaargh!
Så vi körde denna "säkra-det-mesta" metod under första barnet.

Sen blir ju, som alla tvåbarns(eller flerbarns)föräldrar vet, det lite annorlunda med barn nummer två. Man blir lite mer avslappnad (nåja) med nummer två. I alla fall undertecknad.
Då provade vi "Full-frontal-attack" (OBS inte nudity som den gamla Python-sketchen ni minns) även kallad "öppet och vågat"-taktiken.
Här lät vi vår son få titta, undersöka och (med föräldrarna som guide) pilla och greja själv. Inget inlåst här inte - nej fram med prylarna i öppna luften - här får istället sonen vara med och se allt, röra (nästan) allt etcetera. Och LÄRA SIG. Vissa saker är fortfarande förbjudet, och då blir det "AJAJ!" eller "NEJ, <namn>!". Några AJAJ och NEJ blev det ju, liksom
Men det funkade!
Öppet rack (först Audio Magic BT4, sedan en Spider) prylarna ute i friska luften. Visa, förklara, visa igen, hjälpa honom, säga AJAJ och/eller NEJ någon gång, REPEAT från början...
Men jag upplever att det funkar bättre.

Några tjyvtricks:
Vissa komponenter är bättre för barn än andra.
Roksan Caspian, har t.ex. Power-knappen på baksidan. Lyyysande sickan!
Cairn Fog är så klurig/icke-intuitiv (välj vilket du tycker passar bäst) att få igång att barnen (och många vuxna för den delen) inte lyckas trycka på play-knappen

Vad är era erfarenheter? Känner ni igen metodikerna beskrivna ovan?

/ stargazer, numera luttrad Hifi-pappa...
Go to Top of Page

dL
Starting Member

21 Posts

Posted - 2004/01/26 :  16:01:56  Show Profile Send dL a Private Message
När det gäller bäbisrelaterade uppgraderingar kan jag bidra med följande: min son upptäckte i höstas att det var väldigt kul att ställa sig bakom mina Dahlquist DQ-8or och putta på dem. Då de är väldigt tunga upptill och lätta nedtill var de på väg att välta vid ett flertal tillfällen. Till slut tröttnade jag på att vaka över dem hela tiden och bytte dem mot små Mission-högtalare som jag har i bokhyllan. En stor uppoffring ljudmässigt, men bra för nerverna. Man får ju offra sig lite för laget. ;-)

DQ-8orn får bo i förrådet till barnen hinner få några år på nacken, hoppas de klarar sig.

////
dL
Go to Top of Page

Decadent
Member

138 Posts

Posted - 2004/01/26 :  18:01:17  Show Profile Send Decadent a Private Message
Den här tråden har jag missat. Har själv två barn, och det är verkligen kul att lyssna på musik med dem. För ett tag sen ordnade jag 8-årskalas med disco. Otroligt med 20 åttaåringar som dansar som galningar och bara diggar, trots att jag noga undvikit både Markoolio och Absolute Kidz. Körde i stället en massa gamla discorökare från 70-talet och en egenproducerad mixsskiva som jag kallade Future Pop For Kids. Man ska smida medan järnet är varmt eller vad det nu heter . . .

Mina barn har alltid varit intresserade av musik. Just nu hojtade 8-åringen att han gillade den coola rösten på en Shpongle-remix . . . och redan som treåring diggade han Einstürtzende Neubauten, särskilt remixsskivan där Alex Empire remixat Ende Neu. Min andra son är sex och älskar Bamse . . . och Bach.

Edited by - Decadent on 2004/01/26 18:02:21
Go to Top of Page

Calle G
Member

521 Posts

Posted - 2004/01/27 :  09:16:19  Show Profile Send Calle G a Private Message
Min lilla ettåring tycker mycket om pappas (för visst är högtalare "pappas" och blommor "mammas"?) fina CM2'or. Man tar först bort tygskyddet, och sedan kan man komma åt den där spännande faspluggen som sitter i mitten och är så skön att hålla i. Det bästa är förståss att hela familjen kommer springande då man gör så.

Roligast var nog när det blev tyst i vardagsrummet allt för länge och man tittar ut för att se vad som är fel. Där står sonen med tygfronten i ena handen och tittar på högtalaren med ett förväntansfullt uttryck i ansiktet. Så fort han får syn på mig tar han ett fast grepp om faspluggen, ansiktet förvrids av skratt, och han ropar nåt som helt klart låter som "ajajajaj". Hur låter man bli att skratta då?

Jag håller med Stargazer om att bästa sättet att hantera det hela är att försöka låta bli att göra så stor affär av det. Men då gäller det att man har prylar som inte är ömtåliga... Kevlar känns plötsligt som ett väldigt bra materialval till högtalarkonerna. :)
Go to Top of Page

jeppe72
Member

1492 Posts

Posted - 2004/01/27 :  10:15:31  Show Profile Send jeppe72 a Private Message
quote:
Det roligaste i en Hifi-förälders liv är att få med barnen i intresset. Låt barnen få vara med och upptäcka, lyssna, sjunga och dansa. Musik, sång och dans är bra för barn. Ju mer desto bättre. Och barn älskar verkligen musik!

Jag lovar, upplevelsen att se dina (kommande) barn, som du älskar över allt annat i hela världen, sjunga, dansa och ha härligt roligt till musiken framför din Hifi-anläggning slår det mesta vad gäller upplevelser här i världen Du kanske inte tror det nu, men när du väl står där och ler från öra till öra av pur lycka kommer du att förstå vad jag menar.

Kolla ledzepps bild som exempel.

Och din coola 140 000 kronors-rigg fungerar även för "bamses dunderhits"

Och sen somnar ju barnen på kvällen, då kan du plocka fram dina favvoplattor och koppla av... Tro mig aldrig någonsin har man uppskattat en avkopplande stund framför hifiriggen som efter en jobbig dag (jo sådana finns också...) med barnen.



Jag håller med med tår i ögat. Väntar i dagarna på mitt andra lilla mirakel. Beräknad till den 30 januari. Jag vill att vårt barn kommer nu!!

Retro låter fint.
Go to Top of Page

Boergars
Member

1641 Posts

Posted - 2004/01/27 :  10:51:18  Show Profile  Visit Boergars's Homepage Send Boergars a Private Message
jeppe72
Härligt att höra

Vi fick vår dotter i augusti så hon är snart sex månader som de flesta kan räkna ut.
Här kommer mina första reflektioner om Hifi och Barn.

Reflektion 1
Har själv haft svårt att ta mej tid för seriös lyssning senaste åren, men nu för tiden blir det åtminstonde någon timme per kväll på golvet framför högtalarna tillsammans med lilla fröken. Quality time i kvadrat!!

Reflektion 2
Musiken visar sig bland annat vara ett alldeles utmärkt sätt att få henne att komma ur det hysteriska jag-är-jättetrött-men-vill-inte-sova-stadiet.

Reflektion 3
Redan vid sex månaders ålder verkar hon ha börjat utveckla en egen musiksmak.
Visor, jazzballader, svensk folkmusik och klassisk musik typ stråkkvartetter går alldeles utmärkt.
Hårdrock, frijazz och orglar är däremot inte lika spännande och ibland rent outhärdligt, så då blir det bara att byta platta.

Reflektion 4
Ljudnivån hamnar på lägre nivåer än tidigare. Man vill ju inte att ens barn ska få tinnitus under sitt första levnadsår.

Reflektion 5
Dags att byta högtalare. Mina Audio Pro 2.42 känns lite rangliga.
Eller så är jag bara bytsugen?

Reflektion 6
Kanske flytta upp rörsteget en bit i racket?

Boergars

SAOL säger:löda v. lödde, lött, lödd n. lött, pres. löder
sammanfoga medelst smält metall
Go to Top of Page

John
Member

583 Posts

Posted - 2004/01/27 :  11:07:01  Show Profile Send John a Private Message
quote:
Reflektion 2
Musiken visar sig bland annat vara ett alldeles utmärkt sätt att få henne att komma ur det hysteriska jag-är-jättetrött-men-vill-inte-sova-stadiet.


Med en septemberbäbis i en etta får verkligen hifi-prylarna jobba för pengarna av ovan nämnda anledning! Att dansa runt lite med oss är typ det roligaste som finns och helt lugn blir man så fort cd-spelaren snurrar. Krall funkar bra för oss just i "jag-är-jättetrött-men-vill-inte-sova-stadiet"

/en john som knappt hinner lyssna alls annars, förutom i lurarna ibland

Hörlursfrilla!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.69 sekunder. Snitz Forums 2000