HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Finns det bra biorecivers
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2003/11/14 :  15:26:47  Show Profile Send Rydberg a Private Message
quote:
Om du vill ha bra ljud i 2-kanal utan fadäser så gäller dessa märken i ordning;

1: Yamaha
2: NAD
3: Denon
MM> Kan inte hålla med, Yamaha låter bra i multikanal men inte i Stereo, där är HK ett bättre alternativ, även Denon gör bra grejor.

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/11/14 :  15:31:03  Show Profile Send MartinH a Private Message
Och som nån nämde en Arcam 200 är ett väldigt bra val om man vill ha en bra maskin för flera ändamål.. Oftast är det bättre att inrikta sig på ett företag som börjat med 2-kanals ljud och som börjat tillverka nån hembioprodukt, än att ta en som nästan uteslutande tillverkar bioprodukter...
Go to Top of Page

s60761
Member

312 Posts

Posted - 2003/11/14 :  15:38:46  Show Profile Send s60761 a Private Message
Hmm... Jovars håller med resonemanget om att det är mer prylar i en flerkanals bioförstärkare än tvåkanalsdito och att det således skulle kosta mer att tillvärka en lika bra biotjofräs.....

Men har ni tänkt på att för tillfället har biorecivers ca 95% av all förstärkeri försäljning.. Elektronikvärlden fullständigt spottar ut hembiosystem. Med så höga marknasandelar åker priset ned rejält...

En annan aspect är att biostegen har väl tilltagen nätdel för att klara driva fler kanaler vilket leder till att de i tvåkanals läge har bra med reserv kraft...

Digital signalbehandling är mer påkostad i recivers än i tvåkanalare i samma prisklass och likaså volympotentiometrar, som oftast är i digitaldomän på recivers.

Så skulle nog vilja säga att båda kategorierna låter lika bra, men annorlunda... Visst hör man skillnad på två respective fem kanalare men vilken låter bäst... Smaksak...

P.S. Två olika tvåkanalare låter också olika....

- När argumenten tagit slut, skyll på rummet -
//Björn...
Go to Top of Page

qwert
Member

115 Posts

Posted - 2003/11/14 :  16:10:08  Show Profile Send qwert a Private Message
I brittisk hi-fipress brukar man utgå ifrån att hembiostärkare presterar, vad gäller tvåkanals stereoljud, ungefär 30 till 50 % av vad en dedikerad tvåkanalare skulle göra.

Alltså: en typisk hembioreceiver för 10000 kr låter vid stereolyssning ungefär som en av de bästa tvåkanalarna i prisklassen 3-5000 kr.

Låter vettigt, tycker jag. Ungefär denna skillnad har jag själv upplevt hos bekanta och i olika butiker.

Hi-fi OCH musik

Edited by - qwert on 2003/11/14 16:12:48
Go to Top of Page

gcs
Member

5273 Posts

Posted - 2003/11/14 :  16:13:55  Show Profile Send gcs a Private Message
"Men har ni tänkt på att för tillfället har biorecivers ca 95% av all förstärkeri försäljning.. Elektronikvärlden fullständigt spottar ut hembiosystem. Med så höga marknasandelar åker priset ned rejält..."

Jag kan hålla med s60761 om detta påstående och det blir därmed lite "fisigare" att köpa en tvåkanalare och då får man också betala för det. Svar till kuvag H-K och då en modell med inbyggd HDCD konverter. Jag har nog inte riktigt bra koll på vilken modell men det är mitt tips.

gcs
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/11/14 :  16:51:14  Show Profile Send Bravo a Private Message
"gcs", läs mitt inlägg ovan så ser du jag har provat och lyssnat på ett flertal, nu har jag säkert lyssnat på 10-12 olika receivrar och hemmabioprocessorer.
Ironiskt nog, men ändå talande, är att den som fick sämst biobetyg i Hemmabiotidningen, Meridian 568, med kommentaren att det låter som "hifi ur alla kanalerna", är den som jag hitills tycker har varit bäst musikaliskt sett tillsammans med några andra riktigt dyra processorer.

Ingen receiver jag har lyssnat på hitills kommer upp i klass med en stereoförstärkare för, låt oss vara generösa, så säg 10000:-.
Jag vill minnas att den välrennomerade Denonreceivern lät för priset riktigt ämligt.
Men egentligen är det inte så mycket att säga om detta då de olika förstärkartyperna egentligen har olika uppgifter och anpassas för dessa ändamål, jämför bara med olika subbar, där de musikaliskt ljudande inte passar lika bra för hembio och tvärtom.

Bravo
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.47 sekunder. Snitz Forums 2000