HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Ändringar i låsta trådar
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

nin
Semesterfirare

2425 Posts

Posted - 2003/10/05 :  13:31:30  Show Profile Send nin a Private Message
Är det med de medel som finns i forumprogrammet genomförbart att spärra folk under en bestämd tid med begränsad postningsrätt? Jag tror att det är lösningen. De som skulle opponera sig mot något sådant lär ju vara de som vill slåss i rännstenen.


EXAKT!!
Go to Top of Page

Bravo
Member

5320 Posts

Posted - 2003/10/05 :  23:30:06  Show Profile Send Bravo a Private Message
Det är nog så som du säger "Mikael2", att tillväxten varit för snabb och då kan detta förslag mycket väl vara en lösning.

quote:
Kanske vore bättre med en speciell avdelning just för debatt, för och emot, och dit man kan lyfta trådar som kräver en sorts opartisk moderering om det hettar till i diskussionen. "REALLY HOT TOPICS" där det finns så kallade "över-moderatorer" som bedömmer allvaret i det som skrivs och modererar utifrån det.



Men huvudpoängen med mitt förslag var ju inte riktigt det, utan att tydliggöra rollerna för att minska den ständiga och tjatiga kritik ni får för att lägga locket på när ni modererar i den tråd ni debatterar i, detta har ju drabbat exempelvis "sladd" flera gånger.
Delvis är kritiken befogad när man inte begriper varför ni stryper debatten, delvis är kritiken gnällig av dåliga förlorare.

quote:
Om det blev lite bråk på förra dansen så innebär det med din logik och mot den bakgrund av det som hänt att det skall finnas polis på plats nästa gång ungarna ska ha disco eller på alla mellanstadiediscon i hela landet?

Här förhåller det ju sig precis tvärtom mot det du tror, det blir ju mindre av "polis"verksamhet om man inte modererar när man debatterar, det är ju precis polisverksamhet ni anklagas för, med rätt eller orätt.

Mitt tanke med att renodla rollerna skulle ju göra möjligheterna för er att debattera friare och bättre samtidigt som den kritik som ofta framförs till stor del skulle desarmeras.
Förvisso innebär det ett något stramare agerande när man modererar, men en desto friare roll när man vill torgföra något intressant som eventuellt kan väcka debatt, ty jag anser att i den ankdamm som den svenska hifivärlden utgör måste man, precis som "Pjotre" gjorde, kunna sätta fingret på diverse konstigheter man stöter på till båtnad för den lilla skara hifiintresserade som finns.

Tanken var helt enkelt:
Tydligare roller gör modererandet mer objektivt och gör det lättare att debattera när ni debatterar.

Kritiken mot er, som ovan nämnts, skulle förhoppningsvis minska och det borde göra det hela betydligt roligare i stället för ni hela tiden skulle behöva försvara ert agerande i tid och otid.

Känsliga ämnen i den lilla svenska hifivärlden måste kunna diskuteras då det skulle kännas konstigt att man inte meddelar eller debatterar olka fenomen som man kan sätta frågetecken för.
Förhoppningsvis leder ju diskussionen till att missförhållanden och/eller missförstånd löses upp, vilket i de flesta fall brukar innebära en vitalisering för både bransch och intresse.

MVH



Bravo
Go to Top of Page

mag
dom kallar oss mods

1587 Posts

Posted - 2003/10/06 :  00:21:57  Show Profile Send mag a Private Message
Skulle kunna tippsa om Jewels senaste skiva 0304 betydligt poppigare än tidigare men det kan ju vra både en fördel och nackdel.

finns på www.cd-wow.hk.com för under 100 bagare


Och nej inlägget hamnade precis där det var tänkt


//Magnus

Born to lose -Live to win
Foto: www.geocities.com/fatalpath
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.5 sekunder. Snitz Forums 2000