HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Krell överskattat?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:22:34  Show Profile Send Sanoj a Private Message
"Men den personen är sjuk i huvudet helt klart!!!"
Ööhhh...

Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:27:58  Show Profile Send matså a Private Message
Sanoj, så du anser på fullt allvar att en person som käkar nudlar enbart, tvättar en gång varannan månad osv osv inte är sjuk i huvudet(fanatism, för att få denna fantastiska apparat? I så fall Öhhh på dig själv :)

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

Karl Banan
Member

165 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:27:59  Show Profile Send Karl Banan a Private Message
Matså:
Det var starka och ganska onyanserade ord från en så stor filosof som du...
Alla människor har olika prioriteringar för att leva. Om jag inte hade mat som ett av mina stora intressen så hade jag förmodligen nöjt mig med "pasta blanco" i resten av mitt liv. Bara för att man enligt normen sticker ut och är extrem behöver man inte vara sjuk... Bara stark... Käkade förresten spagetti med salt till lunch i över en månad. När jag slutade med detta var jag faktiskt så sugen på spagetti att jag var tvungen att äta det till middag

...I'd like to introduce... Mr. Lee Underwood on lead guitar, please...
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:29:02  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Oj sorry Matså! Det jag skrev är att jag tycker att man ska köpa det man vill ha, var faktiskt menat i generella termer, alltså inte dig specifikt. På nästan alla ord stod det ju "man", men på något ställe så blev det "du", och det var alltså inte miun avsikt. Typ så här istället blir kanske bättre:

"Jag anser att livet är för kort för att fundera lång tid vad man ska ha för saker i allmänhet. Vill man ha en cool bil så ska man köpa den så snart som möjligt och inte vänta tills man är en gubbe och har pengar. En stereopryl köper man ju för att kunna lyssna på musik med bra ljud. Väntar man för länge med det så får man ju lida med kasst ljud för länge. Den enda som få lida är ju en själv, för att man inte unnat sig den lilla "lyxen"* att kunna lyssna på musiken med bra ljud."




Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

henricsson
Nu Katt-lös...

3234 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:31:58  Show Profile Send henricsson a Private Message
Well said Knoppen.

Ju mer man vet desto mer vet man hur lite man vet

Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:33:40  Show Profile Send Sanoj a Private Message
"Sanoj, så du anser på fullt allvar att en person som käkar nudlar enbart, tvättar en gång varannan månad osv osv inte är sjuk i huvudet(fanatism, för att få denna fantastiska apparat? I så fall Öhhh på dig själv :)"

Ja det finns värre saker än att inte tvätta kläderna...
Jag tvättar tex ALDRIG kläderna (men min snälla flickvän gör det åt mig eftersom jag gör annat i hemmet), så då måste jag vara liite vrickad..

Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:46:26  Show Profile Send matså a Private Message
Sanoj, jag tänkte om du var ensam så klart.
Jo, mina vänner det är vrickat, sjukt om man käkar nudlar hela tiden. Sanna mina ord. Så viktiga är inte dessa apparater. Hade varit för att rädda en människa för att tjäna ihop till en operation, då hade jag förstått det. Om huset hade brunnit så hade jag fullständigt struntat i mina apparater eller om jag hade haft Coltrane högtalare. Så mycket är inte detta värt för att man skall bli så extrem, sjukt är ordet!!

Finns ingen apparat, bil, semesterresa osv osv som är värt det priset. Att ha ett torftigt liv, käka nudlar eller sallad osv.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

n00b
"Besan"

1532 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:47:30  Show Profile Send n00b a Private Message
matså...

Vem är du att dömma hur andra lever ???

Sålänge man inte skadar/drabbar andra så är väl det mesta ok ???

//jonas

Mer effekt åt folket!!!
Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:52:48  Show Profile Send Larsho a Private Message
Håller med dig n00b, skulle gärna käka nudlar ett tag
om jag hittar ett steg jag verkligen vill ha, det kallas
att prioritera.

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

Karl Banan
Member

165 Posts

Posted - 2003/09/25 :  13:54:30  Show Profile Send Karl Banan a Private Message
Måste även tillägga att jag inte sparade till en apparat utan för att få tid för mig själv vilket var min största prioritering just då... Men är jag inte lycklig utan "det jag skall köpa mig" så blir jag ju inte lyckligare innan det är köpt... Sedan är det ingen större skillnad om man köper sig tid, ljud, tystnad, liv, bild eller frihet.

...I'd like to introduce... Mr. Lee Underwood on lead guitar, please...
Go to Top of Page

Hepcat
Member

1103 Posts

Posted - 2003/09/25 :  14:11:06  Show Profile Send Hepcat a Private Message
Vad är det för fel på nudlar?
Det är i många intresse områden man prioriterar intresset före och väljer att käka nudlar eller en anan klassiker makaroner och falukorv.
Som sagt prioriteringar.
käka nudlar eller makaroner brist på sömn mm är ju vardagen för många som har att renovera gamla bilar till hobby som vardag för att sedan kunna njuta i 2 till 3 månader ps mitt andra stora intresse är just gamla bilar mao svårt med prioriteringarna.

www.selleri.de
Go to Top of Page

Sanoj
Mannen med bilderna

2475 Posts

Posted - 2003/09/25 :  14:12:27  Show Profile Send Sanoj a Private Message
"Finns ingen apparat, bil, semesterresa osv osv som är värt det priset. Att ha ett torftigt liv, käka nudlar eller sallad osv."

Man får väl anta att människan ifråga inte anser att det är en sån stor uppoffring samt att livet inte känns så torftigt...

Konsult hos Consulterna
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/09/25 :  14:34:11  Show Profile Send ekman a Private Message
Knoppen: för det första så har jag ett accuphase slutsteg som slutsteg? =) ska dock bytas mot ett krell ASAP, och för det andra så var det typ krells sämsta slutsteg nånsin som du pratar om hela tiden och jämför man med det så tror jag säkerligen att det finns bättre produkter

Matså: det är nog snarare prioritering än hög lön i detta fallet


sen så fattar jag inte detta snack om att krell är överprissatt hela tiden det finns väldigt många värre exempel i hifivärlden, krell är iallafall med och tampas med dom bästa lite beroende på vad man har för ljudideal men det finns gott om produkter som bara är svindyra och låter skräp...
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/09/25 :  14:43:06  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Aha ekman. ASAP, vad är det? Nja, min f d Krell tycker jag nog inte var dålig, det var mest det att den hade för lite uteffekt för mina behov. Jag fattar inte heller detta tugg om Krells oprisvärdhet. Matså verkar ha hamnat i A-B repeatläget med samtliga inlägg med samma budskap. Håller helt med dig.

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/09/25 :  14:44:26  Show Profile Send matså a Private Message
Ekman, oj det måste vara det värsta. Låter skräp och är svindyrt.

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

ekman
Member

270 Posts

Posted - 2003/09/25 :  14:45:03  Show Profile Send ekman a Private Message
knoppen: ASAP är en amerikansk förkortning för as soon as possible =)
och nej jag tror säkert inte att kst100n är dålig men det är om jag inte missminner mig helt krells genom tiderna billigaste slutsteg och det ska tydligen inte ha låtit så bra jämfört med deras större modeller
Go to Top of Page

SpLiX
Member

523 Posts

Posted - 2003/09/25 :  14:50:01  Show Profile Send SpLiX a Private Message
Det finns många som jobbar hårt på sina hobbies. Att skrapa ihop en massa stålar till drömstereo prylen genom att käka nudlar är en sak. Har här nedan två andra exempel som till synes kan låta helt onormalt, men de fick/får det de strävar efter.

1:
Broderns jobbekompis bodde hemma tills han var cirka 26-30 (osäker på åldern). Han jobbade hårt och drog in 20k efter skatt varje månad. Han betalade minimalt men skäligt till sina föräldrar för "hyra" av källare och mat. Han tog alltid med sig sina egna mackor till lunch, unnade sig sällan något över helgerna och gick sällan ut på krogen. Detta under ett par år. Han sparade och gnetade, hittade sin dröm tjej och köpte sin kåk på stubben, kontant. Han har nu minimalt med utgifter och kan lugnt luta sig tillbaka och slänga massor av pengar var månad till sitt hifi/film rum i källaren. Killen har byggt om och inrett ett större källar rum i sin kåk som en mindre bio. Skit snyggt. Var han korkad som valde ett "intet liv" för att vinna det stora??

2:
En bergsklättare på elitnivå, tror han är fransman (historien är återberättad av min far som är fanatisk på träningsområdet) jagar gram på sin kropp. Den utlimama kroppen för en friklättrare är starka och sega armar och fingrar, tillräckligt starka ben för att stå på men inte mer. Denne kille gipsar benen under vintern för att musklerna skall förtvina så pass mycket att han kan jaga de extra kilona/grammen. Är han knäpp?? Well, man gör vad man kan för att njuta av sitt livs hobbie. Inte konstigt att han är den främste klättraren i världen.


Summa sumarum. Kan man, har man orken/lusten att käka nudlar för att köpa den enda bilen/stereon/huset/nå sitt drömmål så GO FOR IT! Man lever bara en gång. Det kan tyckas absurt för många, men de prioriterar annorlunda och vem vet, de kanske kommer att ångra sig bittert då de missat en upplevelse för livet. har man köpt sin KRELL för 100k så kanske den kommer att räcka livet ut. Hur många kommer att slänga 20k åt gången 3-4 ggr under ett liv?? I längden kanske nudelpersonen gjorde rätt, offra sin vardag i ett år och spendera resten av livet till total njutning.

PS, sluta gnälla på Krell med kallt, stelt och tråkigt ljud. Ni som provat och gått över till andra märken kan slänga ur er dessa omdömen, men jag tycker det verkar som de flesta andra som önskar att de ägt en Krell anlägging eller något i samma klass alltid rackar ner på det de inte når....

Låter det?? BRA!
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:09:44  Show Profile Send Knoppen a Private Message
Då vet jag ekman! Dessa internetförkortningar... Jag trodde det var någon slags modell som jag aldrig hört talats om. KST-100:an var trots allt grymt välbyggd och jag har svårt att se att den modellen var överprissatt (den kostade ny då 1992 omkring 25 - 30 loppor).

Bra uttalande Splix, det är precis den devisen jag lever efter. Livet är för kort för att gnata på i trista fotspår. Man måste ju leva väl och unna sig de prylar som tyvärr är nödvändiga för att få den upplevelse man söker efter. Jag är grymt glad varje gång jag lyssnar på musik hemma, och speciellt glad att jag slipper lyssna på de gamla LTS-S1-högtalarna, de hembyggda Thiel/Eton-missfostren och annat äldre skräp. Den skiten kan man skratta åt nu. Det är bara synd om alla andra som sitter med liknande skit i tio år, för att sedan köpa nytt. Då har de ju missat tio år av ädelt musiklyssnande de kunde ha haft, och sluppit lyssna på sina sunkprylar! Prylarna är egentligen bara ett nödvändigt ont för att nå fram till musiken innersta väsen. Sedan om den råkar vara doppat guld så må väl det vara hänt, men det är trots allt LJUDET man vill åt.

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

n00b
"Besan"

1532 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:27:13  Show Profile Send n00b a Private Message
Iofs så tycker jag nog att alla slutsteg som går på mer än... låt oss säga 150k är överprisatta elle iaf på tok för dyra om man inte har duktigt med stålar.

Där tror jag det slutar att handla om prioritering.

Jag kan iaf inte prioritera så att jag kan köpa en anläggning där bara en del går på 150k =)) Jag skulle tippa att slutsteget inte är den dyraste delen och då blr det genast en duktigt dyr anläggnin.

Sen så är det väl lite så med att har man dom stålarna så får man väl göra vad man vill.

//jonas

Mer effekt åt folket!!!
Go to Top of Page

Knoppen
Member

3244 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:31:59  Show Profile Send Knoppen a Private Message
n00b, sedan beror det på vem man frågar också. T ex om du skulle ha en förstärkare för hela FEMTUSEN KRONOR, så skulle du säkert bli idiotförklarad av din Mormor eller anna icke hififörstående person.

Mäter det dåligt så är det iaf inte bra..
Go to Top of Page

n00b
"Besan"

1532 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:36:49  Show Profile Send n00b a Private Message
Knoppen...

Såklart att det är så men det skrev jag väl också ?

Läs nu igen herr_knoppish

//jonas

Mer effekt åt folket!!!
Go to Top of Page

n00b
"Besan"

1532 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:37:29  Show Profile Send n00b a Private Message
HMmm...

kanske inte men jag menade det

//jonas

Mer effekt åt folket!!!
Go to Top of Page

matså
Semesterfirare

2705 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:45:38  Show Profile Send matså a Private Message
Självklart får en människa käkar nudlar osv. Men det är sjukt, helt klart. Det är fanatiskt priotering när apparater är viktigare än människor. Jag älskar hifi och dvd. Men jag skulle aldrig sjunka så lågt!

Min fotosida på flickr
Go to Top of Page

Larsho
Member

5340 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:47:22  Show Profile Send Larsho a Private Message
matså

att käka nudlar är inte sjukt, det är både gott och
nyttigt

Livet är alldeles för kort, jämfört med hur länge man ska vara död
Go to Top of Page

lindvall
lite allmänt grå och tråkig....

1683 Posts

Posted - 2003/09/25 :  15:53:23  Show Profile Send lindvall a Private Message
Nudlar har dessutom ett oförtjänt rykte om att vara billigt, men det är det inte. Det är däremot mycket smak för pengarna. Ris, där snackar vi billigt! För att inte tala om potatis! Men det smakar inget och har säkert mindre energivärde. Nudlar finns det ju oftast fett i också, i alla fall i den medföljande kryddpåsen. Men det är säkert mest vitaminer i potatis.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.72 sekunder. Snitz Forums 2000