HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Förstärkar funderingar till audiovector
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

keefan
Member

146 Posts

Posted - 2003/08/11 :  10:33:29  Show Profile Send keefan a Private Message
Jag tror inte alltid det är förstärkaren som kan få AudioVector att låta för ljus. Det är nog snarare det här tramset med att placera högtalaren 5m (lite överdrivet) ut från bakväggen.

AudioVector (i varje fall mina M1 signature) vill ha en bakvägg ganska nära (< 1m) för att låta fylligt och fint. För långt ifrån väggen och de låter för hårt. Så de måste stå ok när man testar stärkare annars tror jag det hela blir tokigt.

/K
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/08/11 :  12:27:55  Show Profile Send MartinH a Private Message
Akhenaton: Då har vi samma uppfattning du och jag då..En ljusare stärkare till ett par Audiovector kan bli väldigt riktigt jobbigt...

keffan: När jag hörde M3 Avantgarde så var dom bara en meter från bakvägg och det blev hårt och vasst ändå, så jag vågar inte ens tänka på hur det skulle vara om dom stod så pass långt ut !! Hemska tanke...

Men allas smak om väljud är olika och vissa kan nog föredra ett vasst och ljust ljud, men för mig så vill jag ha nått mer behagligt och känslomässigt
Go to Top of Page

Rebo
Member

1071 Posts

Posted - 2003/08/11 :  12:45:23  Show Profile Send Rebo a Private Message
Det behöver inte vara "smaken" som skiljer, utan "uppfattningen" om produkten. Vasst och ljust ljud är det värsta jag vet. Jag upplever inte m3 avantgarde som vassa och ljusa, snarare som väldigt rena och engagerande. Än så länge har jag inte stött på någon annan högtalare som fått mig sugen på att byta, snarare har jag bara blivit mer nöjd med mitt val.
Go to Top of Page

primere
Member

447 Posts

Posted - 2003/08/11 :  13:40:13  Show Profile Send primere a Private Message
Ja Primere ja de gör kanske bra saker akta bara så du inte får ett Måndags ex då är det inte skoj längre jag sågade primere på 4 dagar en A20 pga att ringtransformatorerna låg och knastrade brusade och puttra när man stängde av ofta så spöa de mina högtalare med ett väldigt vackert knaster och det var stärkaren och inga kablar eller dylikt. MEN får man tag på en trevlig så go for it!
Go to Top of Page

MartinH
Audiotrade

3778 Posts

Posted - 2003/08/12 :  12:24:10  Show Profile Send MartinH a Private Message
Visst kan det vara så att man uppskattar det ljud Audiovector ger men då jag hörde dom och sen gick hem och lyssnade på mina Totem Model 1 Signature så var dom bättre på alla punkter ( enl. min åsikt då ).

Jag tycker inte en högtalare ska få en att få tendenser till lyssningströtthet efter två låtar och det var lite så när jag hörde dom senast.. Mycket energi och attackvilja, men behagligt ?? Nej inte i mina öron...
Go to Top of Page

Outsider
Member

55 Posts

Posted - 2003/08/12 :  12:33:06  Show Profile Send Outsider a Private Message
OT: Nån som vet hur en Amplifix matchar ett par B&W Nautilus 805:or?
Go to Top of Page

s60761
Member

312 Posts

Posted - 2003/08/13 :  16:50:49  Show Profile Send s60761 a Private Message
Skulle tro att Primare skulle passa mycket bra till Audiovector...

Annars har jag hört Meridian(försteg) och Bryston(slutsteg) till Audiovector M3 Avantgarde BRAAAA...

- När argumenten tagit slut, skyll på rummet -
//Björn...
Go to Top of Page

hifirocker
Member

1303 Posts

Posted - 2003/08/13 :  21:38:29  Show Profile  Visit hifirocker's Homepage Send hifirocker a Private Message
När jag lyssnade en kort stund på Audio vector Avantgarde M3 hos Ljudmakarn tidigare i somras så tyckte jag det lät helt ok. Det som störde mest var att akustiken i rummet var så himla kass.
Högtalarna var kopplade till ett arcam slutsteg, deras biosteg tror jag. 7 kanalsvarianten för ca 40000kr om jag inte minns fel. Cd transport var rotel 1070, den som kostar ca 9000kr.Sen var där nog ett försteg/processor från arcam med i bilden också, samt "inga extraordinära högtalarkablar", bara hyffsade grejer men helt ok enligt killen i affären.

jag tyckte bortsett från akustiken, att det lät lovande, stor och bred ljudbild och gott om energi och dynamik. För mig är detta viktigt, något som rycker tag i en och får en att verkligen vilja lyssna aktivt och njuta av musiken. Men att dom lät extremt ljust eller vasst tycker jag inte. Men jag skulle tippa på att bra akustik och lite mer genomtänkt placering skulle ge riktigt bra ljud. Jag tror faktiskt att dessa högtalare är något av det bästa man kan hitta i prisklassen, skulle vara kul att jämföra dem mot QRS saturnus, Mårten Design golvaren i samma prisklass, den med dubbla basar etc etc.

mvh,
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.55 sekunder. Snitz Forums 2000