HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Art Q Dampers? Solid Tech? Black Diamond Racing?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2003/06/15 :  00:49:51  Show Profile Send Adagio a Private Message
Pulsar points: Njae...igen, jag har en uppsättning hemma som plockas fram ibland.
Har provat på alla apparater men med 20mm glashyllor som jag har blir det inte så bra.
Till slutsteget funkar det bäst, men orginalfötterna (mjuka gummi) tillsammans med McCormacks Mechanical Grounding Spike,dvs en stälbar spike och två gummi fötter, funkar hittils bäst hos mig. Har dock ett litet projekt på gång i form av en VPA hylla, egen design. Vibration and Pulse Absorbent står förkortningen för, inledande test visar på vissa fördelar. Tanken är att hyllan skall absorbera både vibbar och EMpulser.
Väger ca 20 kilo, bottenplatta i 5mm rostfritt stål(ej magnetiskt)målat med blå noisekiller på undersidan en ram i ek, själva plattan en sandwich av 5mm MDF gul noisekiller och 1mm blyplattor i flera lager, slutligen en 10mm granitplatt limmad med gul noisekiller, STABILT SOM FAAN, DET FONKA, som Dr Alban skulle sagt.

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page

s.m.f
Member

1003 Posts

Posted - 2003/06/15 :  11:56:32  Show Profile Send s.m.f a Private Message
Tänkte jag skulle bidra med ytterligare en erfarenhet som har utmynnat i varför jag kör med träbänk. När jag testat olika underlägg på cd och dvd spelare så var mitt resultat att bdr koner lät bäst men att dessa mot en glas eller metallyta inte fungerade i närheten så bra som när konrna stod mot ett träunderlag. Varför det var så vet jag inte, men det blev ordenligt mycket mer detaljerat och "renare". Ungefär samma effekt som när jag gick från inga bdr alls till att använda bdr. Sen måste jag helt klart rekomendera en flitig utprovning av var under apparaten som fötterna står. På min dvd spelare får jag in alla tre puckar under mekaniken och nätdelen och det påverkar resultatet högst markant i jämförelse mot att ställa konerna längst ut mot kanterna exempelvis.

Har även som adagio funderat på lite egna projekt. Mitt är i stil med relaxa magnetbänken, men jag funderar på att byta glas/plexi skivan mot lämpligt trämaterial och inte använda en hylla utan se om det får att få plant med ribbor som jag har på min bänk nu.

Pro-ject RPM 5.1/Oppo bdp 105/Yamaha CX-A 5000/ Primare A30.7/XTZ 2x12.18Ice/Avanti A100DC
s.m.f forever
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.36 sekunder. Snitz Forums 2000