HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Nya produkter från S.A.T?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

jojje_guitar
Member

701 Posts

Posted - 2003/04/24 :  13:36:18  Show Profile Send jojje_guitar a Private Message
Får jag ta mig friheten att tolka vad Sladd menar med konfirmationen av uppgifterna så tror jag att han menar något i stil med: Vem/vad är bästa källinformationen? Man måste alltid (i alla lägen) vara källkritisk och vem är i detta fallet den bästa källan, ägaren eller distributören?

Observera att jag i och med detta inte har tagit någon som helst ställning i debatten utan vill bara _understryka_ vikten av att vara källkritisk...

Vanligen och vänligen
/Georg

Edit: grammatik

"How about some thinking, before you blow the chessboard clean?" - Roine Stolt, Wallstreet Voodoo

Edited by - jojje_guitar on 2003/04/24 13:37:12
Go to Top of Page

Mikael2
Member

1431 Posts

Posted - 2003/04/24 :  13:52:11  Show Profile  Visit Mikael2's Homepage Send Mikael2 a Private Message
Nu är detta ingen domstol men hörsägen kan väl inte konfirmera det ena eller det andra

Utan hänvisning till just denna tråd kan vi väl fastslå att om
vi vill ha hörsägen/rykten bekräftat/konfirmerat så går vi till källan som ryktet berör. Annars är det inget annat än ett rykte som kan skada en oskyldig part. Vi har ingen kännedom om att den som "bekräftar" ett rykte och därigenom sprider ryktet vidare handlar i god tro eller i allmänhetens bästa.
Det har väl förekommit ett otal gånger att vi har sett företag som måste gå ut i media och dementera rykten som sprids av "källor inom företaget eller närstående med insyn"?

Nu kan vi väl släppa detta ämne.
Go to Top of Page

lambda
Kilroy was here

120 Posts

Posted - 2003/04/24 :  14:59:16  Show Profile Send lambda a Private Message
Håller med jojje_guitar och Mikael2.

Men som ni kan läsa i min öppning i denna tråd så återger jag bara vad Audioactive bekräftade på mina frågor rörande S.A.T existens. Vid denna tid var redan S.A.T nedlagt, detta ingick i affären när Primare köpte över Bladelius (enligt Audioactive).

” Får jag ta mig friheten att tolka vad Sladd menar med konfirmationen av uppgifterna så tror jag att han menar något i stil med: Vem/vad är bästa källinformationen? Man måste alltid (i alla lägen) vara källkritisk och vem är i detta fallet den bästa källan, ägaren eller distributören?”
Det är nog omöjligt att svara på vem som är den mest tillförlitlige information givaren, säljaren kanske inte vill vara helt uppriktig för att det kanske skulle skada en eventuell affär. Men helt klart skall man vara källkritisk.

” Utan hänvisning till just denna tråd kan vi väl fastslå att om
vi vill ha hörsägen/rykten bekräftat/konfirmerat så går vi till källan som ryktet berör. Annars är det inget annat än ett rykte som kan skada en oskyldig part. Vi har ingen kännedom om att den som "bekräftar" ett rykte och därigenom sprider ryktet vidare handlar i god tro eller i allmänhetens bästa.
Det har väl förekommit ett otal gånger att vi har sett företag som måste gå ut i media och dementera rykten som sprids av "källor inom företaget eller närstående med insyn"?”
Mycket välformulerat, men frågan återstår, varför skulle Audioactive skada den hand som föder en (Primare, de äger/ägde delvis varunamnet S.A.T) och då indirekt skada sig själv?

Om man följt med tråden från början så inser man att det inte är tillförlitligheten som ifrågasatts. S.A.T var/är redan nedlagt innan tråden togs upp av Bedrup, så alla dessa lösa ”bekräftelser” och illa sinnade ”rykten” var sanna innan jag ens hann skriva om dem. Således gick jag inte händelserna i förväg.

Nej, anledningen till att sladd kom farande var (högst egen spekulation) att jag skrev att i en tidigare tråd hade detta tagits upp redan, men var då inte populärt hos någon av er administratörer. Vill minnas att det skrevs något i denna stil, ”Man ska inte ”rota” och fabricera rörande kring Bladelius produkter.

Jag kan inte se var jag farit med osanningar eller illa bekräftade uppgifter (påstår inte att ni har anklagat mig för dylikt), allt går att bekräfta. Den tidigare tråden måste finnas i erat arkiv, S.A.T är nedlagt, det har till och med sladd konfirmerat i egenskap av Bladelius språkrör (sladds egna ord). Således vad är problemet? Varför bemödar sig sladd med en massa konstiga inlägg? Upplever ni (jojje_guitar och Mikael2) att jag har försökt ”skruva” till mina inlägg och från gått mitt ursprungliga ämne? Det påstår sladd, kan inte se var jag skulle gjort det.

PS det där med konfirmera och bekräfta, det var kanske inte de bästa orden att ta med, men jag förstår inte varför sladd har gjort en så stor sak av det? Åter igen verkligheten ”konfirmerade” sanningshalten av det som skrivets.

H Lambda


Go to Top of Page

sladd
Member

3028 Posts

Posted - 2003/04/24 :  18:46:52  Show Profile  Visit sladd's Homepage Send sladd a Private Message


Ja, vad är det egentligen som är så viktigt?

SAT lades ned i samband med köpet. Nej, de gjorde inte det. jag råkar känna till det. Det är inte så viktigt men om man vet hur det ligger till och dessutom är officiell representant för Advantage/Bladelius så får man väl berätta hur det ligger till. Gång på gång... Man kan inte "konfirmera" något hos fel person. man kan skriva "han sa att - - - och han borde ju veta", det är en helt annan sak.

Audioactive har verkligen inget med Primare att göra mer än att man är återförsäljare för deras produkter, liksom man är återförsäljare för många andra märken. Svammel om att någon "ljuger" på så lösa boliner verkar ju helt sanslöst. Varför vevar du omkring så med detta skitärende?

Strider mot forumets policy? Är det något mer jag som forumägare inte känner till? är du ute för att skapa oro bara för att jävlas? Då kan vi ju alltid diskutera det där du for efter om avstängningar. Om det är dithän du så gärna vill menar jag så kan jag ytterst ovilligt - men dock - stänga av dig. Säg bara till.

Sedan så ursäktar jag direkt min bristfälliga språkhantering, vi mindre duktiga har en avdelning här på forumet för stöd och hjälp till varandra. Det är en tuff värld därute....


Slutligen så är detta en påminnelse till alla som "hör på stan" eller hör av någon som man tror på eller någon som man tror borde veta..... Adressera sådan inlägg korrekt. En massa ryktesspridning - medveten eller ofrivillig - skadar butiker och mindre företag mer än man kan tro. Just när det gäller denna firma är jag såklart insatt. Du som är insatt i andra spörsmål som dyker upp här och tar anstöt av att det är en oseriös vinkling eller helt enkelt sprids en massa felaktig skit om ett företag, tveka inte att kontakta administrationen, vi läses av så många tusen hifibitna människor att effekterna kan bli kännbara för den enskilde företagaren.

Me detta inte sagt att jag anser Lambda gör en medveten ryktesspridning.

Denna tråd är låst och kommer att saknas av ingen.

,




Den som jämför med något sämre kommer aldrig framåt

Butiksägare, Hificonsult
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.33 sekunder. Snitz Forums 2000