HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - HiFi
 Det börjar med "C" hemma hos... ByZan!

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Pac Posted - 2009/03/01 : 11:43:58
Att få chansen att åka hem till HiFi-entusiaster och lyssna i deras hemma-miljö är en ynnest få förunnat. Jag har fått chansen några gånger och den turen jag gjorde en lördag för några veckor sedan kommer att gå till historien som en av de trevligare jag gjort. En fantastisk anläggning kopplad till en sällan skådad gästfrihet gör stort avtryck.

Tack för ett synnerligen intressant och trevligt besök.



Som vanligt kör jag i människovänligt tempo så sparka av skorna, koppla av och häng med på en resa i en fantastisk anläggning hemma hos en inbiten HiFi-entusiast som kommer att ta någon vecka att slutföra.

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
byZan Posted - 2009/03/10 : 20:42:03
Varför jag bytte ut den tidigare mycket välspelande Master Solution skivspelaren mot den nya Master Reference skivspelaren kanske ni undrar? Jo det var så här det började....

.....jag var och lyssnade hos Mirre på Veteran Hifi, till föregångaren till min Goldfinger Diamond v2 och blev bara så tagen av vad jag hörde. Jag bestämde mig nästan efter första spåret för att det var en sådan pickup jag ville ha. Jag ville ha den på direkten, nu!!
Det blir nog problem sa Mirre! Den TQ-I armen du har idag kommer inte att orka bära en sådan tung pickup utan att det kan bli stora problem med bl. a spårningen och inställning av nåltryck.
Jag åkte hem och funderade på om jag skulle behöva byta ut tonarmen också, eller om jag helt enkelt skulle slå bort tanken på ett pickup byte. Jag kunde inte slå bort tanken på att inte få ha Goldfinger Diamond pickupen i min ägo, sagt och gjort, jag ringde till Mirre på förmiddagen dagen efter och vi kom överens om en träff i butiken senare på eftermiddagen. Där stöttes och blöttes det ett tag, men vi kom överens om en uppgörelse; han skulle ta in min "gamla" utrustning i inbyte mot den Master Reference skivspelaren med Master TQ-I armen han hade i butiken som demo. Jag sa att jag åker hem och funderar till i morgon, ok, ring mig när du funderat klart. Så jag åkte hem och nog snurrade det i hjärnan, jag sov illa den natten kan jag säga.
Vill-ha-känslan vs. mycket pengar, Vill-ha-känslan vs. mycket pengar, Vill-ha-känslan vs. mycket pengar, ja ni vet säkert hur tankarna for.
Dagen efter så ringde jag till tillbaka som utlovat och sa, om jag nu köper den så får du banne mig komma hem i kväll och montera upp den. Självklart så ställde han upp som vanligt, men.... jag har inte fått hem den nya Goldfinger pickupen än sa han. Jag frågade hur långt bort den leveransen låg och han trodde på max en vecka.

Han kom ut och monterade upp vinylspelaren samma kväll och jag lät honom montera Da Vinci pickupen på den nya Master TQI-armen, det spelade klart bättre än tidigare och jag var riktigt glad, jag visste ju också vad som väntade några dagar framåt i tiden, en sprillans ny pickup och inte vilket skit som helst, hehe.
Mirre kom sent på torsdagen samma vecka och monterade över Da Vinci till Unify-armen och Goldfingern på Master TQ-I:n. Efter montering och lite justeringar så åkte en vinylskiva på och vi satte oss för att höra om det blev den förbättring som jag hoppats på. Jag säger bara, WOW! Det blev många fler vinylskivor den kvällen.

Jag kan inte annat säga att det här är den bästa uppgradering jag varit med om, vilken j**la dynamik.
Jag måste tacka Mirre på Veteran Hifi för hans kunskaper, samt hans sätt att ta hand om mig som kund, det är riktigt, riktigt professionellt.

Dagen efter på fredagen kom det två personer och uppdaterade mjukvaran i Classè elektroniken. Uppdateringen gjorde att en bugg försvann och inställningsmöjligheter, handhavande och avläsning av diverse data blev till det bättre, om inte helt perfekt kanske. Dessa två personer var de första utomstående som fick lyssna och jag kan väl säga så mycket att de gick efter en stund ut genom dörren med ett STORT leende och med tummen upp.

Så kom lördagen, sen eftermiddag nästan kväll. Jag öppnade dörren och mitt första möte med allas vår Pac (admin) här på hififorum stod utanför med kamera och hans egen referensskiva (cd) i handen. Jag hade verkligen längtat efter denna kväll, tyckte att det skulle bli riktigt spännande.
Jag hade satt på grillen ca 30 min och lagt på köttet ca 15 min innan Pac kom. Det var en självklarhet att det skulle bjudas på middag. Varmrätt, efterrätt och avslutningsvis en kopp espresso, så såg menyn ut.
Vi gick direkt in i mitt musikrum efter att ytterkläder hade hängts upp och att min fru också hälsat Pac välkommen. Vi pratade en stund (tyckte att vi fann varandra ganska direkt) innan provlyssningen startade (eller om det fotograferades först? Kommer inte ihåg turordningen).
Jag hade varit ganska orolig för hans medhavda referensskiva, visste sedan tidigare att den skulle komma med, den kanske skulle få min anläggning att darra;) Det blev några spår spelade innan det var dags för middagen, som förövrigt var mycket trevlig och givande (god också, sa Pac).

Sedan bar det av ner till musikrummet igen för mer lyssnande, bara cd än så länge.
Oron jag hade om referensskivan var som bortblåst, den avspelades utan problem och det blev jag glad för. Sedan att Pacs kritiska öron upplevde det de hörde som mycket bra, blev jag också riktigt glad över.
Innan vinylen skulle börja spela så pratade vi lite om de små akustiska problemen jag har och lite tips på förbättringar fick jag som skulle kunna göras för att få det att bli ännu bättre.
När jag körde igång vinylen så såg jag bara ett stort leende i herr Pacs ansikte, jag tror han gillade vad han hörde? Jodå, han blev riktigt förtjust i vad anläggningen presterade. Han hade aldrig hört ett par B&W 800D leverera ett så fint ljud, allt satt på plats, tumme upp även där.
Det Pac inte visste innan lyssningen var att högtalarna inte var spelade mer än ca 75 timmar och att Goldfinger Diamond var alldeles ny. Så när dessa är inspelade så vet jag att det inte kommer att låta ännu sämre och det gör ju inget ;)

Vi skildes vid 23.00 och jag lyssnade en stund till på en skiva jag fick av Pac.
Jag kände mig riktigt glad åt att få ha haft förmånen att få ha Pac på besök här hemma i det byZansianska hemmet. Att Pac sedan var en riktigt trevlig kille gjorde ju inte kvällen sämre. Det känns roligt att ha fått en ny hifi vän.

Pac skulle inom några veckor kunna ha klart ett reportage om hans kväll tillsammans med ett par B&W 800D i förstahand, så sa han innan han tog sin bil och for söderut i den mörka vinternatten.
Är spänd på vad han tog för bilder och på vad han tyckte om denna kväll.

Ja, resten vet ni som läst reportaget "Det börjar med C hemma hos ByZan"

/byZan

Edit: det här började jag skriva när kontakten med Pac tagits och skrevs färdigt efter han åkt
huzze Posted - 2009/03/10 : 19:35:33
quote:
då ska det vara något riktigt :t


Den här är MACHO!!!




byZan Posted - 2009/03/10 : 19:17:06
Jag måste få kommentera den första bilden på Goldfinger pickupen på sidan 2.
Den bilden på guldklimpen är bara så bra, vilken bild TACK PAC!

Jag kan bara berätta att när den sänks ner över vinylen och börjar spela så låter det bara så ljuvt och jag önskar att om tillfälle ges så ta chansen att lyssna på den, ni kommer inte att bli besvikna
byZan Posted - 2009/03/09 : 20:28:20
quote:
@Byzan; Det var en fantastik gästfrihet du och din fru visade upp. Tack för en riktigt trevlig afton med många upplevelser.

Tack, för att du tog dig tid att komma, det var och blev en riktigt trevlig kväll, trots lite nerver som spökade innan vinylen snurrade igång.
Tack, för alla fina bilder du tog tyckte de flesta var riktiga guldkorn, de med blå färg på var sådär
Tack, för din referensskiva (cool) du lämnade, använder den bl a när jag testar lite småjusteringar.

Ska väl också sägas också att när Pac var här så var det många saker som inte var färdiginspelade. Högtalarna hade spelat ca 75 timmar och Goldfinger pu:en hade bara spelat ett fåtal timmar. Tyckte själv att det spelade grymt fint trots allt.
Nu när jag har småjusterat lite och inspelningstiden har ökat väsentligt, så också dynamiken och..och..och..och..ja ni vet

Pac hade också lite synpunkter på akustiken (medhåll från undertecknad) i rummet. Det är/var konkreta synpunkter som jag tackar för och som jag kommer att försöka åtgärda på något sätt.

För övrigt så mår jag bra just nu när jag sitter och lyssnar, fast i en annan fåtölj bara, en fåtölj som är ca 10cm högre i sitthöjd. Anledning till byte av fåtölj, var att vi båda tyckte att det blev bättre ljudbild och..och.., ett litet tweak som förbättrade ljudet helt enkelt

I fortsättningen så kommer jag att uppdatera min egen tråd om det händelsevis skulle bli något som jag tycker är värt att förmedla.

Jag är också tacksam för att det är så många som tagit sig tid att titta in i Pac's tråd och givit så många positiva kommentarer, tack alla ni

Ha det gott och ännu en gång ett STORT TACK

/byZan

Edit: rättning av lite stavfel och syftningsfel
Tompa-T Posted - 2009/03/09 : 19:21:47
Pac, ett trevligt reportage med många tjusiga bilder på tjusiga grejor !!

//-- Tompa --
Pac Posted - 2009/03/09 : 19:04:03
Vinylen snurrade och snurrade...



...skiva efter skiva plockades fram.


Nej, golvet är rakt, det är jag som är sned.

Att få sitta hemma hos ByZan och lyssna på skivor var riktigt trevligt. När kvällen började övergå i natt var det dags att bryta upp.

Innan jag smet iväg lyckades jag fånga värden i sin älsklingstol...

Fokus på källan till njutningen...


...och fokus på njutaren.





@Byzan; Det var en fantastik gästfrihet du och din fru visade upp. Tack för en riktigt trevlig afton med många upplevelser.

byZan Posted - 2009/03/08 : 20:12:18
då ska det vara något riktigt :t
huzze Posted - 2009/03/08 : 19:59:00
Då får du skaffa något mer "macho" som du har när du kör den andra tonarmen.
byZan Posted - 2009/03/08 : 19:41:30
quote:
Du får vänja dig. Det kommer mer..

Pac, Är detta inte en hifi-tråd? OK då, du sa det själv, jag rullade ifrån matbordet och ner till musikrummet så lite fog finns det kanske för att det putar
quote:
Någon vibrationsfri/resonansfri högdensitetsakryl?

huzze, något av det du frågar kanske passar in Kan inte ha någon större pga tangentialarmen, men som sagt, den funkar men har iofs inte prövat något hitech
huzze Posted - 2009/03/08 : 19:03:50
quote:
Clearaudios egen och den fungerar bra
Någon vibrationsfri/resonansfri högdensitetsakryl?
Pac Posted - 2009/03/08 : 18:56:13

Du får vänja dig. Det kommer mer...
byZan Posted - 2009/03/08 : 18:46:04
quote:
Det där blåaktiga till vänster?

Tur att Pac fick med lite av mig på bilden, ja, så att det blev lite perspektiv till det som putar ut alltså
quote:
Vad är det för genomskinlig skivpuck du har?

Ytterligare ett C, Clearaudios egen och den fungerar bra

huzze Posted - 2009/03/08 : 18:39:47
Det där blåaktiga till vänster?

Vad är det för genomskinlig skivpuck du har?
byZan Posted - 2009/03/08 : 18:28:16
Va f*n? skit på linsen Pac?
Pac Posted - 2009/03/08 : 16:45:20

En tangentialarm som hänger så långt ut över skivan gör det svårt att byta skiva. Men Clearaudio har tänkt till. De har en finess som raderar ut problemet...


Armen i uppfällt läge


Man fäller bara upp armen!...


... Dammtorkning...

...nedfällning av armen och nedsäkning av nålen på skivan...

... och den härliga musiken flödar.



Pac Posted - 2009/03/08 : 16:37:34
quote:
Var det någon av dessa som föll dig i smaken, Pac?
Allihop!



Allison Krauss och Unionstation Live är en favvis som håller länge. Här på MoFi.
byZan Posted - 2009/03/08 : 15:29:23
Tack huzze
huzze Posted - 2009/03/08 : 15:01:59
Hifi-menyer och recept
byZan Posted - 2009/03/08 : 13:53:09
quote:
Det togs fram både det ena och det andra...

Var det någon av dessa som föll dig i smaken, Pac?
byZan Posted - 2009/03/08 : 12:32:12
quote:
Jo gör gärna det eller skicka ett PM, för det såg förbannat gott ut det där.

ayayay, receptet ligger ute på en nystartad tråd som heter Hifi-menyer och recept
Kan inte länka den pga att den hamnade i fel tråd, men det finns kanske någon behörig som kan fixa till det

/byZan

Edit: fel tråd
Pac Posted - 2009/03/08 : 12:27:44


Allt eftersom kvällen gick började skivorna krypa fram ur sina gömslen.

Ayayay, känner du ingen plattan som står främst i skivbacken?

Det togs fram både det ena och det andra...




ayayay Posted - 2009/03/06 : 10:36:29
Jo gör gärna det eller skicka ett PM, för det såg förbannat gott ut det där.
byZan Posted - 2009/03/06 : 08:25:20
quote:
Det va ju ett recept på en lyckad kväll

ayayay, aha, du tänkte så, bra tänkt
Då behöver jag alltså inte lägga ut receptet, eller?
quote:
Maskinen som har guldfingrar är en Clearaudio Master Reference

Detta är för mig en riktig guldspelare
Pac Posted - 2009/03/06 : 06:24:50
Du har rätt Jocke, det var en väldigt lyckad kväll.

Firman bakom guldfingret är Clearaudio, det andra Cet som det härliga ljudet börjar med hemma hos ByZan.

Maskinen som har guldfingrar är en Clearaudio Master Reference.



Och tvekar man så står det faktiskt...

ayayay Posted - 2009/03/05 : 20:13:43
Det va ju ett recept på en lyckad kväll

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000