HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Ino Audio
 Läge att döda INO-delen?

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
m_persson79 Posted - 2007/05/12 : 23:39:55
5st inlägg på ett halvår

Läge att skrota forum-delen? Liksom Linn, 4st inlägg i år

25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
FBK Posted - 2008/12/03 : 20:52:21
quote:
Fast Linn-gänget är mycket snällare nuförtiden medans Ino/LTS gänget gått åt andra hållet enligt min alldeles egna uppfattning

Finns många som har den uppfattningenMen samtidigt så finns det även mindre militanta och trevligare Ino/Lts:are än dem som hörs mycket på F-forumet. Kanske hör av mig också Patrik om jag skulle ha vägarna förbi Göteborg då det alltid är kul att träffa andra Hifi intresserade och kaffe är ju gott.
Patrik Posted - 2008/12/03 : 13:46:40
quote:
Fast Linn-gänget är mycket snällare nuförtiden medans Ino/LTS gänget gått åt andra hållet enligt min alldeles egna uppfattning

Spännande! Då finns kanske potentialen för nya roligare uppfattningar kvar att göra.

Hör av dig om du har vägarna förbi Göteborg så kan du få en kopp kaffe.
Dan Brickman Posted - 2008/11/26 : 07:05:52
Pga samma syfte??

Fast Linn-gänget är mycket snällare nuförtiden medans Ino/LTS gänget gått åt andra hållet enligt min alldeles egna uppfattning
kent_n Posted - 2008/07/10 : 23:26:39
Det finns eller fanns väl en orsak att både Faktiskt och HiFi forum öppnat egna INO forum. Högtalarna är det säkert inget fel på, utan det var väl om jag inte missminner mig en del av ägarna till INO som var väldigt jobbiga och på så sätt störde andra trådar..

Finns dessa fanatiska ägare fortfarande kvar med samma inställning, så har väl tråden ett syfte, har dom vuxit upp eller försvunnit ?

Linn har jag inte en susning varför dom fick en egen tråd ?

acebowler Posted - 2008/06/27 : 08:52:51
Ja nu har det ju varit ett inlägg på ett år... eller var det i denna tråden
lusse Posted - 2008/06/27 : 07:45:20

Jag är Linn fanatiker. Jag tycker om deras signalkedja är bra i början men blir sämre sen. Men jag tycker inte man skall ha en tråd för ett speciellt märke. Det ger mig reklam vibbar. Så lägg in trådarna bland de andra så blir nog alla nöjda. Det är min uppfattning om det hela.
Dan Brickman Posted - 2007/06/12 : 11:23:02


Ayn !!

Fast jag tycker nog att erat eget forum är ganska stillsamt och hemtrevligt numera också. Ibland kommer det då och då upp ett inlägg om hur mycket bättre Linn var förr iofs.

Och ibland är jag böjd att hålla med
Ayn Posted - 2007/06/12 : 10:29:40
quote:
Överhuvudtaget verkar Linn-anhängarna betydligt beskedligare (och färre) än förr. Kanske är det så att dom upptäckt att världen inte bara är svart eller vit

Tok heller, såklart världen är svartvit! Det är bara att det finns ett eget separat svenskt Linn-forum där vi dryftar såna åsikter numera
Dan Brickman Posted - 2007/06/12 : 09:31:43
Ursäkten godtagen.

Jo, det fungerar bra nu. Det var mycket länge sedan en tråd här på HF.NU spårade ur och det vore kanon om det fortsatte på detta vis.

Jag håller naturligtvis med om att märkesdelarna av forumen har låg aktivitet, särskilt Linn-delen.

Överhuvudtaget verkar Linn-anhängarna betydligt beskedligare (och färre) än förr. Kanske är det så att dom upptäckt att världen inte bara är svart eller vit
kaffekoppen Posted - 2007/06/11 : 22:51:06
Intressanta synpunkter Dan! Fler forumdelar med avseende på specifika tillverkare kan vara kul, men det kan bli sanslöst många forumdelar med :)

Lite svårt för moderatorerna att dra gränsen bara - vad räknas som sabotage? Jag har ärligt ingen aning om hur det var förut, men uppenbarliggen har något haft effekt,för jag tycker det flyter på rätt bra nu, vad tycker du?

Ber om ursäkt för övrigt. Misstolkade dig tydligen.
Dan Brickman Posted - 2007/06/11 : 22:37:06
Trolla??

Det var första gången jag blivit kallad troll om än indirekt. Detta av en som på något år skrivit flera tusen inlägg på detta forum och på ett annat forum. Dessutom ordförande i en förening som borde försöka ändra sin rätt dåliga image i hifisverige och som jag tidigare hyste en viss respekt och tom viss beundran för. Tyvärr inte längre. Dåligt..

Sakfrågan då?

Kanske är det så att man kan lägga ner Linn och Ino delen och konsekvent ge mer "semester" till dom som medvetet saboterar den "vanliga" forumsdelen. Fast jag tror inte att admins och moderatorer känner för ett sådant tråkigt arbete.

Det kanske tom är så att fler märkesdelar skulle skapa djup för den mer intresserade. I alla fall i teorin. Det skulle dessutom vara lätt att hitta och kännas mer strukturerat.
kaffekoppen Posted - 2007/06/11 : 22:01:56
Ja,det måste sannerliggen varit kontraproduktivt för det märket. Undrar hur många kunder de tappade?
svejk Posted - 2007/06/11 : 21:42:47
Det diskuteras INO i trådar numera och det funkar, blir ofta rekomenderade tex.

Men som det var tidigare, näpp inte mer. Jag bytte högtalare i den vändan. Hade någon tråd ute. Några kandidater fanns bla I28 och I14. Fick mail och pm med innebörden att valde jag inte INO var jag dum i huvudet. Jag tar gärna rekomdationer, men när folk pekar med hela handen, försöker styra mina val då ruttnar jag. Valet vart inte INO det berodde på INOArmys gapande om att de var totalt outstanding.

Jag tycker INO är mycket kompetenta högtalare. Men de är inte sanningen och ingenting annat än.

Därför kan denna forum del vara kvar utifall det spårar ur igen.
kaffekoppen Posted - 2007/06/11 : 21:05:30
FBK,

Jag tror inte citatet från ärade bernt var nödvändigt, så lång är inte tråden

quote:
Ps. Sedan förstår jag och håller jag med Dan Brickman fullständigt, lär inte vara många som vill tillbaka till den tiden...
Det verkar som sagt varit en riktigt trist period. Inte ett dugg förvånad över att ingen vill tillbaka till den.

Det ändrar ju inte den principiella inställningen dock.
kaffekoppen Posted - 2007/06/11 : 21:01:33
quote:
Jag är hifipolitiskt oberoende och deltar i de diskussioner som jag vill. Känslan beskrivs väl bäst i ordet "Frihet", tycker jag.

Hur känns det själv?

Låter somen sund inställning

Jorå, det känns bra här med, även om man får vara medveten om att det säkert finns de som lätt kan skapa kopplingar som inte finns. Samma balansgång sommånga andra får göra.
FBK Posted - 2007/06/11 : 20:41:24
Lägger in Bernt inlägg ifrån sidan 1 i denna tråd.
quote:
Ino-forumet skapades vid en tid då intresset föreföll så stort att varannan tråd på första sidan av Hifi-avdelningen handlade om Ino.

Analysen visade att trådarna skapades av en väldigt begränsad klick personer och dessa höll även trådarna uppe med nya inlägg när de började "halka ner". Då skapade vi ett par märkesforum och §5 i våra regler formulerades om till nuvarande.

Att ett enskilt fabrikat dominerar diskussionerna på ett sätt som på inget som helst sätt är kopplat till betydelsen på marknaden var inte acceptabelt, då riskerar man som forum att hamna i samma sits som LTS hamnade i på den tiden när LTS ihärdigt propagerade för Linn, eller som när Hififorum drevs av personer kopplade till branchen. Hififorum är idag oberoende och är alltså inget redskap för ett enskilt företag som Ino, lika lite som vi är redskap åt andra vinstdrivande företag som Linn, Pioneer, Yamaha, Sony, Nad, etc.

Ps. Sedan förstår jag och håller jag med Dan Brickman fullständigt, lär inte vara många som vill tillbaka till den tiden...
EngelholmAudio Posted - 2007/06/11 : 20:23:35
quote:
Hur känns det själv att som producent att delta i den här sortens diskussion?

Jag är hifipolitiskt oberoende och deltar i de diskussioner som jag vill. Känslan beskrivs väl bäst i ordet "Frihet", tycker jag.

Hur känns det själv?
kaffekoppen Posted - 2007/06/11 : 19:50:21
Jag tolkade enbart det inlägget jag citerade och det förhållningssätt och de tankar det gav mig. Jag är i övrigt helt på det klara med hur moderatorerna resonerat, även om det värsta turbulensen fanns långt innan jag blev medlem. Det verkar dock somom det finns andra som tolkar forumdelarna just som jag tidigare beskrev det, och det är ju trist. Det betyder isåfall att det fanns en poäng i mina tidigare funderingar.

Jag respekterar naturligtvis modratorernas svåra val, men det kommer nog alltid vara så att jag generellt är emot kategoriseringar - vilket jag tycker en sådan här uppdelning är. Men det har redan med tydlighet angivits som ett nödvändigt ont, och det nöjjer jag mig med.

Hur känns det själv att som producent att delta i den här sortens diskussion?
EngelholmAudio Posted - 2007/06/11 : 18:54:40
Kaffekoppen: Nog för att jag tycker vissa inlägg (precis innan ditt) i denna tråd är utanför ramarna för gott uppförande... Men ditt inlägg förvånar mig lite.

På sidan 2 diskuteras just detta och där är du en i diskussionen. Din tolkning här är:
quote:
men man kan tolka det här som att "håll er för fan borta från att överhuvudtaget komma med några råd i nån annan tråd än i era avsides placerade forumdelar".

Visst KAN man tolka det så...men då läser man ju en hel del "skit" i det hela. Enligt sidan är två är det:
quote:
Vi pratar inte om någon som rekomenderar. Vi pratar om en grupp som trakasserar andra Ino-ägare och sin HiFi-omgivning.

Vad det är för analfabeter som tolkar det som att rekommendation är otillåtet fattar jag inte. Det står ju i klartext "Vi pratar inte om någon som rekomenderar.". Att rekommendera är alltså OK. Även ordet "systematiskt" används som beskrivande för hur man inte ville ha det.

kaffekoppen Posted - 2007/06/11 : 18:41:46
quote:
Fortsätt med att ha separata Linn och Ino delar på forumet. Dom som har ett genuint itresse av dessa båda märken som enligt förespråkarna förmedlar och återger musiken perfekt kan ju husera helt fritt här utan att bli påhoppade av oss stackare som inte alls är lika tvärsäkra
Känns som ytterliggare ett inlägg som bara vill trolla fan :(

Hur ser egentligen moderatorerna på det här snacket? Jag tillhör inte dem som frekvent rekommenderar nått speciellt märke alls (förutom det jag bygger själv då ), men man kan tolka det här som att "håll er för fan borta från att överhuvudtaget komma med några råd i nån annan tråd än i era avsides placerade forumdelar". För mig känns det som rena motsattsen till det som forumet säger sig stå för - mångfald och öppen diskussion.
Ayn Posted - 2007/06/11 : 18:12:19
Dan, det verkar som du har missat hela diskussionen här i tråden? Det är just ingen aktivitet åtminstone på Linn-delen, så jag kan inte se någon anledning till att ha den kvar. Förutom att det är jobbigt att plocka bort sektionen från databasen och flytta trådarna nån annanstans, antar jag.
FBK Posted - 2007/06/11 : 18:00:08
quote:
Varför har vi inget JBL forum. Det kanske inte annses som high fidelity

Om, så skulle vi nog också ha B&W,AmphionAudiovector osv osv forum också och det är nog inte aktuellt. Varför det blev en Ino del här framkom ju i något inlägg i någon tråd här nyligen om jag minns rätt.
Sedan så anses väl mycket väl JBL vara High Fidelity, detta märke är en av världens största genom tiderna och har gjort mycket bra burkar, men även en del som kan klassas som mindre bra som TLX-serien.
gcs Posted - 2007/06/09 : 20:57:31
Varför har vi inget JBL forum. Det kanske inte annses som high fidelity? Allvarligt talat så är jag jäkligt trött på allt Ino snack. Det finns ju faktiskt annat som är väl så bra och kanske .... Gud(IÖ)förbjuder mig.
Dan Brickman Posted - 2007/06/09 : 15:29:40
Tack men nejtack.

Jag har ingen lust att läsa om pips och Pis i varenda högtalartråd.

Fortsätt med att ha separata Linn och Ino delar på forumet. Dom som har ett genuint itresse av dessa båda märken som enligt förespråkarna förmedlar och återger musiken perfekt kan ju husera helt fritt här utan att bli påhoppade av oss stackare som inte alls är lika tvärsäkra
EngelholmAudio Posted - 2007/05/25 : 13:26:28
quote:
...så var antagligen de flesta av dom (jobbiga användarna) helt övertygade om att dom hade rätt.

Svårigheten här i världen är ju att själv känna att man har absolut rätt men ändå låta saken bero! Att vara trygg i att själv ha en väldigt bestämd uppfattning samtidigt som man låter andra ha sina bestämda, obestämda, riktiga eller felaktiga uppfattningar.
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.3 sekunder. Snitz Forums 2000