HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Rolfens anläggning

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Rolfen Posted - 2003/09/27 : 18:13:44
Nya bilder längre fram i tråden.

Nuvarande prylar:

Rega Planar 2/3 skivspelare
Standesign skivspelarhylla
Vincent PHO-8 RIAA
Oppo BDP-93 regionsfri Blu-Ray spelare
Cambridge Audio DacMagic DAC
Creek Evolution RDS tuner
Musical Fidelity M6i förstärkare
Meadowlark Audio Kestrel2 högtalare
Musical Fidelity X-CANS hörlursförstärkare
Sennheiser HD 598 hörlurar
Kablage från Supra

Nya bilder längre fram i tråden.

-----------------------------------------------------------------

Jag har inga "guld öron" och mitt stora intresse är inte hårdvaran utan mjukvaran, jag köper mycket film och musik. Men den här avdelningen på forumet är så otroligt underhållande, folk har extremt snygga anläggningar som dessutom ser ut att låta makalöst bra. Men trots allt så bestämde jag mig för att visa mina prylar trots att dom är gamla och oexklusiva.

Pioneer PD-8500 CD-spelare och Cambridge Audio DAC-3 D/A-omvandlare är bättre än DVD-spelaren (Pioneer DV-444) på att spela musik trots att dom är gamla.


Tyvärr kan jag inte använda dom balanserade utgångarna på D/A-omvandlaren med min nuvarande receiver.


Chord Chrysalis köpt begagnad här på forumet


Eftersom mitt intresse för film är något större än musikintresset så har jag satsat på projektor. Duken är en Draper Luma 16:9 92" Fronthögtalarna är ett par Dali 7A Vinyl (är väldigt nöjd med dessa trots att dom har hängt med länge) centern är en Dali SC-7 och den står (skall få en hylla att stå på en vacker dag) på en Dali SWA 12 aktivsubbas.


Baksidan av rummet domineras av en Billy bokhylla med över 800 st DVD-filmer (vad jag har för filmer går att se här http://www.filmsamling.se). Bakre högtalarna är ett par Audio Pro Image 11. I det hemmabyggda stereoracket har jag:
Pioneer DV-444-K regionsfri DVD-spelare
Cambridge Audio DAC-3 D/A-omvandlare
Pioneer PD-8500 CD-spelare
Pioneer CLD-D925 LaserDisc-spelare
Pioneer VSX-808RDS receiver (som helt klart är den svagaste länken i min Hi-Fi-kedja och den är nästa grej som skall bytas)
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Rolfen Posted - 2019/06/27 : 09:53:31
Nu har jag skaffat mer kraft, inte för att min Rotel var klen och inte för att högtalarna är tungdrivna utan för att man aldrig kan ha för mycket kraft. För att citera Jeremy Clarkson "POWERRR!!!"

Musical Fidelity M6i
Rolfen Posted - 2019/06/20 : 20:15:19
Jag tror inte att Meadowlark såldes i Sverige men dom såldes i Danmark så en del har läckt hit. Dom har helt klart hög kvalité, mina har Vifa ring radiator diskant och Peerless HDS bas, dessutom är det en transmission line konstruktion vilket är ett dyrt men intressant koncept. Meadowlark Audio jobbade dessutom mycket med ädelträ och gjorde allt för hand så man kan förstå att dom gick i konkurs. Det är kanske inte så bra att låta hi-fi nördar och möbelsnickare ha hand om allt, så här i efterhand är det rätt klart att dom skulle behövt en sträng ekonom.

Själva moddningarna av skivspelaren har inte gjort så stort intryck på mig men bytet av RIAA resulterade ett i litet haksläpp, mycket "tystare" eller ska man kalla det mer dynamik?
AlfaGTV Posted - 2019/06/17 : 21:01:29
Kul med nya grejer!
Meadowlark högtalare ja, de är väl inte de vanligaste på våra breddgrader va? Har nog inte sett några IRL så vitt jag vet, men de ser fina ut! (Lite Royd/3N över dem?)
Och skivspelare är alltid roligt! Vad är största skillnaden efter uppgraderingarna?
Rolfen Posted - 2019/06/16 : 18:06:01
Det har hänt en del sen sist!

Skivspelaren har fått en 24V motor och en undertallrik av aluminium.


Pickupen är numera en Ortofon 2M Blue


Nytt RIAA - Vincent PHO-8


Hittade även mina gamla hörlurar som har legat undanstoppade i många år vilket gjorde att jag köpte en billig hörlursförstärkare - Musical Fidelity X-CANS


Men roligaste förändringen är helt klart högtalarna som är ett par Kestrel2 från amerikanska Meadowlark Audio.
Rolfen Posted - 2019/05/12 : 15:05:58
Nu har jag ersatt receivern vilket inte var lätt då jag var tvungen att köpa både DAC, tuner och förstärkare. På grund av detta blev det rätt enkla grejor och dessutom köptes allt begagnat men ljudkvaliten är helt okay.


Så här har jag det nu:

Rega Planar 2/3 skivspelare och Vincent PHO-111 RIAA.


Regfri Oppo BDP-93EU Blu-Ray spelare och Cambridge Audio DacMagic DAC.


Creek Evolution RDS tuner.


Rotel RA-06 SE förstärkare.


Har helt klart upptäckt att jag har en viss förkärlek till engelsk hi-fi.


Dali Ikon 1 Mk2 högtalare på sandfyllda Atacama Nexus 6 stativ, mellan stativ och högtalare SD kuddar. För basljudet står en Velodyne Impact-Mini subbas.
Rolfen Posted - 2019/05/05 : 19:40:37
Tack för dom snälla orden Rydberg. Min receiver har tyvärr börjad strula så det är dags för nya inköp och dessutom en återgång till tvåkanal, återkommer med bilder när prylarna dykt upp.
Rydberg Posted - 2019/05/04 : 17:52:45
Mycket trevliga bilder! Kul att se
AlfaGTV Posted - 2019/04/27 : 10:53:54
quote:
den är snyggare nu.

Inte att förakta! Hoppas du njuter! (av både ljudet och utseendet!)
Rolfen Posted - 2019/04/27 : 05:45:45
Naturligtvis har du rätt, det skall vara RD11 och inte RD80.

Jag tyckte Planar 2:an lät bra innan och tycker fortfarande den låter bra, kanske till och med en lite smula bättre. Men jag har efter över 30 år som mer eller mindre hi-fi nörd lärt mig att man inte kan lita på sitt ljudminne och ombyggnaden tog ett tag. Så jag kan inte svära på att det blev någon ljudmässig skillnad, det enda jag med säkerhet kan säga är att den är snyggare nu.
AlfaGTV Posted - 2019/04/26 : 20:38:47
Trevligt med lite uppdatering! Och tack för svaret, som jag missat!
Men jag tror du har fel när det gäller RD80 och dess roll i LP12-historien, med tanke på att LP12:an lanserades runt tio år tidigare!

Hur tycker du Planar2/3:an låter nu då? Jag tycker ff att en underhängd motvikt gör STOR skillnad mot RB-250's plastiga skrälle!
Rolfen Posted - 2019/04/26 : 19:24:02
Tidigare i år köpte jag en Rega Planar 2 av allas våran Pac. Efter att monterat en Ortofon OM-20 och bytt ut den hemska original filtmattan (enligt mig hör filtmattor hemma på golvet i 70-tals kåkar och på väggarna i sunkiga porrklubbar) mot en korkvariant så var jag väldigt nöjd.

Det enda som störde mig en smula var att undersidan på denna Planar 2 inte var målad, eftersom jag har den på en högt monterad vägghylla så blev detta synligt. Jag började fundera på att plocka isär den och måla den. Men av en slump ramlade jag på en plint till en Planar 3 och den har målat undersida så planerna till en jävligt onödig moddning växte fram. All moddning måste inte handla om att uppnå Hi-Fi nirvana utan ibland får det estetiska övertaget.

Så här såg den ut när jag köpte den (bild av Pac).


Plinten till Rega Planar 3 är 5 millimeter tjockare och har målad undersida.


När jag ändå var igång så bytte jag drivremmen och remmen som håller motorn mot silikonvarianter jag bytte även lagerkulan mot en rubinkula.


Passade även på att byta ändan på tonarmen och montera en motvikt med lägre tyngdpunkt.


Kör fortfarande med en vägghylla ifrån Standesign men har bytt ut original glasskiva mot en mdfvariant. Kände mig inte trygg med en glasskiva på spikes, väldigt lätt att putta av den.


Fötterna byttes till fötter från Rega P7/P9 och min Riaa är fortfarande en lätt moddad Vincent.


Nu är jag nöjd med utseende och egentligen nöjd med ljudet men jag har börjat fundera på en uppdatering till en modernare pickup. Helt klart är nackdelen med att vara en Hi-Fi nörd att det alltid finns uppdateringar att göra.
Rolfen Posted - 2019/01/12 : 12:32:24
För cirka fem år sedan dog mitt musikintresse, CD-samlingen hamnade på vinden och tvåkanalsanläggningen såldes. Även den underbara Ariston RD-40 avyttrades men jag kunde inte leva helt utan skivspelare så jag köpte en Kenwood KD-2000 på auktion. Den kostade som en ny bättre LP-skiva trots att den kom med en skaplig pickup (Ortofon VMS-20e Mk2), efter ett rembyte var den klart duglig.

I julas röjde jag hemma och hittade en låda med mina gamla pickuper och blev sugen på att börja använda dom (gör ju ingen nytta i en låda) då tonarmen har snabbfäste för tonarmsskal så är ju byten en enkel sak. Så jag gav mig ut i cyberrymden på jakt efter billiga tonarmskal, under min jakt ramlade jag även på en Standesign skivspelarhylla som jag inte kunde motstå.Nu kan jag enkelt byta pickup efter humör
Excel MC-100, Goldring 1042, Audio Technica AT95E, Ortofon VMS-20e Mk2 och slutligen Ortofon OM-20

Rolfen Posted - 2019/01/11 : 22:34:42
Det här kan nog vara forumvärldens senaste svar vilket jag ber om ursäkt för.

Ariston har inget eget ljud men eftersom dom flyger lite under radarn är dom ofta ett litet fynd. Hittar man ett bra ex får man bra ljud för små pengar, deras spelare kommer ofta med bra tonarmar från Jelco. Dessutom är deras RD80 urfadern till den suprhypade Linn LP12.

Tyvärr har jag inte längre någon Ariston spelare och jag kommer snart att återkomma här med min nuvarande ner gradering.
AlfaGTV Posted - 2013/06/18 : 09:01:03
Vilken fin RD-40 Rolfen! Har missat dessa bilder totalt, men desto roligare att snubbla över dem nu! RD-40 är, om jag förstått det rätt, lite picklig att ställa in, för den är väl avfjädrad via benen?

Hur låter de olika Ariston-spelarna? Har de ett house-sound eller varierar det?

VH /Micke
Kilgore Posted - 2013/03/31 : 16:39:48
Fräcka gamla Ariston-spelare du har Rolfen.
RD-40 är riktigt cool och fin moddad SME-arm sitter det på oxå
Rolfen Posted - 2013/03/30 : 19:34:41
Jag har förverkligat en gammal dröm och skaffat en Ariston RD 40 skivspelare. Ända sedan jag läste om den i Hifi & Musik (Nr5 1984) har jag tyckt att det är en av dom coolaste/snyggaste spelarna som gjorts. Men av någon anledning har jag inte skaffat någon förens nu. Jag börjar få en liten Ariston samling, förutom RD-40 har jag ju kvar både RD-60 och Q Deck. Kanske borde jag försöka mig på att få en komplett Ariston skivspelarsamling

Ariston RD-40


Den har blivit modifierad med en SME 3009 Series II Improved tonarm som gör den både bättre och ännu snyggare. Pickupen är en Ortofon 530 MkII.


Tonarmen har i sin tur blivit modifierad med ett knivlager i brons.


Modellen är den lite finare med steglös justering av hastigheten.
Rolfen Posted - 2013/03/18 : 13:24:38
Nu har det hänt lite hemma hos mig igen

Somrumsriggen har fått en ny skivspelare - Ariston RD-60Bara ett snäpp upp från den gamla men det gick inte att stå emot det priset jag fick den för.Även DA-omvandlaren är utbytt, mot en gammal värsting - McCormack DAC-1 Deluxe Edition.


Det är egentligen rätt galet att ha detta som andrasystem i sovrummet med tanke på att bara transport och DAC hade ett nypris på över 30000kr tillsammans. Men gammal elektronik har ju som bekant inte mycket värde och känslan av kvalité är störtskön.


Även skivspelaren i vardagsrummet har fått sig en liten uppgradering i form av en bättre pickupp - Ortofon 530 MkII
Rolfen Posted - 2013/03/04 : 08:25:07
Äntligen har jag fått min Musical Fidelity Elektra E10 förstärkare renoverad, nya kondingar gjorde susen, nu är den knäpptyst. Nu åker Denon förstärkaren ut, det har varit ett trevligt besök men en smula overkill för mina behov. Dessutom gillar jag Musical Fidelity's lite mjukare och mer rörlikna ljud bättre.

För att fira Musical Fidelity's återkomst kostade jag på min gamla Ariston Q Deck skivspelare en ny pickup, från en klassiker (Ortofon OM10) till en annan - Audio Technica AT95E

Rolfen Posted - 2013/02/13 : 06:49:11
Tack för tipset GyroSE, skall leta upp Amy på vinyl.
GyroSE Posted - 2013/02/09 : 18:09:05
Hej Rolfen!

Imponerande hifi- resa du har gjort genom åren. Extremt kul att du har hoppat på vinyltåget dels med en Q-Deck och senast med Pro-Ject Debut.

Du som gillar Amy Winehouse och hennes "Back to Black" måste se till att få tag på denna platta på vinyl. Den låter så mycket fräschare via vinylsvarven.
AlfaGTV Posted - 2013/02/09 : 17:39:45
Ser mycket trevligt ut Rolfen! Kul att se en uppdatering, du är ju inte sååå frekvent med det!
Snygg svarv!


Med vänlig hälsning, Micke
Rolfen Posted - 2013/02/09 : 15:47:08
Det var ett tag sedan denna sida uppdaterades och sedan dess har det hänt lite i vardagsrummet.

Jag har skaffat en Pro-Ject Debut III Esprit skivspelare så att jag kan njuta av LP även i vardagsrummet.Nålen är en Ortofon Alpha som jag tror egentligen är en Ortofon 510 MkII gjord speciellt för Pro-Ject. Hade varit kul att uppdatera till en 540 MkII.Som RIAA använder jag en Vincent PHO-111 uppdaterad med en 20VA väggbula efter tips från ett gammalt nummer av tidningen Hi-Fi & Musik.Slutligen har fronthögtalarna blivit utbytta mot ett par Dali Ikon 1 Mk2. Är nog ovanlig att dessa får vara fram, gissar att dom flesta används som surroundhögtalare men dom förtjänar helt klart ett bättre öde än så. Mycket fint och detaljrikt ljud men dom mår bra av lite stöd från en subbas.
Rolfen Posted - 2012/04/14 : 15:08:23
Min Musical Fidelity visade sig vara defekt Den avger ett svagt brummande ljud i högtalarna och eftersom jag sitter så nära dessa så är det ett fel jag inte kan leva med. Troligtvis beror det på två läckande kondingar så tills jag hittar någon som kan hjälpa mig med att byta dom så är stärkaren utvisad till garderoben.


Men jag vill ju inte vara utan musik så det blev ett panik köp av en annan stärkare. Det blev en Denon PMA-1500R MkII. På ett vis kan man säga att min Hi-Fi cirkel är sluten nu, då den första förstärkare jag köpte (år 1987) var en Denon PMA-500. Den byttes 1991 mot en Denon PMA-1060 så man kan väl säga att jag är tillbaka där jag började, med en midklass Denon stärkare.
Ljudmässigt är detta något helt annat än min smått försiktiga och rörlika Musical Fidelity, Denonen kör på kraft och styrka. För mitt behov är det en hel del overkill men inte alls otrevligt och det viktigaste är att den är helt tyst.


Ultra High Current MOS eller som vi säger i Göteborg - Gött mos!
Rolfen Posted - 2012/04/06 : 21:12:35
Ja vinyl är roligare än jag trodde, har till och med beställt ett par nya skivor från Ginza.
Kondensatorn Posted - 2012/04/06 : 19:55:28
Ser trevligt ut det där Rolfen!

visst är det kul med vinyl?

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.17 sekunder. Snitz Forums 2000