HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Medlemmarnas System
 Rolfens anläggning

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
Check here to subscribe to this topic.
   

T O P I C    R E V I E W
Rolfen Posted - 2003/09/27 : 18:13:44
Nya bilder längre fram i tråden.

Nuvarande prylar:

Rega Planar 2/3 skivspelare
Standesign skivspelarhylla
Vincent PHO-8 RIAA
Audiolab 8200CD CD-spelare
Oppo BDP-93 regionsfri Blu-Ray spelare
Creek Evolution RDS tuner
Musical Fidelity M6i förstärkare
Meadowlark Audio Kestrel2 högtalare
Musical Fidelity X-CAN V8 hörlursförstärkare med Musical Fidelity X-PSU V8 nätdel.
Sennheiser HD 598 hörlurar
Kablage från Supra

Nya bilder längre fram i tråden.

-----------------------------------------------------------------

Jag har inga "guld öron" och mitt stora intresse är inte hårdvaran utan mjukvaran, jag köper mycket film och musik. Men den här avdelningen på forumet är så otroligt underhållande, folk har extremt snygga anläggningar som dessutom ser ut att låta makalöst bra. Men trots allt så bestämde jag mig för att visa mina prylar trots att dom är gamla och oexklusiva.

Pioneer PD-8500 CD-spelare och Cambridge Audio DAC-3 D/A-omvandlare är bättre än DVD-spelaren (Pioneer DV-444) på att spela musik trots att dom är gamla.


Tyvärr kan jag inte använda dom balanserade utgångarna på D/A-omvandlaren med min nuvarande receiver.


Chord Chrysalis köpt begagnad här på forumet


Eftersom mitt intresse för film är något större än musikintresset så har jag satsat på projektor. Duken är en Draper Luma 16:9 92" Fronthögtalarna är ett par Dali 7A Vinyl (är väldigt nöjd med dessa trots att dom har hängt med länge) centern är en Dali SC-7 och den står (skall få en hylla att stå på en vacker dag) på en Dali SWA 12 aktivsubbas.


Baksidan av rummet domineras av en Billy bokhylla med över 800 st DVD-filmer (vad jag har för filmer går att se här http://www.filmsamling.se). Bakre högtalarna är ett par Audio Pro Image 11. I det hemmabyggda stereoracket har jag:
Pioneer DV-444-K regionsfri DVD-spelare
Cambridge Audio DAC-3 D/A-omvandlare
Pioneer PD-8500 CD-spelare
Pioneer CLD-D925 LaserDisc-spelare
Pioneer VSX-808RDS receiver (som helt klart är den svagaste länken i min Hi-Fi-kedja och den är nästa grej som skall bytas)
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Rolfen Posted - 2019/10/19 : 15:21:46
Har äntligen fått tag på en riktig nätdel till min hörlursförstärkare. Idiotiskt att ha en väggbula till en rörförstärkare så den alltid får vara på, mycket bättre med en nätdel med avstängningsknapp. Dessutom blev det ett litet ljudlyft som bonus
Tog ett tag att få tag i denna då dom nästan aldrig dyker upp lösa. Hade planer på att köpa en ihop med några andra prylar (som skulle säljas senare) men då dom oftast finns i England och med tanke på hur kronan står nu för tiden kändes det osmart. Till slut hittade jag dock en lös i Sverige.

Musical Fidelity X-PSU V8 och Musical Fidelity X-CAN V8
Rolfen Posted - 2019/09/29 : 21:30:42
Som sagt så blev jag rätt förvånad av detta resultat. CD-spelaren har dock ett påkostad DAC chips (ES9018 32-bit från ESS Technology) och läser man om spelaren så verkar dom lagt ner en hel del jobb på just DAC biten. Den har fem digitala ingångar (en USB, två coaxial och två optiska) så den räcker gott till mina behov och som sagt så går det att växla ingång med fjärren vilket är trevligt.
Väldigt nöjd med detta köp även om det var slumpen som gjorde att det blev av.
AlfaGTV Posted - 2019/09/29 : 21:28:17
Grattar till en trevlig spelare och DAC! Ibland är vägen framåt inte den man väntar sig, men det brukar ju förgylla resan oavsett. Och vem vet, du kanske banar väg för CD'ns återkomst? Hos mig spelas det faktiskt ibland en o annan CD igen, och jag kan tycka det är både välljudande och ger behållning likt att spela vinyl.
FBK Posted - 2019/09/29 : 20:55:59
Har också gått den vägen.Och då bytt ifrån en ganska ny Dac till en lite äldre CD-spelare.
Rolfen Posted - 2019/09/28 : 14:40:11
Det är säkert tio år sedan jag packade ner mina CD i flyttkartonger och bar upp dom på vinden. Men jag älskar ju fortfarande musik och riktigt allt går inte att hitta på LP så en del CD har letat sig in i min samling på senare år. Min Oppo är en bra CD-spelare men jag har alltid stört mig på att den har en fördröjning när man skall spela CD så jag var på jakt efter en ren CD-spelare.
Var på jakt efter någon vettig CD-spelare, kollade mest på begagnade Primare och kinaspelare. Men så hamnade en Audiolab i min skottglugg. Audiolab är ett märke som gjorde "no nonsense" apparater i min ungdom men jag hade ingen aning om att dom fortfarande levde.
Det visade sig dock att dom fortfarande levererar kvalitets Hifi. Slog snabbt till på en Audiolab 8200CD till ok pris, kopplade in den och gillade den som CD-spelare.
Senare gav jag mig ut på nätet för att kolla recensioner, det visade sig att den har en grym DAC. Jag bestämde mig för att jämföra den med min Musical Fidelity M1 DAC som jag nyss köpt.
Resultatet gjorde mig lite matt, har alltid trott att separata dacar "is the shit" men här blev mina åsikter grusade. M1 är möjligtvis en smula mörkare (rörlik) men skillnaden är så mikroskopisk att den för mig ar försumbar. Så M1 fick lämna och 8200CD fick ta över, dessutom är den fjärrstyrd vilket alltid är ett plus.

Rolfen Posted - 2019/09/10 : 21:42:20
Tack för tipset (det är extremt sällan man får gratis hi-fi tips) jag har dock provat fram och tillbaka ett gäng gånger utan att ha upptäckt någon hörbar skillnad.
AlfaGTV Posted - 2019/09/04 : 10:28:19
Najs! Supra har väl byggt sitt rykte av en anledning utgår jag ifrån, säkert välgrundat.
Prova även att ansluta högtalarkablarna till de övre anslutningarna? Personligen upplever jag ofta en mindre påverkan av jumpers om de enbart används för att bygla till basen.
Grattis till en trevlig uppgradering!
Rolfen Posted - 2019/09/02 : 18:32:24
Det börjar helt klart låta som ljuvmusik. Har just avslutat tre veckor semester och jag har spelat kopiösa mängder LP under dessa veckor. Det är ju det som är målet, att inte bli lyssningstrött utan att kunna hälla upp ännu en singelmalt, byta skiva och lyssna vidare till långt in på småtimmarna


Råkade även ut för ett litet haksläpp under ledigheten. Har aldrig varit riktigt övertygad om kablars inverkan på ljudet utan alltid kört med Supra (som har en okay kvalitetskänsla och inte kostar skjortan). Jumperkablarna på högtalarna var dock inte Supra utan av okänd sort när jag köpte dom så jag bestämde mig för att byta dom. Jag hade absolut inte trott att det skulle göra någon skillnad utan jag ville bara ha Supra överallt. Men det blev helt klart en skillnad?! Gissar dock att det inte hade så mycket att göra med själva kabeln utan mer att dom gamla stumparna kanske hade suttit där i över tio år så det var nog ärg och korrosion som ställde till det.

Detta fick mig att även byta själva högtalarkablarna som var ett par Supra Ply 3.4 som jag haft i gissningsvis över tjugo år. Bytte till ett par nya Supra Ply 3.4 men denna gång terminerade från fabrik. Återigen blev det skillnad?! Gissar dock att effekten kunde blivit snarlik om jag klippt av dom gamla kablarna en decimeter i var ända. Är alltså inte ännu helt övertygad om kablars påverkan av ljudet men helt klart ställer ärg och korrosion till sattyg.

AlfaGTV Posted - 2019/08/28 : 10:14:58
Se där! Hur tycker du det låter?
Rolfen Posted - 2019/08/25 : 16:16:38
Bytte till en dac som matchar förstärkaren - Musical Fidelity M1 DAC
Rolfen Posted - 2019/08/13 : 17:20:43
Senaste leksaken - Musical Fidelity X-CAN V8 hörlursförstärkare.

Rolfen Posted - 2019/06/27 : 09:53:31
Nu har jag skaffat mer kraft, inte för att min Rotel var klen och inte för att högtalarna är tungdrivna utan för att man aldrig kan ha för mycket kraft. För att citera Jeremy Clarkson "POWERRR!!!"

Musical Fidelity M6i
Rolfen Posted - 2019/06/20 : 20:15:19
Jag tror inte att Meadowlark såldes i Sverige men dom såldes i Danmark så en del har läckt hit. Dom har helt klart hög kvalité, mina har Vifa ring radiator diskant och Peerless HDS bas, dessutom är det en transmission line konstruktion vilket är ett dyrt men intressant koncept. Meadowlark Audio jobbade dessutom mycket med ädelträ och gjorde allt för hand så man kan förstå att dom gick i konkurs. Det är kanske inte så bra att låta hi-fi nördar och möbelsnickare ha hand om allt, så här i efterhand är det rätt klart att dom skulle behövt en sträng ekonom.

Själva moddningarna av skivspelaren har inte gjort så stort intryck på mig men bytet av RIAA resulterade ett i litet haksläpp, mycket "tystare" eller ska man kalla det mer dynamik?
AlfaGTV Posted - 2019/06/17 : 21:01:29
Kul med nya grejer!
Meadowlark högtalare ja, de är väl inte de vanligaste på våra breddgrader va? Har nog inte sett några IRL så vitt jag vet, men de ser fina ut! (Lite Royd/3N över dem?)
Och skivspelare är alltid roligt! Vad är största skillnaden efter uppgraderingarna?
Rolfen Posted - 2019/06/16 : 18:06:01
Det har hänt en del sen sist!

Skivspelaren har fått en 24V motor och en undertallrik av aluminium.


Pickupen är numera en Ortofon 2M Blue


Nytt RIAA - Vincent PHO-8


Hittade även mina gamla hörlurar som har legat undanstoppade i många år vilket gjorde att jag köpte en billig hörlursförstärkare - Musical Fidelity X-CANS


Men roligaste förändringen är helt klart högtalarna som är ett par Kestrel2 från amerikanska Meadowlark Audio.
Rolfen Posted - 2019/05/12 : 15:05:58
Nu har jag ersatt receivern vilket inte var lätt då jag var tvungen att köpa både DAC, tuner och förstärkare. På grund av detta blev det rätt enkla grejor och dessutom köptes allt begagnat men ljudkvaliten är helt okay.


Så här har jag det nu:

Rega Planar 2/3 skivspelare och Vincent PHO-111 RIAA.


Regfri Oppo BDP-93EU Blu-Ray spelare och Cambridge Audio DacMagic DAC.


Creek Evolution RDS tuner.


Rotel RA-06 SE förstärkare.


Har helt klart upptäckt att jag har en viss förkärlek till engelsk hi-fi.


Dali Ikon 1 Mk2 högtalare på sandfyllda Atacama Nexus 6 stativ, mellan stativ och högtalare SD kuddar. För basljudet står en Velodyne Impact-Mini subbas.
Rolfen Posted - 2019/05/05 : 19:40:37
Tack för dom snälla orden Rydberg. Min receiver har tyvärr börjad strula så det är dags för nya inköp och dessutom en återgång till tvåkanal, återkommer med bilder när prylarna dykt upp.
Rydberg Posted - 2019/05/04 : 17:52:45
Mycket trevliga bilder! Kul att se
AlfaGTV Posted - 2019/04/27 : 10:53:54
quote:
den är snyggare nu.

Inte att förakta! Hoppas du njuter! (av både ljudet och utseendet!)
Rolfen Posted - 2019/04/27 : 05:45:45
Naturligtvis har du rätt, det skall vara RD11 och inte RD80.

Jag tyckte Planar 2:an lät bra innan och tycker fortfarande den låter bra, kanske till och med en lite smula bättre. Men jag har efter över 30 år som mer eller mindre hi-fi nörd lärt mig att man inte kan lita på sitt ljudminne och ombyggnaden tog ett tag. Så jag kan inte svära på att det blev någon ljudmässig skillnad, det enda jag med säkerhet kan säga är att den är snyggare nu.
AlfaGTV Posted - 2019/04/26 : 20:38:47
Trevligt med lite uppdatering! Och tack för svaret, som jag missat!
Men jag tror du har fel när det gäller RD80 och dess roll i LP12-historien, med tanke på att LP12:an lanserades runt tio år tidigare!

Hur tycker du Planar2/3:an låter nu då? Jag tycker ff att en underhängd motvikt gör STOR skillnad mot RB-250's plastiga skrälle!
Rolfen Posted - 2019/04/26 : 19:24:02
Tidigare i år köpte jag en Rega Planar 2 av allas våran Pac. Efter att monterat en Ortofon OM-20 och bytt ut den hemska original filtmattan (enligt mig hör filtmattor hemma på golvet i 70-tals kåkar och på väggarna i sunkiga porrklubbar) mot en korkvariant så var jag väldigt nöjd.

Det enda som störde mig en smula var att undersidan på denna Planar 2 inte var målad, eftersom jag har den på en högt monterad vägghylla så blev detta synligt. Jag började fundera på att plocka isär den och måla den. Men av en slump ramlade jag på en plint till en Planar 3 och den har målat undersida så planerna till en jävligt onödig moddning växte fram. All moddning måste inte handla om att uppnå Hi-Fi nirvana utan ibland får det estetiska övertaget.

Så här såg den ut när jag köpte den (bild av Pac).


Plinten till Rega Planar 3 är 5 millimeter tjockare och har målad undersida.


När jag ändå var igång så bytte jag drivremmen och remmen som håller motorn mot silikonvarianter jag bytte även lagerkulan mot en rubinkula.


Passade även på att byta ändan på tonarmen och montera en motvikt med lägre tyngdpunkt.


Kör fortfarande med en vägghylla ifrån Standesign men har bytt ut original glasskiva mot en mdfvariant. Kände mig inte trygg med en glasskiva på spikes, väldigt lätt att putta av den.


Fötterna byttes till fötter från Rega P7/P9 och min Riaa är fortfarande en lätt moddad Vincent.


Nu är jag nöjd med utseende och egentligen nöjd med ljudet men jag har börjat fundera på en uppdatering till en modernare pickup. Helt klart är nackdelen med att vara en Hi-Fi nörd att det alltid finns uppdateringar att göra.
Rolfen Posted - 2019/01/12 : 12:32:24
För cirka fem år sedan dog mitt musikintresse, CD-samlingen hamnade på vinden och tvåkanalsanläggningen såldes. Även den underbara Ariston RD-40 avyttrades men jag kunde inte leva helt utan skivspelare så jag köpte en Kenwood KD-2000 på auktion. Den kostade som en ny bättre LP-skiva trots att den kom med en skaplig pickup (Ortofon VMS-20e Mk2), efter ett rembyte var den klart duglig.

I julas röjde jag hemma och hittade en låda med mina gamla pickuper och blev sugen på att börja använda dom (gör ju ingen nytta i en låda) då tonarmen har snabbfäste för tonarmsskal så är ju byten en enkel sak. Så jag gav mig ut i cyberrymden på jakt efter billiga tonarmskal, under min jakt ramlade jag även på en Standesign skivspelarhylla som jag inte kunde motstå.Nu kan jag enkelt byta pickup efter humör
Excel MC-100, Goldring 1042, Audio Technica AT95E, Ortofon VMS-20e Mk2 och slutligen Ortofon OM-20

Rolfen Posted - 2019/01/11 : 22:34:42
Det här kan nog vara forumvärldens senaste svar vilket jag ber om ursäkt för.

Ariston har inget eget ljud men eftersom dom flyger lite under radarn är dom ofta ett litet fynd. Hittar man ett bra ex får man bra ljud för små pengar, deras spelare kommer ofta med bra tonarmar från Jelco. Dessutom är deras RD80 urfadern till den suprhypade Linn LP12.

Tyvärr har jag inte längre någon Ariston spelare och jag kommer snart att återkomma här med min nuvarande ner gradering.
AlfaGTV Posted - 2013/06/18 : 09:01:03
Vilken fin RD-40 Rolfen! Har missat dessa bilder totalt, men desto roligare att snubbla över dem nu! RD-40 är, om jag förstått det rätt, lite picklig att ställa in, för den är väl avfjädrad via benen?

Hur låter de olika Ariston-spelarna? Har de ett house-sound eller varierar det?

VH /Micke

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.2 sekunder. Snitz Forums 2000