HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Om HiFiForum
 Forummjukvara och buggar
 Saknar möjlighet att snabbt hitta egna inlägg...

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Greensleeves Posted - 2008/01/18 : 10:05:39
Jag saknar möjligheten att snabbt söka och hitta igen mina egna inlägg. Det vore utmärkt om det i menyn högt upp till höger på detta forum, ex som komplement till länken "Active Topics", även fanns en länk kallad "My Topics" etc., som direkt gav mig tillgång till alla trådar jag någonsin deltagit i på detta forum.
15   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
brewitz Posted - 2008/03/04 : 17:16:01
quote:
Borde inte det faktum att forum-mjukvaran phpBB är freeware, open source, innebära att HiFiForum.nu kan anpassa mjukvaran till just sina behov..?


Ayn har redan besvarat frågan men jag vill ändå stryka under att det handlar om tid. Jag vill inget hellre än att sitta och pilla med test av ny mjukvara och i en förlängning skruva ihop ett nytt HF, problemet är, som alltid, var hittar jag tid?
Ayn Posted - 2008/03/04 : 16:44:19
Man kan bygga en egen bil också, alla delar finns ju tillgängliga...

Med andra ord, anpassning är fullt möjlig, däremot tar det tid och ork i anspråk.
Greensleeves Posted - 2008/03/04 : 16:37:55
Borde inte det faktum att forum-mjukvaran phpBB är freeware, open source, innebära att HiFiForum.nu kan anpassa mjukvaran till just sina behov..?
Ayn Posted - 2008/03/04 : 12:26:33
Visst är det så, men som du säger är uppdelningen lite annorlunda och det finns inte samma enkla möjligheter att välja att uppdatera sidan automatiskt. Busenkelt att lägga in själv, men likväl
EuphoniC Posted - 2008/03/04 : 12:06:22
I phpBB har du ju visa nya inlägg som är samma sak även om formateringen / uppdelningen i subforum inte är 100% lika, så visst finns den funktionaliteten likväl där som i Snitz.
Ayn Posted - 2008/03/04 : 11:12:24
Jag tycker inte Snitz är så efter. Som forumberoende uppskattar jag "Active topics" väldigt mycket, det är en sak jag saknar med phpBB. Sen har ju phpBB vid det här laget en väldigt stor användarbas och därmed finns det en massa välutvecklade modifieringar som man kan använda sig av, men det är inte nån fråga om bara bättre/sämre, utan bara annorlunda.
Gaffa Posted - 2008/03/04 : 10:52:35
Forum-mjukvaran phpBB (som är freeware, open source) har en "Visa mina inlägg"-länk på Forum-sidan.

Jag har själv hackat phpBB 2.21 lite med lyckat resultat, även om jag knappt kan kalla mig kompetent på php. Jag satte upp en forum-server på min egen dator och experimenterade mig fram. Mycket intressant, men även mycket tidskrävande.
Greensleeves Posted - 2008/03/04 : 10:11:11
Pac,

"... Den enkla förklaringen är att vi inte hinner med... Vi tittar just nu på att eventuellt konvertera till en annan mjukvara. Tiden har gått ifrån snitz och funktionerna är idag väldigt primitiva..."

Okay, då hoppas åtminstone jag på en ny mjukvara. När ni ev väljer en ny mjukvara, hoppas jag att ni väljer behagliga färger, speciellt bakgrundsfärgen i de fält inläggen görs. Här vill jag gärna ha annat än knall-vitt, varför inte en behaglig gul-brun färg. Att ex ta den färg som idag ligger som någon slags fond som färg i inläggsrutorna, och kanske någon slags behaglig form av mörkare brun färg som fond..?
Pac Posted - 2008/03/03 : 19:17:20
Nej, det är inget svårt att förstå alls. Den enkla förklaringen är att vi inte hinner med. HiFiForum.nu tar mycket tid från några få och att utöka till fler skulle ta ännu mer av min tid. Det finns helt enkelt inte mer tid och vi är vid gränsen för vad ett "hobby-baserat" forum klarar med.

Vi tittar just nu på att eventuellt konvertera till en annan mjukvara. Tiden har gått ifrån snitz och funktionerna är idag väldigt primitiva. Men som sagt, allt tar tid och vi har inte mer vi kan lägga.
Greensleeves Posted - 2008/03/03 : 18:19:53
Jag har under en period sökt de trådar jag deltagit i via min "Profile", och jag måste säga att jag som forum-besökare upplever denna sökmetod som en smula primitiv.
Det är nog lite svårt att förstå varför det inte på HiFiForums index-sida ska kunna finnas en funktion kallad "Visa dina inlägg", "Hitta dina inlägg", "Gå till dina inlägg", "Dina inlägg" eller dylikt. Jag tror att det är få åtgärder som snabbt skulle göra forumet populärare än att införa denna funktion.

Men det är klart; det är ju jag det.
Greensleeves Posted - 2008/01/18 : 13:46:19
Thank you!
EuphoniC Posted - 2008/01/18 : 10:51:37
quote:
Det går alltså att använda sökfunktionen och välja en medlem (dig själv t ex) och låta bli att skriva in någon söksträng.

Där ser man
ztenlund Posted - 2008/01/18 : 10:20:07
quote:
Det finns (eller rättare sagt fanns) under din profil men den dog ett bra tag sedan tillsammans med sökfunktionen

Nja, det är inte helt sant. Vad som hände var att när brewitz fixade så att det gick att söka på en medlems inlägg utan att skriva in någon söksträng i sökfunktionen (tidigare vägrades detta) så dog av någon anledning länken under profilen. Det går alltså att använda sökfunktionen och välja en medlem (dig själv t ex) och låta bli att skriva in någon söksträng. Det ska även fungera på arkivet också men det har hänt någon gång att jag fått timeout.

Iom att det fungerar enligt ovan så har det inte känts motiverat att brewitz ska lägga sin högst begränsade tid på att felsöka och fixa detta (länken under profilen alltså).
johan.björklund Posted - 2008/01/18 : 10:15:58
Minns jag rätt så har den funktionen fungerat förr. Men sen var det något med mjukvaran som gjorde att den slutade fungera.
Gå in på din profil o klicka på raden "Find all non-archived posts by Greensleeves"
EuphoniC Posted - 2008/01/18 : 10:14:56
Det finns (eller rättare sagt fanns) under din profil men den dog ett bra tag sedan tillsammans med sökfunktionen

Annars kommer du rätt långt med Google och denna sökfrasen: Greensleeves site:hififorum.nu

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.2 sekunder. Snitz Forums 2000