T O P I C R E V I E W |
byZan |
Posted - 2012/06/17 : 17:42:26 Jag ligger i förhandling med frugan om att införskaffa en gasolgrill, hon tycker det är onödigt men......
Mitt argument är att jag vill ha en grill på altanen (trä) och att det finns risk för brand om vi ställer dit vår kolgrill, så de så!
Men måste du grilla på altanen då? Nä men jag ska gå över till BBQ och då är det inte bara grillning som gäller, utan man ska umgås och försöka vara en trevlig värd också
Jaha, men måste den vara så stor och dyr? Inte en aning, men jag ska ta reda på det, har kompisar som är experter på för- och nackdelar samt vad man behöver tänka på
Så nu frågar jag er? - vilka är för- och nackdelarna - storlek - antal brännare - o s v?
/byZan
Medge att mitt argument håller |
25 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Pac |
Posted - 2012/07/14 : 21:00:40 quote: USA - välkommen hem till Svedala Pac! Du kom väl inte tomhänt därifrån? Jag menar typ skivor eller annat godis, ett reportage kanske?
Det var jobb, jobb och åter jobb så det fanns ingen tid för utflykter. Och det är egentligen ingen idé att göra HiFi-utflykter i staterna längre. Butikerna i USA börjar bli "utläningsställen" för sina internet-butiker. Så de stora drakarna/butikerna slår ihjäl alla små. Det finns bara best buy-kedjan utanför de stora städerna. Iofs börjar Best buy köra lite HiFi igen, men det är mest "low"- och "mid"-Fi, ingen high end alls. Borders har ju gått i konkurs och skivhyllorna krymper i alla kedjorna, så HiFimässigt finns inget att hämta på vischan i staterna längre. Man kan hitta guldkorn ibland. Men, som sagt, denna gång fanns tyvärr ingen tid alls för att leta.
|
Pac |
Posted - 2012/07/14 : 20:49:16 Summit S-470 kostar $1400 i Hagerstown, MD. Attans att det inte går att ta en sådan med sig hem.
I staterna verkar "Charbroil" vara stort, de finns över allt! |
everwake |
Posted - 2012/07/14 : 20:39:28 faktiskt i gasolgrillsköpartankar själv, varit runt och klämt känt o läst om diverse olika fabrikat, weber e-330 håller ju en fantastisk kvalitet, lite som känslan när man stänger dörren på en dyrare bil, men dyrt är det.
tittar man på t.ex. en landmann avalon 12794 så får man grillspett, dubbla ir-brännare och 3 huvudbrännare för ett lägre pris än en 330, brännare, flavorizers och galler verkar vara av likvärdig kvalitet som hos weber, men usch för pulverlackad plåt...motsvarande funktioner hos weber blir ju 470, och den kostar 3ggr så mycket...
kollade även på broil king, verkade hålla riktigt bra kvalitet, men är ju inte så vanliga i sverige.
finns det något annat jag också borde titta på? hade det funnits en weber e330 med grillspett o tillhörande brännare hade jag slagit till direkt, men 22 för ne E470 känns saftigt... |
govinda |
Posted - 2012/07/14 : 20:32:27 Finns lokalt lite Amerikanska produkter! Anbefalles Där finns mycket å kolla in.
http://www.extremefood.se/default.asp?lid=5&ulid=21&show=1
Mvh Anders.S |
byZan |
Posted - 2012/07/14 : 19:57:56 Summit är precis som du säger - STOR men ack så läcker, kanske får bygga ut altan med några kvm till tills nästa år
Nädå, jag är så nöjd med Genesisen och så mycket beröm jag fått av gästerna som vågat sig hit
USA - välkommen hem till Svedala Pac! Du kom väl inte tomhänt därifrån? Jag menar typ skivor eller annat godis, ett reportage kanske?
Ha en bra sommar så syns vi i september
/byZan |
Pac |
Posted - 2012/07/14 : 18:01:53 Jag kom precis hem från gasolgrillarnas förlovade land, USA. Det är så det vattnas i munnen på en grillentusiast när man ser vad man kan få tag på "over there"... Det fullkomligt dräller av grillar och just nu, mitt i sommaren, säljer de ut allt...
Det blev ett nytt grillgaller och ett kolgaller till min kolgrill. Men uj vad det hade varit skoj att komma hem med tex en WEBER Summit S-470. Tyvärr är de för stora för att ta med som bagage.
|
byZan |
Posted - 2012/07/11 : 20:04:58 Tack räven Ska ta ditt recept till samlingen och pröva det vid ett senare tillfälle.
I onsdags blev det en hel fläskfilé marinerad i whiskey med allehanda kryddor, den blev god även om jag var lite för försiktig med kryddorna. Man lär så länge man lever sägs det |
räven |
Posted - 2012/07/11 : 19:37:29 Oooops Såg nu att det troligtvis var förra onsdagen du skulle grilla...
Hehe, jag har semester
Ska du helgrilla fläskfilen? Ska den marineras, så föreslår jag rubbing (torrmarinering) Ta ut köttet i god tid (2 tim) innan grillningen.
Nu när du har termometern, använd den. Kör inte upp tempen högre än 60 grader, tänk på att köttet går efter. Varma tallrikar, god sås, härliga tillbehör och god sallad.
Skär inte upp köttet innan det vilat några minuter så blir det mjukare och saftigare.
En god och uppskattad sås till grillad fläskfile är en blandning av creme fraiche, mango chutney, röd curry, vitlök, citronsaft, sålt och peppar. |
byZan |
Posted - 2012/07/11 : 16:51:37 Grillen fungerar kanonbra och jag känner att investeringen betalat sig i form av glada tillrop om att det blev så gott
Snacka om att man varit och tittat på tillbehör till grillen också, sa jag tittat? Jo, fast jag har köpt också
1. Gjutjärnsplatta 2. Form för grönsaker och fisk 3. Rengöringsspray 4. Ny borste 5. Digitaltermometer (oumbärlig) 6. Överdragsskydd
Inte billigt men ack så behövligt för att göra grillningen roligare och för att kunna sköta om grillen så den står sig i många år. |
byZan |
Posted - 2012/07/01 : 20:22:00 quote: Korv är billigt.
Det blev kycklingfilé tillsammans med champinjoner och halva vitlökar som fick inviga grillen. Jag glömde att olja in gallren så det det blir en ordentlig rengöring av dessa i morgon.
Resultatet blev följande: 1. Kycklingen blev saftig och välsmakande om än lite bränd i kanterna. 2. Champinjonerna blev perfekta. 3. Vitlöken något bränd men inte så farligt ändå.
Anledningen till att jag inte kollade till 100% var att jag tittade mer på friidrotten på TV
Men som helhet är jag nöjd och luktar verken tändvätska eller grill os.
Frun i huset tyckte det blev jättebra och hon gjorde vågen för mig och grillen. Nä inte riktigt så var det, maten var riktigt godfick flera +, men å andra sidan så tyckte hon att det blev lika bra på den andra grillen också. Fast lite imponerad av att det blev så bra första gången blev hon allt.
På onsdag ska jag grilla flera fläskfiléer till de som kommer för att fira hennes födelsedag.
Så har ni några bra recept och knep som jag kan få och som imponerar på alla som kommer? De tror att jag inte kan komponera ihop en grillmeny, men de ska få se på andra bullar
Har iofs ett ess i rockärmen - djupfrysta räkor, ost och vin Skoja bara
Kul var det och bättre kan det bli
/byZan |
jari |
Posted - 2012/06/29 : 18:56:38 Korv är billigt. |
byZan |
Posted - 2012/06/29 : 18:47:46 Grillen kom igår och monterades ihop idag på em, men tyvärr så blir det ingen premiärgrillning ikväll, monteringen (grillen kom helt omonterad) gick inte så fort som jag trodde så nu ligger köttet på kolgrillen och väntar på att bli färdig.
Ska läsa manualen och se om det står något om inspelnings tid? Inbrännings tid ska det nog vara Kanske kan det bli en test av grillen i morgon, undrar om man ska ta något billigare kött ifall det går åt helsike? |
byZan |
Posted - 2012/06/26 : 11:20:18 quote: Jaha, men måste den vara så stor och dyr? Inte en aning, men jag ska ta reda på det, har kompisar som är experter på för- och nackdelar samt vad man behöver tänka på
Tänk vad bra det är med detta forum
Den blev inte jättestor och inte dyrare än vad plånboken tålde, fördelarna övervägde ev. nackdelar, kan det bli så mycket bättre?
Jag/vi är glad/-a att detta forum finns och att ni delar med er så frikostigt av era kunskaper och erfarenheter
Återkommer när jag lärt mig grillen och när jag har en bild att visa upp på en godkänd anrättning.
|
EuphoniC |
Posted - 2012/06/26 : 11:16:15 Grattis till en härlig grillsommar! |
govinda |
Posted - 2012/06/25 : 23:17:14 quote: Ett särskilt tack till Anders.S som for runt och försökte hitta något objekt i Gbg-trakten, tack för ditt engagemang och välvilja
Nöjet var på min sida alltid kul att kan hjälpa till.
Mvh Anders.S |
byZan |
Posted - 2012/06/25 : 21:12:17 Tack Micke
Men det är f*n inget grillväder på den här sidan av vårt avlånga land och till helgen ska det visst inte bli bättre heller
Grillen går kanske att använda som värmekälla i källaren där jag står och räknar skruvar och muttrar, muttrar om semestervädret alltså |
Audionet |
Posted - 2012/06/25 : 20:23:18 Grattis byZan!
Tror du kommer att bli väldigt nöjd med ditt val av grill! |
byZan |
Posted - 2012/06/25 : 08:44:41 Nu är förhandlingarna slut och vi känner att det beslut vi kom fram till är det rätta för oss.
Det blev en Weber Genesis S330 och den är lovad att bli levererad till helgen som kommer
Jag vill passa på att tacka er alla för de tips och input som gjorde valet att bli med gasolgrill lättare. Ett särskilt tack till Anders.S som for runt och försökte hitta något objekt i Gbg-trakten, tack för ditt engagemang och välvilja
Ha en trevlig sommar och grilla väl.
Själv så ska jag försöka lära mig gasolgrillen och gör jag det? så får jag förhoppningsvis någon maträtt att smaka så smaklökarna blir tillfredsställda.
/byZan
|
byZan |
Posted - 2012/06/20 : 21:20:45 Ni är ju tekniskt intresserade allihop kan jag tänka mig. Ett tips är att på dagens telefoner finns det bildtagare, en del av oss kallar det kamera men inte du förmodar jag?
Sen kan man sms'a (om man har rätt telefonnummer vill säga) bilden till den man tycker ska ha den, inte så svårt t o m jag klarar det
Ha en trevlig kväll hursomhelst |
Audionet |
Posted - 2012/06/20 : 20:41:05 byZan, jag brukar tyvärr inte få tid att lyfta kameran vid denna grillning. Det kräver sin värd att husa 30st vänner och samtidigt vända burgare. |
byZan |
Posted - 2012/06/20 : 20:13:24 Audionet - Angående det årliga eventet den 29/6 så förutsätter jag att det blir lite bilder även för oss som inte är medlemmar? Glöm för katten inte att ta en bild på gasolgrillen in full action men bild på full eoJeud'are betackas
Ha det så trevligt ni kan och ät gott, hoppas också att vädret är med er, hälsa alla kända och okända att jag verken är bitter eller avundsjuk
Ha en trevlig midsommar också
/byZan |
Audionet |
Posted - 2012/06/20 : 19:14:07 quote: Jo det var en sak till, jag har ingen gasolgrill än
Ha, ha, ha |
byZan |
Posted - 2012/06/20 : 18:56:11 Har nu kollat med två försäkringsbolag (säkerhetsåtgärd) angående att ha tuben i skåpet och det var inga problem alls Om du däremot har den (tuben alltså) inomhus så ska det finnas en väl synlig dekal som talar om att det finns gasoltub/-er i huset.
Så nu är det bara ett problem kvar att lösa och det är om man får in tuben i det tänkta skåpet och att där inte finns några hinder för det.
Jo det var en sak till, jag har ingen gasolgrill än |
byZan |
Posted - 2012/06/20 : 13:25:19 quote: Priserna på grillarna är ju en spottstyver av en (din) ljudanläggning!
Den har jag fått Jag ljuger så bra quote: Min tub står på altangolvet i en "weberpåse" för att se lite snyggare ut.
Ser man om det läcker eller brinner då? quote: I Sverige exploderar tuben direkt när du stoppar in den i skåpet även om den är tom
Ska kolla med försäkringsbolaget och höra hur de ställer sig! |
EuphoniC |
Posted - 2012/06/20 : 11:43:28 Vad jag vet så får man inte ha gasoltuben i skåpet i Sverige och det sitter dekaler i grillarna om att man inte ska ha det. Weber har gått ett steg längre och i min grill sitter det en stor metallbåda som gör det omöjligt att ha tuben där inne om man inte bygger om den. Bågen har de smart nog gjort till att hålla droppformen så den är inte bara att plocka bort heller.
I USA är det inte farligt att ha tuben i skåpet, de har inte bågen och bilder på Weber.com ser man att de har tuben i skåpet. I Sverige exploderar tuben direkt när du stoppar in den i skåpet även om den är tom
Min tub står på altangolvet i en "weberpåse" för att se lite snyggare ut.
Priserna på grillarna är ju en spottstyver av en (din) ljudanläggning!
|