HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Rådjursstek

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
modernman Posted - 2011/04/07 : 19:29:27
Någon som har något förslag på tillagning av rådjursstek? Råkar ha en i frysen. Jo, recept finns ju. Skulle bara vara trevligt att höra hur ni tycker det är godast att äta den.
5   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
modernman Posted - 2011/04/11 : 04:51:21
Tack för tipsen!
drkim Posted - 2011/04/08 : 16:52:23
Ett annat tips på detta kött, passar för övrigt utmärkt även till annat vilt, nöt och gris.

Är att göra en variant av "Tjälknöl", in i fryst tillstånd ugnen på låg värme (50 grader?) i 12 - 14 timmar, gärna över natten, låt den sedan ligga och svalna i en marinad några timmar, marinaden består av vatten, ett par deciliter soja, några deciliter salt, lite socker, grov hackad svart peppar - vitlök, lök, ev vin och andra kryddor tillsätts efter smak...

Kanongott som kallskuret, till potatissallad eller andra tillbehör, eller som pålägg på mackan...

Mvh
Jocke
Gubben i Kalmar Posted - 2011/04/07 : 20:38:28

Rådjur går utmärkt att laga som nötkött.

Vill man mildra "viltsmaken" kan köttet läggas
i mjölk eller marinad någon dag.

Om djuret inte tömdes på blod direkt efter den
skjutits, smakar det lever hur man än gör.

Stekas i järngryta är min favorit, för jag vill
har en god sås till.
Gelé och lite "rött" är inte dumt till steken.
modernman Posted - 2011/04/07 : 20:22:58
Haha...ja, det gäller att att tillvara på godsakerna
Mickel-mackel Posted - 2011/04/07 : 19:42:59
Har du varit ute och kört bil idag ?

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.16 sekunder. Snitz Forums 2000