T O P I C R E V I E W |
modernman |
Posted - 2011/04/07 : 19:29:27 Någon som har något förslag på tillagning av rådjursstek? Råkar ha en i frysen. Jo, recept finns ju. Skulle bara vara trevligt att höra hur ni tycker det är godast att äta den. |
5 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
modernman |
Posted - 2011/04/11 : 04:51:21 Tack för tipsen! |
drkim |
Posted - 2011/04/08 : 16:52:23 Ett annat tips på detta kött, passar för övrigt utmärkt även till annat vilt, nöt och gris.
Är att göra en variant av "Tjälknöl", in i fryst tillstånd ugnen på låg värme (50 grader?) i 12 - 14 timmar, gärna över natten, låt den sedan ligga och svalna i en marinad några timmar, marinaden består av vatten, ett par deciliter soja, några deciliter salt, lite socker, grov hackad svart peppar - vitlök, lök, ev vin och andra kryddor tillsätts efter smak...
Kanongott som kallskuret, till potatissallad eller andra tillbehör, eller som pålägg på mackan...
Mvh Jocke |
Gubben i Kalmar |
Posted - 2011/04/07 : 20:38:28 Rådjur går utmärkt att laga som nötkött.
Vill man mildra "viltsmaken" kan köttet läggas i mjölk eller marinad någon dag.
Om djuret inte tömdes på blod direkt efter den skjutits, smakar det lever hur man än gör.
Stekas i järngryta är min favorit, för jag vill har en god sås till. Gelé och lite "rött" är inte dumt till steken. |
modernman |
Posted - 2011/04/07 : 20:22:58 Haha...ja, det gäller att att tillvara på godsakerna |
Mickel-mackel |
Posted - 2011/04/07 : 19:42:59 Har du varit ute och kört bil idag ? |
|
|