T O P I C R E V I E W |
EngelholmAudio |
Posted - 2010/09/03 : 16:12:03 Avokado är riktigt gott och tillika påstås den vara nyttig. Ohmega-3 är fett som vi oftast saknar i vår kost...trots att kroppen sägs behöva 50/50 av Ohmega 3 och dito 6 är förhållandet oftast 20-1 till 6'ans fördel. (Boken Hjärnpiller som referens).
Jag har dock svårt för att få till mina avokadosar. Jag köper, lägger antingen i kylen eller i fönstret eller vid sidan av fönstret för att dom skall få mogna till lite.
Men jag lyckas aldrig! Skall man behöva köpa dom svindyra "mognadsklara" avokadosarna på Maxi? Aldrig!
Hur gör man? |
13 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
Burmäster |
Posted - 2010/09/21 : 17:10:42 På tal om avokado! Tog en "Dagens special" på en krog häromdagen (utan att titta vad det var) och jag fick något som jag aldrig fått tidigare, tänkte kolla om det var kocken som fått flipperspel eller om det är en vedertagen maträtt?
Det var en cajungrillad kycklingfilé i hamburgerbröd med en hel skivad avokado ovanpå och en vit sås som var snällt kryddad. Kan inte förklara hur såsen smakade, men det hela var rätt gott, men jag aldrig någonsin sett något sådant. Har någon annan fått detta? |
manw |
Posted - 2010/09/12 : 18:58:15 Bjud inte era husdjur på avocado bara, det är giftigt för de flesta djur. Vi tog reda på det efter att en bekant bjudit sin hamster på avocado, och den tvärdog... |
Burmäster |
Posted - 2010/09/10 : 21:53:41
Har bara varit här en vecka och mina kompisar tycker det är vaaaaansinigt skönt att tempen gått ner så drastiskt som nu sedan jag kom hit....och då är det runt 32-33 grader på molnfri himmel var eviga dag...
Jag jobbar fysiskt och det är rätt tungt i denna värmen....men rätt skönt också.... |
EngelholmAudio |
Posted - 2010/09/10 : 21:34:37 I all välmening: käften, Burmäster!
|
Burmäster |
Posted - 2010/09/10 : 21:11:11 Lustigt, sitter hemma i Spanien och har precis blivit serverad avokado med stora färska räkor. Mamma kommenterade dessutom att; "visst är avokadorna mycket godare här!". Jag har inte tänkt på det tidigare, men de är faktiskt godare här....(är ingen stor avokado fantast) I mitt förra hus här hade jag dock avokado i trädgården |
levande |
Posted - 2010/09/09 : 22:41:55 Jag brukar köpa dem grön och äta dem strax efter grön Kul tråd hörru du |
Claes_Ireland |
Posted - 2010/09/09 : 22:34:00 Usch, efter att ha bott i Australien där avokadon är äckligt god går den inte att äta här nästintill, smaklösa fibriga saker för det mesta. De ska vara aningens mjuka när de är mogna, de som säljs är ju ofta mer mordredskap än något att ha som föda. Tjejen och jag köpte avokadosar och körde det istället för smör när jag bodde i Oz, underbart gott. |
EngelholmAudio |
Posted - 2010/09/06 : 14:00:03 Tack för info!
Hittade mer...
quote: Avokadons livslängd anses vara 30 dagar och därför är det bäst att handla hem först när man ska använda dom. Om du hittar avokado med en tunn liten hals så köp gärna dom. Dom har mognat på träden och har en fylligare smak än dom med rundare hals som plockats långt tidigare.
|
PG Jeppsson |
Posted - 2010/09/03 : 19:44:15 [quote]Att lägga i en papperspåse tillsammans med ett äpple för att mogna bättre kan hjälpa har jag hört/quote]
Äpplen avsöndrar etylen, vilket påskyndar mognasprocessen hos tomater, det gäller kanske även avacado......
Jag köper billiga tiopacksavacado. de mognar efterhand.... |
mace |
Posted - 2010/09/03 : 19:17:31 Finns nog fler näringsidkare än Maxi
M |
JWO |
Posted - 2010/09/03 : 16:31:24 Att lägga i en papperspåse tillsammans med ett äpple för att mogna bättre kan hjälpa har jag hört
Se här:
http://www.sund.nu/docs/artikel.asp?art=911&tem=3 |
EngelholmAudio |
Posted - 2010/09/03 : 16:20:20 Ja det är tajmingen som är problemet (kanske otydligt ovan).
|
JonasY |
Posted - 2010/09/03 : 16:18:24 Lyckas med vad? Tids nog blir de ju mogna. Men det är lätt hänt att de glöms bort, och förjäkla svårt att tajma in när man vill ha dem! Vill man göra guacamole gäller det alltså att veta det 1-1.5 veckor i förväg ... |