HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Köpa ny cykel (hybrid)

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
Dan Brickman Posted - 2010/05/18 : 12:18:58
Jag har en tid funderat på att införskaffa cykel eftersom mina knän har fått ta stryk (gbg-varv mm) och har hela tiden varit inne på en Biltemahoj, 7vxl för ca 3000:-.

Nu har jag börjat tveka lite efter att ha varit ute på lite cykelforum och kollat. Enligt en av mina grannar så duger Biltemas cyklar alldeles utmärkt. Det som brukar strula ska vara dålig kvalitet på däcken.

Min lokala cykelhandlare har Crescent, Nishiki och Kings. I min "klass" från 4200:- upp till 7000:-

Är dessa hojar såpass mycket bättre??

Min magkänsla viskar till mig just nu men det vore kul att höra av någon som kan detta. Själv har jag inte cyklat på mer än 10år...
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
Jörgen_G Posted - 2010/05/24 : 08:31:05
@Dan Brickman - Grattis till Nishiki-köpet. Till skillnad mot sopwith har jag mycket goda erfarenheter av min Nishiki 608 som jag köpte för fyra år sedan. Lätt, underbar att cykla på och inte ett fel! Inte ens en punktering - och då cyklar jag enbart i stan. Pumpat däcken varannan månad, sedan har det enbart varit att cykla på.

Köp f ö en hjälm som syns. Obeskrivligt gul, giftgrön eller orange till exempel...

/Jörgen G
lortopalt Posted - 2010/05/23 : 09:30:40
Du blir nog nöjd , skulle jag tro. Jag har själv en Nishiki Pinnacle MTB och är helnöjd. Har nyligen köpt en Specialized Tarmac , en racer, en helcarbon hojpa, mmmmm, bara det här skitvädret slutar så sticker jag ut direkt. Angående Saab 95:an så inga jämförelser med den tack, det är skitbilar. LoL!
Dan Brickman Posted - 2010/05/21 : 08:15:47
Tackar..

Man kan ha otur med prylar ibland. En kompis till mig köpte en ny SaaB 9-5 som efter ett par månader byttes ut mot en ny. Saabs verkstad kämpade med den i omgångar men fick inge ordning på den.

Jag är inte så orolig för den verkar välbyggd och som sagt, handlarn finns ju ett stenkast bort

Min cykel är svart med silverstripes. Jag försöker väl hitta en hjälm som färgmatchar annars var ju militärgrön ett rätt häftigt val
sopwith Posted - 2010/05/20 : 17:04:43
Grattis!, den ser ju riktigt fin ut , jag säger bara good luck, hoppas du har bättre tur än jag hade och cykla lugnt.
huzze Posted - 2010/05/20 : 16:49:48
En som passar och är skön? Ventilerad.

Själv har jag en militärgrön militärhjälm (fast det är en cykelhjälm). Urcool tycker jag. Skiter i vad andra tycker.
Dan Brickman Posted - 2010/05/20 : 16:40:04
Tyvärr Sopwith..det blev en Nishiki

http://www.nishiki.se/City/Hybrid_307

Fast min är ju herrvarianten

Den kändes helt enkelt goast att cykla på. Crescent hade en variant som var ruskigt nära men Nishikin hade lite detaljer som jag gillade.

Jag är inte så orolig eftersom jag köpte den hos min lokala cykelhandlare som sålt och mekat med cyklar sedan slutet av 60-talet.

Nu ska jag bara hitta en bra hjälm?? finns det några förslag?
CarlssonH Posted - 2010/05/19 : 17:10:21
Jag har haft min Merida hybrid i 10 år nu och de saker jag bytt är gaffel, bromsbelägg, diverse vajrar, kassetten bak och däck. Jag gav ca 6500:- för 10 år sedan och måste nog säga att jag fått valuta för pengarna.

Nu är det snart dags att byta cykel igen och det lutar nog åt Merida igen.
B-200 Posted - 2010/05/19 : 17:04:56
Själv suktar jag efter en skeppshult steele.
martinsson Posted - 2010/05/19 : 08:02:48
Själv cyklar jag numera på en -98 team Marin, stålram och ny surly gaffel, full xtr och en vikt på strax över 10 sträcket, mkt rapp och accelerationsvillig cykel, jag vet inte vad den kostade ny, men det var Marins värsting i team issue stil när det begav sig, 12 år gammal men jäklars var fin den är :)

Har haft Cannondale, 2st, båda med pepernoi alu gafffel, alltså stela cyklar som väger luft, M700 och M500 vill jag minnas att det var, suck, vad jag saknar dem, de blev stula...

Ananrs har jag även haft Torgny Mobergs Tunturi supreme equillar, en rakt igenom fantastisk stålhoj men ram material från rautarukki, finsk kvalité, en av de bästa upplevelser jag haft på cykel all time !

Min första stora MTB dröm var en Scott Boulder med grön/vit ram som stod uppställd i köpcentrumet baronens entré i Kalmar 1990, jösses vad nostalgisk jag blev nu...
Ryssen Posted - 2010/05/19 : 06:53:09
Köpte för 15 år sedan en Cykel Pro,en 21växlad kopia men växlingsmekanismen och bromsarna var av original fabrikat.(Minns ej vilket)Den har hållt bra faktiskt,har endast bytt 2st däck (utslitna)och smort kedjan..
Dan Brickman Posted - 2010/05/19 : 06:37:55
Igår kväll fick jag chansen att prova först Biltemacykel (grannens 7vxl) samt 2 Crescent, 1 Nishiki samt en Kings. Alla 7vxl för det har jag nu i alla fall bestämt.

Det var två som stack ut och kändes lite goare att cykla på faktiskt.

Min magkänsla säger som den gör när det gäller hifi. Köp inte på stormarknader om det inte finns utmärkt service och ett oslagbart pris på en helt likvärdig eller bättre produkt.

I detta fallet kändes faktiskt Biltemas variant klart sämst. Det knirrade och knarrade och cykeln var inte bekväm. Växlarna kändes iofs ok. Placebo? Möjligt men den cykeln kommer inte att köpas i vilket fall.

Nu är det två cyklar kvar som jag inte kunde skilja på igår på snabbturerna och eftersom jag handlar hos min lokala trevliga handlare så får jag provköra igen ikväll och då lite längre med båda två
Janne00 Posted - 2010/05/18 : 23:46:30
Min Bad Boy har 10 år på nacken, matt svart, har slicksen som reserv och kör mest med tjocka däcka (funkar bra med barnstol som sitter fast i ramen så lågt och långt fram som möjligt så tyngdpunkten påverkas så lite som möjligt )
Roligare att cykla med prylar som funkar så jag rekommenderar Cannondale.
Martinsson: häftig framgaffel på den du! Undrar hur stabil den är... Cool i alla fall.
Johnsson Posted - 2010/05/18 : 22:20:45
OT: Aahh martinsson, en sådan har jag suktat efter länge lätt en av de snyggaste cyklarna. men singlespeed? jag förundras lite över just detta, hur funkar det på motionsrundan egentligen.

On Topic: Både Scott, Merida ja de flest märken har ju någon variant av hybridcykel och som sagt suktar jag själv efter just en Cannondale BadBoy
huzze Posted - 2010/05/18 : 22:06:09
och den tvåväxlade vinylsvarven ska väga över 10kg
AlfaGTV Posted - 2010/05/18 : 22:00:21
bibl, visst syftade jag på Biltema-hojarna. Pilencykeln är säkert en rejäl vän på vägen men jag skulle nog personligen välja nåt rejsigare om jag hade för avsikt att motionscykla.

För övrigt är jag själv lika insnöad på cyklar som på skivspelare, det är nåt speciellt med den makalösa precision som man hittar i en 27 växlad mountainbike med totalvikt på under 10 kg!

Och ju dyrare, mera exotiska material desto bättre! Har en Selle Italia Flite-sadel liggande här under skrivbordet faktiskt, den gamla varianten med titaniumrör och kolfiber, ingen stoppning! Faktiskt ganska bekväm och ffa lätt, ca 110gr har jag för mig.

MVH /Micke
ztenlund Posted - 2010/05/18 : 21:11:23
Med tanke på hur styret på en Biltema-cykel som stod här nedanför tidigare såg ut så är jag minst sagt skeptisk. Maken till uppfläkt gravrost har jag nog inte sett på andra ställen än de nedersta stegpinnarna vid fyrar på berghällar...

Själv har jag en (tyvärr) sedan flera år magasinerad Cycle Pro. Det blev så i en flytt och sedan har den blivit kvar där, även om jag tänkt ta den ur malpåse ett flertal gånger. På något sätt blir det aldrig av.

Den är dock tretton år gammal så den har inte några fräsiga skivbromsar. Jag har för mig att det kom på den modellen några år efteråt. Däremot är det aluminiumram och stötdämpare fram. Jag cyklade rätt mycket på den innan och det enda jag bytt är bromsbelägg, slang och däck. Ja, och sedan gick kedjan av när den var helt ny, men det var ju inte mitt problem förutom att det var enormt retligt när det hände. Förmodligen någon tillverkningsdefekt... Kostade sju svenska tusenlappar har jag för mig. Polarn hade en cykel av samma märke och jag kan inte påminna mig att någonting rasade där heller. Däremot hade den stålram så den var duktigt mycket tyngre.

Innan Cycle Pron hade jag någon sådan där cykel av mer ljusskyggt märke. Bromsarna började först skrika när de blev fuktiga och när de blev riktigt blöta gällde det så att säga att planera sin cykling.
bibl Posted - 2010/05/18 : 20:54:05
Sorry, den missade jag. Cykelhandlaren som jag trakterar här i U-a är inte direkt förtjust i fultema, det ger dock rejält med jobb!
mace Posted - 2010/05/18 : 20:50:36
bibl, jag tror AlfaGTV (läcker bil f.ö.) syftade på Biltema, inte Pilen.
quote:
Vad gäller ful-tema.....


M
EngelholmAudio Posted - 2010/05/18 : 20:40:48
Jag har cyklat till/från jobbet sedan en tid tillbaka. Måndagar och fredagar är det som gäller (innebandy på onsdagar vilket blir väl mkt för mig att kombinera med cykling också ).

Sträckan är 10 km och klaras av med en SCOTT mountainbike, rätt hårt strippad.

Cyklingen i sig har inte tagit över för mig - jag är glad för motionen (4*35 minuter per vecka), miljötänket och inte minst naturupplevelserna på vägen. Har sett rådjur, ekorre och diverse kul fåglar på nära håll. Bokskogen som slår ut är otrolig. Vitsippor i stora hav är läckert. Å så tränar F18 på väg hem, på tal om naturupplevelser! Även kul att se bilarna dåna fram på vägen, stressade, bullrande.


Edit: F18 är alltså inte flygvapnet utan fotboll, tjejer 18 år
bibl Posted - 2010/05/18 : 20:29:46
quote:
Men, om du har för avsikt att cykla mera för motionens skull än transporten tycker jag du ska titta på nåt mera seriöst.


mmmm..... Vet inte riktigt vad du menar med seriöst. Dessa fem herrar tog sina Pilen till Gibraltar från Oskarshamn. Följebilen bröt ihop i tyskland men cyklarna rullade på hela vägen.

Visst är de tyngre än en aluminiumvariant men å andra sidan lär de nog hålla bra många år längre...
martinsson Posted - 2010/05/18 : 17:59:19
cannondale badboy är ju helt klart en favorit i denna klass/typ av cyklar, finns i varienade utföranden och priser.



minimalistisk svart skönhet...
AlfaGTV Posted - 2010/05/18 : 16:46:20
quote:
8mm rostfritt stål i ekrarna osv. Mycket cykel för pengarna med andra ord!


Det tror jag det, den måste väga bly med 8mm ekrar!
Ber om ursäkt bibl, kunde inte låta bli!

Vad gäller ful-tema så är det ingen tvekan om att du får ganska mycket cykel för pengarna! Men, om du har för avsikt att cykla mera för motionens skull än transporten tycker jag du ska titta på nåt mera seriöst. Man får faktiskt vad man betalar för även i detta fallet! ;)

MVH /Micke
bibl Posted - 2010/05/18 : 16:07:20
Vill du ha en "riktig" cykel av klassisk modell som lär hålla köp en Pilen Superlyx. Tillverkas i Målilla i Småland av ett litet familjeföretag http://www.pilencykel.se 9 växlar med fotbroms för ca 7700kr Pulverlackad ram, styre av rostfritt stål, 8mm rostfritt stål i ekrarna osv. Mycket cykel för pengarna med andra ord!
sopwith Posted - 2010/05/18 : 16:00:42
Nishiki....., den MTB vi köpte skall jag lämna tillbaka till fabriken på Hisingen i en liten låda, innan dess skall den få sig en körare med vinkelkapen, det är väl ungefär vad den förtjänar, sånt skräp, absolut den sämsta ägodel jag har haft, mera sönder än hel, så utsliten på så kort tid den levde är svårt att ens förstå, precis allt har pajat, däcket (både fram och lossnade från fälgen vid ett litet hopp (MTB??), bromsarna kass, vajrarna fransade sig direkt, sadeln måste skruvas fast med två dgrs mellanrum, äter kedjor pga att den är felkonsruerad mellan fram och bakdrev med för stor vinkel.
Ja, jag gillar inte det märket och no more i evighet, vilket är jädrigt länge att jag köper det märket igen.
Biltema hade troligvis framstått som en Rolls i sammahanget.
Magils Posted - 2010/05/18 : 15:22:08
Jamen Pac, vi talade ju om märken här!

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.22 sekunder. Snitz Forums 2000