T O P I C R E V I E W |
Eriksson |
Posted - 2010/04/02 : 23:22:09 Det finns ingen chocklad som är god längre. Dom förstör bit för bit. Det smakar numera bara mjäk av det mesta. Tänk va gott det var förr med en härlig Dajm tex. Dajmen är väl kanske den som dock klarat sig längst. Kexchokladen går absolut inte längre att njuta av.
Eriksson. |
23 L A T E S T R E P L I E S (Newest First) |
poppen |
Posted - 2010/04/07 : 09:25:22 Marabou och Freia bygger på samma recept. Freia kom först sedanflyttade lille bror till Sverige pch startade Marabou. De har alltid samarbetat. De har aldrig haft för avsikt att göra en exlusiv choklad utan en billig folkchoklad. Lindt är en Schweisisk folkchoklad men den smakar bättre.
Att chokladen smakade bättre för beror nog på att man var liten då.
|
pick-me-up |
Posted - 2010/04/05 : 20:15:28 Roq och Mickel-mackel!
Då kan jag lita på er smak, vad gäller choklad. *ler* Måste testa ÖB:s utbud av choklad. Sex spänn för en 100gr kaka är vädligt bra pris! |
Mickel-mackel |
Posted - 2010/04/05 : 00:53:55 Nu kan jag inte hålla mig längre, måste "slösa" en post här också... 
Jag håller med om att Fazer blå är en fantastisk mjölkchoklad, jag skulle aldrig komma på tanken att köpa en Marabou mjölkchoklad idag, även om jag tyckte om den som barn. 
I övrigt håller jag mig hyggligt strikt till det mörka sortimentet men av olika fabrikat. Däremot vill jag ofta hålla nere priset hyggligt rimligt, då jag faktiskt tycker att det finns relativt billig choklad som tillfredsställer mig.
Ett superbudgetalternativ just nu är Baron från ÖB !  Kostar 6 hela spänn för en 100gr kaka. 
Baron dark som har en liten anstrykning av vanilj i smaken. Baron 70% som har den lite torra känslan av en kakaorik choklad.
Jag gillar båda.
Sen köper jag givetvis lite dyrare ibland, men inte alltid godare för det.  |
Roq |
Posted - 2010/04/05 : 00:40:40 Frestande... hade en sån där tokperiod då jag testade mig igenom en massa mörk choklad och några enstaka mjölkchoklad i "fin-segmentet".
http://www.chocosphere.com/Html/Products/bonnat.html Längst ner - Surabaya - var en riktigt god mjölkchoklad (ovanligt mycket kakao också) Annars håller jag med om att Fazer blå är en väldigt bra mjölkchoklad.
Bland de mörka håller jag vissa av Michel Cluizel som favoriter men frågan är om inte franska Klaus gör den godaste kakan. Finns som både 70 och 85% och bägge är väldigt bra. Den sistnämnda är perfekt till en espresso med kraftig smak som aldrig tar slut. 70% är fyllig och lite nötig vad jag kommer ihåg...mmm dags att ta sig ner på stan.
|
Ryssen |
Posted - 2010/04/04 : 19:19:43 Smak,det hinner man väl inte känna innan man fått i sig det... |
EAR |
Posted - 2010/04/04 : 13:03:11 Det finns jättemycket god choklad.Den skall bara göras rätt Här är ett exempel som finns nära där vi bor
 |
B-200 |
Posted - 2010/04/03 : 20:26:34 http://www.williescacao.com/
den godaste jag smakat. |
jonasz |
Posted - 2010/04/03 : 18:28:37 ...vilket inte innebär att de smakar lika, Marabou är mycket godare!  |
ztenlund |
Posted - 2010/04/03 : 16:54:38 Både Marabou och Freia hör hemma i Kraft Foods-lådan... |
iToon |
Posted - 2010/04/03 : 16:38:31  har en sån här hemma! och det är gott mmmm firkløver.... |
JonasY |
Posted - 2010/04/03 : 15:56:47 Gäller att hitta? Idag har väl till och med den minsta byn en chokladeria. Våga vägra Marabou! |
hobbes |
Posted - 2010/04/03 : 15:26:29 Militärens choklad vill jag minnas var ganska god.. Iofs. åt man den efter att ha blivit utsatt för diverse strapaser och då funkade allt med lite näring i..:) |
B-200 |
Posted - 2010/04/03 : 15:12:41 Det finns god choklad det gäller bara att hitta den. |
jonasz |
Posted - 2010/04/03 : 14:08:52 Kanske att vissa sorter har blivit lite sliskigare med åren men det kan nog lika gärna vara att man blivit äldre och inte riktigt värdesätter det söta på samma sätt? |
Fuling |
Posted - 2010/04/03 : 13:05:59 Mitt förhållande till choklad är nog lite åt det sjukliga hållet... Nu är jag inne i nån sorts nyttofas och håller mig till små, halvmörka bitar men annars brukar det gå ner ganska maffiga mängder mjölkchoklad. |
pick-me-up |
Posted - 2010/04/03 : 13:05:53 Av vanlig standard mjölkchoklad är Fazer Blå den överlägsen bästa. Den har inte förändrats i smak alls genom åren, tycker jag. Marabou, däremot smakar inte alls som förr! De finare chokladsorterna är en helt annan kapitel i sig och dem ska man inte jämföra med godischoklad. |
opethic |
Posted - 2010/04/03 : 12:58:27 Märker ingen skillnad - godis är alltid gott! Fast jag är ju född på 70-talet, och vet inte riktigt vad trådskaparen menar med "förr".
Riktigt mörk choklad är alltså lika otäck som den alltid varit  |
RTB |
Posted - 2010/04/03 : 12:51:57 Det var bättre förr. Ju förr desto bättre.
 |
Eriksson |
Posted - 2010/04/03 : 11:15:08 Anton Berg hade för några år sedan en väldans god bit, den blev sedemera omgjord till en sötsliskig, ja, jag vet inte vad. Samma öde har nu drabbat Taragonan, den går inte heller längre att äta. Jag har rätt god kontroll över det här eftersom jag äter ganska mycket chocklad. Eller kan det vara åldern. Nu gäller inte det här bara chocklad. Det bästa har en otrevlig förmåga att försvinna från hyllorna, detta gäller alla brancher. Ta tex Peerless diskanten (105 dt 26 72 sf). Ett otroligt bra element för sitt pris, den försvann för gott för ett par år sedan. Nej, det var bättre förr.
Eriksson. |
Porta |
Posted - 2010/04/03 : 09:50:52 Finns en hel del superb choklad, Michel Cluizel t ex, för att inte tala om Amedei, deras Porcelana mmmmm... Attans, nu får jag gå ut och köpa en bit. |
Marina Jansson |
Posted - 2010/04/03 : 07:05:01 Lustigt, jag har inte tänkt på att det är annorlunda choklad idag, men jag har mer och mer gått över till mörk choklad. Inte Marabous 200g kaka, den är inte god, men andra mörka choklader md högt kakaoinehåll.
Jag läste någonstans att mjölkchokladen kom till under kriget för att späda ut kakaon. Det är alltså inte fint med mjölkchoklad, det är billigt |
Orpheus |
Posted - 2010/04/03 : 03:28:50 Det du räknar upp är godis,inte choklad;)
|
jonasz |
Posted - 2010/04/03 : 00:24:21 Jag märker ingen skillnad...  |