Author |
Topic  |
|
Eriksson
Member
    
812 Posts |
Posted - 2010/04/02 : 23:22:09
|
Det finns ingen chocklad som är god längre. Dom förstör bit för bit. Det smakar numera bara mjäk av det mesta. Tänk va gott det var förr med en härlig Dajm tex. Dajmen är väl kanske den som dock klarat sig längst. Kexchokladen går absolut inte längre att njuta av.
Eriksson. |
|
jonasz
Member
    
2543 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 00:24:21
|
Jag märker ingen skillnad...  |
You'll Never Walk Alone... |
 |
|
Orpheus
Member
    
970 Posts |
|
Marina Jansson
Member
    
2328 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 07:05:01
|
Lustigt, jag har inte tänkt på att det är annorlunda choklad idag, men jag har mer och mer gått över till mörk choklad. Inte Marabous 200g kaka, den är inte god, men andra mörka choklader md högt kakaoinehåll.
Jag läste någonstans att mjölkchokladen kom till under kriget för att späda ut kakaon. Det är alltså inte fint med mjölkchoklad, det är billigt |
Waf, Waf!
|
 |
|
Porta
Member
    
354 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 09:50:52
|
Finns en hel del superb choklad, Michel Cluizel t ex, för att inte tala om Amedei, deras Porcelana mmmmm... Attans, nu får jag gå ut och köpa en bit. |
Go Whest young man. http://www.whestaudio.co.uk/index.php |
 |
|
Eriksson
Member
    
812 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 11:15:08
|
Anton Berg hade för några år sedan en väldans god bit, den blev sedemera omgjord till en sötsliskig, ja, jag vet inte vad. Samma öde har nu drabbat Taragonan, den går inte heller längre att äta. Jag har rätt god kontroll över det här eftersom jag äter ganska mycket chocklad. Eller kan det vara åldern. Nu gäller inte det här bara chocklad. Det bästa har en otrevlig förmåga att försvinna från hyllorna, detta gäller alla brancher. Ta tex Peerless diskanten (105 dt 26 72 sf). Ett otroligt bra element för sitt pris, den försvann för gott för ett par år sedan. Nej, det var bättre förr.
Eriksson. |
 |
|
RTB
Member
  
75 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 12:51:57
|
Det var bättre förr. Ju förr desto bättre.
 |
 |
|
opethic
Member
    
2890 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 12:58:27
|
Märker ingen skillnad - godis är alltid gott! Fast jag är ju född på 70-talet, och vet inte riktigt vad trådskaparen menar med "förr".
Riktigt mörk choklad är alltså lika otäck som den alltid varit  |
Hårdrock på CD & vinyl, nytt och begagnat: http://voodoomusic.tictail.com/ www.facebook.com/BurningSkullRec |
 |
|
pick-me-up
Member
    
1382 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 13:05:53
|
Av vanlig standard mjölkchoklad är Fazer Blå den överlägsen bästa. Den har inte förändrats i smak alls genom åren, tycker jag. Marabou, däremot smakar inte alls som förr! De finare chokladsorterna är en helt annan kapitel i sig och dem ska man inte jämföra med godischoklad. |
 |
|
Fuling
DIY-Harry 2006, 200.000-klubben
    
8312 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 13:05:59
|
Mitt förhållande till choklad är nog lite åt det sjukliga hållet... Nu är jag inne i nån sorts nyttofas och håller mig till små, halvmörka bitar men annars brukar det gå ner ganska maffiga mängder mjölkchoklad. |
"För mig påverkar inte priset kabelns elektriska egenskaper och därmed deras påverkan på ljudet" |
 |
|
jonasz
Member
    
2543 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 14:08:52
|
Kanske att vissa sorter har blivit lite sliskigare med åren men det kan nog lika gärna vara att man blivit äldre och inte riktigt värdesätter det söta på samma sätt? |
You'll Never Walk Alone... |
 |
|
B-200
fd. asimov66
    
4687 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 15:12:41
|
Det finns god choklad det gäller bara att hitta den. |
.....Med reservation för subjektivitet och stavfel |
 |
|
hobbes
Member
    
364 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 15:26:29
|
Militärens choklad vill jag minnas var ganska god.. Iofs. åt man den efter att ha blivit utsatt för diverse strapaser och då funkade allt med lite näring i..:) |
 |
|
JonasY
Member
    
1019 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 15:56:47
|
Gäller att hitta? Idag har väl till och med den minsta byn en chokladeria. Våga vägra Marabou! |
Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP |
 |
|
iToon
Member

53 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 16:38:31
|
 har en sån här hemma! och det är gott mmmm firkløver.... |
 |
|
ztenlund
Administrator, RödaTråden-vinnare, 300.000-klubben
    
8779 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 16:54:38
|
Både Marabou och Freia hör hemma i Kraft Foods-lådan... |
Har du synpunkter på något? Hör gärna av dig via PM!HiFiForum.nu's Artikelregister | Regler |
 |
|
jonasz
Member
    
2543 Posts |
Posted - 2010/04/03 : 18:28:37
|
...vilket inte innebär att de smakar lika, Marabou är mycket godare!  |
You'll Never Walk Alone... |
 |
|
B-200
fd. asimov66
    
4687 Posts |
|
EAR
Rörfreak, QUADfan, ESL-fantast
    
3863 Posts |
Posted - 2010/04/04 : 13:03:11
|
Det finns jättemycket god choklad.Den skall bara göras rätt Här är ett exempel som finns nära där vi bor
 |
Nostalgi är kul och rören glöder Och en vevis är aldrig fel
|
 |
|
Ryssen
100.000-klubben
    
8957 Posts |
Posted - 2010/04/04 : 19:19:43
|
Smak,det hinner man väl inte känna innan man fått i sig det... |
Learning by burning.. You say that you can read my mind--Be careful of what you might find. -Ozzy-
|
 |
|
Roq
RödaTråden Vinnare
    
2892 Posts |
Posted - 2010/04/05 : 00:40:40
|
Frestande... hade en sån där tokperiod då jag testade mig igenom en massa mörk choklad och några enstaka mjölkchoklad i "fin-segmentet".
http://www.chocosphere.com/Html/Products/bonnat.html Längst ner - Surabaya - var en riktigt god mjölkchoklad (ovanligt mycket kakao också) Annars håller jag med om att Fazer blå är en väldigt bra mjölkchoklad.
Bland de mörka håller jag vissa av Michel Cluizel som favoriter men frågan är om inte franska Klaus gör den godaste kakan. Finns som både 70 och 85% och bägge är väldigt bra. Den sistnämnda är perfekt till en espresso med kraftig smak som aldrig tar slut. 70% är fyllig och lite nötig vad jag kommer ihåg...mmm dags att ta sig ner på stan.
|
 |
|
Mickel-mackel
RödaTråden vinnare
    
4935 Posts |
Posted - 2010/04/05 : 00:53:55
|
Nu kan jag inte hålla mig längre, måste "slösa" en post här också... 
Jag håller med om att Fazer blå är en fantastisk mjölkchoklad, jag skulle aldrig komma på tanken att köpa en Marabou mjölkchoklad idag, även om jag tyckte om den som barn. 
I övrigt håller jag mig hyggligt strikt till det mörka sortimentet men av olika fabrikat. Däremot vill jag ofta hålla nere priset hyggligt rimligt, då jag faktiskt tycker att det finns relativt billig choklad som tillfredsställer mig.
Ett superbudgetalternativ just nu är Baron från ÖB !  Kostar 6 hela spänn för en 100gr kaka. 
Baron dark som har en liten anstrykning av vanilj i smaken. Baron 70% som har den lite torra känslan av en kakaorik choklad.
Jag gillar båda.
Sen köper jag givetvis lite dyrare ibland, men inte alltid godare för det.  |
 |
|
pick-me-up
Member
    
1382 Posts |
Posted - 2010/04/05 : 20:15:28
|
Roq och Mickel-mackel!
Då kan jag lita på er smak, vad gäller choklad. *ler* Måste testa ÖB:s utbud av choklad. Sex spänn för en 100gr kaka är vädligt bra pris! |
 |
|
poppen
Member
    
1570 Posts |
Posted - 2010/04/07 : 09:25:22
|
Marabou och Freia bygger på samma recept. Freia kom först sedanflyttade lille bror till Sverige pch startade Marabou. De har alltid samarbetat. De har aldrig haft för avsikt att göra en exlusiv choklad utan en billig folkchoklad. Lindt är en Schweisisk folkchoklad men den smakar bättre.
Att chokladen smakade bättre för beror nog på att man var liten då.
|
 |
|
|
Topic  |
|