HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 WiFi och flerkanalsHiFi
 iTunes/Transporter

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
rolnor Posted - 2007/06/06 : 20:37:24
Jag har precis installerat min Transporter (läcker sak..), men jag kan inte spela upp mina iTunes-filer (det var liksom delvis det som var hela idèn...)genom den, har någon erfarenhet av det här problemet?
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
rolandm Posted - 2007/07/19 : 20:57:08
Gällande iTunes - den är optimerad för AAC, där glänser den. Algoritmerna för andra format är inge speciella alls verkligen...

Hälsar
R
rolnor Posted - 2007/07/14 : 08:59:38
Björn-Ola;

Tror ev. att ni missförstått tråden. handlar inte om film, men det är OK för min del, jag har fått dom svar som jag ville ha, tack alla!
Stormen Posted - 2007/07/13 : 12:58:49
Mycket möjligt. Tänker på vad Svalander skriver om sin svarv som han använder till att fasa kanterna på cd och dvd skivor. Han har uppnått resultatskillnad på dvd filmer med skarpare bild. Intressant.
Cd skivor använder sig av R Solomon Code som korrigeringskrets. Men nya format borde således vara uppbackade med mer avancerade korrigeringssystem. Som dataskivor.
Björn-Ola Posted - 2007/07/13 : 11:42:30
Den information som hämtas från DVD-skivorna är ju inte komplett, utan bilderna måste återskapas i en processor. Därför kanske det inte är samma problem med jitter som vid cd-avspelning.
Stormen Posted - 2007/07/12 : 08:18:33
Ursäkta mig,jag var nog otydlig,, stämmer precis, det är när man använder dator direkt som ljudkälla.
Jag är inte kunnig inom området om varför, har iofs jobbat med både Nuendo o Cubase. Men aldrig riktigt funderat på att mjukvaran som man spelar upp med kunde göra skillnad. Men så börjar man fråga fler o fler inom branchen som säger att det är skillnad. Både inspelningsprogram/uppspelningsprogram och eventuella brännarprogram spelar roll för kvalitén.
Så det var efter denna upptäckt som jag blev nyfiken på tex sånna här squeezeboxar och HTPC datorer.
Det låg iofs lika stor skillnad i att läsa in skivan till datorn istället för att läsa den on-the-fly som skillnaden mellan uppspelningsprogrammen. Det bör vara jittret som spelar den stora boven. Så min fundering är hur är då detta på tex DVD filmer där man har en betydligt högre bitrate och borde få fler tidsfel. blir både bild o ljud bättre efter det att man läst in filerna okomprimerade till en dator.?
Det är bara en fundering och skulle vara intressant om någon har möjlighet att testa.


Skulle vara intressant att köra en squeezebox med mjukvaran slimserver mot en DAC samtidigt som man kör en dator med tex SPARK eller Audacity till samma DAC och A/B testar. Dvs hur låter slimservermjukvaran. Är det någon som har en klämbox kring karlskoga så kan vi annordna ett test
Ayn Posted - 2007/07/11 : 19:51:36
Alltid Slimserver. Jag tror att Stormen beskriver något annat, typ när man använder en dator direkt som källa.
rolnor Posted - 2007/07/11 : 19:08:34
Stormen;

Till Transporter och tror jag även till Sqeezebox används programet Slimserver, jag trodde att det var filernas kvalitè och
DAC-en + annan ev. elektronik som avgjorde ljudkvalitèn, det stämmer alltså inte??
Stormen Posted - 2007/07/11 : 15:53:24
Vilket program används vid uppspelning ?
Jag skrev om ett test vi gjorde under tråden
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60401

Itunes visade sig vara en av de sämre att spela upp låtar med. Audacity var riktigt bra. Riktigt nära SPARK som visade sig vara det bästa ljudprogrammet. Synd att det slutat tillverkas, dock så var det bara stöd till 2 kanaler.
Detta var mycket förvånande men har tydligen att göra med beräkning av algoritmer. ?
Jag ahr alltid trott att man spelade upp med valfri mjukvara skickade till en bra DAC eller ljudkort för vidare till stärkaren. Men där är jag kraftigt överbevisad.

Hur fungerar igentligen en uppspelning i en squeezebox ?
rolnor Posted - 2007/07/09 : 20:49:26
Martin.M.

Kan jag tänka mej...
Ska ladda hem någon skiva som jag har i CD format och se om jag kan höra någon skillnad jämfört med iTune plus. En bränd iTunes plus skiva låter i alla fall exakt (mina öron) som streaming från Transportern, så långt är allt OK.
Martin.M Posted - 2007/07/09 : 15:26:32
Som sagt, vi kan byta Squeezebox mot Transporter vilken dag som helst, jag är inte omöjlig
rolnor Posted - 2007/07/09 : 14:09:49
Ledsen om nån blir frustrerad över att en sådan anti-audiofil(?)som jag har tillgång till såna här high-end prylar. Kan berätta att jag laddat hem mina första iTunes plus filer, funkar klockrent, låter utmärkt, i framtiden så blir säkert hela iTunes-biblioteket uppgraderat

tommy.peters; Tack för tips!
tommypeters Posted - 2007/07/09 : 13:22:50
Tycker också det verkar som den Transportern borde vara hemma hos mig... ;)

I ditt ställe skulle jag köpa ny musik på skiva och sedan rippa den till FLAC, för användande på Transportern. Din iTunes-musik rippar du om, men du behöver inte bränna ut den på fysiska skivor. Går rätt smidigt med Nero & Nero Imagedrive, om du har en plugin till Nero för att avkoda AAC.

Välj "Image" som brännare i Nero, släng in alla filer från en CD och bränn den. Montera image-filen med Nero ImageDrive och nu har du en enhet som innehåller en virtuell CD att göra mp3/AAC/FLAC/whatever av. Omkodningen tar ett tag, men det manuella arbetet är mycket mindre än man kan tro, förutom första gången. När man rippat sin CD-image gör man "Eject" i Nero Imagedrive, bränner en ny CD med Nero (skriv över den gamla imagefilen, Nero förutsätter samam katalog), väljer "Load" i Imagedrive (den har samma image som default) - och en ny CD är klar.
rolnor Posted - 2007/07/09 : 07:14:44
Marti.M;

Tusen tack, ska kolla upp det, förstår att det jag sysslar med är helgerån, men det är svårt att hitta en enklare lösning som inte ytterligare blir en flaskhals...
Ayn Posted - 2007/07/08 : 22:07:20
Nu har jag hittat formuleringen...

quote:
Accurate Digital#8212;Transporter's digital path is not only "bit perfect", but also extremely accurate in timing precision. Clock signals in Transporter are handled not as ones and zeroes, but as precision analog signals. Specialized crystal oscillators, careful clock management, and linear-regulated logic supplies ensure the lowest possible jitter throughout the system.

Undrar vad tusan som menas. Intressant.
Martin.M Posted - 2007/07/08 : 21:29:05
rolnor, det finns en del ställen som säljer i flac, tex http://magnatune.com/

Du kan också lyssna på allt i mp3 innan du köper.

Här är ett plugin så du kan lyssna på allt genom transportern http://magnaslim.sourceforge.net/

Ta nu och radera alla gamla mp3 och aac och spela lite high-end musik
rolnor Posted - 2007/07/08 : 12:38:14
Läste detta om iTunes plus, verkar vara begränsatt till EMI-material??

iTunes will continue to offer its entire catalog, currently over five million songs, in the same versions as today#8212;128 kbps AAC encoding with DRM#8212;at the same price of 99 cents per song, alongside the higher quality iTunes Plus versions when available. In addition, iTunes customers can now easily upgrade their library of previously purchased EMI content to iTunes Plus tracks for just 30 cents a song and $3.00 for most albums.

Intressant att kunna uppgradera..
rolnor Posted - 2007/07/08 : 12:32:57
Ayn;

Står så i specen/beskrivningen av Transporter, tror att jag förstår vad man menar, men jag är ingen elektroniker...
rolnor Posted - 2007/07/08 : 12:31:02
boombox;
Tack för intressant uppslag, ska följa upp det.

Björn.Ola; Jag tycker att iTunes plus låter MYCKET intressant, har sett att finns reklam för detta på iTunes. En fråga: Finns det lika många plus-titlar som vanliga iTuneslåtar? Jag förstår att komprimerat är en kompromiss, men som jag förklarat så hör jag inte att det är någon försämring i mina Beolab5, om det sen pekar på brister hos min ljudanläggning eller hos mina öron/musikuppfattning spelar liksom ingen roll, i mitt tycke "duger det", skulle såklart önska att det var lika lätt att köpa musik i CD-kvalitè som komprimerat...
Ayn Posted - 2007/07/08 : 12:29:36
quote:
Har förstått att den bl.a. läser av digitala signalen analogt för att minska/eliminera jitter.

Hum, vad menar du det? Alla digitala signaler är krasst sett analoga signaler som tolkas digitalt. Men vad som menas här går jag bet på.
Björn-Ola Posted - 2007/07/08 : 12:14:45
Aha, då förstår jag.
boombox Posted - 2007/07/08 : 11:45:24
quote:
Det är inte det som är problemet.
Transporter har inbyggd wifi.

Tanken var att bara använda dacen i Transportern, men det inser jag nu att det var ingen bra ide. Även om det funkar så kan man ju inte välja musik via transporter/slimserver. Glöm den iden
Björn-Ola Posted - 2007/07/08 : 11:32:20
Det är inte det som är problemet.
Transporter har inbyggd wifi.

Jag skulle undvika iTune Stores musikfiler, dels p.g.a. DRM-skyddet, dels p.g.a. att ljudkvaliten är för låg för Transporter, precis som Martin säger. Du utnyttjar inte den fina ljudkvalitet Transporter har.
Själv använder jag Squeezebox ihop med iTunes, men har rippat mina skivor i Apple Losslessformat. Då får man samma ljudkvalitet som på cd-skivan. Det är Apples motsvarighet till FLAC-formatet.
iTune Stores filer ligger på 128 kBit/s och det är så hårt man kan komprimera inom anständighetens gränser. Ärligt talat låter det inget vidare. Nu säljs också musik utan DRM-skydd under namnet iTunes Plus. Det är skivbolaget EMI som valt att ta bort skyddet. Den oskyddade musiken har kodats i 256 kbps AAC och kostar mer än de vanliga filerna. Dessa filer bör gå att spela i Transporter. 256 kBit/s låter klart bättre än 128 kBit/s, men jag upplever att ljudet låter hårdare än originalet. Varför ska man köpa sekunda vara?
boombox Posted - 2007/07/08 : 11:08:15
Skulle det funka med en Airport Express vid transportern som du tar ut digitalsignalen ur och optisk kabel in i transportern? I så fall kan du ju köra trådlöst. Den är ju inte superdyr http://store.apple.com/Apple/WebObjects/swedenstore.woa/wa/RSLID?mco=93FE310A&nplm=M9470
rolnor Posted - 2007/07/08 : 10:49:19
Martin.M;
Tack för länken.
Har läst en del om Transporter, såklart, ville ha en kompromisslös koppling mellan PC/iTunes och stärkare. Har förstått att den bl.a. läser av digitala signalen analogt för att minska/eliminera jitter.
Har tidigare haft en trådlös logitech music anywhere, men där kan man tydligt höra en försämring av musiksignalen. Vad tror du om en kabel mellan PC-ljudkort och stärkare? DAC-en är väl inte så bra i ljudkortet, sen tappar man väl en del i en så lång kabel?
Martin.M Posted - 2007/07/08 : 10:23:28
här kan du läsa lite om flac. http://flac.sourceforge.net/
Det är väl i stort sett standardkomprimeringen för förlustfri musik på samma sätt som mp3 är standarden för komprimering med förlust.

Alltså en Transporter är minst lika bra och med största säkerhet bättre än en cd-spelare i samma prisklass eftersom den alltid matas av en perfekt signal och inte innehåller några rörliga delar.


HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000