HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Hårdvara, recensioner
 Xindak strömkabel *Uppdaterad - Bilder sid 2*

Note: You must be registered in order to post a reply.
To register, click here. Registration is FREE!

Screensize:
UserName:
Password:
Format Mode:
Format: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Message:

* HTML is OFF
* Forum Code is ON
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

T O P I C    R E V I E W
mangew Posted - 2004/09/28 : 16:18:35
Har lite då och då läst åsikter om olika strömkablar där man nästan fått intrycket att de helt förändrar ljudet. Har varit lite skeptisk till att de ska förändra eller betyda speciellt mycket men tog tag i denna bit i våras och inhandlade ett gäng strömkablar som ska motsvara den bättre klassen iaf om vi då såg på priset vad de kan kosta i jämförelse med sina amerikanska konkurrenter.
Dessa FP-1(röd kontakt) kostar via amerikansk importör 795$ och PC-2(svart kontakt) 595$, i kina mycket mindre.



Rätt imponerande tjocklek är det iaf...Om någon missar är det standardkabel längst till vänster, Xindak FP-1 i mitten och PC-2 till höger.

Körde alla kablar genom ett Bada powerplant då mina nätkablar har amerikanska kontakter och i dessa powerplant kan man köra både svensk och amerikanskt.

Nu är min minitest högst ovetenskaplig och inte verifierat egentligen på något sätt än mina egna intryck. Jag gjorde så att jag körde först anläggningen med dessa Kinakablar då de är ikopplade som beskrivningen säger, jag har 2st PC-2 som är enligt tillverkaren anpassade till förstärkare och Klass A slutsteg därmed kopplar jag dem till mitt för och slutsteg vilket är klass A grejer, PC-2 har "oxygen fri" kopparledare. FP-1 är enligt tillverkaren anpassad för digitala signalkällor som CD spelare så naturligt så är denna kopplad till min CD, jag vill minnas jag läst de innehöll silver i ledarna (Edit: ska tvinnad silver och kopparledare). Provlyssnade några låtar för att ha färskt minne, låtarna var Nils Lofgren "Acoutsic Live - Keith don´t go" Sedan "Sara K. & Chris Jones - in concert live" blandade låtar, på Burmeister CD3 finns det ett avslutande spår med Kinesiska trummor så detta passade bra in också och så avslutar jag som alltid med mitt kära Metallica för att kolla tyngden på grejerna. Sedan kopplade jag in standardkablarna som följt med grejerna i alla apparater och körde samma repa för att avslutningsvis koppla tillbaka Xindak kablarna där de hör hemma.

Vid första rundan så kände jag såklart igen ljudet, låter i mitt tycke ganska bra. fast djup bas, rätt detaljerat man tycker klangen känns någorlunda naturlig ljudbilden är både bred och djup...inget konstigt alltså.

Sedan kopplade jag in standarkabeln i alla apparater och körde igång, tycker till en början att ljudet knappt ändrats. Det låter rätt bra fortfarande, basen är fast, detaljerna finns där ljudbilden verkar vara på sin plats någotlunda. Anar i vissa fall vad som de mer vana ljudanalytikerna kanske skulle kalla spretighet i ljudet. Kinesiska trummorna dånar bra, på ett SaraK spår klirrar det i något glas i början av låten kan inte direkt säga exakt vad det är som klirrar. Alltså jag tycker mig inte höra något revolutionerande försämring/förbättring, och hade något sagt, "Ok du får köpa dessa 3 Xindakkablar för 15 000:-" , som de skulle kostat för mig att köpa i USA omräknat i svenska pengar(ej inräknat moms+tull avgifter) så hade jag spontant skrattat och ödmjukt bett dem återkomma då jag blivit travmiljonär då jag ansåg skillnaden med standard inte motsvara denna summa.

Så var det dax att koppla tillbaka Xindakkablarna. Slår på musiken igen och tycker direkt att det är något som helt förändrats Det är ett lugn över musiken som nu känns rätt avslappnat, basen går faktiskt djupare, detaljerna är klart mycket mer utmärkande. Japanska trummor dånar, stålsträngar på Nils Lofgren känns naturliga, spåret med SaraK och det klirrande glaset, nu hör man klart tydligt, nästan så jag trodde tjejen stod i hallen och slog ihop de i förra helgen konsumerade ölflaskorna..för så tydligt tycker jag det hörs att det är just flaskor som klirrar(kan ha fel ). Rent generellt tycker jag det hörs tydliga förändringar på de flesta provlåtarna, detaljer som utmärker sig mer, bas som är fast och djupare, större lugn och mer utmärkande ljudbild. Det är först då man kopplat ut och sedan in dessa Xindak igen jag faktiskt tänker på detta troligen pga. jag var mer van vid ljudet tidigare och inte direkt hörde de som jag nu tycker ganska stora skillnaderna mot standardkabeln. Dessa Xindak kablar förbättrar tveklöst ljudet i mina öron. Och min skepsism mot dyra nätkablar får sig en törn, för tydligen kan det faktiskt påverka i tydliga riktningar.

Nu finns det en del kvar att testa med dessa Xindak kablar. Just om det är skillnad mellan FP-1 och PC-2 och beroende på vilken apparat man koplar dem till. Men detta orkade jag inte göra just nu utan får ta det senare. Troligen borde den dyrare FB-1 vara bättre på signalkällan iaf men det ska jag nog ta och prova så småningom.

Summan av mitt prov, det var ganska stor skillnad mellan mina test objekt Xindak strömkabel och vanlig standarssladd. Motsvarar de köp för 15 000:-? Kanske, men inte med min plånbok just nu. Förövrigt finns det inga strömkablar för 15kkr som jag skulle köpa just nu hur bra de än skulle vara. Motsvarar det köp för mitt betalda pris? tycker jag absolut, de gör i mitt tycke ganska stor märkbar skillnad till det bättre, sedan är de jäkligt snygga också så de är klart värt dessa pengar. Jag skulle vara nyfiken på en test med andra bra (läs - kända) strömkablar och hur bra de egentligen är.

Ta detta med en nypa salt nu, men de har ni nog redan räknat ut...

edit: stavfel
25   L A T E S T    R E P L I E S    (Newest First)
calle_jr Posted - 2005/11/19 : 10:57:31
Hallå här!

Jag har 5st Xindak PC-03 med kinaproppar och ett XF-1000 nätfilter som kopplats till jordat uttag. Jag har trixat hit och dit, haft brumproblem och annat, men kommit fram till att den bästa setupen i mitt system är att ha allt kopplat till XF-1000 utom försteget som är kopplat direkt till jordat uttag. Jag är fortfarande sökande dock, och skulle gärna prova en annan nätkabel till cd:n.

Tre fördelar med XF-1000 som inte nämnts i tråden:
- Filtret skyddar elektroniken vid tex ett åsknedslag. Jag har hört att försäkringar ofta inte täcker elektronik som skadats av åsknedslag eftersom man förutsätts dra ut kontakter när man inte är hemma. Det gör aldrig vi här hemma.
- Olika elektronik kopplas på olika uttag. Det är bra att det sitter 8 uttag eftersom de är avpassade för olika effektuttag och vissa av dem är avsedda för digital utrustning (standby-ström).
- Fasen blir alltid rätt om det är kinaproppar och nätbrunn till elektroniken. Det räcker att ha koll på fasen i anslutningen till vägguttaget.
Buggsson Posted - 2005/11/18 : 09:31:19
Det verkar skilja rejält på priser på Xindak kablar. Nu har jag ju inte Coems priser eftersom de inte finns på webben, men en annan kina handlare, http://www.china-highend-hifi.com vill ha 245 USD för FP-Gold ström kabel, och nysound.com som någon tyckte kunde vara dyra "bara" vill ha 139 USD, ganska rejäl skillnad. Är det någon som har Coems pris på denna kabel?
Buggsson Posted - 2005/11/15 : 21:55:28
Schuko plugs, är det samma sak som "MC-EU (mains connector)"???
tommypeters Posted - 2005/08/28 : 00:47:58
Vet inte hur Ornec är just nu, men tidigare hade de våldsamt höga fraktpriser och det var diverse blandat sturl med ändring av produktpriser och grejor som aldrig kom in i lager. De verkar i alla fall inte vara några lurendrejare utan drar de pengar skickar de också grejor.
Jonasihm Posted - 2005/08/18 : 12:55:47
Kolla in denna länk, väldigt bra priser på Xindak http://www.ornec.com/ någon som beställt från dessa? kan man få kontakter som är anpassade till svenska förhållande? kostar det extra?
mangew Posted - 2005/08/18 : 12:36:21
På Xindaks kabel köpta från COEM är det väldigt ordentliga europeiska kontakter, inget slarv eller halvdant där.

Men det är ej lönt beställa per gruppköp. Frakten ligger väl på ca. 20-25$ och några större rabatter är ej att räkna med. Bara skicka in beställningarna.
matte76 Posted - 2005/08/18 : 11:10:02
Me 2 hombres, sign me up!! Bara man nu får ordentliga europeiska kontakter...
Jonasihm Posted - 2005/08/18 : 11:03:37
Jag är intreeserad av att vara med i ett gruppköp, behöver 2 strömkablar 1 till cdn och 1 till förstärkaren, är sugen på en powerplant också
Karnaa Posted - 2005/08/03 : 21:49:20
sampix Posted - 2005/08/03 : 21:45:22


Vilken tur att de visar med pilar åt vilket håll kabeln ska kopplas
Karnaa Posted - 2005/08/03 : 21:11:23
Vad tycker ni jag skall ha för olika Xindak modeller till mina enheter???
Vincent SAV-P-200 och SP-997 slutstegen? PC-02 eller PC-03?
Integra Research RDC-7 AV-försteget?? FP-1 Gold eller PC-02???
Marantz DV-9500 dvd´n??? FP-1 Gold?
AAD Q-1000 subwoffer PC-03?
Ingen som ev. vill göra ett gruppköp???
Mikaell Posted - 2004/10/16 : 10:32:10
quote:
men jag är nöjd!

Det är det viktigaste.
Tack för svaret, här ska beställas kablar

/Mikaell.

.......ikväll blir det Halmstad..........
mangew Posted - 2004/10/15 : 23:41:54
Ronny: http://www.coemaudio.com

Mikaell: Jo, det var ju detta med lyssningsintryck. Jag tycker att det blev aningen bättre precis på samma sätt som då jag bytte mellan standard och Xindak från Powerplanten. Samma detaljer som jag anser förbättrades, tycker jag blir en aning ännu bätttre med en bra kabel till Powerplanten. Så visst, det var värt vartenda öre av de 590:- jag betalat för denna sista med svenska kontakter. Det förändrar inte ljudet totalt, utan bli en anings nyanserad skillnad(som med alla kablar)...kan vara ren inbillning men jag är nöjd!
ronny Posted - 2004/10/15 : 23:27:55
Hej. Var har du inhandlat kablarna? kan du skicka länken? Jag är ute efter ett par Xindak signalkablar. Har för övrigt sedan ett par år FS-01 or inköpta i Kina och som jag är riktigt nöjd med.
jeppe72 Posted - 2004/10/14 : 12:56:18
Hej, vad är det jag ser är högtalarkabeln platt? Det är ju jättepraktiskt och bra för mig i såna fall.Alltså inte att din kabel är platt men under förutsättningen att jag själv skaffar en likadan.
Mikaell Posted - 2004/10/14 : 09:50:51
Nå mangew, Hur låter det???
Jag är inte alls nyfiken

/Mikaell.
mangew Posted - 2004/10/13 : 13:58:05
Så har ett paket till hamnat innanför dörren:



På väg att blotta härligheten:



En sådan var det:



Som ni ser är det en modifierad med Schuko kontakter för svenska väggkontakter. Fattades en sådan till Bada powerplanten:



Det säger att det är en optimal kvalitets kabel:



Så, nu känns strömförsörjningen komplett med en PC-2 från väggen, ett Bada powerplant, sedan en FP-1 till CD och 2st PC-2 till mina steg.



Nu ska det kokas kaffe Sedan ska vi se om det blir någon ytterliggare förbättring.

EDIT: Priset för denna Xindak PC-2 som jag fått hem i express leverans är ganska exakt 590:- inkl expressfrakten. Frakten tog 7 dagar (6dagar från den verifierades)från beställning till jag fick den i morse, då är 2 av dessa dagar tid inom sverige då den ska 100mil norrut från Stockholm.
Mikaell Posted - 2004/10/11 : 11:31:41
De ser ju riktigt fina ut.
Billiga också.
Man får nog ta sin gamla engelska och ge sig på nätet och beställa ett par strömkablar.
-Tack för tipset!

/Mikaell.
Martin.M Posted - 2004/10/09 : 16:05:35
Per100: Ahhh då fattar jag äntligen vad du menar
Själv har jag köpt kablarna med Kinakontakter.

mangew: Vad blir det denna gången?!
mangew Posted - 2004/10/09 : 15:33:32
*** Ett paket till är på väg ***
StefanB Posted - 2004/10/09 : 15:27:57
Det går alldeles utmärkt att eftermontera en nätbrunn så att även du får nöjet att uppgradera med bättre kablar. Skulle tro att frånvaron av sådana på dina apparater hänger ihop med att man vill spara någon krona.
Calle G Posted - 2004/10/09 : 10:20:00
Ursäkta en dum fråga men samtliga mina apparater har sina strömkablar snyggt och prydligt fastmonterade i apparaten, dvs det finns inga nätbrunnar - varken på min THX-märkta stridsvagn NAD 218 eller på min Rotel 971 CD.
Beror det på att bättre strömsladdar inte kommer att göra nån skillnad på dessa apparater (som ju inte precis är highend) eller är det bara en miss från tillverkaren? Kan man bygga om dom så man kan byta kabel - och är det värt det?

Det är faktiskt jätteirriterande att inte kunna testa detta spännande kabelbyte. ;)
Per100 Posted - 2004/10/09 : 09:41:24
Martin!

Använder du kinesiska trestiftskontakter med jord på mitten så är det lugnt.

Men om du som jag har beställt kablar med eu-kontakter
(sk schuko plugs), så kommer inte jorden att vara ansluten
till den kinesisika "power planten".

Så min fråga är: Har detta några ljudmässiga nackdelar



Martin.M Posted - 2004/10/08 : 20:18:50
Du förlorade mig nu iaf

Jag ska köra så här när jag fått alla mina prylar.

Supra LoRad från väggen in till mitt filter som ser ut så här.


Från denna kommer jag köra Kina-kablarna.
Och då kommer jag inte att få det jordat?!
Per100 Posted - 2004/10/08 : 17:57:18
Mittenstiftet anänds för jord.
Eu-kontakter har inte jord från ett
mittenstift.

HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.17 sekunder. Snitz Forums 2000