Av: Neodynium Datum: Juli

Plats: Halmstad


Pathos Logos - En italiensk skönhet.


På Pathos hemsida kan man läsa följande;

"Pathos Acoustics grundades 1994 av tre Italienska pionjärer: Gaetano Zanini, Gianni Borinato och Paul Andriolo i den Italienska staden Vicenza. Den sofistikerade staden som ligger i norra Italien är känd för sina otroliga byggnadsverk designade av arkitekten Andrea Paladio. Det hela började med att Gianni Borinato hade en ide till en ny förstärkarkonstruktion. Hans två vänner, Paolo Andriolo och Gaetano Zanini hjälpte honom att utforska idén genom att  de bland annat konstruerade en prototyp. De hade optimala förhållande för testning, i Gaetanos high-end affär i Vicenza.

När första prototypen kopplades upp trodde de först att deras referens förstärkare som de testade sin nya konstruktion emot hade gått sönder men det visade sig att deras prototyp var så mycket bättre. De bestämde sig direkt att denna förstärkare måste släppas ut på marknaden.

Pathos var skapat och ett världspatent skaffades på deras INPOL (Inseguitore a Pompa Lineare = Linear Pump Tracker).
Andriolo, som har en passion för industri design, började jobba på själva designen. Gaetano startade upp själva produktionen där inga kompromisser gjordes på material och komponenter. Resultatet heter T.T. – vilket många hävdar är en av de vackraste förstärkaren någonsin. En av HiFi-klassikerna av sin tid.
 


Stilstudie, rör...
 

 

Filosofin hos Pathos är "the unorthodox approach". De anser att bra och välljudande hifi inte behöver vara fult designade. Det satsas lika mycket på själva ljudet som designen. De har vidareutvecklat sin INPOL design och har idag många olika förstärkarekonstruktioner på marknaden. Allt från små intregerade hybridförstärkare till stora monoblock."

För ett tag sedan testade jag ett par Jm Lab 907Be, (länk till test), jag fick samtidigt en förstärkare till mig för testning, en Pathos Logos. Denna enhet fick jag utvärdera i många veckor för att kunna göra en ordentlig test. Enheten var inspelad vilket medgav direkt seriös utvärdering. Pathos Logos är utmärkt förpackad. Ett tungt kolli med flera lådor i varandra innan själva förstärkaren kunde plockas fram.

Måste säga att detta är första förstärkaren som har varit så vacker att jag behövde stanna upp, kolla på den från alla vinklar, innan jag kunde koppla in den. Den är klart en av de vackraste förstärkarna på marknaden - vilken finish! Till och med fjärren var snygg med sitt röda massiva trä och fyra små runda knappar. Ingen text. Inget kludd. Enkelt och stilrent. Samma gäller själva förstärkaren där de har hållit borta fula knappar och onödig text.
 

 

En Italiensk studie i design
Pahtos Logos är en skönhet

Under testen användes följande utrustning:
- Högtalare: Jm Lab 907Be, Jm Lab 926, Stax Omega II.
- DAC/Drive: dCS Elgar, Sony Xa5000.
- Andra förstärkare: Accuphase E-406, Audion Silver Night Anniversary Edition monoblock.
- Kablar: Purist Audio Dominus Rev C AES/EBU,
NordOst Valhalla (XLR), Purist Audio Venustas (XLR), HomeGrownAudios silverkabel (Rca). Strömkablar och högtalarkablar var från Sonoran Cables.

Sida 1 Sida 2  Sida 3 Bildsida
 
 © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners. All Rights Reserved