HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Ortho möter Unity. Nu i Stereo
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/05 :  10:57:55  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
http://www.chesky.com/album/down-home-blues

https://youtu.be/4ejRv2Yt-E4

Noah Walls skiva Down Home Blues inspelad med Binaural teknik av Chesky Records låter enligt mig spektakulärt bra här hemma just nu.

Levande och mycket närvarande. Det finns nått litet hårt i hennes röst vilket jag tror kommer från monteringen av bredbandaren. Det skall tätas och finputsas på såsmåningom, men just nu blir det mest lyssning.

Edited by - Circlomanen on 2017/12/05 12:27:25
Go to Top of Page

Rolf-san
Member

2137 Posts

Posted - 2017/12/05 :  12:03:28  Show Profile Send Rolf-san a Private Message  Reply
En liten undran.
Sidorna på ditt hörn är 80 cm. Om man nu ställer dem längst in i ett hörn måste de vara så stora? Golv och väggar tar ju över.

När elefanterna slåss, så trampas gräset ner.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/05 :  12:40:42  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
Du får stök i tonkurvan när waveguiden släpper kontrollen över strålningen dvs när våglängden blir för lång för wave-guiden.
Det rätar ut sig igen lite längre ned i frekvens när våglängden är lång nog att koppla till rummets väggar och golv.
Den övergången vill jag ha ned i frekvens så långt att den inte stör röster och grundtonera från gitarr mm. 70 x 70 x 70 cm bidde en enligt mig rimlig kompromiss. Först ville jag gå full skivbredd dvs 120 x 120 x 120 cm - men en liten röst viskade till mig att jag får välja mellan att behålla Malin eller bygga mindre kompromissade högtalare. Malin vann och högtalaren blev en urholkad kub på 70 cm.

I denna wave-guide sker det överslaget vid ca 200 Hz - och följaktligen så delar jag över till basarna straxt ovan den frekvensen där wave-guiden inte längre laddar bredbandaren.

Med en mindre wave-guide så kommer överslaget mellan wave-guiden och rummets väggar och golv komma högre upp i frekvens och troligtvis bli stökigare. Ett sätt att komma tillrätta lite med detta är att inte avsluta wave-guiden med skarpa 90 gradiga kanter utan låta avslutningarna på hörnet vara 45 eller tillockmed 30 grader. Jag skall testa med att korva ihop filtar och mattor runtom den skarpa kanten för att se vad som händer.

Jag vill bygga klart nästa högtalare först, då jag vill höra denna principen i sin enklaste form naket innan jag kastar mig in i optimeringar och modifieringar med själ och hjärta.

Mvh Johannes
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/05 :  15:03:51  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
quote:
Sidorna på ditt hörn är 80 cm. Om man nu ställer dem längst in i ett hörn måste de vara så stora? Golv och väggar tar ju över.


Efter lite fortsatt grubblande på din fråga med EST återgivet stort och rumsfyllande med ett underbart driv och en beroendeframkallande närvaro som bakgrund så kan jag brodera ut svaret en aning.

Precis som bröderna Horton var 50 år före sin tid med HO229 var oxå Stig Carlsson ca 50 år före sin tid med kolboxen. "En koniskt rund och elegant designer-högtalare med aktiv delning, ortoakustisk konstruktion och en negativ utimpedans på basförstärkaren" känns inte värst 50-tal när man uttalar det högt.

Stig Carlsson jobbade lite i ett tekniskt vacuum där han var tvungen att slåss mot begränsningarna i den analoga tekniken, bristande förståelse från en konservatid ljud och inspelningsindustri.
Han lyckades strålande bra med tanke på de begränsningarna.

Tänk hans utvecklingskurva om han hade fått leka med en MiniDSP 4x10HD, REW (lättanvänd mätning med grafisk display som tar ett fåtal sekunder mellan mätningarna), Hornresp och/eller Akabak, Dirac och fler moderna verktyg.

Hela denna idé bygger på att kunna EQa fram önskad tonkurva. Visst kunde man säkert ta fram en trevägs-version med passiva filter, och det kanske skall göras, men min MiniDSP är ett löjligt praktiskt och bra verktyg.

Att kunna frångå kravet att högtalaren skall kunna ge en rimligt rak tonkurva utan EQ är oerhört befriande. Det möjliggör en massa frihet i konstruktionen.

Att minska ned kubens storlek gör troligtvis att du får en ojämnare rå-kurva innan EQ, men inom rimliga gränser så tror jag inte att det är ett problem. Såklart man kan mjuka till övergången mellan wave-guiden och sidoväggarna och golvet rent fysiskt med en rundad övergång. Resten är troligtvis en punkt eller två EQ i MiniDSPn eller Labbgruppens Lake DSP.

Allt detta är i ett mycket tidigt stadium av utveckling. Jag uppmanar er alla att leka med denna blandning av Stigs Orto och Toms Unity.

Jag tror vi står inför att världen har börjat mogna ikapp Stigs ideer. Idag finns verktygen han saknade, och det känns väldans dumt att inte hedra hans minne med att ge hans ideer den luft under vingarna som han så febrilt sökte under sin karriär.

Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/05 :  18:05:06  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Om man vänder mitt hörn ut och in så får man nått i stil med min bild ovan.

Jag tänker mig att detta är vänster kanal som står med baksidan intill en vägg. Man bör dela basarna innan de börjar tappa spridning - dvs ganska lågt i frekvens.
Tre st basar med sina akustiska centrum utspridda på detta sättet kommer ge en viss liten kontroll av spridning i midbasen då den akustiskt radierande ytan blir rätt stor. Några procent linearray-effekt. Bättre än inget.

Med delay på bredbandaren så övergången till basarna blir korrekt i tid så borde detta spela riktigt snyggt med en jämn och bred spridning som endast avtar en bra bit upp i diskanten. SB65WBAC25-4 sprider visst ovanligt bra för att vara en liten bredbandare. Skall låta riktigt fint enligt omdömmen på nätet.

Tröttnar jag på mina hörn eller Malin kräver nått mer lättmöblerat i vardagsrummet så tror jag att jag provar denna iden istället.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/06 :  09:06:44  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


För att fortsätta på mitt hörn så testade jag att svepa alla elementen samtidigt mellan 100 Hz och 1200 Hz helt utan EQ eller XO.

Röd kurva är utan delay och grön kurva är med 0,5 ms delay på bredbandaren. Ingen smoothing.



Fas för de två kurvorna ovan. Samma delay på samma färg på kurva.

Klart intressant.

Nu blir det till optimera och lyssna.
Det är väldans lärorikt att leka med UnityHörn.

Edited by - Circlomanen on 2017/12/06 11:11:31
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/06 :  11:19:31  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
Det som är svårt med att sy ihop registrena i ett Unity är att registrena bör överlappa nån oktav eller så. Detta är svårt att göra med en enkel MiniDSP.

Man ser att fas och tonkurva slätas ut när man låter registrena överlappa och då framförallt med en korrekt tidsmässig summering.

Om tid och fas blir fel så rasar allt. Att bara dela 24 eller 48 dB/oktav gör att du får plötsliga övergångar mellan registrena.
För att komma förbi denna begränsning hos min MiniDSP så kör jag just nu med 6 dB/oktav delning vid 300 Hz. Detta ställer såklart större krav på bredbandaren, men jag tycker initiallt att det låter bättre.
Mätkurvorna ändrar sig, men det är varken en förbättring eller försämring. Totalt ungefär samma.

Jag skulle behöva kunna ha två olika filterflanker förskjutna i frekvens till varje register. Ett stort område från tex 180 till 360 Hz där båda elementen delas mjukt med 6 dB/oktav, och därefter ytterligare ett 18 dB filter som får kurvan att störtdyka utanför den mjukare övergången.

Mer tester och grubblerier.....
Go to Top of Page

Rolf-san
Member

2137 Posts

Posted - 2017/12/06 :  13:57:44  Show Profile Send Rolf-san a Private Message  Reply
En liten undran till:
Du har ju tre baselement i hörnet. Hur kopplar du ihop dem? Alla tre i serie eller...
Går det att parallellkoppla två och sedan sätta i serie med det tredje?
Jag har blivit lite sugen på ditt inverterade hörn, kuben alltså, när jag har fyra Faital Pro 4Fe32.

När elefanterna slåss, så trampas gräset ner.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/06 :  17:36:47  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Före och efter EQ. 24 dB/oktav delning vid 250 Hz. Mätt i huvudhöjd från lyssnarplatsen i soffan. Detta är allså uppmätt på ca 3,5 meters avstånd. Det inkluderar alla spännande rumsproblem som kan uppstå. Det finns inget förlåtande som kan släta över alla rumsproblem.

De tre basarna sitter i serie och är därmed en 12 ohm last för förstärkaren. Jag tror inte på att seriekoppla två och sedan en parallelt till dom. Det olika elementen skulle få olika effekt och spela olika högt (spl inte ton).


Jag har sovit några timmar, vilket var bra då jag vaknade med ett glödgat hat mot höga Q-värden. Det hatet har funnits där länge men legat lite under ytan och slumrat. Idag bröt det fram som en vulkan som får ett utbrott.
Hat är nått bra som vi alla vet och man skall passa på att frossa i den underbara känslan när den väl infinner sig. Man skall ta vara på tillfällena när dom uppenbarar sig. Det är iallafall vad Darth Sideous lärde mig under min tid som lärling på den stora rymdstationen som nuförtiden är maskerad till en enkel måne.

Jag har hela tiden gjort nybörjarmisstaget att försöka EQ fram en allt för slät tonkurva. Jag bestämde mig för att tillåta max 4 EQ-punkter och samtliga med så lågt Q och liten nivå som möjligt. Jag
skulle tvingas acceptera en stökigare tonkurva.

Två globala EQ-punkter - jag ser dem som tonkurve-tiltande. Man justerar tex en kraftigt fallande baskurva med den globala (innan delningsfiltret) EQn.
Två lokala EQ-punkter där man justerar nån ilsken otrevlig peak.
I slutet bidde det 5 punkter då det fanns två peakar i diskanten som var och en ställde till en massa hyss.

Jag följer Nelson Pass ide om att endast korrigera halvvägs. Sikta lite under målet. Den rakaste kurvan låter sällan (aldrig) bäst när det gäller högtalare.

Alla EQ-punkter har ett lågt Q och jag försökte justera bort runt hälften av problemen. Är peaken på 5 dB så satte jag EQt på -3 dB. Med ett lägre Q så minskar energin över ett större område. Det låter mycket mer levande och naturligt. Om man EQar bort alla rumsegenheter så låter det inte naturligt då man faktiskt lyssnar i ett rum. Detta verkar vara ännu viktigare med OA-högtalare.

Mvh Johannes

Edited by - Circlomanen on 2017/12/06 17:40:48
Go to Top of Page

Amatören
100.000-klubben

1755 Posts

Posted - 2017/12/06 :  20:17:38  Show Profile Send Amatören a Private Message  Reply
quote:
Om man EQar bort alla rumsegenheter så låter det inte naturligt då man faktiskt lyssnar i ett rum.

Stämmer bra med mina erfarenheter åxå!
EQ ska man vara försiktig med. Om man t.ex. låter en modern hembioförstärkare med rumskorrigering göra sitt jobb så tycker jag att man "tappar" all dynamik och levande återgivning! Mätmässigt är det säkert perfekt på lyssningsplatsen men hur engagerande blir det?
Min tro är att ju mer man korrigerar frekvensgången desto fler fassvängningar blir det. Det gäller att hitta den gyllene medelvägen...eller?

Kul att se dig i farten igen, Circlo! Att ta en paus då och då är bara nyttigt för själen och skaparandan.
Kör hårt

"Amatör, med JBL, TAD, Beyma, 18-Sound, AE, BSS, Xilica, NCore, Marantz och Yamaha!"
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/07 :  09:12:45  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Grön kurva är ett naket Hörn. Lila kurva är mätt med hörnets smala 90gradiga kanter inlindade i fleecefiltar, fleecetröjor och några kuddar.

Min 70tals OA-hångelhörna har fått ett Amish-skägg.... Allt för obscent för att visas på detta forum.

Jag sitter och lyssnar på det inklädda skäggprydda hörnet nu. Det låter ganska annorlunda än innan. Jag tror det är en fråga om "rätt mängd" fleece. Just nu känns det väl slätt, även om högtalaren låter än mindre "högtalare" än innan.

Jag jämförde dessutom som snabbast med en vanlig golvstående högtalare stående bredvid OA-Hörnet.
Det är en enorm skillnad. OA-Hörnet försvinner akustiskt samtidigt som det fyller hela vardagsrummet med ett stort precist men omfamnande ljud. Lite som man vill att surround sound skall låta.
Den vanliga golvstående saken var väldans lätt att direkt peka ut vart den stod - allså inte där musikerna står i ljudbilden utan där den rektangulära lådan står. Den lät väldigt mycket "högtalare". Upplösningen var rent tragisk i jämförelse. OA-Hörnet vinner i allt utom ren rå energi och rocknroll, där det är betydligt mindre resonant och energiskt än mina stora Offset Driver kvartsvågspipor.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/07 :  17:24:52  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
Förlåt mitt "rantande" i denna tråden. I väntan på element, spånplatta och framför allt mer ork så sitter jag i hårdanalys-mode (härlig svängelska där) och leker och testar för glatta livet.

Det finns ett stort problem med att leka med välsmidd OA-teknik och det är att det blir väldans svårt att gå tillbaka till vanliga högtalare efter det här. När man väl hört högtalare utan tidiga reflektioner, utan tidiga kantdiffraktioner från lådhörn och lådkanter och med en rimligt punktformig återgivning så faller allt annat fort bort.

Detta är ett billigt första test, och jag är säker på att det går att förbättra dessa högtalare på många olika sätt. Med en bristande ekonomi, ork och energi så får man testa med enklast möjliga konstruktion inom ramen för vad plånboken tillåter.

Idag såg jag att MiniDSP 2X4HD stödjer biquad filter vilket gör att man kan kaskoda filter med olika frekvens och filterflanker.
Detta gör mig lycklig, även om det ser lite komplext ut.
Jag funderar i dagsläget på att kombinera första ordningens passiva filter med tredje (eller brantare) ordningens aktiva filter från MiniDSPn. Jag tror på att ha en mjuk övergång inom ett väl specifierat omfång. Övergången lät bättre med flacka första ordningens filter, även om det ställer rejält mycket högre krav på bredbandaren.
Detta är än viktigare om man skulle sy ihop ett trevägs-system med en kompressiondriver. Där elementen samarbetar med att driva hornet där ser kompressionsdrivern ett rejält ökat strålningsmotstånd (laddning) - vilket gör att man kan dela lägre alternativt förvänta sig lägre dist vid högre ljudtryck.

Jag är oerhört imponerad av Tom Danley och Stig Carlsson. De är/var båda två riktiga genier. Rejält före sin tid.
Det är en ödmjukande upplevelse att utforska deras konstruktioner och försöka kombinera deras ideer till nått synnerligen välljudande i hemmamiljö. Jag har långt kvar att gå och med min totala brist på energi så kommer det såklart ta sin tid, även fast jag mentalt står och hoppar av otålighet att få höra en stere-setup med denna tekniken.

Mvh Johannes.
Go to Top of Page

solhaga
100.000-klubben

2666 Posts

Posted - 2017/12/07 :  17:58:40  Show Profile  Visit solhaga's Homepage Send solhaga a Private Message  Reply
Oerhört spännande, Johannes!
Jag kommer gärna på en demo längre fram.

När jag ser baksidan på hörnet:



så slår mig tanken om att eventuellt bygga baskamrarna som Cornu spiralhögtalare.
Här är en tråd från diyaudio.

Medlemspresentation.
Senast lyssnat.
Instagram.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/10 :  11:27:54  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Röd kurva är ett klassisk 24 dB/oktav vid 300 Hz utan extra överlapp.
Lila kurva är med extra överlapp mellan 160 och 400 Hz.

Jag lekte lite med delningen och försökte mig på en överlappande region. Jag ställde lågpass till basarna på 400 Hz och 24 dB/oktav samt högpass till bredbandaren på 160 Hz 24 dB/oktav. Lite mer än en oktav överlapp. Först tänkte jag att jag troligtvis får justera lite med EQ, men det blev rejält mycket bättre redan utan EQ.
Det hela låter lite som man kan tro att det skulle låta. Mer homogent. Man hör inte övergången mellan elementen alls. Det låter mer som en bra bredbandare som går oväntat djupt med pondus och kraft.

quote:
Jag kommer gärna på en demo längre fram.


När jag har en fungerande stereosetup så är du väldigt välkommen. Det kan såklart ta lite tid då min sjukdom sätter så mycket käppar i hjulen den bara kan.

Mvh Johannes
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/12 :  11:17:00  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
Igår var jag hos en Hifihandlare i södra delen av Sverige och lyssnade på ett par riktigt fina stativare med finfin rörelektronik. Jag tänker inte nämna namn eller märken, men det kostade långt bortom min ekonomi.

Det var en mycket intressant verklighetskoll.

Jag hörde direkt vad billiga element och billig elektronik gör med ljudet här hemma. Jag blev väldans sugen på att investera i rejält finare element och bättre elektronik. Det skulle inte heller skada att gå trevägs i Hörnet.
3 st 4 tums billiga hifibasar ger inte mycket slägga och spelglädje.
6 st bra 8 eller 10 tums basar och ett stereoslutsteg till skulle göra underverk på flera sätt.

Vad som var lika intressant var att höra det enligt mig typiska "hifiljudet". I mitt tycke hissad övre mellanregister och diskant samt en ganska "fet" bas, allt för att kompensera för en - pga rumsakustik och tidiga reflexer och kantdiffraktioner - förlorad upplösning. Man kompenserar den förlorade upplösningen med att fokusera på allt som händer över och under problemområdet (midbas och mellanregister är mest påverkade av de tidiga reflexerna från bakvägg, sidoväggar, tak och golv samt kamfiltereffekter mellan element mm).
Det ger en väldigt påträngande och lyssningströttande karaktär. Lite som att försöka krydda bort en skämd smak på köttet med hjälp av starka kryddor och smakförstärkare.

Jag hoppas på ork att komma igång med kanal två snart. Jag tror det kommer bli spännande!

Mvh Johannes
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/15 :  12:04:53  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Efter snart två veckor av 10 minuter här och 15 minuter där - där jag försöker hitta lämpliga stunder i skärpunkerna mellan regn, mörker, obefintlig ork och alla krav det ställs på en pappa med en dynamisk och påhittig familj så har jag kommit hit.

De tre innerbitarna är tillslut hålsågade och frästa för elementmontage.
Jag har alla element och alla mellanbitarna, skruv och lim.

Nu är det bara resten kvar. Jag betvivlar att det blir stereo innan valåret 2018 har påbörjats.
Go to Top of Page

Amatören
100.000-klubben

1755 Posts

Posted - 2017/12/15 :  14:32:15  Show Profile Send Amatören a Private Message  Reply
Jamen, grovarbetet är klart.
Bara "finliret" kvar, ju!
Klart det blir stereo innan farbror Tomten kommer!

"Amatör, med JBL, TAD, Beyma, 18-Sound, AE, BSS, Xilica, NCore, Marantz och Yamaha!"
Go to Top of Page

tordnilsson
Member

383 Posts

Posted - 2017/12/15 :  14:50:03  Show Profile Send tordnilsson a Private Message  Reply
Jag funderar på om det kan vara ide att variera cc-avståndet på de tre basarna i förhållande till bredbandselementet lite, typ några cm för att "sprida" övergångsoroligheterna i frekvensområdet kring delningen.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/15 :  23:43:16  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
quote:
Jag funderar på om det kan vara ide att variera cc-avståndet på de tre basarna i förhållande till bredbandselementet lite, typ några cm för att "sprida" övergångsoroligheterna i frekvensområdet kring delningen.


Jag förstår hur du tänker, men jag tror att det är bättre att överlappa delningsflankerna istället.
Jag tror annars att du får en med strålningsvinkel varierande tonkurva.

quote:
Bara "finliret" kvar, ju!
Klart det blir stereo innan farbror Tomten kommer!


Det hade varit skoj, men det känns lite overkligt med min obefintliga ork. Även grabbarna är trötta och slitna nu i Decembermörkret och slutet av höstterminen. Jag känner inte att jag kan fråga dem om mer hjälp just nu.

Mvh Johannes
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2017/12/18 :  16:20:20  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
Idag fick jag en rejäl kalldusch när jag lyssnade på körverk.

Stora ostagade och odämpade ytor av 22 mm spånplatta. Ingen dämpning inne i de slutna lådorna och en skabbig montering av bredbandaren gjorde att jag plötsligt fick rysningar av de vidriga ljuden som mitt hörn lämnade ifrån sig. Rösterna ligger en bra bit ovanför delningsflankernas överlappande så jag tror inte det är delningen som är boven. Cello tex låter ljuvligt och mycket av dess energiinnehåll ligger runt delningsfrekvenserna.

När orken återkommer får jag jobba lite med dämpmatta och liknande pyssel.

Kraven på detaljfokus och noggrannhet i bygget ökar exponentiellt med ökningen av upplösningen.

Edited by - Circlomanen on 2017/12/18 16:21:45
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2018/03/08 :  16:23:19  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Jag har inte glömt detta projekt. Det har allt för mycket potential för att få stå bortglömt i ett hörn och samla damm.
Grundstommen till hörnet är limmat och skruvat.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2018/03/11 :  15:16:32  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Sakta sakta sakta...

6 bitar på plats som utgör yttre ramen.
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2018/03/14 :  09:02:51  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Jag är tyvärr mitt i en dålig period i min sjukdom så det går sakta sakta sakta framåt.
Tar man ett litet kliv framåt varje dag så når man förhoppningsvis tillslut fram ändå.
Japansåg är verkligen snickarens bästa vän. Det skall nog bli stereo tillslut. Min nästan oändligt långa rad av enkanals-byggen i all ära, men nu vill jag höra två kanaler spela.

Edited by - Circlomanen on 2018/03/14 09:05:33
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2018/03/14 :  09:10:31  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Tio omgångar av lugna 60 sekunder sågning med mycket vila mellan undviker mjölksyra men ger resultat.
Det är en lätt surrealistisk känsla att bygga OA-hörn med låten Careful with that axe Eugene i bakgrunden...

Edited by - Circlomanen on 2018/03/14 09:13:02
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2018/03/14 :  11:50:36  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply


Ett enkelt sätt att vika in en kvartsvågspipa i varje vägg och samtidigt staga upp väggarna rejält.
Det ser inte värst trevligt ut i Hornresp, men jag tror att man kan få det rejält välljudsligt ändå.
Det blir slutna lådor i denna då jag vill ha två rimligt identiska OA-hörn att testa.
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.47 sekunder. Snitz Forums 2000