HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Äpplet är ruttet. ;)
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2010/04/30 :  21:25:41  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
Stentavlor bruka kräva en rebootmejsling var tusende år eller så, då väder och allmänt slitage har en tendens att slita ned stenen runt bokstäver och även fylla de huggna spåren med smuts. Dålig stabilitet tycker jag!
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2010/05/01 :  09:56:56  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message  Reply
quote:
Det var inte länge sedan jag rekommenderade folk att köpa Mac, men pga äpplets allt fulare monopolistiska och (enligt mig) fascistiska beteenden så blir jag sur.


Jag förstår inte din kampanj, och än mindre dina märkliga paralleller till fascism. Om du nu ogillar, varför störs du då märkbart?
Det är väl för sjutton inge konstigt i att ett företag vill göra vinst och säkerställa sin fortlevnad?
Var istället glad för att det finns driftiga företag som håller tusentals människor anställda med allt det innebär.

Om du sen vill ägna din fritid åt OpenSource projekt är ju ditt beslut, men det finns faktiskt folk som är bered att betala för en redan fungerande lösning. Att du sedan dumförklarar oss som betalt för en funktionell lösning faller nog mera tillbaka på ditt eget resonemang i min mening.

Tack för ordet!
MVH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2010/05/02 :  18:30:10  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
Som konsument har man en väldigt stor makt, och med den makten följer ansvar.

Köper man äpplen så ger man dem makt och "belönar" deras beteenden. Läs tex http://www.osnews.com/story/23233/Jobs_Patent_Pool_Being_Assembled_To_Go_After_Theora
och http://www.osnews.com/story/23211/Cops_Seize_Four_Computers_Two_Servers_from_Gizmodo_Editor .

Att använda polisbrutalitet för att tysta journalister tycker jag är lätt att förknippa med fascistiska regimer, men om du tycker att det är sund affärsverkasamhet så har jag väl fel.
Att köpa äpplets produkter är att undergräva för andra som kanske prioriterar frihet och möjligheter framför en vit glansig yta. Det är oansvarigt på precis samma sätt som att köpa produkter som tillverkas i kina med barnarbete.
Go to Top of Page

JonasY
Member

1019 Posts

Posted - 2010/05/02 :  20:53:53  Show Profile Send JonasY a Private Message  Reply
Tysta journalister? De begick ett lagbrott genom att köpa stöldgods (vilket Gizmodos advokater också meddelade dem), och dessutom bröt de antagligen ett par lagar relaterade till trade secrets också. Tror visst det kallas rättsamhälle? Eller är häleri allmänt accepterat bland linux-användare?

Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP

Edited by - JonasY on 2010/05/02 20:54:26
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2010/05/02 :  21:01:16  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
quote:
De begick ett lagbrott genom att köpa stöldgods, och dessutom bröt de antagligen ett par lagar relaterade till trade secrets också.


Killen som hittade iphonen försökte flera gånger att lämna tillbaka den till äpplet, men dom var inte intresserade. Han sålde då vad som han säger sig tro var nån kinesisk ripoff eller liknande till Gizmodo, som inte heller får nått svar från äpplet. De visste inte ens om att det var en iphone 4 innan äpplet bekräftade det EFTER artikeln var skriven och publiserad. Visst trodde dom kanske att det var det, men äpplet ville inte ens ha tillbaka den förens efteråt. När äpplet bad om den så fick dom tillbaka den omedelbart. Sen klipper dom till med en polisstyrka dom har finasierat till en viss del. Om jag hittar grannens telefon i min trädgård och försöker ge tillbaka den flera gånger men han tackar nej, är det då olagligt att visa den på nätet???
Go to Top of Page

JonasY
Member

1019 Posts

Posted - 2010/05/02 :  22:28:57  Show Profile Send JonasY a Private Message  Reply
Men snälla rara. Vad gör man om man hittar en telefon i baren? Jo man ger den till bartendern. Eller till polisen. Eller letar upp killen, han hade ju tom killens facebooksida uppe! Snubben som tappade den ringde flera gånger till baren och frågade efter telefonen. Ingen i sina sinnes fulla bruk kan påstå att hittaren (tjuven) gjorde allt i sin makt (som lagen föreskrider) att lämna tillbaks telefonen. Dessutom finns det inga bevis för att han har varit i kontakt med Apple öht. Varför skulle man lita på en tjuv liksom? Ligger ju lite i hans intresse att rentvå sig ...

Istället sålde han den till Gizmodo för 5 000 dollar (via en mellanhand). Han visste mycket väl var det var eftersom telefonen fungerade ett tag när han hade den (varför skulle annars Gizmodo betala 5 000 USD?). Men sen ångrade han sig. Ringde upp Engadget och sade att han kanske kunde köpa tillbaks den från Gizmodo (!) om de betalade mer än 5 000 USD. Skall bli intressant vad han får för straff. Gizmodo frågade sina advokater som sa att det antagligen var ett lagbrott, men de sket de i. Nu sitter de också i klistret.

Apple har finansierat polisstyrkan? Ärligt talat, argumentera gärna - men hitta inte på saker. Det är ett straffrättsligt brott som de utreder, inga konstigheter alls. Exakt samma sak hade hänt i Sverige. Hoppas Gizmodo också blir dömda, att hänga ut ingenjören på Apple var extremt lågt, bottennapp faktiskt. Gav inget mervärde till storyn, men kommer påverka killens karriär. Snyggt! Ingen respekt alls för den sidan mer.

Dessutom har Gizmodo fått brev från Apples jurister tidigare i år när de gick ut med att betala 100 000 USD för bilder etc av kommande Appleprodukter. Gizmodo har fastnat med handen väldigt långt ner i syltburken, och kommer få betala priset för det.

Lagbrott kan inte förklaras bort med journalism.

Edit: Tydligen spårade Apple upp telefonen, knackade på och frågade om de fick komma in och leta efter den (de fick de inte). Så de gick därifrån, och kontakade polisen. Hade han givit tillbaks telefonen till Apple där hade polisen sluppit bli inblandad.

Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP

Edited by - JonasY on 2010/05/02 22:45:42
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2010/05/03 :  09:29:14  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
quote:
Varför skulle man lita på en tjuv liksom? Ligger ju lite i hans intresse att rentvå sig ...



Låt oss stå över demokratiska grundpelare. Han är en tjuv, så han är inte pålitlig. Allt han säger är lögn, redan innan hans skuld är bevisad i rätten. Skyldig tills motsatsen är bevisad?

Det finns ganska många versioner av den storyn. Äpplets version är såklart mest sann.

Jag älskar att hitta på!

quote:
John Cook of Yahoo News was one of the first out of the gate Monday night with a conspiracy theory tying Apple to the decision by law enforcement to raid Chen's home. Apple sits on REACT's steering committee, according to Yahoo News, and provides REACT and its officers with

, and internal support." Cook points to a purported phone call

made by Apple CEO Steve Jobs to Gawker Media chief Nick Denton to demand the purloined iPhone back, and wonders if Apple didn't "sick its high-tech cops on Chen" in reaction to the whole mess.

http://news.yahoo.com/s/pcworld/20100427/tc_pcworld/policeraidgizmodoeditorshomethefalloutcontinues_1

Det finns massor av liknande på nätet. Om det är sant vet jag inte, det er upp till domstolen att ta reda på.


Jag tycker det er en intressant reaktion med poliser som bryter sig in och tar datorer pga en telefon. Speciellt efter det att telefonen er tillbakalemnad.

Edited by - Circlomanen on 2010/05/03 09:29:52
Go to Top of Page

Ayn
Member

2799 Posts

Posted - 2010/05/03 :  09:37:15  Show Profile Send Ayn a Private Message  Reply
quote:
Det finns ganska många versioner av den storyn. Äpplets version är såklart mest sann.

Jag älskar att hitta på!

I din argumentation verkar du stenhårt utgå från att den version just du snappat upp är den mest sanna. Eftersom det är just som du säger, att vi inte kan veta säkert vad som faktiskt stämmer eller inte, så tycker jag det är märkligt att du bygger ditt resonemang på en av många versioner.

Senaste skiva som jag fastnat för: Mr Mister - Pull. PM:a mig gärna med fler tips!
Go to Top of Page

JonasY
Member

1019 Posts

Posted - 2010/05/03 :  15:59:30  Show Profile Send JonasY a Private Message  Reply
Nej det finns faktiskt inte så många olika versioner, och det finns definitivt ingen version som kommer från Apple. Skillnaden är att det jag skriver är vad som faktiskt hände, och vad Circlomannen skriver är konspirationsteorier eller rena fantasier. Här kan ni läsa vad som hände, bekräftat av upphittaren själv:
http://www.wired.com/threatlevel/2010/04/iphone-finder/

Dessutom skriver du alltid med extremt otrevlig ton som skapar dålig stämning. Håll dig till hifin, där har du mer att bidra med.

Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP

Edited by - JonasY on 2010/05/03 16:02:06
Go to Top of Page

Circlomanen
Semesterfirare

9880 Posts

Posted - 2010/05/03 :  19:06:49  Show Profile Send Circlomanen a Private Message  Reply
quote:
Apple is on the steering committee for the REACT task force that raided Chen#8217;s house.


Read More http://www.wired.com/threatlevel/2010/04/iphone-raid/#ixzz0mszROu00

Vart är konspirationsteorierna???

Är det inte lite konstigt att Apple är med i styrelsen för en polisstyrka som gör vad som verkar vara en illegal genomsökning av en journalists hus??? På vilket sätt gör det mig till en konspirationsteoretiker?

Jag vill verkligen be om ursäkt om vad jag skriver ger en extremt otrevlig ton. Det är aldrig min mening. Jag vet att jag inte är socialt rumsren. Jag har ofta svårt att förstå människor och har många gånger fått människor förbannade utan att jag förstått det, eller ens hur jag lyckats med det. Det är väl nån form av socialt handikapp jag har.
Jag är väl kanske lite väl "rak", samtidigt som jag har starka åsikter som jag inte förstår att andra inte delar. Förlåt om jag fått dig upprörd JonasY, och såklart alla andra som fått samma intryck.
Denna tråden var från början menad som en skämtsam kritik över äpplets slutna plattform, som jag tyckte var lovande. Iphonen är snygg och potentiellt en mycket potent liten sak, men i mina ögon förstörs hela konceptet av att dom stänger ned den på det sättet dom gör. Jag är idag lite förvånad av att folk tar det hela på så stort allvar. Jag gör det inte, även om jag kan kasta mig in i diskussionen med liv och lust.

Återigen. Förlåt om jag retat upp er/någon. DET var aldrig vad jag ville eller försökte. Skall vi ta och stänga tråden???

Mvh Johannes.
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2010/05/03 :  21:13:11  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message  Reply
Det är en evig loop, för det kan bara börja om från början = det är DIN åsikt, många andra tycker inte som du, uppenbarligen, därför finns och frodas företaget.

Starka åsikter är helt ok, men att forcera sina åsikter och samtidigt på något sätt i samma veva - indirekt och må hända omedvetet - mindrevärdesförklara dem som inte tycker likadant eller som i det här fallet faktiskt tycker om Apples produkter och köpt hela konceptet, det blir lite tokigt. Fast målgruppen är ju, enligt din utsago, ointresserade av att tänka själva och inte måna om sina framtida möjligheter eller friheter

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.

Edited by - EuphoniC on 2010/05/03 21:13:44
Go to Top of Page

JonasY
Member

1019 Posts

Posted - 2010/05/03 :  22:24:44  Show Profile Send JonasY a Private Message  Reply
Det är lugnt, jag tar inte illa vid mig. Men jag håller med att det är bäst att stänga tråden, jag tror (tyvärr) det är svårt att diskutera känsliga ämnen på nätet. Det har vi ju sett i kabeltrådar, och i tråden om kabeltrådar finns det en del vettiga poänger. Av någon mystisk anledning blir det alltid väldigt hetsigt i sådana här debatter på nätet. Jag inser ju själv att jag har skrivit onödigt provocerande.

Är helt övertygad om att en liknande debatt face-2-face hade varit mkt mer konstruktiv, även om vi har olika åsikter i ämnet och det kommer förbli så.

Music Streamer+ > Musical Fidelity A1 > Ino Audio pIP

Edited by - JonasY on 2010/05/03 22:25:33
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.31 sekunder. Snitz Forums 2000