HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 HiFi-diskussion
 Jag är spelglad och jag spelar på en iMac!
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/13 :  11:43:13  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Jag började denna tråden i vår klubbstuga eoJeud, jag vet egentligen inte riktigt var jag skall lägga den, så om moderatorerna vill flytta den så är det ok med mig.

Ni som var på grillningen hemma hos mig den 5/6 vet att jag har implementerat en iMac i mitt system. Jag har fått tillbaks spelglädjen på det digitala mediat! Jag har annars bara spelat vinyl den senaste tiden, men iMacen var verkligen en lyft. Det är nu roligt att spela digitalmusik igen.

Men först ett litet glädjeämne som gjorde det ännu roligare! Jag köpte mig en Roth Music Cocoon MC4, en iPod docka/ rörförstärkare med ingång för iPod, dator och CD/ DAC. Jag gjorde något som förmodligen inte många Roth ägare har gjort tidigare, jag kopplade in den till mina Acapella högtalare.

Vad hände??? Jag har nog inte riktigt hämtat mig än!!!! I´m in shock!!!

Roth + Acapella = Musik

Att en förstärkare för 4 950:- och 2 x 13 W kan ge så mycket musik ifrån sig att elektronik i form av monoblock på hur många watt som helst och för ganska många pengar får känna sig ifrågasatta. Låt vara att den fick sin signal genom min iMac via min Audionet ART G2 + EPS när den spelade på Acapella Violon Mk III. (OBS! Jag skall inte byta mina AudioNet monoblock! )

Ville bara börja med att berätta hur löjligt glad jag är i mitt musikrus!


För att återknyta till iMac.

Jag kan varmt rekommendera den som är på jakt efter en ny CD spelare att kolla upp ett annat alternativ. Köp dig en iMac, iPod Touch och en USB Dac och du är hemma! USB dacar börjar att dyka upp och jag tror att det kommer att finnas rätt många alternativ inom 2år.

Jag har haft möjligheten att jämföra under ganska lika betingelser nu under ett par veckor, dvs sedan vi kom hem från Munchen mässan. När jag köpte min Audionet ART G2 så registrerade jag att det fanns en USB ingång på den, men jag var så dåligt upplyst då att jag inte insåg nyttan av den.

När vi kom hem från mässan så var det väldigt uppenbart vad som gällde, vinyl eller dator. Och om man valde det digitala mediet så verkade det som om man föredrog USB ingången. Så när jag kom hem så åkte denna PC fantast och köpte sig en iMac + en iPod Touch. Jag kan nu köra USB rätt in i CD spelaren och använda mig av samma klocka, uppsampling och DAC som min CD spelare. Jämförelsen mellan dator och CD blir då självklar för en nyfiken audiophile. Datorn är den klara vinnaren, min CD spelare kommer i framtiden endast att agera som DAC.


Vad vinner jag med datorn?

Det första väldigt uppenbara är att jag hittar bland mina skivor!
Men det händer även en del på ljudsidan. Alla register blir renare och står bättre emot att falla ihop när man gasar på med komplex musik. Ljudet blir mer artikulerat och med mer kropp, framför allt i toppen. Man märker den största skillnaden när man lyssnar länge och bläddrar igenom sina skivor, mer av materialet är musikaliskt. Nu är det inte gigantiska skillnader, men det är tillräkligt mycket för att jag inte skulle vilja gå tillbaks till CD spelaren. När man dristar sig till att byta tillbaks till CD spelaren efter en längre tids lyssning så upplever jag direkt att den musikaliska glädjen dör en liten smula.


Finns det då inga nackdelar?

Jo, man spelar för högt!
Jag är rätt glad för att spela högt och med CD spelaren har det funnits en naturlig brytpunkt som man inte bör ta sig förbi då det roliga försvinner, men med datorns hjälp har den punkten suddats ut något och jag börjar oroa mig för när saker skall gå sönder i stället, typ mina innre organ!

Ett annat lite problem är det tidsödande jobbet att lägga in alla skivor på datorn, men också att välja vilket format man skall rippa CD skivorna i.


Varför har jag valt iMac?

Det finns egentligen tre skäl!

1. Tyst.
Pc lösningar tenderar till att bullra en hel del, fläktar som surrar osv. En iMac är tyst, inget som låter över huvudtaget.

2. Design.
Jag har valt att köra med en dator direkt ansluten till DAC med USB pga av de ljudfördelar som verkar finnas med den lösningen. Det innebär även att datorn skall stå i mitt vardagsrum tillsammans med hifin. Att sätta en stationär dator med kylning är ett projekt som sätter min förhandlingsteknik på ett av de svårast proven och förmodligen innebär att jag får sämre självförtroende av att gå förlorande ur den förhandlingen. Med en iMac kan jag till och med få ett litet leende hur min motpart.

3. Enkelt.
En nätsladd i väggen, en USB kabel till DAC, ladda ner ett insticksprogram i iPoden/ iPhone och jag är klar att köra musik från soffan på ett ytterst trevligt sätt. Jag behöver inte fundera över drivrutiner, program för uppspelning, hur jag skall tagga musiken, hur jag skall ladda in skivomslag, osv. Allt det går att lösa i en PC, men kräver att du meckar lite. Det har visat sig att FLAC kan låta lite olika beroende på vilket uppspelningsprogram man använder sig av och vilken plattform man kör ifrån, men om man kör Apple Lossless på en iMac och genom iTunes så har du minimerat meckandet.

När jag har surfat runt för att försöka få lite grepp om vad det handlar om när man spelar musik från datorn och vad man skall tänka på så har det klarnat mer och mer. Det finns hur mycket info som helst om vad man skall ladda ner till sin PC och hur man skall konfigurera den, det pratas om att det programet fungerar si och ett annat så. Med andra ord inte lika enklet längre att hitta den optimala lösningen för någon som bryr sig om ljudet och enkelt handhavande. En iMac ägare pluggar bara in och det blir bra, inga drivrutiner osv att ta hänsyn till.


Nackdel med en iMac lösning kontra PC.

Som jag ser det finns det två nackdelar med iMac jämfört med en PC.

1. Det är en dyr lösning!
Med lite meckande kan man få ihop en PC lösning betydligt billigare, men det kräver en insats och kunskap.

2. iMac och iTunes stödjer inte FLAC.
Det ser ut som om FLAC blir ett allt mer vanilgt format när man skall köpa musik digitalt, även då högupplöst musik. Det finns lite scripts och plugins till iMac och iTunes, men det krävs lite meckande för att få det till att fungera. Man kan bara hoppas på att Apple kommer att integrera FLAC i iTunes.



En fundering runt FLAC och Apple Lossless.

FLAC är ett fristående Lossless format med många olika spelare som skall "återskapa" den "förlustfria" komprimeringen.

Apple Lossless är ett format gjort för iTunes och av samma företag.

Båda formaten skall vara en exakt matematisk kopia och inte sakna någon information men ändå så upplever människor skillnader när det återskapas.
Om dessa aspekter har någon betydelse i realiteten vet jag inte, men kanske värt att fundera över?

En annan kul grej jag har provat idag är att streama från datorn via wi-fi till iPoden som då är placerad i min nya lilla älskling (sorry Camilla , skojar bara, du är No.1 ) Det var inte den bästa lösningen kan jag säga.

Just nu känner jag mig rätt övertygad om att man skall köra en kort USB kabel direkt till DAC'en asynchroniskt. DAC'en kollar då så att den får "hela paket" (dubbelriktad kommunikation) och klockar signalen själv, datorn är inte inblandad på något sätt mer än att den transportera data utan att processa den.


Kortfattade erfarenheter av PC och iMac in action.

Jag har dock förstått att iTunes på en PC inte är optimalt. Mediamonkey, J River och till viss del Foobar verkar vara det man pysslar med på PC sidan.

Innan jag köpte iMac testade jag med min bärbara Acer dator med Vista och Foobar kopplat med USB rakt in i Audionet ART G2. Den lösningen var inte optimerad och det går säkert att trimma till den ytterligare, men som den var konfigurerad så nådde den inte riktigt upp till CD´n som transport.

Det är en hel del att hålla rätt på om man satsar på en PC lösning. Vista är det operativ system som jag har uppfattat ställer till minst problem i PC världen när det handlar om ljud. Men det är helt uppenbart att olika program till PC hanterar saker och ting olika. Det som verkar vara viktigt är att man kopplar sig förbi datorns ljudkort och ser till så att man har rätt drivrutin till USB porten.

Jag kan rekommendera följande länk till Computer Audiophile http://www.computeraudiophile.com/, där kan man få mycket information.

Det var lite av mina erfarenheter som novis av en datorlösnig så här långt.

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus

Edited by - Audionet on 2009/06/13 11:46:05

Kmj
Member

2870 Posts

Posted - 2009/06/13 :  12:00:33  Show Profile Send Kmj a Private Message
Till PC så kan man använda asio4all för att som du säger "ha rätt drivrutin till usbporten".
http://www.asio4all.com/

Har man inte USB-ingång på sin DAC så finns det många lösningar. En är denna:
http://cgi.ebay.co.uk/USB-to-Optical-SPDIF-Converter_W0QQitemZ140325369109QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_3?hash=item20ac0b3515&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12%7C66%3A2%7C39%3A1%7C72%3A1683%7C240%3A1318%7C301%3A1%7C293%3A1%7C294%3A50

.....where the music comes to die.
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/13 :  12:13:42  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Precis som Kmj säger finns det en hel uppsjö av USB konverterare.

Här en liten test av riktigt billiga USB DAC'ar http://www.tnt-audio.com/sorgenti/usb_dac_shootout_e.html

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus

Edited by - Audionet on 2009/06/13 12:15:49
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2009/06/13 :  14:17:40  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Upplever du någon ljudmässig skillnad mellan AIFF och ALAC?

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/13 :  14:28:53  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Det är så pinsamt, jag har inte jämfört!
Började med att rippa i ALAC, lyssnade och jämförde mot cd'n spelad från min transport och datorn lät bättre. Där slutade mina tester dumt nog, troligtvis för att jag vill spara plats på disken och inte vill veta om jag missar något.

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

JWO
fd. OhmBoy

1713 Posts

Posted - 2009/06/13 :  14:34:26  Show Profile  Visit JWO's Homepage Send JWO a Private Message
Vad är fördelen med usb dac jämfört med att köra ett usb/toslink extern ljudkort som man kan få för några hundralappar? Då kan man ju ha kvar sin gamla Dac om man nu hade en sådan, så slipper man skaffa en dac med usb bara för sakens skull. Eller har jag fel?

Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/13 :  14:39:14  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Vad jag har förstått så ligger det en bitperfekt kopia på disken i de flesta lösningar (PC, iMac, osv), men trixet är att få den därifrån med så lite jitter som möjligt.

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

Hi Fi Consult
Member

2112 Posts

Posted - 2009/06/13 :  20:58:13  Show Profile  Visit Hi Fi Consult's Homepage Send Hi Fi Consult a Private Message
Audionet: kul med ljudliga kickar!

Det finns en stor poäng med att besöka oss måndag kväll 15 juni och få klarhet i saker som "lossless" och "bitperfekt"

Har du tid?

mvh

www.hificonsult.se
http://www.goteborghifishow.se/index.php/se/

Edited by - Hi Fi Consult on 2009/06/13 21:36:19
Go to Top of Page

shifts
Member

375 Posts

Posted - 2009/06/13 :  21:30:38  Show Profile Send shifts a Private Message
Kör en liknande variant, men optiskt in till min reciever som sköter
digitalomvandlingen. Dock tycker jag inte att min macbook är ljudlös
(längre) och söker därför en annan lösning. Dessutom tycker jag datorn
lätt stjäl en smula uppmärksamhet från lyssningen.
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/14 :  10:22:17  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Sladd, det verkar mycket intressant! Tyvärr är det midsommarvecka och jag har mycket bestyr med sillinläggningar och annat gott som skall stå på bordet på Fredag.

Men jag har för avsikt att besöka er vid ett senare tillfälle.

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

Tompa-T
Member

301 Posts

Posted - 2009/06/14 :  11:50:21  Show Profile Send Tompa-T a Private Message
Jag var en av de lyckligt lottade som närvarade vid Audionets utsökta grillkväll den 5/6 !
Riktigt gott käk och trevligt sällskap !
Som sagt, Audionet har presenterat iMac för sin hifi, och det med ett mycket gott resultat !
De spelade mycket trevligt tillsammans, nu besitter ju Audionet en hifi anläggning av högsta klass, och det har med all sannolikhet en stor betydelse för mitt helhetsintryck, jag har tidigare lyssnat på både cd och vinyl hemma hos Audionet, och jag gillade det jag hörde då !
Och det härliga intrycket bestod sig med iMac, massor av goa detaljer, en härlig pondus med en stort uppmålad ljudbild, ja hela köret fanns där, bred, djup, osv !!
Så vad det gäller ljudet så saknades inget !
Och funkade hel gött gjorde det, högsta poäng för användartillgänglighet samt tillgänglighet, man bläddrade med lätthet blad musiken, gjorde sitt val med ett lätt tryck på den tryckkänsliga skärmen, och vipps så hade man vald musik härligt strömmandes från Audionets Acapella Violon !!
Själv är jag inte riktigt hos datorn än vad det gäller musik, jag befinner mig fortfarande bland mina skivor.....
Jag vill stå och bläddra bland vinyl och cd på mina skivhyllor, plocka fram, kolla lite, hela den "gammeldags" proceduren är fortfarande en stor del av helheten för mig !
Men man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte, för eller senare är kanske nerladdning det som finns om man vill ha tag på lite nyare musik, men jag tror också att marknaden för vinyl kommer att finnas kvar och kanske fortsätter den att växa, och vem vet, kanske även cd plattorna blir en samlar raritet i framtiden !
Men i alla fall, full poäng till Audionet, då för en trevlig å god kväll, och full poäng för ett fullt fungerande och välljudande bröllop mellan dator och hifi !!

//-- Tompa --


HIFI & Musik nörd :-)

Edited by - Tompa-T on 2009/06/14 11:52:23
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/14 :  13:35:28  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Som ni kanske redan misstänker så är jag av nyfiken karraktär och när frågan väcktes av Björn-Ola om det fanns skillnader på AIFF och ALAC så kände jag en skyldighet gentemot mig själv att undersöka saken närmare och undanröja allt tvivel. Självklart måste det kontrolleras även om jag nu har laddat in c:a 1/3 skivsamlingen i ALAC.


Fråga: Är det skillnad på AIFF och Apple Lossless?


Testet har gått till på följande vis.

Utrustning:

Signalkälla: iMac via USB kabel till DAC'en i AudioNet ART G2 som har den separata nätdelen EPS tillkopplad.

Försteg: AudioNet PRE 1 G2 + EPS.

Slutsteg: AudioNet AMP II Max.

Högtalare: Acapella Violon Mk III.

Musik: Hello Safride, Introducing....Hello Saferide inläst som AIFF och Apple Lossless.

Lyssning: Blindlyssning av fem låtar. Jag har koncentrerat mig på en låt i taget helt ovetandes om vilket format som spelats, sedan valt den som jag föredragit. Innan kontroll har jag övertygat min fru om nödvändigheten av hennes deltagande och hon har genomgått samma låtlista från hennes eget sätt att lyssna och utan att veta vad jag valt.

Resultat: Det visade sig att vi förderog exakt samma låtar och alla var av samma format. Så det får väl fastställas att det är en hörbar skillnad på formaten under rådande föruttsättningar.

Upplevelsen: De alternativ vi valt upplevde vi på samma vis. För att använda Camillas ord " Det är mer detaljerat och mindre digitalt". Jag känner likadant, det blev mer själ och kropp i den variant vi valde. Det blev väldigt tydligt på röster att det fanns lite mer fyllighet i tex s-ljud, inte så platt som det andra formatet upplevdes. Samt att när det hände mycket i musiken var det lättare att följa de musikaliska händelserna på grund av det inte grötade ihop sig, vi kan benämna det som att kontrollen var större. Jag kunde däremot inte uppfatta någon skillnad på ljudbilden (Höjd, bredd och djup). Den musikaliska glädjen och själen var större på det format vi föredrog enhälligt.

Sammanställning: Jag var lite förvånad över att vi båda kunde med så stor säkerhet faställa skillnader. Jag behövde lite mer tid för att bestämma mig än Camilla, hon satte dem i stort sett omedelbart. Jag tror att det har att göra med att jag lyssnar på fler parametrar och Camilla i stort sett bara lyssnar på klang och om hon trivs med det. Vi nördar gör nog saker och ting lite mer komplicerat ibland.

Ännu mer förvånad blev jag när det visade sig att vi i alla fallen föredrog Apple Lossless!!!
Det är nu dags att gå vidare och sälja anläggningen då mina öron inte kan vara rätt påskruvade!

OBS! Jag säger inte att Apple Lossless är bättre än AIFF men jag och Camilla lyssnade helst till den Apple Lossless rippade version av denna skiva i denna anläggning.

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus

Edited by - Audionet on 2009/06/14 15:25:51
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/14 :  13:38:43  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Trevligt att du gillar mitt ljud Tompa!

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

Tompa-T
Member

301 Posts

Posted - 2009/06/14 :  15:11:27  Show Profile Send Tompa-T a Private Message
Knappast någon överraskning, eller va !?!

//-- Tompa --


HIFI & Musik nörd :-)
Go to Top of Page

Björn-Ola
Trädgårdsmästarn, 100.000-klubben

7949 Posts

Posted - 2009/06/14 :  15:23:27  Show Profile Send Björn-Ola a Private Message
Tack för att du tog dig tid att testa. Jag var nyfiken eftersom jag endast testat med Squeezecenter där vi tyckar att ALAC låter sämre och mer inbäddat medan WAV och AIFF som är mer upplöst och detaljerat.
Det är intressant hur iTunes hanterar formaten. Jag misstänker att det skiljer sig mellan olika programvaror.

"Innan man är riktigt säker är man ofta tvärsäker"
Go to Top of Page

AlfaGTV
600.000-klubben

4819 Posts

Posted - 2009/06/14 :  16:17:13  Show Profile  Visit AlfaGTV's Homepage Send AlfaGTV a Private Message
Tack för en bra redovisning av era lyssningar!
Jag undrade bara; Hur har du rippat till disk? det finns ju lite varianter även där ;) Och då menar jag alltså hur du kom fram till läget med att ha en fil i AIFF och en fil i Apple på hårddisken.

Komplicerat det hära...

MVH /Micke

Junepes uttryck "mindlessness" beskriver ett underskattat tillstånd

Edited by - AlfaGTV on 2009/06/14 16:19:44
Go to Top of Page

-AG-
Member

238 Posts

Posted - 2009/06/14 :  16:28:11  Show Profile Send -AG- a Private Message
Jag kör en liknande variant. Mac (iTunes, apple lossless) + Airport express + DAC (+ iphone). Om man tillåter sig att köra musik optiskt så är det ett alternativ, och gör att man kan ha sin musik varsomhelst i sitt hem iom att man skickar musiken trådlöst via wifi till airport express. Och så använder man iphonen som remote (kan bläddra bland skivor, se omslag, låtar, etc...). Helt perfekt enligt mig, har gjort musiklyssnandet mycket roligare än när man var tvungen att fippla med cd-skivor. Sedan lyssnar jag på vinyl när jag vill ha lite mera handpåläggning. Och som tredje alternativ blir det spotify vilket duger aldeles utmärkt i många fall, och med det stora fördelen med ett jättebibliotek av musik.
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/14 :  21:26:57  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
AlfaGTV, jag har läst in via iTunes med felkorrigering inkopplad och lagt det på hårddisk.

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

lindvall
lite allmänt grå och tråkig....

1683 Posts

Posted - 2009/06/15 :  12:30:47  Show Profile Send lindvall a Private Message
Skönt att höra att Apple Loseless funkade.Jag har kört med det formatet på min Macbook. Kul att höra om dina erfarenheter!
Go to Top of Page

Audionet
Reportage-Harry 2007, 100.000-klubben

4639 Posts

Posted - 2009/06/15 :  13:37:56  Show Profile  Visit Audionet's Homepage Send Audionet a Private Message
Jag la en länk på WiFi delen tidigare till en intressant sida om rippning, jag lägger in den här också för det kan vara intressant läsning.

http://www.designwsound.com/dwsblog/?page_id=535

- Jag undrar hur dom medeltida människorna kunde klara sig utan skivspelare.
- Det kunde dom inte, dom är ju döda allihop.

Min blogg http://matvinhifi.blogspot.se
Min hemsida http://www.bildifokus.se
Facebook
http://www.facebook.com/Bildifokus
Go to Top of Page

Breddan
Member

200 Posts

Posted - 2009/06/15 :  14:00:29  Show Profile Send Breddan a Private Message
Foobar med översamplering och "bit-exact output" låter mig banne bra!
Köpa en vanlig dator + ljudkort med optisk utgång. Konfigurera foobar och installera alla plugins man behöver. Koppla datorn till en dac. Seger! :)
Istället för att köpa en dyr mac för att spela med itunes som inte har samma möjligheter.

"less is MORE" "MORE is better"
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.7 sekunder. Snitz Forums 2000