HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Personlig HiFi
 Koss The Plug: Eh!? Vad är detta för skräp?
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2005/03/28 :  22:32:26  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message  Reply
Ja visst är det så att allas våra örongångar är olika, och 200 kronor är ju väldans lite pengar men det är ändå lika intressant att pluggarna som medföljer är allt för stor för den breda massan.

Jag har använt pluggarna i "nedklippt" format i två veckor nu och efter som jag nämnt tidigare dragit ned basen via EQ till min på min mp3-spelare fått ett ljud som jag finner helt OK, att gå tillbaka till mina gamla pluggar är inget längre något alternativ vare sig rent fysiskt eller ljudmässigt.

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

lindvall
lite allmänt grå och tråkig....

1683 Posts

Posted - 2005/03/30 :  22:48:47  Show Profile Send lindvall a Private Message  Reply
Det är också viktigt att komma ihåg att följa tipset att dra örat snett bakåt och uppåt när man sätter i pluggen, det står det i instruktionsbladet och det underlättar faktiskt införandet av proppen! :-)
Go to Top of Page

AKA
Trancelover

616 Posts

Posted - 2005/03/31 :  23:39:38  Show Profile Send AKA a Private Message  Reply
Martin.M: Är det Sony MDR-E931LP, MDR-ED21LP eller MDR-ED31LP du har och gillar?
Go to Top of Page

EuphoniC
Klubbmästare i HiFi Norr

3091 Posts

Posted - 2005/04/01 :  07:41:57  Show Profile  Visit EuphoniC's Homepage Send EuphoniC a Private Message  Reply
lindvall: Naturligtvis, annars kommer man ju ingen vart oavsett om pluggen är klippt eller ej (oklippt kommer ingen vart ändå)

/Jonas


Hemma hos mig | Klubbmästare för HiFi Norr - Kontakta mig för mer information.
Go to Top of Page

j0akim
Member

1387 Posts

Posted - 2005/04/02 :  01:20:38  Show Profile  Visit j0akim's Homepage Send j0akim a Private Message  Reply
jag köpte ett par i veckan som jag tänkte använda när jag inte använder mina koss porta pro. jag kan tillägga att ljudet i pluggen låter ganska dåligt, MEN efter några dagars lyssning så blir de faktiskt bättre i alla register, så ge lurarna någon vecka, köp silikon"plupparna", efter det, sälj dem för en hundring till syrran eller nåt

Oppo BDP-93>Mac Air/Imac>Bladelius DAC->Onkyo PR-SC5507->Nuforce MCH-3SE-C7->Nordost Baldur->Martin Logan Spire, Martin Logan Theater-i, 4*SVS SSS02, SVS AS-EQ1->2*SVS PC13-Ultra DSP

Imac->Apogee Duet->Denon AH-D7000 Lawton mod
Mitt galleri
Go to Top of Page

Terminator
Moved on...

1124 Posts

Posted - 2005/04/04 :  21:02:26  Show Profile Send Terminator a Private Message  Reply
Jag har precis lyssnat mig igenom en timme mina nya Pluggar och tycker att de för priset är helt ok. Äntligen en lur som sitter fast i örat och ljudet är för pengarna (150 kr) klart godkänt.

//Hans
Go to Top of Page

Material
Member

127 Posts

Posted - 2005/10/03 :  14:04:05  Show Profile Send Material a Private Message  Reply
Denna länk passar väl bättre under DIY, men... här är en hel liten artikelserie om hur man modifierar sin plug till det bättre. Själv trivs jag med min, men använder den bara utomhus när jag cyklar och så, har inte så stora krav då. Hemma är det Sennheisser 590 som gäller:-)

http://headwize.com/projects/showfile.php?file=cmoy4_prj.htm

En Feminist och en Gentleman
Go to Top of Page

Morgan
Dr. Akustikus... ikus... ikus

415 Posts

Posted - 2005/10/07 :  22:34:06  Show Profile Send Morgan a Private Message  Reply
Jag har varit lite förbannad på mina "pluggar", eftersom jag inte har lyckats få dem att sitta särskilt bra i öronen. Som så många andra upplever jag att materialet i skumkuddarna expanderar alldeles på tok för fort, och att de sitter för dåligt på plats i öronen när man väl fått in dem godtagbart långt.

Utan att ha kollat upp ifall det fanns, så gick jag in hos den lokale hifihandlaren och frågade ifall de möjligen hade någon sorts "gummiflänsar" som man kunde använda istället för skummet, så som jag sett att etymotic gör, och så som mina öronpluggar till badhuset ser ut. Och jodå, de hade faktiskt "Pro Eartip" - 95 spänn för ett par latexflänsar till pluggarna.

Efter ett absurt pilligt jobb lyckades jag trä på flänsarna över den lilla löstagbara "ljudledaren", och med lite spott på flänsen (sluta skratta åt uttrycket) så gled den snällt in... Jag störs lite grann av obehagliga våta smaskljud ett tag innan de sitter riktigt på plats, och jag får en smula ont i örongången av de skarpa kanterna, men är faktiskt ganska nöjd med tillbehöret ändå. De sitter betydligt säkrare på plats i just mina öron, och när jag får till placeringen "rätt" så låter det riktigt skapligt.

Basen har en tydligt hissad karaktär, och är väl kanske inte det distinktaste jag hört. Den högsta diskanten lyser med sin frånvaro, men den diskant som finns där är inte så tröttande som jag upplever med andra lättviktslurar (sådana som vilar i örat som i en bygel, eller hur man nu skall förklara det). Den vänligaste jag kan säga om mina pluggar är att ljudet inte tröttar min hörsel. Eftersom basen är så kraftfull (vid rätt placering i örat) så kan man inte vrida på till sådana nivåer som man ibland kan uppnå med vanliga lättviktslurar.

De isolerar inte fullt så bra mot miljöljud som jag skulle önska. Jag använder dem på spårvagnen, som ju är minst sagt bullerstörd, och skulle därför önska ytterligare 10 dB isolering. Jag misstänker dock att ljudet tar sig in genom hålen i bakkåpan, och vidare genom membranet, för flänsarna jag använder verkar vara en gediget ljuddämpande konstruktion. Det läckljud som finns är faktiskt mest högfrekvent - precis tvärt emot hur hörselskyddsproppar brukar fungera...

På det hela taget så är jag mycket nöjd med mitt köp av dessa lurar. Det är förstås inte hifi för fem futtiga ören, men det är ett lättlysnat, baspotent och roligt ljud till en billig peng, som ger viss avskärmning i bullriga miljöer.

Det är viss kontrast, när jag kommer hem och drar på mig mina Sennheiser HD-600, förstås. Där finns liksom inga anmärkningar att komma med, kvalitetsmässigt. Men jag har försökt använda sennheiserlurarna på spårvagnen med en liten hörlursförstärkare jag lödde ihop för några år sedan. Eftersom spårvagnen var så bullrig så vred jag upp volymen så fasansfullt mycket att jag lyckades spela sönder ett membran i lurarna!!! Jag måste tillstå att jag var en aning lomhörd efter den spårvagnsturen - sådär som man känner sig efter en rockkonsert... Den effekten slipper man med pluggar. Man kan lyssna på lägre nivåer, men ändå känna att musiken griper tag i kroppen så att man stampar takten. Inte illa klockan halv sju på morgonen!

MVH
/Morgan

*Men kanske är det inte sällan snarare precis tvärtom!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.11 sekunder. Snitz Forums 2000