HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Specialintressen
 Ino Audio
 piP, lyssnat (!) : gillade/ogillade.
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

T.A. Edison
Member

559 Posts

Posted - 2005/04/04 :  22:01:53  Show Profile Send T.A. Edison a Private Message  Reply
MatsT,

ok. Jag tyckte dock det var högst on-topic då piP är en bredstrålande monitor och att den inte bör ha reflekterande ytor i sin absoluta närhet. Att den presterar olika i olika rum är ju helt naturligt; det gör alla högtalare. Att den också faller vissa i smaken och andra inte och att det i vissa fall beror på deras uppställning är också helt klart från denna tråd.

Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/04 :  22:56:05  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply



Ja det kan ju absolut inte vara så att dom inte är sååå bra som påståts inte. Och därför nu råkar mer illa ut då dom hissats så otroligt tidigare...

Besvikna lyssnare blir ännu mer besvikna då dom upptäcker det är en bra ordinär högtalare enbart.. varken mer eller mindre...med stora krav på saker runt om...

Så tror jag. Jag tror detta skadat mer än gjort nytta att man så konsekvent hissar saker som sedan blir en besvikelse..

Sedan blir alla förklaringar ännu mer knepiga. ALLT kan ju inte rimligen vara fel förutom inos pip. Så tror jag i alla fall... Så försök se besvikelsen som en läxa i stället. och ta det lugnare med att skryta upp dom så folk blir besvikna. sådant skadar mer än ni anar...Svikna förväntningar är tunga att arneta bort. Infriade icke förväntade saker marknadsför sig självt snudd på...

detta är vad jag tänker o tror i alla fall.. Markelih har nog som sagt sagt det rätt. OM denna stil hållits så kunde nog dessa pipar gett välord i stället. Såsom att do presterade ok i alla fall...

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Haakan
Member

2630 Posts

Posted - 2005/04/04 :  23:00:26  Show Profile Send Haakan a Private Message  Reply
mayro...far till knoppen nu

"även jag hör skillnad på inbrända och innebrända kablar" (c) _jax =)
Go to Top of Page

Tank
Member

520 Posts

Posted - 2005/04/04 :  23:07:05  Show Profile  Visit Tank's Homepage Send Tank a Private Message  Reply
1. Ja, ja.
2. När man fått till en vettig uppställning, o ja.
3. Utesluta det kan man ju givetvis inte utan närmare undersökning! Men eftersom högtalarens kvaliteer inte bara består, utan växer på en när man lever med högtalaren (oj, det lät nördigt) så låter det osannolikt att den skulle vara signifikant. Det enda som naggar i kanten är... Större Ino-modeller.

En massa DIYGBG-OT:

Placeringen av EALS-3 m.m. och avsaknaden av dämpning runtom, plus den efterklang som rådde saboterade rätt rejält. Men var det någon som kände på EALS-3-lådorna? De väger BLY! Så de fick stå.

Enda gången pX-2 fungerade någonstans i närheten av tillfyllest var när det lirades svampar. Det var inte helt snett, tror jag. Därför var de endast på sparsamt, då bas djupare/mer än det piP levererar satt igång rummet och det blev riktig sörja.
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/05 :  00:06:39  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply
Haakan.

Antar knoppen är Johan?? Jo det skall bli kanonskoj faktiskt. Och där är det ju en lite bitigare uppsättning som lirar har jag hört Så där lär det inte bli "brister" som pip kan erbjuda som kommer dyka upp..

Men en liten stativare skall bedömas som just detta. Då blir saker o ting rätt också. Sen fattar inte jag varför man skall ha en monitorhögtalare såsom sin hifihögtalare.. Dom är inte ens gjorda för sådant.. Så redan där blir det fel. I alla fall för mig. Jag vill ha ett rum. Inte en studio...men det är enbart min åsikt..

Men johans blir skoj. Har hört det är ett STORT system med en hel bunt basar osv.. Men för att inte bli besviken försöker jag ha en lägre förvänntning. Då kan man få mer rätt perspektiv och se saker som dom är..och kanske bli så här

Men jag menar verkligen mina ord om varför jag tror och hoppas detta ändå blir en liten läxa för en del av inofolket samt iö dyrkarna..

För jag är formligen övertygad att många efter det otroliga upphissandet av pip och inos saker blev rätt sorry... Betänk ändå att man i stort sätt idiotförklarade mig då jag sa att pip inte skulle ha något att hämta mot en infinity epsilon. Jag fick höra en pip med basdel skulle på 4 av 5 bli slå ut epsilon..

Förstå vad detta gör i folks huvuden då man säger så.. Klart som korvspat att folk blir grymt besvikna då dom sedan hör en vanlig lite besvärlig stativare med lite mer i basen än andra kanske..

det kan bara bli stenfel!!.

Man kan lära av misstag. eller göra om dom. Men inte göra dom ogjorda tyvärr. och att leta efter en massa skäl till varför blir rent fel det också.

Pip är en stativare som man kan få till med mycket jobb o trixande. Sedan borde det räcka att säga.. man behöver inte gå till ytterligheternas rand o säga dom spelar skiten ur allt. Jag är fullständigt övertygad det var många ev köpare som rent backade fullt bakåt nu. Och ännu mer då man ser alla förklaringarna. En högtalare spelar ok fast den står helt åt helvete. Detta vet alla. Man får inte ut allt. eller det bästa. Men den ska heller inte låta dåligt.. då är något helt fel.. totalfel..

Allt kan väl inte hela tiden vara omständigheternas fel?? detta är folk medvetna om. Tro inget annat...

Så lite mindre hissande. Och be Iö fixa dom lite så dom också lirar i vanliga rum så.. sedan kan han ju ha dessa studioversioner också¨för dom som vill ha dom trots allt. En del får ju tydligen till dom...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

hifirocker
Member

1303 Posts

Posted - 2005/04/05 :  00:55:37  Show Profile  Visit hifirocker's Homepage Send hifirocker a Private Message  Reply
mayro:

som en aptitretare inför din lyssning hos Johan Lindroos kan jag säga direkt att Johans anläggning presterar den bästa musikåtergivning JAG någonsin hört.
Otroligt ren, högupplöst, oanstängd och dynamiskt återgiven musik!
Jag tror inte du kommer att bli besviken...
Go to Top of Page

ILLY
HiFitraktör

1325 Posts

Posted - 2005/04/05 :  00:56:45  Show Profile Send ILLY a Private Message  Reply
DIYGBG05OT:
quote:
Men var det någon som kände på EALS-3-lådorna? De väger BLY! Så de fick stå.
Jag lyfte topparna och kan intyga att de väger ungefär tre gånger så mycket som de ser ut att göra.

Jag måste också göra ett tillägg på min tidigare sågning. Jag har faktiskt ett pluspoäng att utdela till piPs fördel. Trots att jag upplevde dem som färgade och burkiga, så var de väldigt dynamiska. Garanterat inte en högtalare avsedd för att spela hissmusik i bakgrunden.

Militant cyklist.

Edited by - ILLY on 2005/04/05 01:01:23
Go to Top of Page

EngelholmAudio
Member

8209 Posts

Posted - 2005/04/05 :  09:07:42  Show Profile Send EngelholmAudio a Private Message  Reply
EALS-3 står numera hemma hos mig. Min sambo säger att dom luktar svett. Nån som är skyldig?


Äger, driver och är engelholm audio (i Blekinge).
Egna produkter, Krell, ARC. Akustikkonsultation medelst Svanå's produkter.
Bara för att det går att hänga på väggen betyder det inte att den har bra akustiska egenskaper som främjar musikupplevelsen!
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2005/04/05 :  11:36:16  Show Profile Send Rydberg a Private Message  Reply
quote:
En högtalare spelar ok fast den står helt åt helvete. Detta vet alla.
Mayro> Det vet tydligen inte jag iaf, detta "axiom" har du kanske hittat på själv?

Är en högtalare kompenserad i tonkurvan för att få ett visst stöd och den inte får det så kommer den ju klinga fel, här är ju placering a och o. De flesta högtalare är dock inte kompenserade på detta vis vilket kan förklara ditt uttalande
quote:
För jag är formligen övertygad att många efter det otroliga upphissandet av pip och inos saker blev rätt sorry... Betänk ändå att man i stort sätt idiotförklarade mig då jag sa att pip inte skulle ha något att hämta mot en infinity epsilon. Jag fick höra en pip med basdel skulle på 4 av 5 bli slå ut epsilon..


Just din tråd om de ospecificerade 4 av 5 har kommenterats av det ena märkets företrädare här

I'm not a complete idiot, some parts are missing

Edited by - Rydberg on 2005/04/05 11:36:44
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/05 :  11:52:15  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


rydberg. Jag tänker inte gå in i massa tjafs.. Så ingen ide att ens försöka debatera med mig. Jag har enbart gett min syn på detta som ändå hänt. Och jag är säker på att hissandet skapade en så stor förväntan så det rent skadade era pipar osv...


Angående Johans besöket...

Jopp. Jag är störtsäker det blir häftigt. OM grannen inte stör för mycket vill säga... Smile.. Där står allt rätt också som jag förstått saken.. MEN som sagt. JAG FÖRVÄNTAR MIG OK LJUD!! Inget mer. För då kan man få liknade symtom som efter folk nu hört piparna. Samt läst om dessa stora problem dom ändå har vid placeringar osv... Så utan förväntning är bäst.. (Men klart man har dessa ändå nu ju..)ler

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Rydberg
Member

4519 Posts

Posted - 2005/04/05 :  12:07:21  Show Profile Send Rydberg a Private Message  Reply
quote:
Och jag är säker på att hissandet skapade en så stor förväntan så det rent skadade era pipar osv...
Nja, för min del är det nog nästa bra eftersom han får mindre att göra vilket ledare till att jag kan få mina högtalare snabbare

Får man till de infrias allt som sagts om dessa fantastiska högtalare!

I'm not a complete idiot, some parts are missing
Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2005/04/05 :  14:07:22  Show Profile Send Dimitri a Private Message  Reply
Je répète:
Jag tyckte de lät kanon.
Var du där Mayro?
Dimitri
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/05 :  14:39:53  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


Nope.. Som du säkert ser så säger jag inte det heller. Utan endast bedömmer inläggen efter dom som varit där utalar sig. och dristar mig därvid till att lite försöka se varför det blev så drastiska skillnader emot vad som sagts och vad som dessa upplevde live...

Så nope.. Jag åkte inte då jag har jobb med min bil inför regbesiktiningen som är i morgon bitti kl 07,00. Så helgen gick till mekande av bil i solen..tyvärr... Men har noga följt debatterna. detta för jag HAR funderingar mot att själv ev bygga mig stora burkar igen. Så man har ju ögonen öppna som sagt...

Så vet du zed51 hur det är i klarspråk. Och behöver därmed inte heller dra igång en debatt av förstörande slag..

Jag måste säga en sak om rydberg. Du har verkligen ändrat stil en hel del. Det är roligt att numera läsa dom flesta av dina inlägg. Du är inte SÅÅÅ konskvent längre. Och sedan din visa ord på tråden om epsilon VS en pip så har min respekt stigit avsevärt. Så mycket att jag faktiskt numera också LÄSER dina ord och inte bara går förbi dom. Hedervärt samt roligt... Öppnar dörrar för utbyte och inte tjafs. verkligen roligt..

Ett bevis till är att du verkligen förstog att mina inlägg här INTE var gnall på ino eller iö.. utan endast just vad dom är . rena tankar om skälet till att folk blev besvikna. Ingen annat...

KUL rydberg.

MVH
Tobbe

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

markih
LTS Göteborg

963 Posts

Posted - 2005/04/05 :  14:52:24  Show Profile Send markih a Private Message  Reply
Jag skriver ett inlägg, med viss tvekan, eftersom det nu verkar ha blivit fart i tråden och den verkar attrahera folk på gott och ont...

Nåväl: Då jag tycker att några har misstolkat mina inlägg något, kanske för att jag skrev kortfattat och lite kategoriskt?

Här är en mer nyanserad beskrivning:
1: piP anser jag vara mer rumskänslig iom att den skall placeras nära vägg. Detta ger potentiellt problem med tidiga refelexer och basen/klangbalans (rumsellipsen).
piP har också bredare spridning än de flesta högtalare, de blir alltså mer påverkade av rummet och högtalarens närhet. Carlsson-prinicipen är annorlunda och vissa reflexer är medräknade eller dämpade. Carlsson har mindre direktljud. piP är direktstrålare som använder bakväggen för att skapa en liten fullregistrig högtalare.
Man bör inte blanda ihop smal spridning med homogen spridning. Även om en högtalare har homogen spridning blir det likafullt störande relfexer. Tydliga enstaka reflexer, som från en panel i högtalarens närhet, ger destruktiva reflexer. Det blir kamfilter effekter (burkljud mm).

piP är ingen omöjlig högtlare, men skall man ha ut det bästa bör man ha ovanstående i åtanke, anser jag. Det är inte bara en högtalare för experter, men den kräver lite mer kunskap och möjligheter om man vill få ut det allra bästa. En friplacerad högtalare är lättare att placera och flytta runt. Även en sådan kommer dock att bli påverkad och jag tror att nästan alla högtalare hade presterat klart sämre än vad som är möjligt under de förutsättningar som rådde vid DIY-träffen, i just det lilla rummet!
piP for dock lite extra illa, med sin placering inträngd mot väggen med stora paneler (EALS) bredvid.

Några oklarheter i det jag har skrivit i detta och andra inlägg?

Mvh

Ps. Generellt sett funkar alla fel i rum + anläggning som skillnadsutjämnare och det är alltid den 'svagaste länken' som påverkar upplevelsen mest. Därför kräver en bättre anläggning ett bättre rum, lite förenklat beskrivet. Detta kan man använda som ett generellt synsätt för alla anläggningar. Ds.

markih

Edited by - markih on 2005/04/05 14:58:56
Go to Top of Page

HenrikN
Member

77 Posts

Posted - 2005/04/05 :  15:10:05  Show Profile Send HenrikN a Private Message  Reply
Får väl tillägga till mitt tidigare inlägg att EALS-högtalarna inte var där när jag lyssnade på diy2005.
Alltså: Där lät dom inte speciellt bra. På kvällen i ett "bättre" rum. Lät dom över förväntan, men passade inte riktigt min smak.

Edited by - HenrikN on 2005/04/05 15:11:15
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2005/04/05 :  15:57:40  Show Profile Send Baltazar a Private Message  Reply
Vill bara tillägga att hos mig krävde piP mycket mer omsorg av placering än mina nuvarande pi60 för att prestera bra. Hittils spelar faktikst pi60 ganska mycket bättre än piP trots att de inte är placerade särksilt omsorgsfullt. Lyssnar man dock i Öhmans källare är skillnaden mellan piP och pi60s(Obs, signatur) betydligt mindre än vad man kan tro om man utgår från hur det låter hos mig där skillanderna ändå är rätt stora.

Så, placering av piP är enligt min uppfattning, och uppenbarligen många andras, inte helt simpel.
Men när den väl står som den ska är den grym

Kanske bara bra att DIY-mässan inte ledde till en ökad efterfrågan och belastning av Ino Audio.
Går ju snabbare att få sina uppgraderingar då

Mvh

Edit:
Mayro skrev:
quote:
Sen fattar inte jag varför man skall ha en monitorhögtalare såsom sin hifihögtalare.. Dom är inte ens gjorda för sådant..



Dom fungerar utmärkt som "HiFi-högtalare"/hemmabruk, för det var väl piP du syftade på?
Studiovarianten av piP heter pr10.



Edited by - Baltazar on 2005/04/05 15:58:48
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/05 :  16:32:33  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


Jag ska till Iö då jag åker till sthlm nästa gång. Så efter detta vet jag vad inos kan eller inte. Iö inbjöd mig.. TREVLIGT och jättekul.... Man kanske blir !Inoist! efter detta ju.. Smile...

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

Baltazar
Member

887 Posts

Posted - 2005/04/05 :  16:35:37  Show Profile Send Baltazar a Private Message  Reply
Vad kul! Ska bli spännande att höra vad du tycker de presterar i bra miljö.
När ska du dit?

Mvh


Go to Top of Page

PeterL
Semesterfirare

371 Posts

Posted - 2005/04/05 :  17:14:49  Show Profile Send PeterL a Private Message  Reply
jeppe72: precis det du skriver
quote:
dess olämplighet som högtalare om man inte är villig att byta bostad eller möblera och bygga om den befintliga så att Pip får som den vill. Så svårplacerad som Pip verkar vara, anser åtminstone jag att en bra högtalare inte ska vara. Det är så att säga ett av kriterierna för bra högtalare, alltså möjligheten att placera dem i ett vanligt rum.

Dessutom förstår jag inte riktigt vitsen med den typ av konstruktion Pip verkar vara. Det finns flera högtalare där ute som låter finfint och som inte kräver det som Pip kräver.


Att utifrån denna tråd dra slutsatsen att piP är olämplig som högtalare om man inte är villig att byta bostad eller möblera och bygga om bostaden känns inte särskilt väl underbyggt. Att sedan göra det utan att ha lyssnat på dom själv, ja då blir det nästan komiskt.

Vilken konstruktion menar du, är det någon speciell lösning i piP du syftar på? Hur mycket känner du till om piP:s konstruktion? Är du hemma på det här med högtalarkonstruktion?

Jag kan naturligtvis inte säga att piP låter bra i alla rum, men mitt par låter i alla fall bättre än mina fd Nautilus 804 i mitt vardagsrum (27m2). Min brors piP låter också väldigt bra i hans vardagsrum. Varför inte åka till Öhman och lyssna, hos honom låter det också bra.

PeterL
Go to Top of Page

mayro
Lämnat på egen begäran

10984 Posts

Posted - 2005/04/05 :  18:11:50  Show Profile Send mayro a Private Message  Reply


Det blir här i vår/försommar.. Har ju en sak som just nu drar lite för mycket tid. Min chrysler ... smile.. den regbesiktas i morgon bitti kl 07,00... så får man se vad detta spektakel kostar efteråt..dom har säkert nåt jäkla tjafs om en för vass kant eller dyligt att gnälla om.. Det är ju stora saker med vassa kanter på motorhuven osv. sidospeglar med spettsar osv.. Så dom har säkert en del åsikter. Men jag står fasiken inte och demonterar en 4500 svenska mils bil för nån larvig besiktnigsgubbe läser inantill i nåt jäkla papper som gäller moderna bilar och inte dessa reliker ifrån en svunnen tid. På bes gnäller dom. På gatan går dom runt och berömmer. sjukt....

Men troligen blir det en resa i maj upp igen. Jag hoppas verkligen dom då presterar saker som man ändå förväntar sig. Det får absolut inte vara så att mina vanliga skivor blir skräp. och att endast goda inspelningar fungerar. Sådant går ju till o med bra på min garagestereo ju...Men skulle vara rent snopet om det blev så faktiskt. Dom vet ju innan min inställning. Så sakerna är säkert väl intweekade tills dess. Det skulle jag i alla fulla fall se till att dom var.

Tror inte jag blir besviken..

Men en sak ÄR VIKTIG att markera. Jag åker dit för att höra en 4000kr högtalare. Och har förväntningarna att få höra just en 4000kr högtalare. Så min bedömmning blir stenhårt efter den prisgrupp dom ligger i. Sen så, om dom imponerar utöver detta prissegment så är det glädjande.

Så jag kommer absolut INTE ha förväntningar utöver just detta. Absolut INTE!!!

Då man bedömmer sakerna ifrån den nivå dom ligger prismässigt samt vad dom kräver för runtomkringsaker osv blir det mera rätt.

Självklart kommer jag också skriva om dom impar så till den grad så jag anser alla lovord sanna.eller delvis osv...Det ända jag absolut INTE kommer göra är att utnytja vänligheten att ge mig audiens med att misskreditera. Man bemöter inte vänlighet med att sen sända skit som tack. Då är det bättre att vara tyst anser jag..

Men jag skulle garanterat se till att det går att spela vanliga inspelningar. För som sagts tidigare så låter ju ALLA bättre med dom kanon som finns...

Men det blir en inoresa kan man säga numera. Både Johans samt Iö system vid samma resa tror jag kommer ge en hel del info..

Vem vet. Man kan ju bli "inoist" på kuppen ju....

Driver Mayros hifidagis
Go to Top of Page

jeppe72
Member

1492 Posts

Posted - 2005/04/05 :  20:17:55  Show Profile Send jeppe72 a Private Message  Reply
Hej Peter

quote:
Att utifrån denna tråd dra slutsatsen att piP är olämplig som högtalare om man inte är villig att byta bostad eller möblera och bygga om bostaden känns inte särskilt väl underbyggt. Att sedan göra det utan att ha lyssnat på dom själv, ja då blir det nästan komiskt.

Vilken konstruktion menar du, är det någon speciell lösning i piP du syftar på? Hur mycket känner du till om piP:s konstruktion? Är du hemma på det här med högtalarkonstruktion?



Varför är det så komiskt, visst raljerar jag lite men samtidigt verkar även de som gillar Pip vara överens om att de kräver väldigt mycket för att låta bra. Man ska ha madrasser mot väggarna och gärna heltäckande matta i hela rummet. Allt lutar åt att det kanske måste ske en drastsisk ommöblering eller om du så vill ett anpassande till Pip. Man måste nästan bygga studiomiljö för att få dessa bredstrålande närfältare att fungera som många andra hifihögtalare. Jag vet att man alltid har mycket att vinna på akustikreglering, eller i alla fall oftast. Men i Pips fall verkar (enligt fler inlägg om Pip) kraven på placering och akustiska åtgärder vara för stora för att det ska vara förenligt med mina kriterier på en bra hifihögtalare. Det behöver du visserligen inte hålla med om men du behöver heller inte ifrågasätta det.

Varför är påståendet så dåligt underbyggt och varför behövs mer belägg? Det här är knappast någon vetenskaplig diskussion eller hur!? Pip verkar, enligt Markih i synnerhet och några ytterligare forumvänner, vara svårplacerad och då menar jag att de till och med är så svårplacerade att de inte verkar fungera i vissa rum. Jag inser förstås att de, precis som andra högtalare, inte fungerar i t.ex. ett kalt långsmalt betongrum med lågt till tak.

Att de fungerar hos dig och din bror är väl jättekul. Grattis! Men det tar inte bort allt ovanstående. Ni kan haft tur eller så har ni eller du eller bara din bror fixat till placering och akustik med de medel som ni ansett behövts och som dessutom inte gjort era rum till väldämpade diton, liknande någon inspelningsstudio. Förresten när vi ändå är inne på det vore det intressant att veta hur det ligger till med akustikregleringen, placeringen och madrasserna hos er!?

Så till slut vill jag också säga att jag inte har någon som helst kunskap om högtalarkonstruktion och att jag inte ens känner till om det finns några särskilda grupper av högtalarkonstruktioner förutom transmissionslinje, basreflex eller sluten konstruktion. Men å andra sidan behöver du knappast skapa debatt genom att märka ord. Du förstår kanske ändå vad jag menar och om du tänker efter kanske du till och med håller med om att jag inte behöver känna till någonting om högtalarkonstruktion för att uttala mig. Faktiskt lika lite som jag behöver ha lyssnar på Pip för att säga det jag har sagt hittills.

Retro låter fint.
Go to Top of Page

Haakan
Member

2630 Posts

Posted - 2005/04/05 :  21:12:00  Show Profile Send Haakan a Private Message  Reply
jeppe om det nu skulle vara så att du inte visste så funkar alla högtalare bättre om man akustikregulerar lite


"även jag hör skillnad på inbrända och innebrända kablar" (c) _jax =)
Go to Top of Page

Dimitri
Member

1050 Posts

Posted - 2005/04/05 :  22:00:13  Show Profile Send Dimitri a Private Message  Reply
Ber att få uppmärkasmma "(!)" i trådens titel = respekt för trådskaparens intentioner
mvh
Dimitri
Go to Top of Page

jeppe72
Member

1492 Posts

Posted - 2005/04/05 :  22:18:43  Show Profile Send jeppe72 a Private Message  Reply
Haakan

quote:
Jag vet att man alltid har mycket att vinna på akustikreglering, eller i alla fall oftast.


från mitt eget inlägg...

Nu ska jag inte skriva mer OT!

Retro låter fint.
Go to Top of Page

m_persson79
100.000-klubben

787 Posts

Posted - 2005/04/06 :  02:25:38  Show Profile Send m_persson79 a Private Message  Reply
jeppe72:

All OT är OK i mina trådar.

Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.64 sekunder. Snitz Forums 2000