Grundkonstruktionen är inte helt vattentät så att säga. Kolla att du har spänning från stabbkortet. Jag har fått trixa en hel b.l.a bygga om spänningsdelaren för +27V. Med två 15V zener o en variabel zener. Det är nog TL431 som är kortsluten. Behöver du mer hjälp PM så jag får din e-post så ska jag skicka dig komplett modtips. Jag har byggt om två stabbkort som funkar bra.
Jo jag har väntat att någon skulle höra av sig om kassa nätdelar. Den är en ren teoretisk modell i sin konstruktion.
Jag får dra lite teori för er varför jag har valt denna lösning om ni orkar läsa.
Jo sista steget det med LT431 är en variabel schunt regulator. Men den klarar bara 100mA. När stabbsteget med IRF630 ska ladda upp kondingarna som sitter på RIAA korten sker det en pumpning som knäcker denna regulator så den blir kortsluten. om strömmen genom den blir för hög så knäcker man schunten. då kommer det ingen +27V.
Sen är spänningen innan IRF630 beroende på trafons tomgångs spänning. faktor 2: gate-emitter spänningen. faktor 3: spänningsdelaren för den virituella batteri matningen till gaten. Faktor 4: schuntens lednings punkt. Så nu när alla dessa parametrar ska samverka behövs det en fast punkt i konstruktionen som förblir konstant oavsett inspänningsvariationer.
Detta problem har inte visat sig på -9V sidan eftersom det är lägre spänning där.
Så dax för modden. Ersätt R2 med denna modd. Som är två zenerdioder på 15V i serie med den variabla zenerdioden för att kunna sätta arbetsspänningen. Inrimmning är det mest kritiska i det hela, för att inte köra sönder LT431 igen. Jag la en multimeter i serie med + efter R9 och benet till regulatorn på 100mA området. Trimma sedan upp spänningen tills ni får ca1-2mA genom schunten. Mät samtidigt med en voltmeter vad ni har för spänning så ni vrider på rätt håll. Det tar lång tid att trimma in så lägg en kväll på trimningen.
Jag byggde vari zenern på ett exprimentkort, blev riktigt litet om man packar ihop komponenterna så det får plats i utrymmet melan C7 o C3. Välj en 20 varvs pot elfa 64-344-73 om ni inte har någon i bra att ha lådan. Schemat på den variabla zenerdioden hittade jag i en gammal allt om elektronik från 1/1984.