HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 HiFiForum.nu - Mångfaldens forum
 Bildreportage - Teknik & DIY
 Herr Thorens spelar igen!
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2008/01/08 :  20:00:48  Show Profile Send Adagio a Private Message  Reply
Jag började också med "för lite" olja, hade också läst nått någonstans. Måste framhålla följade: Det är lättare att ställa in bla azimut med för lite olja eftersom armen rör sig snabbare och man ser reaktionerna bättre. Annars, när man man väl ställt in alla parametrar så är det bättre att "kräma på" lite i taget från linjen och mer. Med mer kräm blir ljudet stadigare och fastare fram till en viss punkt när allt bara dör. Då får man skopa ur lite i taget med ex en tops. Det är lite duttande i och ur innan man får till balansen mellan luftighet och fasthet. Det är kul att exprimentera och man får ju med lite extra olja att leka med. Vidare så har jag också monterat ACEn med brickorna på ovansidan och döm av min förvåning när en del resonanser försvann helt, bla rösthantering mm blev mycket bättre. Kul att du kunde insperera tillbaka lite.

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page

Dof
Member

105 Posts

Posted - 2008/01/08 :  21:10:05  Show Profile Send Dof a Private Message  Reply
Jodå, nog tror jag att det är rätt att sätta brickorna på ovansidan. Jag tänker att ju stadigare PU sitter mot armen desto mindre utrymme för resonanser finns det. All energi skall stanna i nålröret. Det var ju intressant att du faktiskt kunde höra skillnad.
Jag skall köpa en nålvåg först sen blir det mer tester med inställningar och oljemängd. Har funderat ut ett hjälpmedel för ändamålet. Bild kommer.

Spelar hos mig:
Mac Mini - JRiver - WiMP HiFi - Thorens TD126 Mk III - Kuzma Stogi S - Benz Micro ACE L - Devialet 200 - Quad 2905

Edited by - Dof on 2008/01/08 21:11:26
Go to Top of Page

Adagio
Harry-vinnare 2004

2757 Posts

Posted - 2008/01/09 :  09:36:58  Show Profile Send Adagio a Private Message  Reply
Det var ingen liten skilnad i vissa parametrar, iofs förädras höjden en smula dvs VTA, sen blev det en ny instälning på PU men den är ju exakt som förut. Kul iaf.

Driver http://www.sonusconcordia.se/
"by human hands for human ears"
Go to Top of Page

Dof
Member

105 Posts

Posted - 2011/03/04 :  21:14:15  Show Profile Send Dof a Private Message  Reply
Det var länge sen jag skrev om mitt vinylprojekt. Mycket god musik har spelats på Thorens svarven sen dess och många vinylfynd har gjorts i div begagnat lådor på allehanda skumma secondhand butiker. Men sen kom Spotify.....vilken revolution, helt plötsligt så finns all musik tillgänglig med ett knapptryck. Ljudkvalitet över förväntan via USB på min PS Audio Digital Link III DAC och helt ok för vardagslyssnade. Vinylintresset blev lite på undantag ett tag.
Men helt plötsligt så slog uppgraderingsdjävulen till oväntat och överdjävligt DYRT. Det blev en beg Mark Levinson No.320s och No.452
Och varför skriver jag om detta i denna tråd? Jo, i detta makalöst välljudande försteg fanns inbyggd RIAA. Jag skall inte orda här om Mark Levinson duo:ns i övrigt fantastiska egenskaper utan bara konstatera att investeringen framstår som det dyraste och mest kompetenta RIAA som går att köpa för pengar. Visst är det ett jättelyft även för CD och Spotify men vinylen spelar i nu ett helt nytt universum. Jag har iofs alltid varit övertygad om att vinyl låter nog så bra som CD(om man lägger ner lite på bra komponenter) med stor närvaro och tidstypiskt sound men näe...inte når det riktigt fram till CD kvalitet med stereoperspektiv, dynamik och basåtergivning. Som Adagio skrev så bra "CDn är mer statiskt dynamisk medans vinylen är mer nyansrikt dynamisk".
Nu är jag beredd att omvärdera denna uppfattning. Detaljer, basåtergivning, kanalseparation är mycket bätre men framförallt denna närvaro som vinyl förmedlar har fätt en helt ny dimension. Det här är ett helt sanslöst lyft för vinylen och äntligen har Herr Thorens hittat sin rätta danspartner.

Spelar hos mig:
Mac Mini - JRiver - WiMP HiFi - Thorens TD126 Mk III - Kuzma Stogi S - Benz Micro ACE L - Devialet 200 - Quad 2905
Go to Top of Page

Bubbel
Eojeud-VALS, 100.000-klubben

6794 Posts

Posted - 2011/03/05 :  00:38:49  Show Profile Send Bubbel a Private Message  Reply
Det var länge sedan denna tråd var aktiv men jag förstår att du har en massa lyssning bakom dig jag har ett hett tips när det gäller en LP skiva (hatar ordet vinyl). Det är Fatboy deras senaste Overdrive, jag trodde aldrig att jag skulle få höra en svensk grupp/artist släppa en sådan audiofil skiva på LP-format okej att det är lite åt rockabilly hållet men bra är det men skynda för den börjar ta slut.

Anders

Min stereo: Hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, hemmabygge, köpe cdspelare, hemmabygge.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.38 sekunder. Snitz Forums 2000