HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Volvo V50 2.0D?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2010/02/27 :  11:04:14  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
Jag har ägt ca. 15 bilar (och 12 motorcyklar) genom åren och dom som jag har haft större problem med var en Citroen GS i början på 80talet med avgasrening som krånglade hela tiden och Renault-5 från 76 som 3 år gammal hade rosthål i bägge framskärmarna med rost överallt i karossen,inga mer franska bilar efter dom. Och Honda 500-4 1972, med växelådshaveri, blåst topplockspackning, elfel och diverse, men den gick 7000 mil på 2 år och nästan alla milen med varvräknaren över 10 000 rpm mest hela tiden!! Det första bakdäcket var blankt efter 150 mil (inkörningsperioden) så det var ett under att den cykeln inte krånglade mer

Sedan har det varit 5 stycken Mercedes, varav 190 årsmodell 1988 var den som jag hade längst tid - 7 år. Den var 7 år gammal när jag köpte dn och grannfrun som köpte den av mig har den ännu, med lite rost och en del småfel, men den har fungerat fint sedan den föddes 1987. Mercorna har i genonsnitt haft ett fel per år och det har varit mest elfel som i genomsnitt har kostat runt 2000 kr att fixa.
Den senaste Mercan var en S-klass 320 CDI årsmodell 2005 som jag köpte ett år gammal i Tyskland med 3700 mil på mätaren och den var lika som dom övriga - ett elfel per år dom 2,5 åren som jag hade den. Det kan jag leva med, men mercorna har varit dom felfriaste vad det gäller mekaniska problem.
Den senaste jag har är en BMW 520 diesel årsmodell 09 och den har fungerat helt utan fel i över ett år nu.
Volvo byter frugan vartannat år då hon har tjänstebil och det enda som har krånglat med dom 6 olika bilar hon har haft har varit gasmodulen på den första bifuel V70,an. Den andra bifuelen fungerade helt felfritt i 2 år. Likadant med dom 2 S80 och V50,orna, helt felfria. Dom bilarna går inte så mycket, cs 1000 mil om året, så om dom fungerar lika bra med längre körsträckor vet jag inte, men dom har aldrig haft några fel.
En av dom trevligaste Volvobilarna hon haft var den förra, en V50 flexifuel. Jag som bäst trivs med stora motorer gillade den lilla 1,8 liters fordmotorn, då den var väldigt bra på att segdra på låga varvtal och det är också den volvobil som jag tycker varit bäst på krokvägar. Hennes senaste är en S80 2,5 FT och den motorn är kanonfin, men den är inte lika kul på småvägar som V50,an. Den är en motorvägsbil som är bra på rakväg, men lite amerikanskt gungig på småvägar, men kursstabil på motorvägar. Hittills efter ett drygt halvår helt felfri.

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page

esl
Upptäckare! Mästar-Harry 2007, 200.000-klubben

2578 Posts

Posted - 2010/03/12 :  04:45:02  Show Profile Send esl a Private Message
Jorma, jag hoppas att även du byter över till Volvo :-)
Nu när S60 och V60 kommer! Vilka BILAR! Nu får tyskarna räkna med Volvo på allvar den saken är klar.
Och det är ju faktiskt viktigt för oss alla att det går bra nu... och det kommer det göra, det kommer gå riktigt bra.
Tror dessa modeller kommer att passa väldigt många som aldrig haft Volvo innan.

Vet inte exakt när man kan boka tid för testkörning men det bör bli i Augusti september.
Kört på testbana både i Sverige och i Arizona i brännande hetta i somra och skall jag sammanfatta känslorna i en mening så blir det:
JAG ÄR KÄR!

Innovare necesse est.
Det är ännu häftigare utan baffel.
Go to Top of Page

Draken
Member

1550 Posts

Posted - 2010/03/12 :  08:09:50  Show Profile Send Draken a Private Message
VA!
Jobbar du på/med Volvo?
Go to Top of Page

Jorma
Member

3316 Posts

Posted - 2010/03/14 :  03:03:26  Show Profile  Visit Jorma's Homepage Send Jorma a Private Message
esl,
Jag är alltid öppen att testa nya prylat och S6o,an ska absolut testköras i sommar. Jag tycker att det är spännande och kul med nyheter och min slutsatser om vad jag tycker är bra är just mina slutsatser som förvånar omgivningen ibland som har haft sina klara innan dom har testat saker och ting. En till kandidat eller rättare sagt två är dels nya Jaguar Xj och den några år gamla XK.
Jag har några kandidater till och den som lever får se vad det blir.
JaG har inte provkört någon av dom ännu.

Den gången jag köpte Mercedes S-klass var jag först och provkörde en Porche boxter. Jag sa till säljaren att det står mellan denna eller en Merca S-klass!!. Det väntade svaret var att hur in i helglödgade kunde jag ens ha dessa 2 helt olika bilar som kandidater.
Jag svarade at jag hade inte kört någon av dom så mitt sinne var helöppet fär den bil som jag gillade bäst.
Först ut var Porchen. En varm vårdag nedcabbat ut på motorvägen, 110 knutar och man blev helt genomblåst. Lite krokvägar och sedan ut på motorväg igen för en 3-muila transportssträcka tillbaka till stan. Vi cabbade upp och i jämn fart 110km/tim så rasslade, brölade och ylade det som om motorn skulle ramla isär när som helst. Helstressigt och inte min melodi. '
Nästa ut med mercan S-klass samma sträcka, och den gick mest hela vägen med ett stort leende på läpparna. Tyst, snabbt, säkert och bekvämt och utan känslan att det stora raset var på G. Det blev en S-klass den gången.
Vad det blir nästa gång??? Vad gissar ni?

Driver företaget Jorma Design AB i Göteborg.
http://www.jormadesign.com/
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.23 sekunder. Snitz Forums 2000