HiFiForum.nu
Home | Forums | Profile | Register | Active Topics | Links | Members | Articles | PM | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

Private Messages
You must log in to check messages
 All Forums
 Diverse
 HiFi Off Topic - Fritt Forum
 Någon som är duktig på tyska?
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2008/07/22 :  23:56:56  Show Profile Send dwain a Private Message
Skulle behöva hjälp med att översätta en test som är på tyska till svenska. Prövade lite olika översättningsprogram på nätet men det blev bara en massa osammanhängande text som jag varken förstod in eller ut av. Så om någon skulle vilja vara jättesnäll och hjälpa mig översätta så vore det kanon

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2008/07/25 :  01:41:39  Show Profile Send dwain a Private Message
Här kommer testen i alla fall. Det är på en canton ipod-radio. Så om någon som kan lite skulle vilja översätta vore det jättesnällt

http://www.av-magazin.de/Test-Canton-DSS303-iPod-Dockin.1498.0.html
Go to Top of Page

Gubben i Kalmar
200.000 klubben

2446 Posts

Posted - 2008/07/25 :  08:30:15  Show Profile Send Gubben i Kalmar a Private Message
Jag fick denna länken av Anders.

http://translate.google.com/translate_t

Testa om den funkar.


Tommy Björklund

fam_bjorklund@msn.com
Go to Top of Page

guy gadbois
Member

2415 Posts

Posted - 2008/07/25 :  12:22:10  Show Profile Send guy gadbois a Private Message
Eller den här?

http://babelfish.yahoo.com/

Min anläggningstråd
Go to Top of Page

Gubben i Kalmar
200.000 klubben

2446 Posts

Posted - 2008/07/25 :  13:47:49  Show Profile Send Gubben i Kalmar a Private Message

Jag trodde jag var ensam om att inte göra "tyska-läxorna".


Tommy Björklund

fam_bjorklund@msn.com
Go to Top of Page

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2008/07/25 :  14:40:30  Show Profile Send dwain a Private Message
Haha prövade den du länkade till gubben i kalmar. Det blev sådär halvbra förstod nada haha Vill bara egentligen veta om jag ska köpa canton klockradion eller om jag ska köpa någon annan klockradio till ipoden. Ljudet är väldigt vesentligt. Därför jag ville läst testen
Go to Top of Page

Gubben i Kalmar
200.000 klubben

2446 Posts

Posted - 2008/07/25 :  15:02:10  Show Profile Send Gubben i Kalmar a Private Message
dwain@

Får Ni inte lära Er i skolan, att läsa mellan raderna.

quote:
Efter många talare specialister iPod alldeles för sent som mest framgångsrika medierna under de senaste månaderna, nästan år och den upplevda Erfolgszug nästan missat hade kommit äntligen den dockningsstationer av proffs, så de människor som verkligen är en del av konstruktionen av Schallwandlern förstå . Men de överväganden, hur en sådan komponent ska se ut, många producenter mark mellan stolar. Har å ena sidan, priset måste beaktas, vilket inte är alltför hög tillåta, och ljudkvaliteten bör husets namn, men åtminstone bör det inte skada. Mestadels, 200-eurosedlar lösning som ingen av de nödvändiga komponenter. Eftersom det låter inte riktigt bra och priset är inte en kartong skaftet. Då föredrar "mycket" eller "nej". Här, Tysklands ledande tillverkare Canton ny mark Det kostade 400 euro första dockningsstation hus. Det är omfattande utrustade, utöver de insatsvaror för 3,5 mm-uttag, och USB tillgång, finns det en integrerad del av radio och en belyst display. DSS 303 är öppet för alla iPod-modeller, sju andelar i varje erbjuda en modell för säkert underhåll och bra kontakt. Volym, makt och Uhzeit / funktion växlar finns i en meningsfull ordning på iPod-flygeln, mellan de två högtalarna är lämpligt. Alla andra alternativ är kontrollerad av fjärrkontrollen, hur är kreditkortsformat. De kan även alla funktioner i einsteckenden iPod kontrolleras, samtidigt som han var med Canton Station är naturligtvis laddas. Goda råd till utvecklare i chassit, så de delar av musiken. Tack vare koaxial struktur är Hörzone före DSS 303 fler än jämförbara produkter. För att fylla den kompakta, vita lådor omklädningsrum upp till 25 kvadratmeter med musik.


Tommy Björklund

fam_bjorklund@msn.com
Go to Top of Page

eliot
Member

1398 Posts

Posted - 2008/07/25 :  16:17:30  Show Profile Send eliot a Private Message
Jag skall ut på sta'n nu men är tillbaka om någon timme och är det då ingen som översatt så gör jag det snabbt

'A man will occasionally stumble over the truth, but most of the time he will pick himself up and continue on.'
Winston Churchill

Min anläggning: Simon Yorke, CAT, Jadis, Acapella
Go to Top of Page

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2008/07/25 :  21:25:35  Show Profile Send dwain a Private Message
Underbart snällt om du skulle vilja det
Go to Top of Page

eliot
Member

1398 Posts

Posted - 2008/07/26 :  02:05:47  Show Profile Send eliot a Private Message
Min snabböversättning:
quote:
Efter det att flera högtalartillverkare allt för sent upptäckt iPod'en som det framgångrikaste mediet och nästan missat dess framgång kommer nu dockningsstationen för proffs, alltså för de personer som verkligen förstår något av konstruktion och byggandet av högtalare. När man funderar på hur en sådan komponent bör se ut hamnar många tillverkare mellan stolarna. Man måste både ta hänsyn till priset som inte får bli för högt och ljudkvalitén måste också uppfylla märkets höga krav eller i varje fall inte minska förtroendet för märket. I de flesta fall blir resultatet 200-Euro-lösningen, som inte uppfyller någon av de uppsatta målen ty det låter inte riktigt bra och priset är inte heller att förakta. Då är det bättre att låta bli. Här går Tysklands ledande tillverkare Canton en ny väg: 400 Euro kostar den första egenkonstruerade dockningsstationen. Därför är den rikligt utrustad, förutom 3,5-mm-Klinke och USB-förbindelse (övers: jag tolkar "zugang" som både eingang=ingång och ausgang=utgång) finns det också en integrerad radiodel och en upplyst display. DSS 303 fungerar med alla iPods, sju adaptrar gör att alla modeller sitter bra och får bra kontakt. Ljudstyrka-, nät-, och Klocka/funktionsomkopplare befinner sig på lämplig plats nära iPod'en som befinner sig mellan de båda högtalarna. Alla andra inställningar sker med fjärrkontrollen som är stor som ett kreditkort. Med hjälp av denna kan också alla iPod'ens funktioner styras och naturligtvis laddas också iPod'en under tiden som den är i dockningsstationen. Man använder sig av beprövad teknik när det gäller högtalarelementen dom är av koaxial typ vilket gör att hörområdet framför DSS 303 är större än för motsvarande produkter. På så vis fyller den kompakta, vita lådan lätt rum upp till 25kvm med musik.


Mvh,
Eliot

'A man will occasionally stumble over the truth, but most of the time he will pick himself up and continue on.'
Winston Churchill

Min anläggning: Simon Yorke, CAT, Jadis, Acapella

Edited by - eliot on 2008/07/26 02:08:49
Go to Top of Page

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2008/07/26 :  09:37:03  Show Profile Send dwain a Private Message
Tack så jätte mycket eliot. Nu förstår jag helt plötsligt vad där står

Du har inte lust att översätta sistan

"Im Praxisbetrieb fallen zunächst Rauschen und mäßiger Empfang des Tunerteils auf. Hier wirkt der Tausch der beiliegenden Wurfantenne gegen eine richtige UKW-Antenne ein kleines Wunder. Dennoch kann es vorkommen, dass man selbst Ortssender nur in Mono wirklich störungsfrei verfolgen kann. Immerhin lassen sich 20 Sender abspeichern. Angesichts der hervorragenden Klangqualität, die die DSS 303 allerdings mit dem iPod bringt, hätte man auf das Radio verzichten sollen. Denn spielt Apples Jukebox auf, glänzt die Dockingstation mit straffen Bässen, die sie innerhalb des ihr möglichen Übertragungsbereiches sehr gut wiedergibt. Mittel- und Hochton lösen sich perfekt vom weißen Kunststoffgehäuse. Erstaunlich ist auch der sehr hohe und verzerrungsfreie Maximalpegel. Man sollte nur aufpassen, dass man diesen korrigiert, wenn man sich mit der Canton-Dockingstation wecken lässt. Natürlich gibt es zum friedlichen Einschlafen auch die zeitgesteuerte #8222;Sleep"-Funktion, die sich über das dezente Display leicht aktivieren lässt. Die Canton DSS 303 ist eine klangstarke Dockingstation, die zudem komfortabel ausgestattet ist."

Åter igen tack så jätte mycket
Go to Top of Page

eliot
Member

1398 Posts

Posted - 2008/07/26 :  11:40:44  Show Profile Send eliot a Private Message
Här kommer resten:
quote:
Under praktiskt användande märker man först bruset och den måttliga mottagningsförmågan på radiodelen. Här gör bytet av den medföljande antennen (Wurfantenne =kast-antenn???) mot en FM-antenn ett litet underverk. Ändå kan det förekomma att lokalsändare bara kan mottagas helt utan störningar i mono. I vilket fall som helst kan man lagra 20 stationer. Med hänsyn till den utomordentliga ljudkvalitén som DSS 303 får med iPodén borde man avstått från en radiodel. Ty spelar Apples Jukebox så glänser dockningsstationen med strama basar (övers.:eller välkontrollerade basar) som den inom sitt fysiskt möjliga frekvensområde återger mycket bra. Förvånansvärt är också den mycket höga och distorsionsfria maximala ljudnivån. Man måste bara passa sig så att man ställer in den rätt om man låter sig väckas av dockningsstationen. Naturligtvis finns det den tidstyrda "Sleep"-funktionen för mjukt insomnande. Denna låter sig aktiveras över den diskreta display'n. Canton DSS 303 är en välljudande Dockingstation som dessutom är komfortabelt utrustad.


Mvh,
Eliot

'A man will occasionally stumble over the truth, but most of the time he will pick himself up and continue on.'
Winston Churchill

Min anläggning: Simon Yorke, CAT, Jadis, Acapella
Go to Top of Page

dwain
Member

1240 Posts

Posted - 2008/07/26 :  13:07:19  Show Profile Send dwain a Private Message
Tack så jätte mycket eliot Det får nog bli en sådan radio:) frågan är om man ska ta den från tyskland eller om man ska ta den från sverige?
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
HiFiForum.nu © HiFiForum.nu except: Logos and Trademarks are property of their owners, Comments are property of their posters Go To Top Of Page
Denna sida genererades på 0.25 sekunder. Snitz Forums 2000